Jak se jmenuje nebo bude jmenovat Vaše dítě?

Zobraz úvodní příspěvek
Jak se jmenuje nebo bude jmenovat Vaše dítě? Jste zastánkyně tradičních jmen nebo spíše něco pikantnějšího? A zaobíráte se tím, jaké se ke jménu váže jméno? Je pro Vás důležité, jak se bude na děti volat nebo prostě dáte jméno podle úvažení? Pojďme se poprat :-D
Odpovědět
@kacenkanevesta Anebo Nikola Grunský ;-)
Odpovědět
Já myslím, že si člověk "nevybere" :) My jsme uvažovali pro kluka o jménu František (po mém tátovi), ale ten prohlásil, že ať to nedáváme, že to je blbý jméno :-D :-D Ať dáme něco "normálního" :) Já jsem pro Matěje a manžel chce Václava, tak uvidíme a taky podle toho, co to bude :)
Odpovědět
@sasha.zimmermann Hm, jenze manzel si to vybral a s tim nehnu, ale my stejne syna mit nebudem :-D :-p
Odpovědět
@maroussia A co dát dvě jména? Alan František Artur František August František Bart František Ben František Bohdan František Bojan František Bolek František Boris František Bořek František Braňo František Bruno František Ctirad František Ctibor František Cyril František Čestmír František Damian František Darek František Darko František Denis František Dorian František Dušan František Efraim František Eda František Egon Fratnišek Eli František Elvis František Eliáš František Emil František Erik František Eugen František Ezra František Felix František Finn František Fred(rik) František Gabriel František Gil František Gordan František Greg František Hanuš František Haštal František Hugo František Hynek František Ignat František Igor František Ilja František Ira František Ivo František Ivor František Izak František Jacek František Juraj František Joel František Jonáš František Jost František Julen František Kaj František Kamil František Kasper František Kim František Killian František Krispin František Quido František Quentin František Leon František Leoš František Leszek František Libor František Liam František Lubor František Luboš František Lucian František Luděk František Louis František Lumír František Marian František Maroš František Marius František Max František Merlin František Miloš František Milan František Milota František Mnata František Mnislav František Mojmír František Moric František Nikola František Natan František Noel František Odin František Oskar František Otto František Prokop František Radan František Radim František Radúz František Radvít František Ratko František Raoul František Rory František Rodan František Roman František Ron František Ruben František Rufus František Saša František Saul František Sergej František Bastian František Simon František Slávek František Slavoj František Romeo František Stefan František Theo František Ted František Tibor František Timon František Tim František Timur František Velen František Vít František Vladan František Vojan František Zbyněk František http://cs.wikipedia.org/wiki/Kategori...
Odpovědět
Profilova fotka
Známým se před 6 dny narodila holčička a je to Barborka. Sama bych si to jméno nevybrala, ale když mi to psali, hned jsem si říkala, že je to hezký - holčička Barunka :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Já prahnu po Hynkovi nebo Jáchymovi, ale ani jedno mi asi neprojde :-( tak to bude nejspíš Štěpán (na přání budoucího tatínka). No ale holčičí jméno si prosadím (pokud tedy nějaká holčička bude :-)) - Johanka (nebo Alexandra)....
Odpovědět
@sasha.zimmermann Tak dvě jména nejsou nic pro mě :) Ono to nějak dopadne, že :-D Snažím se vybírat něco, co se mi líbí + se tak nejmenuje deset dětí v ulici a nakonec jsem zjistila, že sousedi mají vnoučka Matěje :-D :-D :-D - což se mi tak líbí :)
Odpovědět
Ajoj mě se líbi Adam a Nelinka
Odpovědět
my este taktiez nevieme co to bude (kindersurprise), ale mena som zatial vypisala podla toho ci sa hodia k znameniu v ktorom sa narodi (Lea, Slavomíra, ... alebo Stanislav, Norbert, ...) ... a boli medzi nimi aj take, ktore sa mne ale aj manzelovi pacili... no este uvidime, ake meno nas potomok nakoniec dostane :-D
Odpovědět
@mykolaapsi Tak mě se líbí Hynek a Alexandra - ale v žádném případě bych jí neříkala Saša. Prostě by to byla Alexa.
Odpovědět
Profilova fotka
@marluci Ahojky ;-)Zara Isis Pilová je moje dcerka dnes uz skoro 4.leta :-)Zadala jsem na net jmeno a koukam co vse vyjede a koukam vy se tady o tom bavite :-)Uz je to tedy par let...Jinak zboznuju cizi a originalni jmena ;-)Monika
Odpovědět
Profilova fotka
ahoj děvčata, tak se přidávám, protože bych chtěla poprosit o radu. :-) Jaké klučičí jméno byste vybrali k příjmení Kolonko? Typicky česká jména rovnou vylučuji, protože nebydlíme v ČR.
Odpovědět
@bibicz podla toho kde byvate ... ak v taliansku, tak by som sa poohliadla po talianskom (napr. Pablo), ak v nemecku, tak nemecke (napr. Sebastian - ak je to nemecke :-D, ... )
Odpovědět
Profilova fotka
@denybobo: momentálně v Polsku, ale plán je se za cca rok přemístit - a to ještě nevíme kam přesně... takže by to chtělo něco neutrálního 8-)
Odpovědět
@bibicz nevím proč,jako první mě napadlo Jurij :-) ale to není neutrální. Tak co Alex Kolonko? :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@bibicz moja kamaratka je vydata za Ukrajinca... a dali meno Michal... to sa da vo vsetkych jazykoch... a druha kamoska oni ziju v rakusku a vydala sa za nemca a dali meno Michaela (tak sa bolam aj ja :D) a potom druhe mena co davali len dievcenske Alexandra ty v rakusku a ta druha kamoska ma k tomu Miškovi ešte meno Nina...pre dievčatko... tj na tom Alex nieco bude :)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@micipsa, @oskvarka: děkuji za názory ... já mám favorita Tobiase, ale to manžel nechce v žádném případě :-(, jemu se líbí Oliver, mně celkem taky, ale mám u něj problém se zdrobnělými tvary ... ale Oliver Kolonko zní asi hezky. Alex je taky zajímavý, ale myslim, že manželovo sestra má syna Aleksandra nebo tak nějak (žijou v Kanadě, takže já s nima nejsem moc v kontaktu) a říkají mu Alekšu. A Jurij? To slyším poprvý, ale hned mi to připomíná nějakého Jánošíka, takže to ne-e. :-D :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@bibicz mne to pripomina len Gagarina :D:D... heh ... Oliver zinie dobre....
Odpovědět
Profilova fotka
@bibicz nezdá se mi to špatné k domu.. :) ale Tobiáš je prostě můj nej favorit bohužel začíná příjemní na Š takže by to bylo hloupé takže já chci Sebastiana.. :D
Odpovědět
Profilova fotka
@oskvarka: :-) no jo, Gagarin :-D @jajinka.princezna: Sebastian je taky hezký jméno, ale jmenuje se tak manželovo kamarád a je takovej divnej, takže by ho to jméno pořád připomínalo :-D Ještě jsem si z netu vypsala Thomas, Daniel, Joshua, Dennis, Samuel, Adrian, Jamie, Nathan a Elijah, ale třeba u toho Elijaha bych asi měla i já problém s výslovností. Ještě pro upřesnění, manžel má Polské ale i Kanadské občanství a na děti bude mluvit anglicky.
Odpovědět
Profilova fotka
@bibicz uz cekate nebo planujete? :)
Odpovědět
Profilova fotka
@carrynka: zvědavá ženská! :-D Vypadá to, že čekáme (podle všeho začínám 7. týden) - hned na první pokus. Jsem z toho ještě teď vykulená. : =-) :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@bibicz Tak gratuluji.. :) Ty jo děcka budou mít výhodu jako blázen.. :) Mě se líbí Joshua, Samuel, Jamie a Nathan.. takhle v tom pořadí.. :) A holčička? :) Jo nejhorší je když znáš někoho kdo je ti vyloženě protivej a má tak hezký jméno, že bys to dala dítěti, ale protože to má on tě to odradí.. :D
Odpovědět
Profilova fotka
@jajinka.princezna: s holčičkou problém nemáme, tam to bude buď Emilly nebo Ellen, krásně to ladí s příjmením
Odpovědět
@bibicz Daniel je hezké..a pak Adrian a Joshua :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@bibicz a jméno po taťkovi? Joshua je fakt krásný.. :)
Odpovědět
Profilova fotka
@jajinka.princezna: nééé, mně se nelíbí pojmenovávat děti po otcích a já mám problém s výslovností jména Matthew + polská verze Mateusz nebo česká Matouš nepřichází v úvahu už vůbec :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@bibicz No Matouš je děs to teda jo polská verze asi bych nikdy nevyslovila a matthew (jestli se čte metjů) tak jsem z toho unešená.. :D
Odpovědět
Profilova fotka
@bibicz tak to vám hrozně gratuluju...a taky trochu závidím :) já bych byla taky pro zahraniční jména, z českých a slovenských si taky moc nemůžem vybrat no... Emilly je uplně super :) A z kluků jsem pro Nathan, Jamie neb Joshua :)
Odpovědět
Profilova fotka
@jajinka.princezna: ta polská verze se vyslovuje Mateuš, jejich SZ je naše Š, takže je to celkem jednoduchý. No a ten Matthew právě neni tak jednoduchý, jak jsi to napsala ty, je tam to H uprostřed, takže naše česká výslovnost Metjů vůbec neni správná.... je to něco jako Máthjů a mně právě dělá problém ta správná výslovnost TH ... takže mu říkám Mateuš a hotovo :-D
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?