Ahooj všem, tato diskuze je pro všechny, kteří plánují svatbu na rok 2012 :-) my máme předběžně vybraný duben nebo květen, ale uvidíme, jak to všechno dopadne :-) budu moc ráda, když se nás sejde co nejvíc.. mějte se hezky :-)
@jitusnevo Mikulov je nádherný :) taky to tam miluju. Zatím jsem to s paní nekonzultovala, ale jakékoliv přání nebylo problém. Říkám si, že když se půjdu měřit v červenci a svatba je 1. září, tak že i kdybych byla těhotná, tak zas tak moc nepovyrostu :) Myslím, že se s nimi dá domluvit, aby nechali rezervu pro "povolení". Jsou fakt hrozně ochotní a ta dodací lhůta 14 dní je fakt pravda, o Madoře je tu celá diskuse a nevěsty to tam potvrzují. Do jejich šatů jsem se zamilovala. Jinak mi to máme v restauraci Harmonie v Zastávce u Brna, budeme mít obřad v jejich zahradě. Suchou variantou je pak obřadní síň v Rosicích, ale to jen v případě nejvyšší nouze. Oddávající je náš známý, takže se docela těším na jeho řeč :)
@petass to je pravda...tak já to asi taky udělám tam, ještě se podívám a domluvím se s přítelem :-) , suchou variantu jsem vymyšlenou teda neměla, asi budu muset něco vymyslet, kdyby náhodou :-| , na to jsem nějak zapomněla :-( , to máte super, že je to váš známý, já jsem na to všechno zvědavá...ať už to je :-)
@jitusnevo tak snad bude.. je to bohužel to jediné, co si neobjednáme :-)
@freylach ne ne, nezkoušela. Respektive, nemám paypal ani nic takového, takže poptat bych mohla, zaplatit už nikoliv :-D
@jitusnevo Zajeď si tam klidně jen tak informativně. Je lepší zavolat na to číslo, co je uvedeno pod provozní dobou, můžeš si i domluvit podle čísel šaty, které bys chtěla zkusit. Emailem se mi minule stalo, že mi paní majitelka potvrdila zkoušku a pak jsme se tam na stejný čas sešly dvě :) Holky ale vše vyřešily a zkoušely jsme dvě najednou :) Zcela profesionální přístup. Je to tam hodně malinkaté, ale toho se nelekni, vzala jsem tam na poslední návštěvu obě svoje svatební maminky, které byly pořád skeptické a obě jsou teď faninkami a všude je doporučují :-D To, že máme za oddávajícího kamaráda, mě upřímně trošku děsí... Jsem zvědavá, co na nás v té svatební řeči všechno práskne :-D
@jitusnevo jak kdo potřebuje :-) my budeme posílat asi tak 2-3 měsíce předem, páč jsou to přeci jen prázdniny... tak aby si lidi nedělali plány. Ale vesměs jsme to všem oznámili už teď, protože plánování dovolených je v plném proudu, tak abysme na svatbě měli opravdu všechny, které tam mít chceme :-)
tak jsem to dneska oznámila bratrovi, chtěla jsem po něm, aby mě odvedl k oltáři...není z toho moc nadšený... ;-( ,, moje rodina se na mě vždycky vykašle v takových chvílích... ;-(
@jitusnevo my to posílali taky v předstihu, protože je to během prázdnin a po svátcích :-)
@hannnahs my tam všechny mít nebudeme, bohužel,, někteří nemůžou, což mě mrzí
@stastnanevesta tak u nás to taky možná dopadne takhle.. třeba přítelova sestra čeká v září přírůstek do rodiny, takže počítám, že už tu naší srpnou svatbu nezvládne.. :-| ale uvidíme..
@jitusnevo nesmutni, mě povede k oltáři mamka, protože se s tátou nestýkám. A když jsem jí to oznámila, tak taky bůhví jak nadšeně někoukala.... Ale řekla jsem jí, že nikoho jinýho nechci, sestra mi jde za svědka, takže pokud mě k oltáři neodvede mamka,tak tam půjdu sama...
@pavlakr děkuju, tak nějak jsem to ale od té mojí rodiny čekala...nemáme spolu nějak extra vztahy, mám vždycky svou hlavu...buď půjdu taky sama nebo řeknu nejlepšímu kamarádovi, s kamarády se vidím víc, než s našima...asi to tak vypadá, že tam z rodiny nebudu mít nikoho... ;-(
Ahojky nevěsty :-) Včera jsem si vybrala svatební šatičky jinde než v Andělském svatebním studiu, kde ale bohužel mám již zaplacenou zálohu. Ráda bych Vám všem nebo i jakékoliv jiné nevěstě, kterou znáte, nabídla možnost přenechání rezerevace (samozřejmě se slevou) - termín i šaty se samozřejmě dají oproti mému výběru změnit. Kdyby jste měly zájem, prosím, ozvěte se :-) Díky!!!!
Kniha hostů je knížka s pěknými pevnými deskami, do které se ti hosté na svatbě podepíší a připojí i nějaké to životní moudro nebo přání pro vás dva. Zůstane ti to pak jako památka na svatbu. Přišlo to ze zahraničí, není to český zvyk.
Mě se to moc nelíbí, v čr se přece dávají přání k svatbě a tam už ti hosti třeba to stejné napsali... Líbí se mi spíš wedding tree, což je v podstatě obdoba svatební knihy. Většinou má formu namalovaného stromu bez listů, kam ti každý host obtiskne k volné větvičce prst a vytvoří tak jeden lístek, ke kterému se podepíše. Mě se líbí, že když si ho sama namaluju na plátno, tak nám to pak zůstane doma a může to viset třeba v obývacím pokoji jako vzpomínka na svatbu... že to jen nestrčíš někam do skříně.
Ahoj nevěsty, taky souhlasím, že není nad to se pořádně natěšit a pak si to užít v plné pohodě. I když je otázka, jak se nám podaří být klidné ve vlastní svatební den :D.
Já teď hodně řeším dekorace a vůbec barvu svatby. Máte tipy?
Svatbu bych rozhodně chtěla na nějakém hezkém místě, rozhodně ne neosobní úřad se svatbami jak na běžícím pásu...
@anicka_1 bude to na takovém malém stolečku a budou u toho vlhčené ubrousky na otření rukou. Ta barva není nijak agresivní, že by se za tu chviličku tak zažrala... Já ráda maluju a myslím, že i ostatním se to bude líbit.