Rozpočet na svatbu, kolik si mám našetřit?

Ahojky, chtěla jsem se zeptat kolik si mám asi cca našetřit na svatbu. Vím že záleží na počtu lidí a že se počítá tak 1000Kč na osobu, ale co to ostatní to přece taky něco stojí ne??? Díky za odpovědi Martina
Odpovědět
Tohle téma už tady je, podívej se sem: http://www.beremese.cz/diskuse/tema/r...
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, na to téma je tu myslím dost diskusí, článků a příspěvků. Nicméně - záleží na tom, v jakém stylu chcete svatbu pojmout (honosná svatba se vším všudy někde na zámku nebude stát totéž jako svatba na zahradě na chalupě...) a kolik do toho chcete dát maximálně peněz. Rozhodně nelze brát, že na osobu se počítá xy peněz.
Odpovědět
Profilova fotka
Jídlo, pití tak 1000 na osobu, pokud to nemáte v centru Prahy. Dál musíš vědět, za kolik tak šaty (dají se půjčit za 3tis. i za 30tis., průměr je tak 9 tis.), za kolik prsteny (zlaté, ocelové?), kolik chceš kytek a jakou hudbu
Odpovědět
Tak to už šetři :-D jenom ty jako nevěsta spolkneš minimálně desítku (beru průměr), šaty, boty, punčochy, kytice, česání a líčení... nasbírá se to :-)
Odpovědět
Profilova fotka
No my třeba máme zhruba 300kč osoba na oběd a pak raut, kde bude hlavně kýta a zelenina, 5-10 tisíc plus pití, který ti předem stejně nikdo nespočítá, protože všude se pije jinak :-D Jinak na tý diskuzi, jak jsem dala odkaz @jita48 je hodně podrobných rozpočtů z různých krajů, stylů a podobně :-) Nás svatba pro 40 lidí vyjde zhruba na 70 000 se všímvšady (i oblečení,prstýnky,kytka, dort,dj,fotografka,hostina) ...
Odpovědět
Nás svatba vyšla asi na 120tis (šaty, oblek, doprava, fotograf, cukroví, květiny, dorty, oběd a rauty pro 70 osob, ubytování pro 20osob, obřad, kapela, doplňky na stůl, pro nevěstu, pro ženicha, oznámení a prostě vše okolo) Našetřeno jsme neměli ani korunu, prostě jsme všechno platili tak nějak za chodu. Jeden měsíc jsem koupila šaty, druhý měsíc manžel oblek apod. Cukroví platily rodiče, ale jinak jsme vše hradili sami. Vše, co šlo zaplatit až po svatbě (hostina, kapela, doprava, fotograf) jsme platili až z vybraných peněz ze svatby. Měla jsem strach, abychom vybrali dost, ale měli jsme štědré hosty a kamarády :-) Rrodiče také dost přispěli, takže zbylo ještě na víkendovou svatební cestu do Říma :-) Každopádně záleží na vašich požadavcích, počtu lidí, náročnosti apod. V diskuzích určitě najdeš více pomoci a podrobných rozpočtů!
Odpovědět
Milá Martino, vše záleží na tom, jakou svatbu chceš. I za málo peněz se dá udělat hodně muziky. Pokud chceš klasické šaty z půjčovny a svatbu zařizovat přes agenturu, tak ti 100 000 Kč asi stačit nebude. Pokud chceš jednoduché šaty na zakázku a skromnější obřad, může to být velmi levné. Mně bude šít šaty kamarádka, takže mě i s doplňky celkově vyjdou do 3 tis. a plánuji, že nebudou bílé a budou se pak s jistou obměnou dát použít i po svatbě. Někdo třeba šaty po svatbě přebarví nebo zkrátí a nosí dál. Boty budu mít na zakázku od ševce. Momentálně šije viktoriány kolem 1500, ale myslím, že než se budu vdávat, tak trochu podraží. Ženich si svůj tmavý oblek obstará sám. Prstýnky nevím, jestli budeme chtít. Pokud se tak rozhodneme, tak je udělá kamarádka zlatnice. Fotit bude jedna moje příbuzná, která to má jako koníčka. Dort dělá kamarádka. Zveme každý jen rodiče a svědky. Svatba se bude konat dopoledne a končit obědem. Myslím si že do 50 tis. bych se mohla v pohodě vejít.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 letech
Profilova fotka
Nase svatba balo nas 40 lidi a vsechno nas celkove stalo 56 tisic....a stalo by to vice mit hostinu nekde kde neni povoleno donest svuj vlastni alkohol a nealko....zalezi kolik je lidi no ale kdyz mas kolem 40 lidi tak se jde vlizt do kolem 50 tisic za celou svatbu....ale musis se divat kde co kupujes no hledat nejlevnejsi pujcovne satu, nakupovat i pres bazark treba ty dekorace jako organza aspol nekupovat proste vse nove...a taky si udelat hodne veci svych jo treba oznameni sme si delali taky sami...
Odpovědět
Profilova fotka
My budeme mať asi 90 hostí a kvôli tomu, že väčšinu treba ubytovať a bude to v Prahe, tak nám bude málo aj 200 tisíc... Preto uvažujeme nad svadbou iba s rodičmi a súrodencami kdesi na pláži...
Odpovědět
Profilova fotka
Co se týče hostů, tak ta 1000 na hlavu je asi optimální, spíš je to nadnesené. Dá se udělat s přehledem i za 500. Další věci jsou přesně ty okolo - obřad, výzdoba, květiny, šaty, dorty, zábava apod. a to se může lišit diametrálně "kus od kusu" nevěsty. Spíš bych pak nasadila rozpočet a podle toho jela, co pořídit, co si zařídit sami atd. S tím, že počítej raději, že rozpočet se vždy nečekaně může o cca 10-15% zvýšit, takže menší rezerva vhodná. My jí využili z darů :-)
Odpovědět
Ahoj, my měli svatbu v hotelu (oběd s rodinou, obřad, afterparty), bylo tam 73 dospělých, 8 dětí, 32 lidí spalo v hotelu 2 noci, 8 lidí 1 noc. Vlastní jsme měli pouze tvrdý alkohol a zákusky s koláčky, celková cena 68 tisíc. Oběd byl hovězí vývar, medailonky z dvou druhů masa, opečené brambory, zelenina a přípitek (cca pro 51 lidí), na afterparty dorazil zbytek a byl teplý raut (rolády, řízečky, uzená kýta - 8kg), zeleninové a ovocné saláty, nějaké slané dobrůtky) a venku se grilovalo maso (kuřecí, vepřové, vepřové kolena), hermelíny, zelenina. Vína se celkem vypilo 30l, piva tuším dvě velké bečky, nealka nepočítaně - bylo horko. Tvrdého, které jsme si mohli dovézt se vypilo cca 15l. Snad to někomu pomůže pro přehled.
Odpovědět
Naše svatba se vším všudy kromě ubytování hostů pro 20 lidí výjde cca na 80tis. a myslím si že žádný luxus. nebo některé položky máme za přijatelné ceny ale i tak to šíleně naskakuje.
Odpovědět
Článek se načítá
Někdo zvládne udělat svatbu pro cca 50 lidí za 50000 úplně se vším včetně šatů atd. Někdo se stejným počtem lidí potřebuje částku kolem 200000. Proto je tato otázka opravdu jen orientační.Záleží na tvé náročnosti,kde to bude,a spoustě dalších věcí.
Odpovědět
Holky, tak teď jsem zhruba dávala dohromady sumu, na kterou nás vyšel ten jeden den! Měli jsme ubytování pro 40 lidí s hostinou a večerním rautem a nápoji (alko i nealko) .... no, tak počítejte že s ubytování prostě přes 100.000,- určitě vyletí komínem ... a to tam nemám započtené cukroví, koláče a oznámení! Jako hleděla jsem a jasně, že největší položka byla hostina. Ještě že jsme si to tak nějak rozložili v průběhu 9, 8 měsíců.
Odpovědět
my budeme mít 36lidí, z toho 4 děti...cena v hotelu nejspíš 33tis.-dekorace,jídlo,pití, zbytek 50tis. - šaty,líčení,oblek,boty,dort,cukroví,květiny,prstýnky,foto,dj,atd....je to mazec
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?