Rozpočet na svatbu v roce 2018

Profilova fotka
Ahoj holky, uz jste si nektera zkusila nacrtnout rozpocet na svatbu na pristi rok? Jsem teprve na zacatku, svatbu chceme malou, rodina a nejbližší pratele a docela jsem se zhrozila :D Kdyz si vezmu jen zaklad, tak se ani s menší svatbou pod 100.000 nedostanu a to tady porad ctu jak maji nevesty 60 hostu a rozpocet nizky. Kde je hacek? :D
Odpovědět
1
2
5
Tak my budeme mít garden párty, jídlo tam uděláme sami (guláš, řízky, obložené mísy, sladké a dort koupíme) Takže rozpočet nějakým 30-40 tisíc maximálně. Ale pokud někdo trvá na jídle v restauraci a potom v té restauraci i slaví, kde to do statisíců...
Odpovědět
Profilova fotka
S cenou hostiny jsem docela v pohode :) spise me zarazilo, kdyz jsem si sepsala ostatni polozky...saty, oblek, kytky atd. :P z toho se mi vytvorila "druha hostina" :D
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj :) jsem na tom podobně :D svatbu máme taky příští rok. Zkusila jsem si jen tak předběžně spočítat kolik penízků to bude a docela mi spadla brada :D ono se to nezdá, ty položky nejsou tak drahý, ale když se to pak sčítne....no mazec. A to plánejem jen tak 35 lidí...
Odpovědět
Musis si urcit, jestli chces, aby ti tu hostinu zarizoval catering, restaurace nebo ty sama s rodinou. Od toho se odviji cena. Vsechno ma svoje pro a proti a vy si s pritelem musite urcit, co je zrovna pro vas prijatelne 🙂
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojky :-) my máme taky jen rodinu a nejbližší přátelé a náš rozpočet je nad 100.000 ,-
Odpovědět
Ahoj,my mame 20 lidi a zvolily jsme svatbu ve vesnicke hospudce.Tam se neplati pronajem salu,jen jidlo a piti.A saty a vse na svatbu ozdoby a tak,to vse na bazarku.Obed a raut s pripitkem vyjde na 10000,osaceni a ozdoby 6000.fotograf 2000.sladké 2000.Prstynky 17000.Na tech se da usetrit,ale jsou navzdy.hudbu mame svoji zdarma.takze bez prstenu 20000.Nechtely jsme jen se vzit za ruce a jit.Ale jde udelat hostina doma vse si navarit a napect doma.Ale to je moc starosti.Je hodne moznosti jak usetrit.Preji radostne pripravy.
Odpovědět
Ahoj - mame svatbu o 42 lidech a rozpocet cca 160 tisich, nejvetsi polozky: 70 000 - jidlo, piti, misto, obsluha a vyzdoba vc. kvetinove (vychazi nam to 1500 na osobu) 22 000 - ubytovani 15 000 - fotograf 15 000 - saty a vsechny doplnky (boty, sperky, zavoj, spodni pradlo) 15 000 - oblek a vsechny doplnky 7 000 - prsteny 4 000 - kvetiny Dalsi polozky jsou kapela, ridici, dort a vysluzky - zde je cena zkreslena, protoze vse zajistujeme pre kamarady, rodinu a zname. Snad to pomuze :)
Odpovědět
45 hostů - cca 190 tis. jen to frklo :-( Jsou holt věci, na kterých podle mě nemá smysl šetřit, na něčem se naopak dá....
Odpovědět
Profilova fotka
25-30 hostu, pocitam: Hostina + ubytovani 50000 Nevesta,zenich (obleceni, boty, doplnky) 10000 Prstynky 10000 (tohle mozna pujde dolu, ale jsem alergik a nechci riskovat) Kvetiny+dekorace 3000 O fotky chci pozadat kamarada a hudbu zvazuju formou playlistu. Pritel vede pakarnu takze odtud kolacky a misto dortu mozna koupime medovnik. No myslim ze do 75000 se vejdem, ocekavam ze vetsinu toho poridime levneji.
Odpovědět
Profilova fotka
prstýnky nemám koupeny plánuji tak do 600 kč chirurgická ocel- stejně je nosit nebudeme:-) Fotograf- bratr kytka- nějaká levná umělá zde na bazárku snad seženu učes+ líčení do 1000 kč nevím jaký jsou ceny syn+ dcera oblečení do 1000 kč ženich potřebuje nový oblek..... dort- vlastní výroba:-))) upeču max restaurace pro pro 7 lidí a dvě děti nebo poseze ní u nás doma šaty to bude problém.... jsem malá 157 cm, chtěla bych pořídit zde, ale stále marně čekám..... všechno na žirafy jestli se vlezem do 15000 kč bude fajn lépe míň:-))))
Odpovědět
Profilova fotka
My máme svatbu letos a taková první bláhová myšlenka byla, že se vejdeme do 100 tis. se svatbou o 55 hostech. Pak jsme si našli trochu dražší místo, tak jsme zvýšili rozpočet na 150 tis. a nakonec je z toho 220 tis. Ale nelitujeme jediné koruny.
Odpovědět
Profilova fotka
My máme 75hostů na oběd a večer na raut kolem 110 hostů. 60 000 - jídlo a pití po celý den + pronájem mlýnu 4 000 - fotograf obřad 3 000 - fotograf celý den 7 000 - kapela 15 000 - šaty nevěsta (ale je to cena navíc, nevím zdali se do té ceny vůbec vejdu) 5 000 - šaty ženicha (půjčení obleku je cca 2000, ale ještě nevíme zdali vůbec budeme půjčovat) 10 000 - samovýroba výzdoby 4 500 - svatební oznámení 5 000 - svatební koláčky 7 000 - kameraman 5 000 - kytice + výzdoba Počítáme s vyššími cenami z důvodu toho, abychom se pak nedivili :) Raději peníze navíc než pak žádné anebo v mínusu :). Jsou to zatím orientační ceny co jsme se s dodavateli bavili :)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@sainka14 Tyjo, hodně levné jídlo a pití! Tu samou částku jsme měli pro 55 hostů na celý den :-D Ale zase koláčky byly za 2000, oznámení za 500, kameraman vůbec. Je zajímavé si číst to srovnání!
Odpovědět
Profilova fotka
@emendem Nás to jídlo také překvapilo a jsme strašně rádi :) Já nejdřív počítala 1000 na hlavu a pán nám udělal takovou kalkulaci až jsme doopravdy koukali :) A to máme oběd a raut je 50kg masa - což budeme asi trošku škrtat, nevíme zdali se to doopravdy všechno sní :)... Já teda ještě doufám že se nám trošku kalkulace zmenší :)
Odpovědět
@sainka14 můžu se zeptat v jakém mlýně máte svatbu? :-) Děkuji
Odpovědět
Profilova fotka
@amylee13 Mlýn Pančava Zbraslavice u Kutné Hory :-)
Odpovědět
@sainka14 Moc díky :-)
Odpovědět
posílám svůj nástřel, budeme mít cca 45 lidí :) snad to ještě stlačíme
Odpovědět
@mareritt "Pritel vede pakarnu takze odtud kolacky" .... :-D :-D :-D
Odpovědět
My měli svatbu před 2 měsíci, 25 hostů na hostinu, dalších 25 na raut. Hostina + raut atd. 40 000, prstýnky 13 500, moje šaty 3 000, manželův oblek 7 000, květiny + organza 2500, výzdoba + jmenovky + věřířky cca 500, oznámení (60kusů, obálky, pozvánky ke stolu) 500, ubytování si platili hosté sami, ale 3 000 celkem, DJ 4 000, fotograf 5 000. Dort, líčení, česácí, vývazky, část cukroví buď od příbuzenstva nebo jako dar :-)
Odpovědět
Uuuuuf holky.. ja to snad ani nebudu pocitat, jinak me tresi slak :D sice nam spoustu veci udelaji znami ci kamaradi (kvetiny, vyzdoba, fotografka, oznameni..), takze to bude levnejsi nebo jako dar, ale i tak.. doufam, ze se pri celkem cca 70 lidech vlezeme do 100k :-o
Odpovědět
Profilova fotka
@sainka14 muzu se zeptat jakou mate kapelu za sedum?
Odpovědět
My teda svatbu už měli, tak jen tip, kde ušetřit :-) Svatba byla v menším městě, tím pádem restaurace vyšla docela levně (měli jsme 50 lidí a počítalo se s více, takže bylo i víc jídla), stejně tak květiny. Dort, koláčky apod. nám dělala paní-amatérka, tím pádem si moc nepřipočetla za práci, protože ji to prostě baví :-).Šaty jsem si kupovala přeprodávané za 2700 i se závojem - byly už vyčištěné a vypadaly jako nové. Oblek jsme sehnali v H&M asi taky tak. Plánovali jsme svatbu s tím, aby to bylo "dokonalé, a přitom cenově přijatelné", a povedlo se :-).
Odpovědět
Profilova fotka
@veruko24 zalezi jake mate naroky :) je to kapela o dvou lidech a hraji od polky po modernu - co se hraje nejvic a co si sami rekneme :) hraji u nas na zabavach, svatbach, narozeninach apod. :)
Odpovědět
Profilova fotka
zdravim, meli jsme u nas na statku Farma Heroutice mensi svatbicku dvou hodne symptickych mladych pravniku a taky nechteli (vzhledem k rekonstrukci a hypotece atd. atd.) utratit 200 000 za svatbu.. tak se domluvili s nami a prakticky krome pronajmu prostor, gastro vybavení a hudebni aparatury(nemeli ani dj ani kapelu - coz nedoporucuji) platili uz jen ubytovani od patku do nedele pro rodinu a svedky(v sobotu byl obrad na Konopisti), obed pro rodinu a obsluhu od obedu do rana v sobotua vse pro cca do 70 lidi je vyslo kolem 70 - 80 000 coz uz asi ani levneji nejde kdyz nemate vlastní prostor :-) meli vlastni alkohol a vlastniho kuchare (kamose - nedoporucuji) tedy vlastni jidlo.. myslim ze pri 70 lidech je rozpocet s malou rezervou(pro jistotu) do 100 000,- uplne optimalni volba a takzvany zlaty stred.. vsichni byli moc nadseni a par lidi ze svatebcanu uz taky premysli ze si udela svatbu na klic - jaky si to udelas takovy to mas :-D proste se u nas citili jak doma, coz Vam muze naidnout jen rodinne zalozena spolecnost a ne fabrika na svatby ;-) jeslti to nekoho zaujalo tak si to k nam muze prijit omrknout kazdy den je u nas dnem otevrenych dveri 8-)
Odpovědět
Profilova fotka
jeste jsem zapomel upresnit ze obed meli nacareny od nas - polivka, pak 2 chody svickova anebo kureci rolka, vlastni dort - predem urcili pocet porci.. meli 30 lidi na hostinu tedy jen rodinu = 30 * 400,-
Odpovědět
Profilova fotka

Odpovědět
@nezdarka Já v těch 100,- doufám také, ale tedy nemáme nikoho známého. Zas na druhou stranu sleduji, že velkou část schlamstnou prstýnky a ubytování. Což u nás bude asi jediná ušetřitelná položka. Ubytko neplatíme a prstýnky budou obyčejné zlat kroužky. Výzdobu také nechci řešit :)
Odpovědět
@ardent1 my jsme dost usetrili i na prstynkach, nelibi se nam klasika, tak jsme se rozhodli pro drevene :) vyjdou oba na cca 2,500kc. ale to zas neni kazdeho salek kavy.. na ubytovani bychom meli dostat "mnozstevni" slevu, tak jsem zvedava, co nam nabidnout... schuzku si teprve domluvime
Odpovědět
Budeme mit svatbu pro 80 lidi a rozpocet cca 250 tisic. Nejvice bude stat samozrejme ubytovani a jidlo pro hosty - kolem 110 tisic, potom kapela, fotograf, prstynky, moje saty kazde cca po 20 tisicich. Na doporuceni budu mit svatebni koordinatorku, protoze nejsem uplne organizacni typ. Pozvanky, veskerou vyzdobu a asi i sladky bar si budu vyrabet sama.
Odpovědět
1
2
5
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?