Zdravim vsechny nevesty ktere presouvaji/planuji/ci organizuji na pristi rok. Vim ze je to jeste daleko, ale kdo si chce o pripravach pokecat, tak klidne sem! 🙂
Já teda budu dávat oznámení i do práce a lidem z okolí a neočekávám ani to, že by přišly na obřad. 😄 Prostě oznamuji svatbu, nezvu je. Kdo je pozvanej už to ví teď, nebo se to případně dozví, až jim to řekneme s oznámením. Jinak já ho zrovna včera vytvořila a dneska hledám, kde nechat natisknout..
Šaty už taky mám, viděla jsem tak tisíce šatů a nakonec jedna paní prodávala ze své svatby v místě svého bydliště nádherný šaty za slušnou cenu, tak jsem neváhala :ú
Zdravím všechny nevěsty, 🙂
v první řadě bych chtěla Všem pogratulovat k zasnoubení.💍
Já sama jsem zasnoubená od srpna a pomalu se pouštíme do příprav.
Spíš se zatím jen tak rozkoukáváme. 😄
Místo už jsme byli obhlídnout a nabídli nám termín 27.08.2022.
Teď mám trošku obavy jak pochodím na matrice.
Z toho co jsem tady přečetla v diskuzích to vypadá, že to vždy nemusí být úplně jednoduché pořízení.
Jak jste daleko v přípravách vy ostatní? 🙂
Ahoj holky!
Já jsem zasnoubená od července. Svatbu máme naplánovanou na září a už máme místo, fotografa, video. Pomalu už plánuju i výběr svatebních šatů 😊
Tak termín na matrice máme potvrzený 🙂 Hurá!!!
Teď začínám pokukovat po nějakém fotografovi, ale moc nevím podle čeho vybrat.
Fotky se mi líbí u všech na koho jsem koukala, takže v tomhle jsem teď trošku bezradná. Video by se nám taky líblo.
A taky už sem tam mrknu na nějaké šaty.
Dokonce jsem se objednala na zkoušku šatů, abych aspoň zjistila co by mi slušelo. 🙂
@michaela_adam fotografa podle recenzi, podle fotek a stylu co se vám líbí. Kvalitni fotograf nema problem si s vami treba sednout a pobavit se o vasem dni, jak byste si to predstavovala a jestli to i vyhovuje tomu, jak on sám foti a jaky ma styl 🙂
@michaela_adam u mě při výběru fotografa hrálo velkou roli to, aby neměl všechny fotky ze svateb stejné (ve smyslu, že nefotí jak kdyby podle šablony - stejné pózy, pouze jiné prostředí a jiné páry), že je prostě kreativní a vychází ze situace 🙂 a já na toho našeho přišla na veletrhu, kde měl své okýnko a odpovídal na různé dotazy a sednul mi i lidsky a názorově, takže bylo vybráno (pro mě byla důležitá i ta lidská stránka) 🙂 za mě bych teda zkusila dát šanci i nějakým veletrhům, člověk se tam plno věcí dozví a narazí i na fajn dodavatele 🙂
Holky moc děkuji za rady 🙂
Prostě budu dál pátrat a snad na někoho narazím.
Ráda bych měla krásné fotky tak jako my všechny. 🙂
Přece jen je to jedna z mála věcí co nám z toho dne zůstane.
Takže na této položce šetřit nechci, ale na druhou stranu úplný ranec se mi za to dávat taky nechce. Nemám ani představu kolik je tak optimální cena za celodenní focení..za předpokladu, že by focení probíhalo už od příprav až do večera dokud se svatebčani společensky neunaví ( to už zaznamenávat nikdo ani nechce) 😄
Dneska jsem narazila na fotografa Jirku Urbana z Brna, případně slečnu Evu Lachendrovou z Kroměříže, jelikož máme většinu rodiny na Moravě vybírám fotografa z okolí Zlínského, Olomouckého kraje apod.
Celá svatba se bude odehrávat v areálu Grunt Galatík Těšánky.
@michaela_adam ano ano, v pátek a v sobotu je veletrh tu v Brně, taky se chystám jít načerpat inspiraci k pár věcem, co mi ještě zbývají 😄 a je tam i tombola! 😎
Ty jo, koukám já jsem asi trochu pozadu oproti ostatním.. Zasnoubili jsme se minulý týden a brát se chceme v květnu... 😄 tak si říkám abychom to vůbec stihli vše zařídit..
@certmaca kamosi se zasnoubili v srpnu a berou se v březnu... Jako da se to, ale jestli mas takový malý požadavky jako oni - oddaji se v kostele 50m daleko je hospoda kde jim všechno zařídí... No ale nic jak z "instagramu" to fakt nebude... Spis low cost svatba, ale každý to ma jinak, tak proč ne
@certmaca Taky jsem si říkala, že je na všechno čas, ale potom jsem byla překvapená jaký je to kvapík 😄, alespoň co se toho nejdůležitějšího týče...jakmile se zamluví termín, místo, fotograf, DJ tak budeme moct snad na chvilku vydechnout 😄
@michaela_adam Mrkněte na fotografa Radovana Chvílu je ze Zlínského kraje, tedy z Uherského Brodu. Budeme ho mít v listopadu na svatbě, fotil svatbu moji kamarádky, byl super 🙂
@certmaca Určitě to stihnete 😄 My se zasnoubili v dubnu a v červenci jsme se rozhodli, že se vezmeme ještě letos v listopadu. Začali jsme to více plánovat od září a už vše máme 😄 A určitě to low cost nebude 😄
Ahoj všichni,
my měli původně termín v červnu, ale vzhledem k tomu, že jsme zjistili že v té době budu pár týdnů po porodu,tak všechno rušíme a přesouváme na březen...
@kristyna_janatova jako na březen před porodem nebo až "za rok"? Jako před porodem by mi to možná přišlo mnohem hektičtejsi 😅
Jinak, zvládnout se to dá i pár týdnů po porodu ale záleží jak si to člověk chce užít 😁
Ahoj budoucí nevěsty! 🥰
Přidávám se. Jsme zasnoubeni od srpna. Máme zamluvene již místo, zaplacenou zálohu na kameramana, fotografa a mám i koupené šaty. Náš den by měl být 28.7.2022.
Jen bohužel se ke mně nyní dostávají reference na majitele našeho zvoleného místa a začínám se bát toho, že budeme muset hledat jiné.. Pan prý nejede přes smlouvu a člověk si to tam musí vytřít a uklidit po předchozí svatbě.
Nadruhou stranu, pronájem by nás stál pouhých 10tis. O úklid nejde, to bychom zvládli. Ale ta smlouva mě děsí.. kde je nějaká jistota?
Nemáte prosím nějaké doporučení na místo v Praze? Dřevěný styl.. 50-60 hostů. moc děkuji a také ráda s čímkoliv poradím! 😊
@te_ssiinka_nelova ne, nic jsme nevyhrali, ale s tim jsme tak nejak pocitali, s nasim stestim ve hrach 😄
Jeden par vedle nas vyhral dokonce dve ceny a jedna z nich byla ta hlavni 😄
mame taky slevu na prstynky, na saty a uvidime zda vyuzijeme i neco dalsiho. Libily se mi svatebni noviny a jeste nas zaujal ten prosecco bar 🙂
@hajkovka jo tu jsem viděla... Tak my byli u pódia hned u tech schodku kudy chodily modelky...
Noviny se mi taky líbily, ale ty ceny už fakt moc pěkný nejsou... Proto si je udělám sama, ale aspoň jsem se inspirovala 🤗
Dojednala jsem s majitelkou carokrasna všechno půjčovny a rozhodli jsme se konečně na velikosti svítících písmen 😍
No takže ve středu jdeme pro prsteny 😅 na další tombolu 24.10 čekat nebudeme
Ahojky, 🙂
my jsme se taky chtěli jít na ten veletrh v Brně podívat, ale časově jsme to nějak nakonec nezvládli.
Přemýšlím, že bychom vyrazily na nějaký veletrh co ještě bude v Praze, ale říkám si jestli to v něčem bude přínosné..? Minimálně jako inspirace asi určitě 🙂
Můžu se zeptat? Ty slevy na snubní prsteny, které tady některé z vás zmínili jsou nějak velké nebo spíš symbolické?