Kdo platí nocleh hostů na svatbě?

Holky, v případě, že dělám svatbu v penzionu venku a rovnou někteří hosté zůstávají spát v penzionu... Hradní vše novomanželé nebo se nějak dopředu nocleznici musí upozornit, že si to musí zaplatit, asi spíše hradí novomanželé, že? Nebo měl někdo jinak? Díky za navrhy
Odpovědět
Profilova fotka
Vetsinou je to spis o možnostech novomanzelu a domluvě. My nejprve vsem napsali cenu s tim, ze si bydleni budou platit sami. Nikdo s tim nemel problem, chapali, ze uz tak je svatba dost draha. Kdyz jsme ale videli, kolik penez se seslo na darech, zaplatili jsme i ubytovani za vsechny. Nekteri nam pak vynadali, ze kdyby to vedeli, dali by nam na darech vic :-)
Odpovědět
@ajuska_az super, takže lepší napsat dopředu třeba něco ve stylu pokud budete mít zájem o ubytování, stojí nocleh xxx, prosím o potvrzení zájmu či nezájmu
Odpovědět
Máme svatbu v hotelu a počítáme s cca 70 hosty. Ubytování budeme platit rodičům a svědkům a ostatním řekneme, že je možné se ubytovat individuálně pokud budou chtít. Jinak bude samozřejmě připravený rozvoz pro ty, kteří tam spát nebudou.
Odpovědět
Profilova fotka
My platíme ubytování těm co to mají dál to je u nás vlastně jen část rodiny a zbytek je z okolí takže pro ně bude rozvoz :-) kdyby tam náhodou chtěl spát někdo kdo je z okolí, tak si to bude platit.
Odpovědět
Máme též svatbu o 70 hostech. Je to v chatkách a ubytování budeme platit rodičům,prarodičům a svědkům. Zbytek budeme informovat o tom , že možnost ubytování je .Pokud nebudou chtít využít budeme mít zajištěný odvoz.
Odpovědět
My to máme jako holky tady. Svatba s cca 60 hosty (ještě nevím, kdo přijde s někým a kdo sám). Zenichova rodina je z daleka, těm ubytování platíme, taky jeho svedkovi a případně jeho doprovodu. Zenichovym kamarádům a mým z daleka jsme řekli, ze to platíme pouze rodině... ať se rozhodnou sami, zda tedy přijedou a nikdo nemá problém. Pro místní zajistime rozvoz.
Odpovědět
Profilova fotka
@jaja1383 Přesně, tak jsme to měli napsané v průvodním dopise, který jsme dávali s pozvánkami na svatbu. Když se situace změní a bude vám vycházet dobře rozpočet, můžete třeba nakonec hostům nocleh zaplatit, ale myslím, že je lepší si před svatbou nesvazovat ruce nemalou částkou za ubytování.
Odpovědět
My tedy platíme nocleh všem hostům z daleka...je to většina příbuzenstva budoucího manžela, moje svědkyně s rodinou a blízcí rodinní přátelé z druhého konce republiky...těm platíme dokonce dve noci. Sice nás ubytování stojí nemalou sumu, ale nějak mi přijde divné jim rict, aby si platili ubytování sami. Jednak je na svatbě chci já, pro mě je to důležité, jednak už vynaloží nemalé peníze na cestu, dárek apod. a v neposlední řadě, kdYz byly svatby u nich, také to bylo včetně ubytování....Myslím, že je na kazdem, jak to cítí, jaké má finanční možnosti apod.
Odpovědět
My to máme tak, že si pokoj platí hosté mají to i se snidani cena za noc je 300Kc a když si vezmeze, že tam od nad bude spát 40 lidi tak mate 12000 Kč do rozpočtu 😃 a to není málo 😃 všem co jsme řekli že by si to museli zaplatit tak s tím absolutně nikdo problém neměl, myslím si že každý chápe že svatba je finančně náročná sama o sobě 🙂
Odpovědět
Profilova fotka
Moje rodina je z okolí tak bude připraven rozvoz, ženichova rodina už bydlí dál, tak jim je nabídnuto ubytování. Z finančních důvodů platíme ubytování jen rodičům a svědkovi s rodinou, zbytek si nocleh musí hradit sám, nebo určit někoho kdo je odveze domů.
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?