Jak se jmenuje nebo bude jmenovat Vaše dítě? Jste zastánkyně tradičních jmen nebo spíše něco pikantnějšího? A zaobíráte se tím, jaké se ke jménu váže jméno? Je pro Vás důležité, jak se bude na děti volat nebo prostě dáte jméno podle úvažení? Pojďme se poprat :-D
Ahojky,
chcela som sa spytat. Na predoslej strane som si precitala nejaky novy kalendar menny pre rok 2011. Nas syn sa vola Noel a stale sme ho oslavovali 19. oktobra (podla sv. Noela - cirkevny kalendar), ale v tomto som vycitala, ze ma meniny 21. 12. Da sa sem dat nejaky link prosim odkial ste stiahli tento novy kalendar. Velmi pekne dakujem. :-)
Ahojte...ja som Slovenka, manžel Čech, žijeme v čechách...moje povodne priezvisko bolo čislo slovenske a teraz som ziskala cisto ceske. Kyptová. No musim si nan riadne zvykat. Ja som Jana, manžel Jan. Ale este som ho tak asi raz nezavolala. Proste je to Honza a basta. Takze sme Jan a Jana Kyptovi. ach jaj. Ked riesime mena deti, ostatni sa nas pytaju, ci budu deti po nas. Tak to ani nahodou. Rovnaky zaklad mena u rodicov staci. Hladali sme nejaky kompromis, ja som vyslovene chcela meno, ktore nema makcene ani dlzne, a ma rovnaku podobu v slovencine i cestine - paci sa mi trebars Alica, ale v čestine je to Alice, takze nee. ..a dalsia poziadavka na meno je ta, ze musi byt nielen zhodne a v cestine a slovencine, ale vseobecne, trebars v nemcine alebo anglictine. Ja som hrozne chcela Tamaru a Daniela. Manzel Tamaru zamietol, ze len cez jeho mrtvolu :-S Ale Daniela som si presadila :-D No a dievca? Zhodli sme sa bud na Linde alebo na Anete. Linda Kyptová alebo Aneta Kyptová. ...co myslite? :-)
Aneta je peknéééééé, ale aj Linda.Aneta viac 8-) ...Ak sa mi podarí niekedy dievčatko, tak by bola Anita, alebo Eva.Mám chlapca a ten sa volá Oliver, to sme sa hneď bez problémov zhodli.Ale ďalšie chlapčenské meno vôbec neviem aké by som dala....možno Dávid?....meindzi hlasujem za Anetu ;-) jednoznačne.Škoda, že sa drahému nepáči Tamara-to by sa podľa mňa úplne hodilo
etelienka: ja si tiez myslim, ze Tamara by bola dobra volba...a hlavne si tiez myslim, ze take meno nema kazda, takze by bola svojim sposobom vynimocna...:-)...no a druhe chlapcenske sa mi paci trebars obycajne Martin. Ale brat manzela je Martin a aj sestrin skoro manzel, takze by bolo premartinovane :-)...dávid sa mi paci, ale zial, nesplňuje moje požiadavky na meno bez dlzna :-) ;-)
etelienka: proti šimonovi nemam nic proti, ale nie je pre mna...zasa s makcenom ;-) ...a v mojom okoli su uz dvaja chlapci, ktorym chceli tak pekne meno trosicku pozmenit a chlapci sa volaju Simon...to sa mi zas az tak nepaci.. :-N Moja sestra sa vydala za nemca a ten si vydobil dve mena, ze u nich je to zvyk. Takze: svagor - Christian Alexander Müller, jeho otec Harald Wilhelm Christian Müller a moj synovcek vychytal meno Tristan. svagor to tak chcel a neslo s nim hnut. tak si sestra vybrala aspon druhe meno, ked na dvoch menach trval. Takze moj synovec, narodeny na Slovensku, ma nadherne "slovenske" meno Tristan Sebastián Müller :-D diky bohu, ze zije v nemecku...poznate nejakeho Tristana? ;-)
Tristan je velmi pekne :-) ak zije v Nemecku nevidim tam problem a este ma aj typicky nemecke priezvisko...
k tomu Janosikovi z predchadzajucej strany, urco by som nedala Jan :-D lebo Jan Janosik to je sko ozvena... a Juraj uz vobec nie z pochopitelnych dovodov... ale inak sa mi k tomu hodi vela mien - Peter, Daniel, Marcel, Ivan napriklad co ma tak rychlo napadlo...
meindzi: Tamara je z tych troch najkrajsie, ale ked manzel nechce, to je tazko... zhoda musi byt... :-) Linda aj Aneta su podla mna pekny vyber. K tomu, ze ste Jan a Jana len taka pikoska, rodicia jednej mojej kamosky su Jan a Jana, ona je tiez Jana a jej brat Jan :-D aspon sa im to nepletie, ale nechcela by som... :-o
laleeta: no ja by som to tiez nechcela...este za slobodna sme v rodine boli 3 menovkyne...ja, teta a jej dcera...uzas...jej dcera sa vydala, takze ma ine priezvisko, ale dcera sa vola tiez Jana...a brat tej sesternice, teda moj bratranec, chodi s Janou, su zasnubeni, takze ked sa vyda, tak dalsia menovkyna do rodiny...parada...a to nehovorim o tom, ze otec aj syn v tejto rodine su Marianovia...no proste sami Marian a Jana... :-D
u nas su v kurze Petrovia... moj brat, manzel, jeho otec a este aj moja sestra chodi s Petrom :-D a to neratam dalsich troch v sirsej rodine... takze ked mi mm povedal, ze by bol rad, keby sa raz syn volal po nom, tak som ho poslala ku kvietkom :-D
u nas v rodine je kurz, ze sa najstarsi syn vola po otcovi, takze tak...tak to rozlisujeme trebars velky tonko a maly tonko - aj ked maly tonko ma 1,9m a 100kg :-) ale inak to nejde...a o petroch ani nehovorim...ujo, jeho syn a aj vnuk...rovnake meno a priezvisko...no hroza... :-D
ano, tento kurz je mi doverne znamy z manzelovej rodiny, ja zo srandy hovorim, ze ktore meno v ich rodine nie je aspon 2x, ako keby ani neexistovalo... ale tam sa "dedia" aj zenske mena alebo z otca na dceru (ak existuje zenska forma)... a ja som sa rozhodla priniest do tejto tradicie novy vietor 8-) to znamena ju v nasej rodine uplne zrusit...
moj otec je jediny, kto nas nepomenoval podla toho trendu, co pises...my sme tri sestry a diky bohu mame kazda ine meno...mama Olga, otec Ludovit - no neviem si predstavit, aby som sa ako najstarsia volala nejakou odvodeninou po nom, sestra Erika a Marcela...takze to ujde...a som vdacna, ze v nasej rodine vyhasne aj ine dedenie mena...moja starka sa volala Genovéva, volala sa tak asi aj jej starka a tak...a vola sa tak aj moja teta...ta nema deti, tak som rada, ze nenutili moju mamu, aby mna, ako prvorodenu, tak pomenovala...chapem, ze je to zvlastne meno a asi by som bola jedina v triede, asi aj v rocniku a myslim, ze aj na skole, ale neee :-S
Meindzi: Nějaký výběr pro vás:
Jaromír Kypt(a)
Miloslav "Miloš" Kypta
Richard Kypta
Leonard Kypta
Eduard Kypta
Robert Kypta
Rudolf Kypta
Raoul Kypta
Herbert Kypta
Donald Kypta
Ronald Kypta
Jonatan "Jonáš" Kypta
Alexis Kypta
Nikola Kypta
Sebastian Kypta
Oliver Kypta
Kristian Kypta
Henrich Kypta
Vladan Kypta
Vladislav Kypta
Stanislav Kypta
Maxmilian Kypta
Viliam Kypta
Albert Kypta
Rostislav Kypta
Prokop Kypta
Adrian Kypta
Gabriel Kypta
Ivan Kypta
Kevin Kypta
DaLibor Kypta
Luboš Kypta
Lubo(mí)r Kypta
Hugo Kypta
Damian Kypta
Kamil Kypta
Oskar Kypta
Vincent Kypta
Laurent Kypta
Štefan Kypta
Andrej Kypta
Eliáš Kypta
Elisha Kypta
Ezechiel Kypta
Ezra Kypta
Bruno Kypta
Marian Kypta
Theodor Kypta
Marcel Kypta
Radovan Kypta
Benjamin Kypta
Dušan Kypta
Vlastimil Kypta
Bartoloměj Kypta
Přemysl Kypta
Tibor Kypta
Leon Kypta
Bohumil "Bobby" Kypta
Alan Kypta
Artur Kypta
Ottokar Kypta
Cyril Kypta
Otmar Kypta
Vendelin Kypta
Boris(lav) Kypta
Ctirad Kypta
Metoděj Kypta
Ctibor Kypta
Ctislav Kypta
Benedikt Kypta
Branislav Kypta
Bretislav Kypta
Felix Kypta
Mojmír Kypta
Bohdan Kypta
Igor Kypta
Arnošt/Ernest Kypta
Bohuslav Kypta
Florian Kypta
Juraj Kypta
Quido Kypta
Quentin Kypta
Julius Kypta
Julian Kypta
Svatoslav Kypta
Rafael Kypta
Eugen Kypta
Natanel Kypta
Norbert Kypta
Roland Kypta
Vratislav Kypta
Slavoj Kypta
Timon Kypta
Timotej Kypta
Dorian Kypta
Barnabáš Kypta
Jeronym Kypta
Jeremiáš Kypta
Ferdinand Kypta
Adolf Kypta
Dalimil Kypta
Augustin Kypta
Dalien Kypta
Lucian Kypta
Waldemar Kypta
Bonifac Kypta
Dylan Kypta
Egon Kypta
Gregor Kypta
Ruben Kypta
ta tamara ma fakt mrzi, ale ked to meno nechce, ze jeho byvala holka sa tak volala...na to ho asi nepresvedcim... ;-( takze zostava len alternativa 2 - aneta alebo linda...:-)...uvidime, ako sa to vyvrbi :-D
jaj, no tak ale to je nieco uplne ine, ja by som nechcela aby moja dcera mala rovnake meno ako manzelova ex (staci, ze sa tak vola jeho sestra... :-p )
Ahoj holky - sice teď trochu mimo " mísu", ale poradily byste mi? Cca za 4 týdny budu rodit a my ještě doma nemáme dost jasno, jaké jméno vybrat... =-) :-. Je to o dost těžší, neboť příjmení je klasické " Novák ". Zatím máme favority v dívčím jménu - Vanda ( ale nevíme, jaké zdrobněly ... ), potom Terezie - i když :-. už mám sestru Terezu....a v klukách pořád tápeme. :-( . Manžel je David a já Petra - ale jména po sobě dávat nechceme...Prosím - máte nějaké návrhy? Děkuji moc.
jééé, ale co chceš slyšet za návrhy? :-) každý ti řekne jméno, které se líbí jemu, a stejně si nevybereš:-)
takže za mě: jsem pro klasiku, zvlᚍ u klasického příjmení...mě se prostě líbí ty obyčejný normální jména...třeba Karel, Jaroslav, a ostatní -slav, Petr, Lukáš, Jiří, Václav, Josef.....atd atd...:-)