Nezvaní hosté na svatbě. Jak jste to vyřešili?

Ahoj holky, máte zkušenost s tím, že zvete někoho na hostinu/párty a ten Vám říká - no jo to musíš pozvat i tohohle, to je slušnost.... nebo a můžu vzít i XX? I v případě, že to je partner/partnerka někoho blízkého ho na svatbě prostě nechcete- nemáte se rádi, neznáte se a chcete pozvat jen nejbližší okruh přátel...? Jak jste to vyřešili? Stalo se, že na Vás dotyční byli naštvaní? Nebo, že se nezeptali a na svatbu prostě s někým navíc přišli?
Odpovědět
1
2
9
Profilova fotka
ahoj,mám těď čerstvou ykušenost.Strejda se oženil a přiženil si dvě děcka.Poslali jsme mu pozvanku na jeho příjmení,které ma manželka a jeho dvě vlastní děti,které má s nynejší ženou.Včera mě bylo oznámeno, že půjde na svatbu i děckama, které si ořiženil. Děcka jsem viděla možná tak 3x a jsou to smradi nevychování.Můj milý je neviděl nikdy a nezná je. Tak mě to vytočilo.Musela jsem se na to posilnit malým vaječňáčkem :-D Hrůza.JÁ JE TAM NECHCI.ale je mi zase blbý mu říct,:hele, neber ty děcka.nezvali jsme je.Říkala jsem si, je to můj den a nenechám si ho zkazit nějakýma smradama x-)
Odpovědět
@fabinka momentálně řeším něco podobného.. jedna osoba si automaticky myslí, že je pozvaná, ale zatím jsem nic takového neřekla (ale o pozvání jsem uvažovala, takže to úplně není nevítaný člověk)... nicméně navíc vím, že by si sebou vzala i přítele, kterého vůbec neznáme, a daná osoba se ani nenamáhala nás představit, nebo se vůbec zeptat, zda nám nevadí, že by si ho sebou vzala! Taky nevím, jak to vyřešit, jak slušně říct "sorry, ale takhle ne"... zatím jsem na vůbec nic nepřišla :-N
Odpovědět
Profilova fotka
Nikdo ti nemůže diktovat, koho si máš pozvat a koho ne a na otázku "můžu si vzít i XX" bych řekla jasné a milé "ne" :-) Nicméně myslím si, že je slušnost (nutnost) zvát i s partnerem, zvláště pokud jsou spolu dotyční dlouho nebo jsou dokonce manželé.
Odpovědět
Profilova fotka
ja pozyvam napr. kamaratku ktora sa po 5rocnom vztahu rozisla s priatelom a mali ist ako par,medzitym sa dalsia kamoska tiez rozisla tak som povedala pojdete spolu..ta prva si ale rychlo nasla priatela a ked bude svadba budu vlastne spolu uz asi 5 mesiacov....aj ho poznam,predstavila nam ho ale aj tak ho nepozyvam..povedala som ste spolu kratko,bolo to naplanovane tak ze pojdes bez partnera a hotovo..a v pohode to akceptovala dokonca sa tesi ze sa same baby viac zabavia :-D nech si mysli kto chce čo chce, je to moja svadba,normalny clovek to akceptuje v dnesnej dobe a ti co nie mi nestoja za starost ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@fabinka @hannnahs
Odpovědět
Profilova fotka
My jsem tohle trochu řešili, protože jsm enechtěli na svatbě partnery, které mají kamarádi nebo příbuzní jen chvilku: Normálně jsme jim to řekli, že pokud by šlo o partnera, kterého mají delsší dobu, tak ano, ale partnery , co mají pár týdnů, že zvát nechceme a bylo to v pohodě. Případně bych na pozvánce uvedla, že platí jen pro 1 osobu a to už snad dojde každému:) Ale také jsme měli na svatbě partnery, které jsme neznali, ale jednalo se o ty, kteří byli prostě zvaní, protože je měli kamarádi delší dobu, jen se prostě nenaskytla příležitost k seznámení:)
Odpovědět
Profilova fotka
můj snoubenec si na poslední chvilku pozval na svatbu kamaráda. Jenže kamarád má manželku a tři malé děti (3,5+1,5+0,5 let) s tím, že dojdou všichni. No málem mě omylo!! Tak jsem jim zavolala, že se stavíme na kafe. A kamarádova manželka mi hned sama řekla, že není blázen, aby ty prcky táhla na svatbu a že jim zařídí hlídání ;-)
Odpovědět
My jsme to měli tak , že s partnery jsme zvali jen ty, které máme rádi a jsou to kamarádi, U těch, které jsem zvali z jakési rodinné slušnosti, jsme napsali pozvánku jen na jedno jméno. A když nám pak jeden takovej potvrzoval účast včetně partnerky, tak jsme mu řekli, že ať se nezlobí, že ji neznáme, tak jsme s ní nepočítali a že ani nemáme v restauraci kapacitu (což byla opravdu pravda), tak nakonec řekl, že nepříjde ani on. No, je to asi ode mě hnusný, ale rozhodně jsme z toho nesmutnili, protože to je člověk, se kterým se normálně nevídáme, takže nám je de facto ukradenej.
Odpovědět
Profilova fotka
My zveme kamarády s partnery pokud jsou spolu dlouho a známe se. Kamarádky bez partnerů půjdou spolu.. Pokud má někdo partnera krátkou dobu vysvětlím to, že je to pro nejbližší a ať se nezlobí, že pozvánka je jen pro jednoho.. inteligentní kamarád to pochopí :-)
Odpovědět
@hannnahs Řekni té osobě ,že je ti líto,ale že ji nemůžeš pozvat ,protože máte omezený rozpočet a kapacitu v restauraci. ;-) :-)
Odpovědět
zveme jen a pouze lidi které chceme pozvat, nebudem zvát dalších 20 lidí pouze ze slušnosti ;-) Myslím že sme dospělí lidé, takže není problém v případě když se někdo pozve sám říct ne! otevřít pusu snad umí každý :-)
Odpovědět
@kitinka76 tak aspoň ženská je rozumná když né chlap :-D
Odpovědět
Článek se načítá
@krizecek Když po chlapech snad ani nemůžeme chtít ,aby jim takové věci docházely. :-D :-D
Odpovědět
@radkaja :-D tak tos mě pobavila :-D ale je to fakt, někdy by ani kopanec do hlavy nepomohl :-D
Odpovědět
Tak můžu říct, že u nás byly ty ženské nerozumné.. pozvánky jsou jasně napsané, jeden den obřad a pak posezení s nejužší rodinou a druhý den párty pro kamarády a širší rodinu, každý tu pozvánku dostal tak, aby mu bylo jasné, že je zvaný na to a na to.. ale tetička si musela koupit aj nové šaty, ale bohužel je bude muset využít na jiné příležitosti než na naší svatbě..
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj holky, vdávala jsem se loni v červnu...Moje zkušenost je taková, že jsem musela 2-3 lidi z manželovi rodiny zkousnout, ale počty lidí z mé i manželovi strany byli vyrovnané. Ale co se nám stalo, tak to jsme z toho byli paf...Sestřenky z manželovi strany ( 19,17,15) jsme pozvali až na raut a ony si klidně přivedli nějakou kámošku, která je prej manželova vzdálená příbuzná..( v životě ji neviděl).Nešlo o to, že je tam s námi, ale že se nás nezeptali a tvářili se, že se nic neděje. Byli jsme z toho rozhození, ale hodili jsme to za hlavu a pořádně jsme si hostinu užili!!! ( Mezi námi děvčaty, od té doby na ně mám nějakou pifku) :-S
Odpovědět
Profilova fotka
Já musím na svatbě překousnout přítelkyni od švagra, je to mladá blbka, která ani nepozdraví, když se potkáme, očividně jsme si vzájemně nesedly, ale musí tam být, bo jinak by asi nepřišel ani švagr a to jsem nechtěla dělat rozbroje v rodině :-p Další kamarádce jsem řekla, ať se nezlobí, ale ať s sebou nebere svého přítele, je to strašný vůl a k té kamarádce se chová hrozně špatně, takže já je s ním kvůli tomu nebavím a pochopitelně ho nechci ani na svatbě. Kamarádka ale o mých pocitech vůči němu ví a vzala to v pohodě, bála jsem se, že kvůli tomu nepřijde na svatbu, ale říkala, že dojde moc ráda :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@krizecek No, něco takového jsem chtěla napsat...sama za sebe tam rozhodně nezvu nikoho jen ze slušnosti...nemám to zapotřebí, radši budu neslušná, než mít na svatbě někoho, kdo mi tam vadí. Problém je s kamarády, které všechny počítáme +1, protože to považujeme za nějaké společenské dogma, že na svatbu je to pozvánka pro dvě osoby....ale když se s tím +1 vyšplhal počet lidí skoro k 70ti, řekla jsem rázně stop - a všem nezadaným postupně říkám, že pokud to není nutné, tak ať si tam nikoho nevoděj( tím myslím, aby si nebrali nějaký doprovod jen aby tam nebyli sami)...nerada bych totiž měla na své svatbě nakonec 10 cizích lidí, kteří můžou být sice fajn (když si je někdo z kamarádů vybral, tak proč ne) ale taky nemusí....tak uvidíme, jak to dopadne...zakazovat jim to nechci, spoléhám na jejich úsudek :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@yumy Jak to pak uděláš s jídlem? Po mně restaurace bude chtít přesný počet obědů... Jinak jsem to měla přesně opačně - nejdřív jsem všem řekla, že bez partnerů, ale po tom, co se na mě některé kamarádky tvářily kysele, asi budeme přidávat lidi - jsem zvědavá, kam až to došplhá :-S
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme nechtěli na svatbě přítele manželovy matky (je to vulgární buran a na manžela je opakovaně hodně hnusnej). Jenže budoucí tchýně se šprajcla, že pokud ho nepozveme, nedojde ani ona a nepustí manžovo mladší sestru... (museli k nám jet 300 km). Nakonec manža vyměkl asi 14 dní před svatbou, že teda ať přijede. Nevím jestli úmyslně se nám pak snažili tu svatbu zkazit, nebo jsou taková hovádka boží, ale nacpali se nám do baráku už den před svatbou, ještě přijeli pozdě (místo odpoledne o půlnoci), takže dělali bordel do tří do rána (takže jsem se totálně nevyspala) a vrchol byl, když se na svatební hostinu převlíkli do tepláků a do trička - podotýkám, že v opravdu pěkné restauraci - nebyla to žádná hostina na zahradě u prasete a piva v kelímku... A během hostiny byli skoro pořád před restaurací, kde kouřili a nechali si tam nosit jídlo a nakonec odešli do vedlejší části restaurace sledovat hokej nebo fotbal.. Přímo na hostině a pak pár týdnů po svatbě jsme hořce litovali, že jsme povolili a pozvali je. Ale pár měsíců po svatbě ten nejhorší vztek přešel a teď už se tomu jen smějeme a vlastně jsme rádi, že jsme je pozvali - protože se mohla účastnit nejmladší švagrová a kdo má tak veselé o historky ze svatby , že :-D
Odpovědět
Ono je to asi o lidech, moje svedkyne jde bez manzela. Nebude mit na neho cas a on bohuzel nikoho na svatbe nezna, krom me a meho budouciho. Slusne jsem ji pozadala aby ho nebrala. Myslim si ze ani jemu by to nebylo prijemne byt tam v kruhu rodiny sam. Ale vecer az se vratime domu tak tam budeme oslavovat vsichni.
Odpovědět
Tak to my jsme se s tím taky setkali a normálně jsme to těm lidem řekli. Byla to naše svatba, náš velký den a chtěli jsme aby to bylo podle nás a abychom tam měli lidi, které chceme, né ty, které tam musíme nebo bychom měli mít. A myslím, že to každý pochopil. Aspoň teda se nám do teď nedonesly žádné pomluvy ani stížnosti :-D. A i kdyby, pro nás to byl ten nejkrásnější svatební den, jaký jsme si jen mohli přát! Myslím, že jsme fakt v tomhle nemohli udělat lepší rozhodnutí! Myslím, že i díky tomu, to bylo všechno prostě super ;-) ! Takže doporučuju, abyste si každá udělaly svatbu podle sebe, a neohlížely se na ostatní (to totiž všichni běžně děláme skoro celý život), je to jen Váš den ;-).
Odpovědět
Profilova fotka
@cobaltino my si děláme všechno sami, a nemáme oběd, ale jen raut....takže jestli máme nakupovat jídlo pro 60 nebo 70 lidí už takový rozdíl není ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@obyvatelka Mám přesně taky takovou kamarádku - dokonce jde za družičku. Její přítel je absolutní blbec a ona si s ním kazí život (názor celé její rodiny a všech blízkých přátel), takže to není jenom můj názor... Nicméně jí ani nenapadlo se mě ptát, jestli je ON taky pozvaný.. Nicméně, stejně vím, že by nikam nešel, protože oni spolu nikam nechodí,protože je to (podle něho) ztráta času a peněz... Takže za tři roky co mají vztah, byli 1x v kině, což platila ONA a asi 2x na večeři (stejný případ). K narozeninám a k Vánocům jí nic nedává... Smutný, ale je to realita. Odkláním se od tématu - omlouvám se.... Nicméně, oznámení řešíme taky pozvánkami na jméno a to myslím, snad všem dojde ;-)
Odpovědět
Hm, nezvaní hosté. Tady na diskusi jsem četla čísi příspěvek, že snoubenci nezvali děti, jejich hosté si je tam přesto vzali a ty děti jim pak seděly na místech a dospělí si neměli kam sednout |-| I to se může stát, proto je asi dobré mít případné židle navíc :-|
Odpovědět
Profilova fotka
jak někdo nemůže pozvat jejich děti? to je docela blbé, mě kdyby někdo pozval bez dítěte, tak opravdu radši nepůjdu, odložit ho protože se to někomu nehodí je hrozny. My budeme mít na svatbě skoro 20 dětí a hrozně se na to těším :)
Odpovědět
@andrejkams Měli omezený rozpočet, počet míst atd.? Bylo to jejich rozhodnutí a je třeba ho respektovat :-)
Odpovědět
Profilova fotka
já to chápu, jen říkám, že mi to přijde divné. Pozvat rodiče, ale říct pro vaše děti nemáme místo, ty se nám nehoděj..
Odpovědět
Profilova fotka
@andrejkams Pro mě to je taky nepochopitelné. Já kdybych věděla, že mám omezený počet míst, tak bych "vyškrtla" buď celou rodinu nebo prostě nějaký pár, ale takhle bych to neudělala. Jen upozorňuji, že píšu svůj názor, jak bych to udělala já, netvrdím, že můj názor je ten nejsprávnější atd.
Odpovědět
Tak my taky kamarády nezveme s dětma, chodíme na různé akce atd a taky tam nejsou s dětma, tak bych v tom neviděla problém. Rodina samozřejmě s dětma..
Odpovědět
1
2
9
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?