@kimh Vybíráme už místo na hostinu, kde bude pravděpodobně i obřad, protože radnice nemají termíny dříve než v listopadu, což už je na mě dosti pozdě. Už mám i domluvenou paní na vlasy a make-up, taky fotografku a kamaráda, který nám natočí svatební video.
Praha je v tomhle hodně zasekaná, tak bacha na to. Myslím, že když domluvíte s nastávajícím tyhle nejdůležitější věci, ostatní už je možný zařídit později.
Já plánuji říjen/listopad už vyrazit na šaty pomalu.
@kimh No vidíš, tak je to v poho :) V Praze je to trošku blázinec okolo termínů. Všechny dobré restaurace bývají zabrané rok dopředu už. Možná že tím, že máme svatbu v květnu, to tak horké nebude :-D
Mně přijde, že nic nemám, ale ono se to nějak pořeší. :-D :-D
@enninka92 tak to je mazec, my to budeme mít v kulturním domě, kde si výzdobu udělám sama a obřad bude na zahradě za domem, takže vše pěkně u sebe, žádný přejezd, raut objednáme, zajistíme věci na bar, výzdobu objednám z Ali, takze si většinu věcí udělám sama 🙂
Ahoj holky, tak se po nějaké době zase ozývám. :) U nás jsme moc v plánování nepokročili, protože pořád "bojujeme" s místem. Měli jsme jedno vybrané (dražší), ale nakonec jsme se dohodli, že uděláme menší svatbu a víc peněz dáme spíše do svatební cesty. Ovšem asi nám přálo a o víkendu jsme narazili na ideální místo - blízko, celý areál jen pro sebe, dostupná cena a skvělá komunikace. Příští sobotu se tam jedeme podívat, takže jsem zvědavá, ale tak nějak cítím, že to bude ono. :-D Akorát jsme teda museli změnit datum svatby z původní středy 20. 5. 2020 na sobotu 30. 5. 2020 (dělají tam svatby jen v sobotu). Dneska jsem taky volala na matriku a termíny vypisují koncem srpna, takže budeme doufat, že tam náš termín bude. :-)
Jinak si chci nechat ušít šaty z elody, kde teď mají novou kolekci 2020 a úplně jsem se zamilovala do jedněch šatů! <3 Ale ještě to musím pořádně promyslet a chci se stavit ještě v nějakém salónu a vyzkoušet nějaký typy šatů abych věděla co sedí a co ne... Hlavně přítel je o pár cm menší, takže nechci žádný šlehačky a asi ani ne úplně uplý ať vedle něj nejsem zas jak tyčka. :-D Holky co vám budu, někdy je to těžký. :-D
@diamond_sis elody 8-) plánuji úplně to samý pár šatů vyzkoušet a pak se uvidí. Držím palce a dejte vědět, jak.jste na tom, já vyrážím na šaty až nšla podzim :-D
@enninka92 jo nova kolekce od elody neni vubec spatna😊 Ja se tento mesic chystam neco vyzkouset, ale zatim jsem rozhodla nechat sit v Madore. Ale obepisu jeste par navrharek v okoli, tak uvidime😊
@prdinka314 koukám, že je nás tu se stejným datumem víc, to je skvělý.😁 Děkujeme, příští sobotu tam jedeme, tak jsem zvědavá a moc se těším.😊
@enninka92 přesně tak, aby si člověk udělal představu co mu sedne.😊 jinak mám nutkání obejít salóny už teď, ale Tereza (elody) mi psala, že na podzim jedou za návrháři a nafotí modely, takže ještě vydržím.😊
@diamond_sis No vidíte, to ani nevím :D Za mě je ještě brzy, svatba je za 11 měsíců :D Do té doby můžu změnit názor a nechci pak litovat, kdybych potkala hezčí šaty. :)
Ahoj holky,
s manželem jsme vytvořili aplikaci, kde vkládáme veškeré zkušenosti s plánováním naší svatby (brali jsme se minulý rok) a přidali pár moderních vychytávek. Pokud používáte systém android, najdete ji na Google Play – SPR Manager.
Věřím, že bude užitečným pomocníkem s plánováním jednoho z nejdůležitějších dnů v životě. :-)
Ahoj holky, přidávám se k vám se svatbou v roce 2020... :)
Akorát už asi měsíc pátráme po ideálním místě, obřad, hostina i ubytování na jednom místě cca pro 50 lidí... líbí se mi ty areály se stodolou, ale je to všechno teď tak profláklé, že 150 tisíc za pronájem, byť včetně ubytování, je pro nás naprosto šílená částka, hlavně když si člověk připočte šaty, oblek, prsteny, jídlo a pití, jsme na čtvrt milionu a to fakt ne.. :( nevíte náhodou o něčem..? Na co jste třeba narazily při plánování...?
Tak ráda už bych řešila ty věci okolo, ale bez místa a data (rádi bychom začátek června, ale bude záležet kde bude jak volno) prostě nemůžu...
Každopádně děkuju za tipy jestli budete mít... :)
@1p2e3t4r5a Ahoj, vítej mezi námi. :-D Kde by sis tak tu svatbu představovala? (Praha, Brno, .....) nebo je to jedno? :-) Jako je to fakt no, jakmile se to týká svatby, ty částky jsou ohromný... cokoliv "svatební" je většinou předražený... 8-(
@prdinka314 děkuju... :-)
Ideálně okolí Prahy a střední čechy, ale ve finále už je to asi jedno, protože to vypadá dost nerealně... :-D a už z toho jsem dost zoufalá a místo těšení se na svatbu z toho mám akorát tak deprese... :-(
Přesně, hlavně mám pocit že je těch svateb zase víc než dříve nebo se mi to jen zdá...?
Navíc mám pocit že plánuju dost pozdě, sice je červenec a svatbu chceme příští jaro, ale podle všech příspěvků zde mě to trochu znervózňuje.. :-D
@1p2e3t4r5a Pohoda, my máme únorový datum. :-D Mně se momentálně nechce chystat vůbec nic, mám podezření, že je to všem kolem mě uplně jedno, svědkyně na mě prdí, nikdo se nezajímá... už skoro ani nemám chuť se vdát. :-D :-|
@prdinka314 no tak vzhledem k tomu že v únoru bmje nevěst podstatně míň tak ti ten termín upřímně i závidím... :-D
To je škoda že jsi na to sama, ale tak třeba se začne okolí zajímat až se to zase začne blížit... :-)
Jako já mám chuť se vdát jen kvůli tomu abychom byli svoji, ideálně bez těch stresů okolo, ale zase svatba na úřadě ve čtyřech můj sen úplně nebyl no... :-D
@1p2e3t4r5a Asi tak no, občas bych to raději všechno zrušila a udělala jen ve 4, ale pak by mi to možná bylo líto... ale taky by se něco mohlo pokazit a čím víc lidí, tím je to horší... já už fakt nevím. :-S Poslední dobou si to moc ani nedokážu představit...
@1p2e3t4r5a ahojky, vitej mezi nami :-D take jsem hledala hrozne moc dlouho, ja na to teda mela cas, ptze zasnuby byly v unoru. Jestli vam nevadi Jizni Cechy, tak doporucuji Statek Kloubek, jinak ve Strednich Cechach Penzion Smolotel nebo Uhrovic mlyn- budou mit urco jeste volno a nechteji vysoky najem. My to mame v Jonasovo mlyne, ale tam je to o trochu drazsi, i kdyz co mi chodily nabidky od jinych mist, tak to taky takova hruza cenove neni.
@1p2e3t4r5a
Tak tě pěkně vítáme :) Já mám taky datum na jaře a nemám nic, kromě termínu, vizážistky a kadeřnice v jednom a kamaráda, který nám bude dělat svatební video.
O víkendu se jdeme teda podívat do Restaurace a penzionu Mlýnský domov v Jinočanech, je to Praha západ. Podle podkladů, které mi poslali, by to mělo být cenově ještě docela ok. Stačí poslat poptávku na jejich stránkách a oni ti pošlou celé rozsáhlé PDF se vším, co bys teoreticky potřebovala vědět a chtěla zařídit. Stojí to za úvahu, akorát to není úplně "statkové" :)
V posledních dnech jsem řešila nějaké věci ohledně místa, dodavatelů a svatebního webu a asi se mi to promítlo do spánku, protože se mi dnes zdálo o tom, že se vdávám. :-D
V tom snu nepřijel fotograf proto, že jsem ho zapomněla domluvit (nakonec to naštěstí nafotil přítelův kamarád) pak jsme dostali alko přípitek, protože jsme si zapomněli říct o nealko (máme v plánu natáčet jízdu v autě a jet se fotit s autama mimo areál, proto budem chtít nealko) a nakonec jsme přišli do místa hostiny a tam nebyly žádné jmenovky na stolech, protože jsem na ně taky zapomněla, takže si lidi začali sedat náhodně a kvůli vynechaným místům někde si někteří nemohli sednout spolu (to jsem nakonec ve snu taky nějak vyřešila, že jsem ty lidi různě posunula). No myslím, že tohle jsou 3 věci, na které rozhodně při samotné svatbě nezapomenu. :-D :-D :-D
Jako čekala jsem, že se mi o svatbě bude zdávat, ale nečekala jsem, že už 11 měsíců před svatbou. :-D Máte to některá stejně? :-)
@andyiinka Já se hlásím, většinou mívám sny o šatech. Jak si nějaké zkouším a jsou krásné a pak se to zvrhne a v den svatby jsou jiné a nesedí mi. Příjemný :D Takže si šaty asi budu kontrolovat každý den ode dne, kdy si je pořídím :D
@andyiinka Taky občas mívám takový chaotický až skoro horrorový. :-D Poslední dobou se mi spíš zdá o tom, že se mi někdo líbí, někdo se mi dvoří, uplná romantika, většinou je to vymyšlenej kluk, ale někdy taky osoby, který znám a to už je fakt divný. :-N Co si o tom mám myslet... :-|
Ahoj holky :-) Přidávám se taktéž do skupiny, máme svatbu 20.6.2020 ve stodole v Olomouckém kraji. My už tedy máme místo, termín, kuchaře, fotografku a slečnu, která nám pomůže s výzdobou. Příští týden jsem objednaná na zkoušku šatů do Belly v Olomouci, je to možná brzy, ale se zkušenostmi, jak jsou všichni už zamluvení, nechci to nechat na poslední chvíli :-)
Děkuju moc za přivítání všem a tyk děkuju za tipy... :-) dneska nám snad po měsíci vysvitlo štěstí a jedeme příští týden na prohlídku vysněného místa, tak nám držte palce, ať to klapne... snad už pak konečně budu moci řešit zábavnější věci jako vy... :-)
@andyiinka upřímně mě tvoje noční můry pobavily, opravdu už na tyhle věci nikdy nezapomeneš... :-D
@prdinka314 no, zvláštní sny... :-| neni to spis tím že to zatím to plánování není dle tvých představ...?