Jak se jmenuje nebo bude jmenovat Vaše dítě? Jste zastánkyně tradičních jmen nebo spíše něco pikantnějšího? A zaobíráte se tím, jaké se ke jménu váže jméno? Je pro Vás důležité, jak se bude na děti volat nebo prostě dáte jméno podle úvažení? Pojďme se poprat :-D
Já myslím, že si člověk "nevybere" :) My jsme uvažovali pro kluka o jménu František (po mém tátovi), ale ten prohlásil, že ať to nedáváme, že to je blbý jméno :-D :-D Ať dáme něco "normálního" :) Já jsem pro Matěje a manžel chce Václava, tak uvidíme a taky podle toho, co to bude :)
@maroussia A co dát dvě jména?
Alan František
Artur František
August František
Bart František
Ben František
Bohdan František
Bojan František
Bolek František
Boris František
Bořek František
Braňo František
Bruno František
Ctirad František
Ctibor František
Cyril František
Čestmír František
Damian František
Darek František
Darko František
Denis František
Dorian František
Dušan František
Efraim František
Eda František
Egon Fratnišek
Eli František
Elvis František
Eliáš František
Emil František
Erik František
Eugen František
Ezra František
Felix František
Finn František
Fred(rik) František
Gabriel František
Gil František
Gordan František
Greg František
Hanuš František
Haštal František
Hugo František
Hynek František
Ignat František
Igor František
Ilja František
Ira František
Ivo František
Ivor František
Izak František
Jacek František
Juraj František
Joel František
Jonáš František
Jost František
Julen František
Kaj František
Kamil František
Kasper František
Kim František
Killian František
Krispin František
Quido František
Quentin František
Leon František
Leoš František
Leszek František
Libor František
Liam František
Lubor František
Luboš František
Lucian František
Luděk František
Louis František
Lumír František
Marian František
Maroš František
Marius František
Max František
Merlin František
Miloš František
Milan František
Milota František
Mnata František
Mnislav František
Mojmír František
Moric František
Nikola František
Natan František
Noel František
Odin František
Oskar František
Otto František
Prokop František
Radan František
Radim František
Radúz František
Radvít František
Ratko František
Raoul František
Rory František
Rodan František
Roman František
Ron František
Ruben František
Rufus František
Saša František
Saul František
Sergej František
Bastian František
Simon František
Slávek František
Slavoj František
Romeo František
Stefan František
Theo František
Ted František
Tibor František
Timon František
Tim František
Timur František
Velen František
Vít František
Vladan František
Vojan František
Zbyněk František
http://cs.wikipedia.org/wiki/Kategori...
Známým se před 6 dny narodila holčička a je to Barborka. Sama bych si to jméno nevybrala, ale když mi to psali, hned jsem si říkala, že je to hezký - holčička Barunka :-)
Já prahnu po Hynkovi nebo Jáchymovi, ale ani jedno mi asi neprojde :-( tak to bude nejspíš Štěpán (na přání budoucího tatínka). No ale holčičí jméno si prosadím (pokud tedy nějaká holčička bude :-)) - Johanka (nebo Alexandra)....
@sasha.zimmermann Tak dvě jména nejsou nic pro mě :) Ono to nějak dopadne, že :-D Snažím se vybírat něco, co se mi líbí + se tak nejmenuje deset dětí v ulici a nakonec jsem zjistila, že sousedi mají vnoučka Matěje :-D :-D :-D - což se mi tak líbí :)
my este taktiez nevieme co to bude (kindersurprise), ale mena som zatial vypisala podla toho ci sa hodia k znameniu v ktorom sa narodi (Lea, Slavomíra, ... alebo Stanislav, Norbert, ...) ... a boli medzi nimi aj take, ktore sa mne ale aj manzelovi pacili... no este uvidime, ake meno nas potomok nakoniec dostane :-D
@marluci Ahojky ;-)Zara Isis Pilová je moje dcerka dnes uz skoro 4.leta :-)Zadala jsem na net jmeno a koukam co vse vyjede a koukam vy se tady o tom bavite :-)Uz je to tedy par let...Jinak zboznuju cizi a originalni jmena ;-)Monika
ahoj děvčata, tak se přidávám, protože bych chtěla poprosit o radu. :-) Jaké klučičí jméno byste vybrali k příjmení Kolonko? Typicky česká jména rovnou vylučuji, protože nebydlíme v ČR.
@bibicz podla toho kde byvate ... ak v taliansku, tak by som sa poohliadla po talianskom (napr. Pablo), ak v nemecku, tak nemecke (napr. Sebastian - ak je to nemecke :-D, ... )
@bibicz moja kamaratka je vydata za Ukrajinca... a dali meno Michal... to sa da vo vsetkych jazykoch... a druha kamoska oni ziju v rakusku a vydala sa za nemca a dali meno Michaela (tak sa bolam aj ja :D)
a potom druhe mena co davali len dievcenske Alexandra ty v rakusku a ta druha kamoska ma k tomu Miškovi ešte meno Nina...pre dievčatko...
tj na tom Alex nieco bude :)
@micipsa, @oskvarka: děkuji za názory ... já mám favorita Tobiase, ale to manžel nechce v žádném případě :-(, jemu se líbí Oliver, mně celkem taky, ale mám u něj problém se zdrobnělými tvary ... ale Oliver Kolonko zní asi hezky. Alex je taky zajímavý, ale myslim, že manželovo sestra má syna Aleksandra nebo tak nějak (žijou v Kanadě, takže já s nima nejsem moc v kontaktu) a říkají mu Alekšu. A Jurij? To slyším poprvý, ale hned mi to připomíná nějakého Jánošíka, takže to ne-e. :-D :-D
@bibicz nezdá se mi to špatné k domu.. :) ale Tobiáš je prostě můj nej favorit bohužel začíná příjemní na Š takže by to bylo hloupé takže já chci Sebastiana.. :D
@oskvarka: :-) no jo, Gagarin :-D
@jajinka.princezna: Sebastian je taky hezký jméno, ale jmenuje se tak manželovo kamarád a je takovej divnej, takže by ho to jméno pořád připomínalo :-D
Ještě jsem si z netu vypsala Thomas, Daniel, Joshua, Dennis, Samuel, Adrian, Jamie, Nathan a Elijah, ale třeba u toho Elijaha bych asi měla i já problém s výslovností. Ještě pro upřesnění, manžel má Polské ale i Kanadské občanství a na děti bude mluvit anglicky.
@bibicz Tak gratuluji.. :) Ty jo děcka budou mít výhodu jako blázen.. :) Mě se líbí Joshua, Samuel, Jamie a Nathan.. takhle v tom pořadí.. :) A holčička? :) Jo nejhorší je když znáš někoho kdo je ti vyloženě protivej a má tak hezký jméno, že bys to dala dítěti, ale protože to má on tě to odradí.. :D
@jajinka.princezna: nééé, mně se nelíbí pojmenovávat děti po otcích a já mám problém s výslovností jména Matthew + polská verze Mateusz nebo česká Matouš nepřichází v úvahu už vůbec :-D
@bibicz tak to vám hrozně gratuluju...a taky trochu závidím :) já bych byla taky pro zahraniční jména, z českých a slovenských si taky moc nemůžem vybrat no... Emilly je uplně super :) A z kluků jsem pro Nathan, Jamie neb Joshua :)
@jajinka.princezna: ta polská verze se vyslovuje Mateuš, jejich SZ je naše Š, takže je to celkem jednoduchý. No a ten Matthew právě neni tak jednoduchý, jak jsi to napsala ty, je tam to H uprostřed, takže naše česká výslovnost Metjů vůbec neni správná.... je to něco jako Máthjů a mně právě dělá problém ta správná výslovnost TH ... takže mu říkám Mateuš a hotovo :-D