Zdravím všechny před pár dny jsem dostala žádost o ruku a termín jsme si řekli, že za rok v září..tak kdo je na tom podobně jako já tak pojdte prohodit pár slov :-)
petro, my dáme papírové oznámení všem z obou rodin (samozřejmě 1 do rodiny:), svědkům a všem blízkým kamarádům. Těm kamarádům, s nimiž se vídáme míň a současně těm, se kterýma se vídáme hodně a členům rodiny, kteří mají mejl, to pošleme po mailu. V práci se jen pochlubím :-)
no nechci... mamku tatku uz nemám a sourozence taky ne. a přibuzní mi celý život přáli jenom to nejhorší a pod. to je na dlouhé vysvětlovaní. naopak tam chci své tři nejlepší kamarádky, které mi jsou bližši než rodina a přítel tam bude mít taky jenom mamku tatku a sourozence takže by bylo hloupe tam mím tetičky a strýčky nevím z kterého kolena.
ale protože chci aby přibuzenstvo vědělo že jsem se vdala, i přes jejich klacky co mi házeli celý život pod nohy, a jsem ted mega štastná, tak budu muset asi jeětě objednat to oznámeni co se dává,že jsme byli oddáni.
fakt nevím co s tím. jak to řešíte vy? všem co zvete na svatbu dáte oznámeni nebo dávate i oznámení někomu jen tak , třeba na památku kámoškám kolegyním v práci a pod.
petro vždyť nemusíš posílat dvě - myslím že pro případy, kdy chceš svatbu v utajení, nebo resp. bez rodiny, se posílá jen oznámení po svatbě, kde je napsáno že jste se vzali, kdy a kde. Je to lepší než poslat svatební oznámení a říct jim, že si nepřeješ, aby přijeli.1) je riziko, že přijedou, 2) o svatbě budou vědět a mohlo by je to mrzet.
Ahojky, tak u nás je zase ten problém, že máme oba hodně příbuzných, a tak jsme se shodli na tom, že pozveme jen ty ke kterým jezdíme, a kdo jezdí k nám. Stejně nás pomluví když budou chtít, když je pozveme a ikdyž je nepozveme, tak co. To se přežije
petra8619 a Proč? tam nikoho nechceš?
to já zase ty nejbližší jo
já to mám hodně problamatické co se týče svatebních hostů ... z rodiny tam nikoho nechci (a nechtějte radši ani vědět proč) ale na druhou stranu chci jim poslat svatební oznámení ale mám strach že tam potom přijedou a budou vyvádět. a zas dělat oznámení dvě. jedno před a druhé potom mi přijde zbytečné ... hm ještě to budu muset promyset ....
Ahoj holky,tak já se tedy snad zatím nijak extra nestresuji,ale strach mám z reality....naši jsou rozvedení a obě dámy(mamka a přítelkyně od otce) jsou trochu histerické.Navíc se nebaví moje dvě kamarádky,ale já mám ráda obě,takže jsem zvědavá,jestli pod vlivem alkoholu pak nebude nepříjemně.Přemýšleli jsme s přítelem,že se vezmem jen se svědkama,ale já mám prostě svoji svatbu vysněnou a nechci se jí vzdá.Tak mi držte place:o)
tak to je fakt usmevna historka. já nikdy na žádné svatbě nebyla tak vůbec nevím co čekat... no ale jsem taky zatím v klidu ale já radši počítám i s tím co by kdyby...
Presne tak, nestresovat, i kdyz mozna az se to blizi, tak ten stres narusta. I kdyz se neco stane, vetsinou jsou to spis usmevne historky. Treba sestrenice, kdyz se vdavala, tak ji spadl prsten, ktery navlekala zenichovi a nekam se zatoulal. tak s vsichni svatebcane plazili po kolenou a hledali prsten. Ale nasel se :-)
Holky, neblázněte, taky se mi občas zdává o svatbě, ale asi bych z toho zešílela, kdybych si měla představit co všechno by se mohlo stát a tak.
Chce to klid a hlavně na nic špatného nemyslet, jinak bychom si to mohli i přivolat
mě se zase zdálo, že příteli nedorazil svědek, tím pádem musel zaskočit kamarád, který nám měl původně dělat fotky, takže nakonec fotila moje antitalentovaná kamarádka na obyč foťák, k tomu jsem nebyla učesaná, protože kadeřnice neměla volno a ta hospoda na hostinu měla zavřeno-prostě děs a to jsem si říkala, že svatbu nechci nějak extra prožívat.
Jsem stejně zvědavá, jak to dopadne ve skutečnosti :-D
z toho si nic nedelej me se taky nedavno zdalo o svatbe, byla sem na nejaky chate nemela saty ani kadernici a navic na obrad prijela pritelova byvala a udelala tam scenu...pritel se mi smeje ze uz z toho magorim:-)
taky jsme měla dnes sen o svatbě... ale pozor jakmile se vidíš svou vlastní svatbu tak se prej nevdáš.... já na pověry nikdy nebyla ale i tak bych měla strach. naštěstí se mě vždycky zdály jen tak sny kolem svatby samotný obřed ne...
ahojky zářijové nevěsty... s některýma se znám už z jiných diskuzí...
a ty co ještě neznám ráda poznám:
dudlana : vůbec se neboj na tohle datum určitě budou oddávat ale třeba ne všude....
raddka: zjistím, ale není to babička, ale má teta, která už je tedy také babičkou, ale je to teta
webovky nemá, bohužel, dělá to po práci, je to její koníček, pořád jí říkáme ať si otevře svojí cukrárnu, ale to nechce, asi se toho bojí, nevím
raddka: koláčky v albíčku jsou jiné, teta dělá podobné jen jsou menší a máčené v másle s rumem a pocukrované, prostě klasické svatební pokusím je najít, myslím, že jsem měla nějakou fotku, ale nevím kde a kvalita té fotky asi taky nebude nic moc
cenu: nevím, musím se kouknout doma mám to někde napsané, nebo jí cinknu abys měla orientaci
dudlana: vítám Tě, já myslím, že záleží na matrice a místě kde byste to chtěli, myslím, že se oddávat bude, bude to jedno z početných datumů
ja myslim ze kdyz je to tak hezky datum tak nekde urcite oddavat budou, jenom budes muset najit kde.. prece 20.08.2008 byla streda a ve zpravach ukazovali jak bylo dost svateb.
dudlana: ahoj, vítám tě mezi námi. Já myslím, že oddávat nebudou :-| většinou oddávají jen pátky a soboty, někde čtvrtky, ale zase záleží na místě a na matrice tak si to zkus obvolat. A kde by jste to chtěly? :-)