Jak se jmenuje nebo bude jmenovat Vaše dítě?

Zobraz úvodní příspěvek
Jak se jmenuje nebo bude jmenovat Vaše dítě? Jste zastánkyně tradičních jmen nebo spíše něco pikantnějšího? A zaobíráte se tím, jaké se ke jménu váže jméno? Je pro Vás důležité, jak se bude na děti volat nebo prostě dáte jméno podle úvažení? Pojďme se poprat :-D
Odpovědět
Profilova fotka
mi se teda liáš nelíbí,mamka má naproti domu hospodu,co se jmenuje Eliáš:-D gs:to teda jo:-D grettka::-D jj,i já dělám ve školství a sem tam žasnu,já znám psanou Džamila...:-) ale je fakt,že to je dospělá ženská a říkala,že rodičům tenkrát Jamila nebo Yamila nedovolili,jen Džamila,tak tak,je to ale dosti divné:-D
Odpovědět
Já mám v práci na jména asi kliku, ale většinou to jsou jména běžná. Jediné takové trochu neběžné byla Penelopa.
Odpovědět
Profilova fotka
deniss - berill ani Eliáš se mi nelíbí :-p Džamila, Džullietta - no to je vážně síla :-D sares - Ludmila se jmenuje moje maminka :-) gs - a nepsali to tam jeko recesi,. když jsem čekala malýho, tak sme si taky dělali srandu, že když to bude holka, tak se bude jmenovat Gertruda :-D - jinak souhlasim chudáci děti; mimochodem Ambrož se jmenoval můj spolužák z gymplu, od matury sem ho neviděla, jen sem se pak dozvěděla, že se pokusil o sbevraždu a přejmenoval se na Davida.
Odpovědět
Profilova fotka
my třeba máme ještě jméno Jasmin,v bývalé práci byl Hugo,Dorota,Hildegarda,Cedrik....:-)
Odpovědět
My jsme měli jméno Yasmine, říkali jsme ji Jasmínka, Mína. Moc pěkné ;-)
Odpovědět
Chlapeček Šimon a holčička to ještě nevíme, možná Natálka, Nikolka.
Odpovědět
brumdinka> no nevím, vypadalo to, že je to myšlený vážně
Odpovědět
Šimon je moc pěkné, ale mému manželovi se nelíbí :-(
Odpovědět
Můj syn se jmenuje Eliáš :-) Me se zase nelíbí tradiční jména jako František, Karel, Jiří apd. A taky bych nedala jméno co je hodně používané, líbí se mi Jakub, Matyáš, Jan ale je jich mraky. :-| Šimon je moc hezké jméno :-)
Odpovědět
Grettka: Nediv se, když můžou být paskvily jako Rozálie, Šarlota a Žaneta, tak proč ne Džulietta :-D
Odpovědět
Žaneta ja již více jak 30 let v českém kalendáři, to samé Šarlota, stejně tak nechápou proč by Rozálie měla být paskvil =-) ovšem Džulieta je jiné kafe
Odpovědět
Profilova fotka
k tej Džuliete - uz som sa stretla s menom "Dajana" alebo "Dajanka" :-D (to akoze Diana foneticky) Šimon je super, u nas je v uzsom vybere, ale my mame v priezvisku "š", takze u nas by to bol "SImon" ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
simon je u nas definitivny, len sa mi zda ze sa nejako rozmnozuju simonovia :-D
Odpovědět
Profilova fotka
u nas este neni definitivny, hlavne si myslim, ze mm nie je o nom celkom presvedceny ;-) nakoniec, kym to bude aktualne, pravdepodobne to este 100x zmenime :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Sasha: taky si nemyslím, že by jméno Šarlota byl paskvil. Nemyslím si, že by bylo zkomolený a převzatý - některý jména si jsou podobný v češtině i v jinym jazyku. To je jako s Jana a Jane. A mně se náhodou Šarlota líbí :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Šarlota je v pohode, Eliáš ( už som písala viac krát) je veľmi pekné, aj Šimon. no a minule bola v TV Džesika ( s Dž), taká 15-ročná tmavšia spoluobčianka..tak tam sa nečudujem 8-( Dajana..to som počula dakde, fajn.. a býv. kolegovi sa narodili dvojičky : Diana a Daniel. ( Daniel sa mi nepáči vôbec)
Odpovědět
Článek se načítá
k tej Šarlote, okrem toho, ze s ami paci, tak niektore mena v jazyku, ci uz ceskom alebo slovenskom existuju vo fonetickej forme (neviem ako to lepsie nazvat) uvediem priklad meno Žaneta, existuje v tejto fotme, a dokonca ich niekolko poznam :-) a pritom je to len foneticky prepis mena Jeanette, no nie? A zas mam kamosku, ktora sa vola Jeanette, a cely zivot ju vsetco volau jenoducho Jana alebo Janka :-)
Odpovědět
nunacek: přítel si vybral jméno Šimon :) Ohledně holky ho nic nenapadá, zatím, prý to stejně bude kluk. :-D
Odpovědět
Mně se líbí Anastazie (Stázka), Johanka,Bohdanka,Viktorka...a na kluka Šimon,Samuel,Richard,Matyáš,Filip..můj chce Filipa nebo Matyáše a na holku Viktorku nebo Lucku..chci ho ale presvedcit o Śtázce
Odpovědět
Mně se líbí Ema, Alžběta, Elena a Ondřej, Daniel, Robin. Ale děti zatím neplánujeme :-) Takže pak se třeba bude líbit zas něco jiného ;-)
Odpovědět
Ahoj, co říkáte na chlapecké jméno Gabriel? Jaké asociace ve Vás jméno vyvolává? :-) Líbí se mi oslovení: Gabrieli, Gabine, Rieli, Brí. Nelíbí: Gaboši :-S A co dívčí jméno Izabel / Isabel?
Odpovědět
mě se líbí Gabriel pro holku a oslovení Rieli nebo Brí mi přijde divné, pokud teda nežijete někde v zahraničí, u nás se to nehodí...Jinak kluka Gabriela jsem znala od nás ze sídliště, říkalo se mu Gábin (oslovení Gábine)...Izabelu jsem měla spolužačku, oslovovali jsme ji Izo...
Odpovědět
všechna dlouhá jména dostanou vždycky nějakou kratší podobu, proto jsem spíš pro nějaké krátké jméno z holčičích se mi líbí: Nina, Inna, Agnez, Inez, Emma, Ella, Edina, Gita, Linda, Dara, Lóra, Laura...z těch delších: Viktorie, Tamara, Gabriel(a) z klučičích teď moc favoritů nemám: Tobias, Tomáš, Adam, Jáchym, Kryštof, Daniel...
Odpovědět
Ivett, máš pravdu. Oslovení Rieli a Brí by v našich krajinách bylo hodně neobvyklé. :-D Také se mi více líbí kratká jména, např. Tebou zmiňovaná Lora (s krátkou samohláskou).
Odpovědět
izabel já když někomu to jméno Lora řeknu, tak mi říkají, že si představí andulku nebo korelu, prostě že to je jméno pro papoucha :-D ale mě se líbí...
Odpovědět
Profilova fotka
to je lepsi Lara,ne?
Odpovědět
Lara - Lora, ono je to asi jedno, mě se víc ale líbí Lora ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
ja skoncim asi u Františka a bude vystarano :-D :-D :-D
Odpovědět
je v plánu druhé baby? :-N ;-) Franta je teď moderní...Akorát k Mie se to moc nehodí, čekám nějakou extravaganci a ty přijdeš s Frantou :-D :-D :-D
Odpovědět
Ivett, jméno Lora lidem asociuje papouška? Tak nevím, nevím... My jsme měli papouška Pepíčka. A můj gynekolog je také Pepíček :-D
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?