Zdravím všechny před pár dny jsem dostala žádost o ruku a termín jsme si řekli, že za rok v září..tak kdo je na tom podobně jako já tak pojdte prohodit pár slov :-)
petra123: niceho se neboj, kazda nemuze mit velikost jako modelka a zase si muzes dovolit strihy ktery treba ja ne. Treba u vystrihu bych potrebovala najemnika, takze to ber tak ze zesa muzes mit neco co ty hubeny holky ne:-).. ja sem byla zkouset s maminkou protoze mame super vztah a hlavne ma podobnej vkus jako ja takze mi dobre poradila... a s tou vyskou ja mam jenom 162:-)))
Ahojky holky vidím že se tu bavíte o šatech ja nejsem ještě jista jesli půčovna nebo ušití ale zasek si říkam na co ty šaty pak budu mít??No asi vyhraje půjčovna ale jedinné s čeho mam strach je střihy šatů bo nejsem moc velká 165 a tělo žadný atlet spíše krev a mlíko a nemam rada šaty co ted některé holky nosí jako moje kamaradka před dvěma lety vzala si korzet a tu sukni jak to je a mazec je že je doopravdy trochu s vahou nahoře a nebala jse a ja se stydím a ještě nevím ský se pojedu zkoušet ty šaty??Vy pojedete ským kamaradka??mamka??
šití šatů příjde na 5.000,-- Kč až 8.000,-- Kč, záleží na meteriálu a taky na salónu, který šaty bude šít...právě mne příjde, že to přijde skoro na stejnou cenu jako půjčení a navíc ti ty šaty zůstanou
vaverunka:ano bydlímě už přes rok v brně ale protože jsem se narodili a žili celé dětství a mládí na hodonínsku a máme tam příbuzné a kamarády plánujem svatbu v čejkovicích. mám strach z toho počasí. jestli bude pršet vůbec nevím kde se a jak se budem fotit... to ještě musím s fotografem domluvit. já už snad kromě kadeřnice mám všechno dojednané a zamluvené.....
maravka:plánuješ šití šatů? na kolik taková věc může vyjít. já teda dávám přednost půjčení... ale to je každého věc. a nepřijde to o moc dráž??? ale aspon budou pěkně sedět to je fakt...
tak holky před chvíli jsme se rozhodli na datumu 1.8.09 tak ale doufám že nevadí ;-) a o zabukování datumu se taky bojíme no uvidíme v pondělí jdem na uřad pokud tam bude otevřeno a vezmem si papíry zeptame se co a jak bude potřeba a zabukujem to datum pokud bude volno ;-)
ahoj holky, taky bych se chtěla přidat. O ruku jsem byla požádána už v říjnu na dovolené, ale zatím další věci neplánujeme. Zatím uvažujeme termínu 5. 9. 2009 ve Slavkově u Brna. Dívala jsem se tak letmo na netu na nějaké svatební šaty, uvažuju o ušitých na míru a zatím se mi moc líbí v Madoře v Mikulově, prý jim stačí měsíc na ušití, tak na to je zatím čas. snad se nám to podaří vše naplánovat a zorganizovat.
Holky nebojte, v září bude určitě krásně ;-) !!!!! I když pro mě je počasí asi největší strašák, moc by mě mrzelo, kdyby pršelo a nedaly se udělat krásné fotečky ... no jo, s tím ale člověk nic nenadělá, musíme jen doufat, že nám to vyjde. A s těmi termíny to je docela drsný, člověk si řekne, do svatby času a času, ale ono ne. Taky se do toho budu muset pustit spíš sama a můj drahý bude jen odsouhlasovat ;-) , protože chlapi většinou mají představu, že by stačilo začít zařizovat snad týden před svatbou.
Petra8619: A Peti, kde budete mít svatbu?Už jsi to tady asi psala, ale nechce se mi ted vracet v příspěvcích.Vidím, že v okrese Hodonín, ale bydlíte s přítelem v Brně? My totiž taky bydlíme v Brně, ale svatbu plánujeme na "jihu" kvůli rodině :-) .A jinak se jdu mrknout na tvé album ;-)
petra123:gratuluji k zásnubám. nechci strasit ale pokud uvazujete o místu které je hodně oblíbené už ted můžete mít problém s rezervací. jako bohužel já. bud byla zarezervovaná kaple nebo restarace. tak že nakonec datum máme až 26.9. a strach z počasí mám uplně stejný jako kdybych se vdávala třeba v červenci. i když v tom září se s tím dá počítat. a nacím ten náš termín je pět dní po mých narozeninách... ale mě to vůbec nevadí.
Ahojky holky na vanoce pod stromečkem jsem byla požádana o ruku romantika jak blaze :-D a už ted uvažuji nad termínem svatby a myslela jsem kdyby jsme to stihly tento rok tak 1.8 ale můj říka že se nechce potit tak uvažuji nad zářím bo i když můj má narozeniny a máme tu i pout ale poslední dva víkendy by to mohlo být a jesli bude škaredě tak nevím nebo ještě uvažuji nad červnem ale to by jsme už museli si zabukovat datum ani nevím kde mam zajit a co se vše musí vyřídit :-D
iwci: no jo všichni říkají že jsme si pospíšili a že je to moc dopředu ale už toho bylo spoustu zadaného....
oznámení i nás dva máš v mém albu.
a abych se přiznalal tak to byla já kdo to všechno zrealizoval a tak jsme postavila mojého před hotovou věc. snad to dobře dopadne :-/
vaverunka: Původně jsme oba z Brna, teď druhý rok žijeme v Praze, ale protože máme veškerou rodinu na Moravě, rozhodli jsme se pro Lysice. Nejvíc by se mi líbila Lednice, to už je ale od Brna dost daleko,asi 70 km. 8-(
Hostinu máme potom ve Sloupě v penzionu Stará škola, jen mám strach, abysme se tam všichni vešli, protože to bude i s ubytováním a mají docela málo pokojů, budou muset mít přistýlky, a zase nechci, aby tam byli namačkaní jak na vojně. :-D Jinak termíny na září v Lysicích byly už skoro všechny plný, mohla jsem si vybrat jen ze dvou, 5 a nebo 12.9, to mě docela překvapilo, že se zamlouvá tak hodně dopředu.
Iwci: Kačina je taky moc hezká!! ;-)
petra: děkujúú, no my ještě ani nevíme, kolik lidí na svatbu, natož nějaký oznámení :-D ukážeš nám ho? (to oznámení, no a ženicha můžeš taky :-D )
luccy: gratuluju, svatba na zámku zní super, my budem mít Kačinu :)
vaverunka: to máš jak já, taky byl pod stromeček :) a 12.9. budem mít i my :)
Ahoj holky, tak se s velkou radostí můžu konečně po několikaletém nevinném očumování těchto stráneček taky připojit na stranu nastávajících nevěst ;-) !! Jsme s přítelem něco málo přes čtyři roky a od začátku spolu bydlíme a je nám spolu mooooc fajn. Proto nějak nebyl důvod spěchat do svatebního veselí (i když já po tom toužím od první chviličky ;-) ) ... jenže poslední dobou začínáme víc a víc mluvit o miminku a o tom, že by bylo fajn, kdyby jsme byli rodina .... a tak jsem dostala nečekaně pod stromeček krásný zásnubní prstýnek s žádostí o ruku ;-) . Rodině jsme to oznámili hned za čerstva, no to bylo radosti, konečně se taky dočkali ;-) . Termín jsme si předběžně určili taky na září, nejvíc by se mi líbilo 12.9.2009, to by mohlo být teoreticky i fajn počasí. A obřad by jsme chtěli mít v Poštorné v kostele, hostinu pak v Zaječí ve Vinařství u Kapličky ... nic víc ještě nevíme, ale i to je už dost, myslím ;-) . A co ty luccy, ty nejsi z Brna? A proč zrovna Lysice? Máš z Moravy ženicha?
ahojky iwci moc a moc gratuluju....
my si nadělili k vánocům svatební oznámení a při příležitosti vánočních návštěv ho rozdávali a oznamovali naše úmysly.a bude nás na svatbě víc páč někteří že hned přijedou i když jsme je vůbec nezvali ... no a nám bylo hloupé říct že jsme s nima nepočítali... no aspon to bude veselejší
ahojda holky,
taky mě to čeká v září, prstýnek jsem dostala k Vánocům :-)
naši už to vědí a jeho rodičům to řekneme teď mezi svátky, ale neočekáváme komplikace 8-)
jen asi budem řešit velký dilema, koho všeho pozvat :-/
no minulý víkend jsme jeli na návštěvu k přítelovým prarodičům. oznámili že se budem brát a dali oznámení. děda hned řešil jak tam pojede a pod. až jsem z toho měla vítra protože jsme neměli v plánu je pozvat. naštěstí to babička zachránila a řekla že jsme dali jenom oznámení ne pozvání. no ale kdyby to neřekla vůbec nevím jak trapně bychom vysvětlovali že chcem malou svatnu s nejbližší rodinou (jen s přítelovy strany) a nejlepšími přáteli...
to u nas kdo bude chtit kourit tak bude muset ven, nastesti moc lidi nekouria ti co jo maji smulu, nevim proc bych se mela zrovna v tenhle den podrizovat kurakum..
Lowe:byla jsem min.týden na firemní akci,kde se nekouřilo a byl tam takový malý kuřáský salónek a myslím,že nás na parketě bylo pořád víc než těch kouřících v salónku.Ale poraď s kuřákama,jak moc by je to omezovalo v zábavě....ale myslím,že z toho máš opravdu zbytečný strach.Teď už si lidi zvykají,že na většině míst se nesmí kouřit.
Ahojky, tak mi tedy budeme posílat oznámení všem komu budeme chtít příbuzným, kamarádům a tak, a jen které chceme aby přišli tak dáme kartičku bud jste zváni u svatebního stolu nebo na odpolední raut, a je to.
jinak oznámení jsem si dělala sama, tak doufám, že se bude líbit, ale měnít ho rozhodně nehodlám.
jinak na svatbě, jsme taky nechtěli aby se kouřilo, protože jsme oba nekuřáci, ale varují nás, že pak tam na svatbě nebude nikdo protože tak 2/3 lidí od nás kouří a budou kořit v salonku, tak si to ještě musíme promyslet :-(
U nás to bude stejné.My s přítelem jsme nekuřáci.Ale rodiče jsoou tolerantní,tak že i když jdeme na nějakou společnou večeři či obídek,tak nekouří a sami doma si taky nekouří,tak jsou zvyklí:o)
nedbi, naše rodina je vcelku ok, i když pár lidí (mamka s tetou)se tam taky nemusí. Ale přítel měl trochu dilema - jeho strejda je rozvedený, bývalou ženu přítel moc nemusí, ale zná ho odmala a prostě do rodiny už jaksi patří, jeho současná přítelkyně je mu názorově bližší, sympatická a chtěl ji pozvat taky. Nakonec to vyřešil tak, že pozval všechny, ale řekl jim, že je to naše svatba a nestojí o nějaké kyselé obličeje tam.
Já na to svojí rodinu upozorňovat nebudu, doufám, že se budou držet na uzdě :-)
Zase je ale hodláme požádat, aby chodili kouřit na terasu. Jednak tam budou malé děti a taky nejsem zvědavá čuchat na vlastní svatbě nějaký smrádek. To předpokldám se taky asi nebude někomu líbít, ale je to naše svatba, tak se budou muset přizpůsobit:)
My to budeme podnikat podobne. Oznameni budeme davat hodne lidem, v praci, kamaradum, rodine, sousedum, rodicum par pro zname. A pak budeme davat vyvolenym pozvanku ke svatebnimu stolu.
s rodinou to byva nekdy tezke. Ja z toho mam taky uz dopredu vitr. Moje rodina je celkem v klidu, ale od pritele rodice jsou rozvedeni a nejak moc spolu nekomunikuji. Navic ani prarodice se nemaji moc v lasce. Tak se bojim, aby nebyla nejaka scena. Ale hodlam je na to dopredu upozornit. Svatba je proste nase, chceme je tam mit oba a doufam, ze to budou tolerovat a jeden den spolu vychazet.
U nás je to tak,že dáme oznámení všem nejbližším,pak rodiče chtějí pár na víc,aby se mohli pochlubit...ale jen vyvolení budou mít k oznámení kartičku s pozvánkou.
Petra:jinak myslím,že to vyřeším dobře-oznámení,případně pozvání pro ty co tam chceš mít a oznámení po těm,ktrým to chceš pouze sdělit.Drřžím palce,aby Ti to vyšlo,když už to nemáš jednoduché...
ano, nevím jak je to zvykem, ale přijde mi divný dávat někomu oznámení a nezvat ho přitom na svatbu.
Nebudeme mít ale pozvánky ke svatebnímu stolu a pozvánky na raut, prostě rodina automaticky počítá s tím, že je zvaná na oběd a když budou chtít, tak můžou zůstat jak dlouho budou chtít, a kamarádi zas automaticky počítají s tím, že na oběd nejdou a přijdou až večer. info o tom, kde se to koná a tak budeme posílat mejlem.