Kolik hostů na svatbě je tak akorát?

Profilova fotka
Plánujeme svatbu . Datum , místo obřadu , hostinu vše už máme zařízené , ve všem jasno. Jen si po předčítání, zjišťování a koukání přijdu divně v počtu hostů . Máme malou rodinnu, přátelé pár těch jo něj. Spíše žijeme pro náš vztah a děti. Můj počet na hostinu / oběd je cca 15 osob. Všude čtu ty počty o 50 i 100 a více osob. Mám pocit ,že to je moc.lide se ani pořádně neznají , neuziji se na vzájem. Opravdu je to takové ,že svatba ó desítkách lidí je až svatba.
Odpovědět
Myslím že je to na každém. . My měli na svatbě 40 lidí ( to sme krouhali kde to šlo. . ;-) ) mám celkem velkou rodinu, dost se stýkáme. Bylo to tak akorát ;-) byli sme na svatbě kde bylo 90 lidí, to už bylo dost.. Ale naopak sme.byli na svatbě kde nás bylo 10 z toho sem znala novomanželé a celkem vazla konverzace.. Ať už je na svatbě 10 nebo 100 lidí je to jenom váš den a ten si uzijte na plno, bude podle vašich představ a bude nej ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Fotil jsem letos na třech svatbách kde bylo okolo 25-30 hostů a rozhodně patří k mým nejoblíbenějším, když na letošek vzpomínám. Ono to pak chvílemi sice ani moc nevypadá jako svatba, ale jako normální posezení s rodinou... což je vlastně docela fajn :) U těch svateb kde je 10-15 lidí se to často řeší jen obědem a pak během odpoledne jdou všichni domů až si všechno řeknou, párty se v tom počtu prostě udělat moc nedá... tak hlavně jestli vám to vyhovuje. Umím si i představit variantu že proběhne malá rodinná svatba, oběd a večer se prostě půjde do města na drink na afterparty, klidně pak i pozvat další kamarády, kdo přijde, přijde ;) Každopádě si myslím, že na svatbě nemusí být žádná párty a všechen ten program, jde jen o to s fajn lidmi oslavit sňatek podle svého
Odpovědět
Profilova fotka
Také si myslím, že je to na každém, ale osobně se ztotožňuji také spíše s tím, že radši svatbu strávím se svými nejbližšími, než tam mít spoustu "kamarádů" - co si budeme nalhávat, v dnešní době opravdových kamarádů člověk až tolik nemá. My budeme mít kolem 30 hostů, z toho cca 20 členů rodiny a 10 kamarádů. Naše rodina si dokonce myslí, že i to je dost, ale pro nás jsou to nejbližší přátelé a ty tam mít chceme. :-) Určitě svatba není dobrá jen, když je tam hodně lidí. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Budeme mít maximálně 20 hostů, spíš méně. A rozhodně si nemyslím, že by kvůli tomu naše svatba byla něco míň. Nemám finance ani důvod zvát tam každého, koho jsem kdy potkala na ulici jen proto, abych měla ooobrovskou účast. Je to svatba, ne rozdávání Oscarů, je to jen na vás, kolik lidí tam chcete mít. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Měli jsme na svatbě 105 hostů + 20 dětí ve věku 1-10 let. Naštěstí vše na jednom místě a tak nějak to vypadalo, že těch lidí ani není tolik. Krásný venkovní prostor. Bylo jich ale opravdu dost. Když se žení hospodský, tak je to fakt ve velkém. Rodina se pozvala celá, ačkoliv jsem původně tak široký záběr nechtěla. Nakonec jen rodina z obou stran zabrala 45 lidí. Vůbec jsem si nestihla se všemi popovídat, natož prohodit aspoň pár slov. Víc jak polovička hostů večer odjela a zůstalo pevné jádro. Do 3 do rána pařilo asi 25 lidí. Malé svatby jsou krásné. Zažila jsem jich pár a je to taková pohoda.
Odpovědět
Profilova fotka
Těší mě ,že někdo sdílí stejný názor. Je to ten den D pro mě a partnera.. v našem případě i děti. moje 2 z předchozího vztahu a jedno naše společné. Užíváme si ty přípravy, zařizování. Těším se na první zkoušku šatů, kadeřnici, účes, vizážistku, nehty, fotografku, vše krásné kolem a to vše bych ráda jen s těmi , kteří jsou mi blízké. Nač zvát kde jakou tetičku, známou, rádoby kamarádku, přotože mi sen tam napíše... nechci se jim chlubit, ukazovat, . je to můj /náš den a ten patří hlavně nám. Chci si to užít se vším co k tomu patří.. být tou krásnou princeznou,,, krásné místo pro sňatek, hezkou slavnostní tabuli atd.. Jen prostě netoužím mít u toho desítky lidí. Vždyť ani nevím koho bych tam dala :-)
Odpovědět
My meli na svatbe 80lidi a rozhodne to nebylo,ze bych se chtela chlubit,jen z obou stran mame hodně rozvetvene rodiny a vsichni jsou blizci :-) takze je jasne,ze clovek nemuze pozvat jednu tetu a druhou ne apod. Takze uprimne chapu,jak velky,tak maly svatby ;-) a na obouch muze byt, jak sranda tak i nuda,jde jen o to jak se umite bavit 8-) :-D nevidim duvod proc ohrnovat nos nad velkymi svatbami :-p je to kazdyho věc
Odpovědět
Profilova fotka
Taky bych se velkých svateb trošku zastala :)) My měli necelých 80 dospělých + 17 dětí :) Kromě asi 15 blízkých kamarádů se jednalo o rodinu. Všichni se známe a stýkáme a bylo by mi nesmírně líto, kdyby někdo z nich v náš velký den chyběl. Navíc je svatba krásná příležitost, kdy se široká rodina sejde, popovídá, obě strany se seznámí a všichni si to užijí s námi :) Jsem nesmírně vděčná, že tolik lidí stálo za námi a radovalo se s námi :)
Odpovědět
Tak my máme taky menší počet hostů +- 25 a to mi přijde už docela dost, kdyby to šlo, tak to ještě krouhnu... Byla jsem na svatbě, kde bylo 80 lidí a to bylo opravdu hodně. Neznala jsem tam téměř nikoho a nevěsta se ženichem tam lítali mezi všema a pořádně se nemohli věnovat a pokecat asi s nikým. Každopádně je to každého věc... Ale já si myslím, že méně lidí = větší pohoda :-)
Odpovědět
@cestazivota nás bylo na svatbě 26 celkem i s námi. Plán byl kolem 30, ale nakonec pár lidí nemohlo. Shodli jsme se s manželem, že kdyby bylo lidí víc, ani se nestihneme se všemi bavit. Tohle bylo tak akorát abychom s každým strávili chvilku a zároveň si svatbu pořád užili a jen nelítali mezi hosty jako hadr na holi :-) i tak mi bylo líto, že jsem s každým nemohla být víc. Kdyby se pozvala celá široká rodina včetně strýčků, tetiček, bratranců a sestřenic z obou stran, bylo by nás na svatbě hned o 50 - 60 lidí víc, takže jsme se omezili jen na rodiče, prarodiče (což byla v praxi jen moje babička, protože manžel už žádné nemá) a sourozence + pár nej kamarádů, i když se to samozřejmě všem strýčkům a tetičkám nelíbilo. A jsem za to ráda, byl to nádherný den.
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme měli na svatbě 12 lidí včetně nás. Obřad, oběd a potom domácí oslava, popili jsme, mastili Aktivity a bylo to super :) až na svatbě jsme seznamovali rodiče a skvěle si sedli , všichni jsme se pobavili :) já mám rodinu i kamarády 200 km daleko, takže dělat větší svatbu už by znamenalo hledat všem nocleh a jen babičkami a pár kamarády bychom byli na 30 lidech a už nám to přišlo siiiilene komplikované a ani jeden jsme nechtěli trávit čas zařizováním a organizováním nějaké větší akce a už vůbec ne, do toho cpát peníze. Utratili jsme za svatbu 13 tisíc a i to mi přišlo hodně za jeden den. Nepřijdu si rozhodně o nic ochuzena, byl to moc fajn den :)
Odpovědět
Tak my se vidame i mimo svatbu,takze na popovidani mame cas i jindy ;-) me by prislo lito nekoho ze svatby vytesnit, a schazet se ve velkem počtu pouze na pohřbech :-D
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
13 tisic ..to je krásný rozpočet. Já ač počítám s min lidmi stejně jsme cca na 50 tisícich. Šaty , květiny, kadeřnice, vizážistka fotografka, oběd/hostina v hotelu ,pronájem salonku , dort, obřad v kosteliku -jeho pronájem a další věci kolem. Nechci hoodne lidí jen ty srdeční záležitosti ,ale ó to víc toužím po tom pěkném kolem.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?