Oblečení hostů na svatbě v černé barvě. Hodí se to?

ahoj ... mám otázku k oblečení svatebních hostů.... proč se tu tolik řeší, že někdo chce přijít v černé barvě. Já teď jdu na svatbu jako host a mám pouze dvoje "společenské" šaty - vždy černé.... Tak mám skoro hrůzu, aby si to někdo špatně nevyložil, pokud přijdu v černé. Co Vy na to. Děkuji !!!!
Odpovědět
1
2
6
@iduska79 To se tady fakt řeší? Já v tom problém nevidím, taky jsem byla párkrát na svatbě v černých šatech a nebyla jsem tam jediná. Vždyť černá je elegantní, tak proč ne? A vždycky jdou k tomu dát nějaké světlejší doplňky (boty, kabelka, bižu...) kdyby se to někomu zdálo už jó moc tmavé :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@iduska79 asi se to řeší proto, že kdyby byli všichni v černé, vypadá to jako na pohřbu. Já osobně proti černým společenským šatům nic nemám, je to elegantní klasika, kterou se nemůže nic zkazit.
Odpovědět
Profilova fotka
černá je krásná, na fotkách to vypadá mnohem lépe než směs " veselých" barev a vzorů. Jdu taky na svatbu v malých černých a aby neměl někdo připomínky, tak je doplním světlými doplňky. ( i když tahle svatba bude vážně spíš pohřeb) Takže za mě klidně v černých a elegantně! :-)
Odpovědět
Včera se mě zrovna moje nej kámoška ptala, jestli mi nebude vadit, když přijde v černých šatech s růžovým lemem... byla sem taky dost překvapená, je snad jasný, že je to svatba ne pohřeb, černá je elegantní univerzální barva. Ať si každej na svatbu přijde v čem chce, když nebude mít svatební šaty nebo nějakou poodobnou róbu :-D
Odpovědět
Taky jsme se k tomuto tématu v práci dostali. Podle tradic prý černá na svatbě nosí smůlu. Proto by se jí ženy měly spíše vyhnout. A už dávno neplatí, že jen černá je elegantní a zeštíhluje. I dobře zvolená černá s jinou světlejší barvou nemusí působit tak smutně a může splnit i svůj účel na korpulentnější postavě. Takže za mě černá jen minimálně. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Mě chce jít na svatbu sestra v čených kalhotách a jde mi za svědka, tak nevím jestli se to hodí, co myslíte holky?
Odpovědět
Profilova fotka
@nigitta Proč ne? Hlavně aby se cítila a vypadala dobře. Moje máma jde taky v černých kalhotách a svědkyně v hodně tmavých šatech. Černá je prostě elegantní univerzální barva a nic se s ní nezkazí.
Odpovědět
Profilova fotka
@assol Jen jsem si říkala, jestli to nebude moc razit, takový kontrast, když bude stát za mnou
Odpovědět
Profilova fotka
@nigitta Já myslím, že nebude. Ženich nebude v černém? Protože ten právě s nevěstou většinou kontrastuje a zdá se mi to hezké. Takže bych se toho nebála.
Odpovědět
Profilova fotka
@assol Jaký bude mít ženich oblek, ještě nevíme, jedeme vybírat teď o víkendu. Všimla jsem si, že máš svatbu taky 10.9.. máte už oznamko a prstýnky?my ještě ne a už začínám stresovat :-(
Odpovědět
Profilova fotka
@nigitta Nemáme ani oznamko ani prstýnky. :-( Taky už jsem z toho nervní. A ještě nemáme papíry z matriky. Ještě k tomu kontrastu, v Brides magazinu jsem četla, že letos frčí družičky v černém. Takže kontrasty jsou in. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@assol Tak to jsem ráda, že nejsem sama, která ještě nic nemá :-)teda matriku tu už máme zaplacenou od ledna, protože jinak by to asi neklaplo.Tolik černých družiček to už je moc :-)to je fakt jak pohřeb :-)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@nigitta My máme církevní svatbu, takže na matriku musíme jenom kvůli papírům. A to pořád odkládáme. :-( Ale dneska mi říkala kamarádka, že jí teď přišlo oznámení od kamarádů, co mají svatbu za 14 dní, tak si říkám, že ještě nejsem zas tolik ve skluzu. :-) Stejně kdo je nám blízký, tak už to ví a počítá s tím. Doufám. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@assol Přesně tak, budeme mít menší svatbu, takže všichni kdo jsou zvaní o tom ví..:-)
Odpovědět
no podle me kdyz je cerna nakombinovana s barevnymi doplnky nevadi. Kdyz prijdete ale cely v cernym, pusobi to fakt jak na funus. Ale kazdy podle svyho vkusu. Porad lepsi cerna, nez bila
Odpovědět
Ufffff, tak to se mi ulevilo ... takže to není "universální" pravidlo, že ČERNÁ NE. Díky !!!
Odpovědět
Mně by víc, než hosté v černé vadili hosté v bílé - speciálně svědkyně (popř. jiné ženy) v bílých šatech. Vím, že každý inteligentí ví, že bílá je barva nevěsty (většinou, nechytejte mě za slovo), ale zažila jsem svatbu, kdy nevěsta měla klasické dlouhé bílé šaty a za ní stála svědkyně také v dlouhých bílých šatech (nevím, jestli se před svatbou o oblečení svědkyně nebavili). Svědkyni samozřejmě všichni pomluvili, že jí to nemyslí, nicméně nevěsta měla náladu zkaženou... Takže za mě je černá bez problémů.
Odpovědět
Profilova fotka
Moje svědkyně byla celá v černém - já to po ní tak chtěla a ona souhlasila, byla ráda, že se nemusí strefovat do určitého odstínu. K mým šatům by se myslím cokoli jiného tlouklo a cpát ji do tmavě růžové jsem nechtěla. Za mě je černá barva, kterou se nikdy nic nezkazí. A navíc nemám ráda barevné papoušky :-)
Odpovědět
Černá není na svatbu úplně ideální, zejména ne pro mladé dívky a ženy. Působí tak trochu někdy jako "zoufalství", když dotyčná neví přesně co si vzít tak si "alibisticky" vezme černou, aby něco neskazila.....na letních svatbách to není úplně ideální barva. Pokud by si černou chtěla brát svědkyně, domluvila bych se určitě s nevěstou, zda jí to nebude vadit.....osobně by mi třeba má svědkyně v černém hodně vadila......přece jen, na svatbu a pro mladé lidi se hodí barva poněkud veselejší.....samozřejmě že svědkyně v bílých šatech je faux pas jako hrom.... :-)
Odpovědět
@assol ty družičky v černém jak jsou v řadě působí, že mezi ně nevěsta zabloudila nějak omylem......nic moc tedy..... 8-)
Odpovědět
@iduska79 Popravdě, osobně bych si na svatbu černé šaty nebrala, ani jako starší dáma, natož mladá. Pokud jiné šaty nemáte a ani nechcete pořizovat, přijde mi fér optat se nevěsty, zda není proti.....pokud bude, má šanci se vyjádřit předem a je to..... ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ty jo, já už mám takhle se svatbou starostí na hlavu, ještě aby se mě chodil ptát každej host, co si může vzít na sebe. :-p Ne, díky. Hlavně to jsou takové ty řeči "říká se, musí být, je to svatební, bla bla bla". Říká se, že bílá je jen na první svatbu. Říká se, že závoj je jen pro pany. Říká se, že nevěsta má mít v botě peníz. No a co? Já budu radši, když hosti přijdou v pěkných černých šatech, než aby se nacpali do barvy, která jim nesluší.
Odpovědět
Profilova fotka
@heslo Možná je lepší svatbu zkazit černou barvou než ji "neskazit" jako v tvém případě ;-)
Odpovědět
Ono je pravda, že dnes se razí heslo "všechno je jedno". Nicméně, když má někdo cit pro styl, jedno mu to není, a přizpůsobí oblečení události na kterou se chystá.... Pokud nemá, lépe se zeptat, pokud se neptá, neměl by se pak setkat s pomluvama od rodiny a spol. Což je asi nejhorší varianta. A když se zeptá zde, nepřijde mi na tom nic špatného.....je na každým, jak si to přebere.... Kdyby podobných bylo více, nemuseli bychom potkávat džíny v opeře, čtyřicetileté vrásčité nevěsty v bílém se závojíčkem, nebo na ulicích z kalhot lezoucí prádlo a zařezávající se podprsenky..... Na jedné straně "je to jedno", na druhé straně pak pozorujeme upadající vkus. Schválně, kolik dam v černé byste napočítali na britské královské svatbě ?? / nula že jo ? Ani královna na sebe černou nenavlékla, ač věk na to má, a jak vypadala v barvě úžasně / :-)
Odpovědět
@lostakova Nejsem Češka, a nikdy jsem z češtiny nematurovala, nechodila na českou základku..... a již to ani nestihnu. A je fakt že věci typu skazit, zkazit, seshora, a pod......ty mi nikdy nešly a nevím jak na ně....... 8-) Prohlídka a přehlídka.....čistý mor. Nemyslím že černá barva svatbu nutně pokazí....spíše si myslím že se dá vymyslet i něco jiného než obligátní "malé černé, jiné nemám".....
Odpovědět
Profilova fotka
@heslo Souhlasím s tebou, že je potřeba mít vkus a přizpůsobit oblečení svému věku a charakteru akce (což je ovšem pro mě spíš šedesátiletá tetička v černých šatech, než ta samá tetička v květovaných šatech, protože jde na letní svatbu), ale rozhodně s tebou nemůžu souhlasit, že královna vypadala úžasně. Podle mě vypadala naprosto děsně!
Odpovědět
@assol Nerozporuju, osobní názor. Mě se líbila hodně . Prostě královna, seklo jí to......tak nějak fakt královsky. Byla jiná. Nedovedu si jinak představit dámu v jejím věku v této barvě, vůbec ..... nicméně......rozzářilo jí to a dle mě neměla chybu. Taky se tam v posledních letech přihodilo jedno horší než druhé, tak snad ta svatba je začátkem nějaké lepší éry královské rodiny......
Odpovědět
Profilova fotka
@heslo No mně se obecně styl oblékání královny nelíbí, ale na svatbě mi přišla jak tenisák. Ale je to věc názoru, to samozřejmě. Jinak teda černě oděných dam bylo na té svatbě myslím celkem dost, pokud si dobře pamatuju.
Odpovědět
Profilova fotka
sto lidí, sto chutí :) Černá na svatbě asi nic nepokazí, ale asi taky nijak neoslní, souhlasím s tím, že je dobré vzít k černým šatkám světlé doplňky, ať to není pohřební, ale neměla bych potřebu ptát se nevěsty, jestli jí nebudou černé šaty vadit.
Odpovědět
Nebylo. Vyskytly se nějaké modré, i tmavší modrá / Beckham/ ale rozhodně se tam dámy v černém nerojily. Nebejvá to zvykem, nosit na svatbu černou, i když možná na večerní a noční svatby to bude jinak..... Utkvěla mi nějaká africká dáma v echt africkém modelu, ten byl.....ale už blíže nepamatuji.
Odpovědět
1
2
6
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?