Různé zkušenosti nevěst vdávajících se 4.7.2009

Kdopak má toto datum, přidejte se :-)
Odpovědět
1
2
13
Ahoj! já se přidávám, přesunuli jsme svatbu z dubna na sobotu 4. července 2009, zrovna na moje 26. narozeniny :-D Takže chystáme mejdan :-) grilovaný prasátko, svatba na zahradě, klídek a pohoda.... meess: už máš vše zařízeno? Já ne :-D
Odpovědět
Ahoooj,já se hlásím do klubu :-) původně z 18.7. jsme díky hudbě,která už tento termín měla zarezervovaný, přesunuli na tohle datum. jak jste daleko s přípravami?My zatím máme jen tu hudbu...
Odpovědět
verun.ka: my toho taky moc nemáme :-D hudbu si budeme pouštět sami - stahuju co se dá, abysme měli z čeho vybírat... Místo bude na zahradě, takže nás čeká výzdoba a úprava zahrady, ale to zvládneme sami... Párty stany se půjčíme a místo hostiny bude prasátko.... Knedlíčkovou polívku udělá kamarád - dělá nejlepší jakou jsem kdy jedla - docela se směju při tý představě prádelního hrnce plného polívky :-D Jinak šaty a drobnosti na sebe už mám, zbývá jen oblíknout ženicha... Tím že jsme svatbu přesouvali, tak část už máme zařízenou - aspoň něco dobrýho x-) co ty? krom hudby ;-)
Odpovědět
Ahoji lisicko,my teď řešíme mimojiné i finance :-S takže kdoví,jak to všechno dopadne.Ale zatím to nevzdávám-v květnu se nám narodila holčička a já chci mít prostě rodinku se vším všudy :-) je sice spoustu párů,který se neberou,ale já oten den nechi přijít. Dneska jsem kontaktovala kameramana-tak uvidíme.No a ještě cukroví-napeče mi kamarádka.Jinak-dle situace-začnem s pořádnými přípravami od ledna. Kde budete mít obřad?
Odpovědět
verun.ka Ahojky! No obřad měl být původně v Kostelci nad černými lesy, ale jdeme paní matrikářku žádat, zda-li by nás neoddala na zahradě u našich, asi 5 km daleko... Tak uvidíme... Taky jsme řešili finance, tak nám přišlo lepší koupit prasátko a ugrilovat ho, nakoupit pití a mít to na zahradě... Vejdem se tam všichni (zahrada má 3500 m2) :-D a nebudeme zbytečně vyhazovat za pronájmy či drahé jídlo v restauraci... Jen doufám, že bude hezky... bo v dešti by zahradní párty asi dobrá nebyla :-S Kameru vezme do ruky moje maminka - točila svatbu mých sester a vždycky to dopadlo skvěle tak jediné co chci objednat je fotograf... Ale ještě jsem nevybrala... Mám kamadára co fotí, ale nemá rád svatby, tak uvidím jestli ho ukecám :-) budu radši když nás bude fotit někdo koho známe a kdo to udělá za menší penízky - přeci jen nemáme moc na rozhazování.... Dort už mám zajištěnej - ten upeče ségra, je neuvěřitelně šikovná na dorty a cukroví jsem vůbec neřešila, takže díky za připomenutí, musím ukecat někoho kdo mi pomůže napéct koláčky :-D Co vy kde to budete mít?
Odpovědět
Ahoj holky, tak super, že někdo má také tohle datum :D my budeme mít svatbu na Křivoklátě, máme už domluveného kameramana, fotografa, téměř i restauraci, dort a cukroví taky už víme kdo upeče....jinak už pomalu nakupuju takové ty drobnosti na dekoraci. Jinak lisicko, na zahrade to musi byt taky moc fajn...hlavně se určitě ušetří. Jinak jak to holky máte s šatama, kdy budete vybírat?
Odpovědět
Ahojky :-) celý svátky jsem se sem vůbce nedostala...utekly jak voda :-( a zítra už náš taťka šupajdí do práce...achjooo... Včera jsme byli zamluvit hudbu-juchůůů, další věc zajištěná.Zítra jdu poprvé zkoušet nějaký šatičky, ale nedělám si žádný naděje. Meess,jsme na tom podobně-akorát u fotografa ještě váháme a stejně tak u restaurace. Lisicko, hezky určitě bude-musí!!!! :-) svatba bude v kostele-farář si termín zapsal a máme se stavit až v dubnu-tak snad je na něj spoleh :-D a te%d se teda rozmýšlíme mezi dvěma restauracema-cenově docela jdou.
Odpovědět
ahoj hoky! taky jsem se sem přes svátky nedostala a zírám jak tu všechny co s letos vdávaj šílej... Šatičky u mám, dostala jsem je darem - šité na míru v šampaň barvě a protože se mi líbí, tak neřeším a vezmu si je... Je to přece jen další ušetření penízků... Hudbu vyřešíme tím, že jí budeme při obřadu pouštět... Kamarád dělá v tanečních mistra tak má celou aparaturu, takže to vyřešíme bedýnkama a CD přehrávačem... O Vánocích jsme oznamovali že se svatba posouvá, všem příbuzným a když jsem řekla že to bude na zahradě, tak se mohli zbláznit... prý že to bude krásný... Sama sem zvědavá jaký to bude! No 19. 1 se máme poprvé setkat s reverendem co nás bude oddávat, tak uvidíme jak se domluvíme a co z toho bude :-) Jinak to moc neřeším... pře Vánoci jsme koupili oblek ženichovi, tak zbývá jen košile a boty a budem oblečený komplet oba.. Takže naše jediná starost bude organizace na místě, výzdoba a vše okolo.... To bude mazec!!
Odpovědět
Lisicko: určitě to bude moc hezký, my budeme mít jednoho klučinu, kterej hraje v kapele,ale i sám to pěkně zvládá a taky by tam asi na víc hudebníků prostor víc nebyl....my jsme si dnes konečně zarezervovali datum a hodinu obřadu :-) Verun.ka: já už byla taky zkoušet šaty a hned v druhém salonu jsem si vybrala, doufám, že dobře,ale hned jsem nějak věděla že to jsou ony :-D, hlavně jsem tam měla tři poradce tak jsem taky dala na jejich rady....
Odpovědět
tak jsem se dnes teprve zaregistrovala a protože máme předběžně také termín 4.7., hlásím se :-D . Oproti Vám tedy nemáme zajištěno ještě nic - šaty jsem byla dvakrát vyzkoušet a okouknout v půjčovně a nic moc - všechno na jedno brdo a ještě ke všemu dost drahé (je 7tis. za půjčení fakt běžná cena???). Jedny šaty jsem si objednala i přes net aukci - krásné, ale bohužel mě moc malé - naštěstí šly vrátit! Taky chceme mít svatbu na zahradě, obřad venku nebo v domě - místa máme dost, tak jen doufám, že seženeme někoho, kdo nás oddá na paloučku x-) - chci se jít zeptat na matriku, protože jinak nevím, kde bych někoho takového sháněla - neporadíte mi? Další, co jsme byli omrknout jsou prstýnky - pěkné, ještě porozmýšlím a v lednu je objednáme, jinak tedy fakticky nic. Výslužky řešit nechci - obřad až odpoledne bez polévky a rovnou přeskočit k volné zábavě a tomu čuníkovi :-D. Budete řešit nějakého družbu nebo prostě chlapíka, který to celé bude řídit?
Odpovědět
Ahoj jptd :-) taky mě docela ty ceny za šaty překvapily....sice jsem nedala 7000 ale zase o moc málo to taky nebylo....určitě nějaké vybereš. Odkud jsi?
Odpovědět
Holky my jdeme cestou bez úřadů... takže jsem zvědavá jak to dopadne... přece jen to všechno prožívám poprvý (a doufám, že naposledy) a tak jsem z toho celá taková nesvá... na pár svatbách jsem byla, ale líbila se mi jen jedna... Kamarádka ji měla na hradě v srpnu a bylo to nádherný... na úřadě, kde se to střídá jak na běžícím pásu mě to moc nebere... tak proto zahrada a vlastní organizace... aspoň se nebudeme muset přesouvat a přejíždět.. mess: někdy je méně více. tak je lepší mít jednoho klučinu než málo místa :-D jptd: 7000 je za půjčení běžná cena... jsou i dražší... já jsem původně razila cestu koupit šaty a pak je prodat, protože to vyjde levněji než půjčovna.. Svatba na zahradě s čuníkem? to budete mít to samé co my... Nás bude oddávat reverend od unitářů (církev). Je výhodou, že nemusíš být věřící, aby tě oddali - mají pravomoce oddávat jakoúřady, jen k tomu přistupují mnohem individuálněji a příjemněji... Takže ti oddávající může třeba upravit i řeč, kterou vám říká a tak... zkus najít diskuzi tady na beremese myslím že se to jmenuje svatba vedená reverendem unitarie... A někde i na úřadech jsou ochotní jít a oddat tě na jiném místě než je úřad... Jinak prstýnky jsme dostali k vánocům od rodičů... Vybrali jsme si je a oni nám je zaplatili.. byl to nádherný dárek a překvapení, protože jsme je měli platit my :-)
Odpovědět
Článek se načítá
lisicko: máš pravdu, lepší víc místa, hraje hezky, tak co řešit....jsem moc zvědavá na fotky z tvé svatby, bude to určitě romantika :D na úřadech je to opravdu jak na střídačce, to se mi moc nelíbí....hezká je opravdu varianta buď někde venku nebo na zajímavém místě.....
Odpovědět
lisicka: zkusím mrknout na toho reverenda, ale musím přiznat, že netuším, jestli taková církev v ČB vůbec je - nikdy jsem o ní tedy neslyšela :-| . Byla jsem se dnes zeptat na matrice, kde a jak si takového oddávajícího na zahradu zajistit a taková celkem nepříjemná dáma mě uzemnila tím, že na území našeho města smí oddávat pouze magistrátem stanovených 10 oddávajících - nikdo jiný!?! Vůbec nechápu, vždyť přece oddávají i kdejací starostové nebo faráři - to je to fakt vázané na území města? No a problém je prý v tom, že to chci tak pozdě, protože když budou mít poslední svatbu na radnici ve 12, přece tam nebude oddávající trčet x hodin, jen proto, aby nás v těch 16 jel někam sezdat. Když už - mám si prý vybrat termín, který je dost plný - např. 6.6. aby to tomu pánovi trochu navazovalo např. hodinu po posledním obřadu na radnici. ]-( . Jo a docela mě pobavila tím, že teď to ještě nemá moc zaplněné - ať si přijdu tak za dva měsíce, to už bude mít víc objednaných svateb a já si budu moc vybrat nějaký ten termín s hodně svatbama před námi! Ha ha, to určitě - už teď mám pocit, že je nejvyšší čas na zařizování všeho kolem. Termín stejně budeme muset přesunout do června kvůli dovolenkářům v rodině, tak jsem z toho trochu přejetá, v červnu se mi žádný termín extra nelíbí, ale asi je to jen datum...
Odpovědět
jptd: moc "hezký" teda přístup...musíš si ale asi opravdu říct, že je to jen datum....hlavní je když si to všichni užijete a budete se vším spokojeni ;-)
Odpovědět
Zdravím děvčátka :-) mám šatky!!!!!!-a hned v první salonu x-) přemýšlela jsem jestli jich objet víc, ale jednak se mi kvůli mé malé dcerce nechce a druhak jsem děsně nerozhodná, takže beru ty první, ve kterých jsem se cítila dobře. A navíc paní v půjčovně-úžasná-lepší přístup jsem snad nezažila-ochotaná, milá, poradí-tak to má být-cenu přesně nevím-ještě se tam budu stavovat, že je teda beru, ale mám dojem, že kolem 5000Kč. Jptd-tak že se chovali na radnici???To mi hlava nebere :-| my datum taky zas tak moc neřešili-spíš podle toho, aby malá už byla trošku odrostlejší :-) a dalo se trošku počítat s hezkým počasím. Holky kdyby my měli vhodnou zahradu, tak nad žádnou restauračkou nepřemýšlím, ale bohužel... Vy už máte prstýnky?To už bych taky měla Peťánka ,,dokopat,, k návštěvě zlatnictví ;-)
Odpovědět
verunko: tak to je pěkný vybrat si hned v prvním salonu :-). My byli vybírat prstýnky zrovna včera a už máme vybráno, moc se mi líbí, tak už máme o další věc míň starostí :-)
Odpovědět
verunka: gratuluju k šatům - já jdu dneska, taky jsem váhavý střelec - nerozhodná hrozně - takže to beru spíš jako průzkum trhu :-D Přístup personálu rozhodně dělá hodně. Taky jsme s přítele pár prstýnků omrkli, ale jemu je to jedno, jaký bude - vybral by hned v prvním krámě 8-), tak mám za úkol zkouknout co se mi líbí a pak ho přizvat už jen na finální rozhodování. A při jednom takovém vybírání mě uzemnil jeden mladý prodavač v klenotech, když mi řekl, že snubní prstýnky se chodí kupovat většinou ve dvou (byla jsem tam poprvé, takže žádná každodenní čumenda!). Setřela jsem ho, ale stejně mě naštval a jsem nakonec ráda, že se mi u nich žádný prstýnek nelíbil, protože tam peníze nenechám :-p. Teda mám pocit, že mě poslední dobou každý jen vytáčí, musím se hodit do klidu, jinak se snad ani nevdám :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojte, závidím vám toho 4.7. protže to byl náš vytouženej termín a skoro nikde nás nechcou v Brně ten den oddat, že jsou pak 5. a 6. svátky a zkrátka, že prostě neooddávají...strašně mě to mrzí, tak jsem to přesunula na pátek 10.7. My máme zatím jen zamluvenou restauraci, jinak nic...Už bych asi měla záčít vybírat šatky, co?
Odpovědět
miriska: ty s tím nadělaj ]-( to je škoda, že Vás neoddají....no já byla šatky vybírat minulý týden a byla jsem překvapená jak už jich je docela dost zamluvených.....řekla bych, že teď je nejvhodnější doba.....
Odpovědět
Profilova fotka
meess:nestraš! :-( ...no tak to mám nejvyšší čas teda...nejak si na netu vůbec nemůžu vybrat tak snad někde najdu něco podle mých představ...
Odpovědět
miriska: ne, strašit nechci :-) určitě výběr bude...přemýšlím, že bych se zajela podívat do Prahy na svatební veletrh v Diplomatu....
Odpovědět
meess: na veletrzích se normálně šata i dají koupit? Musí to být až poslední den? S tímhle vůbec nemám zkušenost. miriska: my budeme muset 4.7. taky opustit a taky mě to mrzí, ale jestli Vás nechtějí oddat, kostel nebo nějakého reverenda unitarie zkusit nechcete? Omrkla jsem jim webovky a koukla na diskuze holek tady a všichni to chválí. U nás v ČB sice nejsou, takže se domlouvám s pánem z Prahy, jestli by to nešlo nějak udělat - chtěla bych je vidět osobně než se rozhodnu, ta matrika u nás mě teda zrovna neuchvátila...
Odpovědět
jptd: já myslím, že se dají koupi/půjčit, ale na 100% to teda nevím.....já jen o tom slyšela, chválejí to, až na počet návšťevníků, je jich tam prý moc...ale podívat bych se tam chtěla, když člověk nic nekoupí, tak aspoň pochytí trochu inspirace :-)
Odpovědět
Profilova fotka
jptd:Já už mám termín nakonec 10.7. na zámečku v Brně Líšni...už to přesouvat nebudu, ale děkuji za radu:-) meess:Já se zajdu podívat u nas v Brně na svatební veletrh, ale je až na začátku března a do te doby snad šaty budu mít vybraný...
Odpovědět
meess: jj, ale ono toho tam bude asi hodně, třeba ještě vůbec nevím co budeme mít za svatební oznámení, tak třeba vybereme tam :-)
Odpovědět
Ajoj všichni, po dlouhé době jsem zas zavítala na tyto stránky a trochu jsem se zděsila :-) Mi se zatím marně snažíme dohodnout na termínu a koukám, že nějak nestíháááááám. Myslela jsem si že zařízení svatby bude sranda a ono zatím to vypadá, že to je šílenej stres :-. Je tu někdo podobnej flegmatik jako já a chce se v červnu či v červenci vdávat a nemá vůbec nic x-) Předem díky za podporu :-)
Odpovědět
eviksebik: flegmatik já určitě jsem, vůbec to zařizování nehrotim, spíš mě to baví....taky spoustu věci ještě nemám, takže buď v klidu ;-)
Odpovědět
Ahoj Kočky! Koukám, že jsem tu pěkně dlouho nebyla! :-) koukám, že s těmi přípravami hýbáte... u mě to hrozně letí... před chvílí to byl rok do svatby, která měla být v dubnu a daleko do roku 2009 a najednou je to šílenství tady... miriska: gratuluji k datu a zámečku! tak si to aspoň vyřešila.... holky já mám tu svatbu v den mých narozenin - z jednoho prostého a velmi důležitého důvodu - aby přítel nezapomněl :-D má děravou hlavu a takhle si to aspoň bude pamatovat :-x jsem vyčůraná :-D meess: no hele fotečky to je jedna ze stránek svatby co mě děsí... stále jsem totiž žádnýho fotografa nesehnala... buď se mi nelíbí fotky nebo honorář, pod kterým se mi podlamují kolena... Tak uvidíme... jsme "chudí" snoubenci :-D a tak koukáme na finance :-|
Odpovědět
lisicka: to my taky na finance koukáme, žádné hogo fogo to nebude,ale chci aby se mi i osatním to líbilo, nějaký rozumný peníze se oětovat prostě musí (můj názor)....jinak dobře zvolené datum, to se určitě pamatovat bude ;-) , u nás ho vybíral přítel, takže spíš tendence k zapomínání budu mít spíš já :-D
Odpovědět
1
2
13
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?