Zdravím všechny před pár dny jsem dostala žádost o ruku a termín jsme si řekli, že za rok v září..tak kdo je na tom podobně jako já tak pojdte prohodit pár slov :-)
aci: Aha, no ty šaty jsou docela každý jiný, já bych teda dala ke každejm jinou kytku. Co třeba poslat květinářce ty fotky nějak v obálce, aby je ženich neviděl? nebo si prostě vyber, co se ti líbí a co tobě se zdá nejlepší a bude to určitě ono ;-)
Šaty ještě nemám, ale budou to jedny z těch dvou...spoléhám na to,že jsou tak jiné, že si je nikdo na ten termín nezamluví, než si to vyřeším...to je právě to,že u nás bude kupovat kytku ženich a protže mě nechce vidět ve svatebních šatech, tak nebude vědět, jaký budu mít a tím pádem ta květinářka taky ne....taky bych přemýšlela spíš o nějaké rozelvátější, tedka jsem viděla pěknou věc, pořád přemýšlím, jak na sebe dostat něco zeleného, když mám tu svatbu do zelena, tak jsem viděla kytku, která byla ovázaná dlouhoou mašlí, která pak visela v několika proužsích cca 40 cm pod tu kytku...to se mi docela líbilo, že bych tam šoupla nějakou zelenou stuhu a bylo by to :-)
aci: Teda představa, jak mi táta vede mýho ženicha :-D :-D :-D
Já myslim, že s tvarem kytky ti nejlíp poradí ta květinářka. Nebo to vem nějak "intuitivně" - mně se třeba nevíc líběj ty volnější vazby, trošku jak natrhaný na louce ;-) Taky jsou moc pěkný ty modernější věci, různý převisy... Ale nějak cejtim, že ke mně by to nebylo ono. Co sis vlastně nakonec vybrala za šaty?
krtek: já myslela spíš ten tvar té kytky, než jako obsah květinový, ten si vyberu snadno :-) Taky bych chtěla růže a frézie, nebo růže a zelené chryzantémy a případně zelené orchideie s něčím bílým :-)...je toho nějk hodně, to jsem zvědavá, co vyberu - ale stejně to bude jen návrh, záleží na ženichovi co koupí...
jinak dík za rady s oznámením, počkám do konce června a pak to rozešlu...těm, co mají být na hositně to ale pošlu už ted, aby věděli senzam darů a tak
Jo dness jsem měla svatbení sen - děsnej. Byli jsme v nějaké katedrále, já čekala před oltářem a moje babička s přítelovou babičkou se tam popraly, bylo z toho halo, matrikářka na nervy, já taky...tak jsem to tam uklidnovala, už tam čekala další svatba a všichni na nás koukali a měli z toho divadlo. Pak se to nějak uklidnilo a já zase čekala před oltářem a přišel můj táta a přivedl ženicha...nějak to bylo divně obráceně...A pak zase do toho ty babičky, ale už si nevybavím, o co se vlastně hádsly, ale vím, že si rvaly vlasy.....
Ahoj holky, s tím oznámením bych si nelámala hlavu. Z pohledu slušného chování by měly svatebčani oznámení dostat nejdéle 2 měsíce před svatbou.
Ale v dřívějších dobách se to oznamovalo až těsně před, proto může mít babička jiný názor.
Jinak smůlu to určitě nenosí.
Já osobně je budu rozdávat příští týden. A některé jsem dokonce už rozdala. :-)
aci: Já jsem chtěla vbrat kytku podle barvy stuhy na šatech. Ale pak mi přišlo, že by to bylo celý moc mdlý (já jsem takovej světlejší typ, i když po dovče snad budu opálená ;-) ), tak jsem koukala na něco barevnějšího, ale aby v tom byly růže tý "mojí" barvy. Šaty by měly bejt jednoduchý, bez nějakýho výraznějšího zdobení, s jednoduchou siluetou, tak myslim, že si můžu dovolit trochu "rozevlátější" kytici, ne klasickou pevnou biedermeierovskou "kuličku". A druh kytek čistě intuitivně - určitě chci růže, protožeje mám ráda, a frézie, protože krásně voněj. A pak jsem koukala, že v tý kytce, co se mi líbí, jsou nějaký hrachory a eustoma nebo co... Hlavně si myslim, že když si nebudeš jistá, tak prostě vem fotku šatů ke květnářce, popiš jí třeba i jak budeš učesaná a ona by ti měla umět poradit - co sedne k tobě, k těm šatům, plus ty jí řekneš, co se ti tak líbí a nějak se to dá dohromady ;-)
ja myslim, ze ted je to aky jeste moc brzy, my mame svatbu koncem zari, takze budeme posilat koncem cervence,nebo v polovine. hlavne potrebuji, aby nam dali zpet vedet, jestli opravdu prijedou. kdyztak to budeme muset obvolat, protoze pak bysme na hostinu pozvali vic pratel.
takze kdyz bychom meli svatbu na zacatku zari, poslala bych na zacatku cervence :-)
Mě taky přijde dva měsíce akorát...kdo si to chce zapamatovat, tak si to pamatovat bude a kdo to založí, tak jeho smůla...
CHci se zeptat, jak vybíráte kytku, aby se vám hodila k šatům? Podle čeho se pozná, jestlis e hodí?
Aci - já slyšela že se to posílám dva až tři měsíce před svatbou, ale proč? to nevím. My uřž je postupně rozdáváme, a ti co jsou zvaní na svatbu už ho nmají, aby počítali s termínem 8-) tři týdny jak píše sidi mi přijde hrozně krátce, vždyť ty lidi ti pak posílají blahopřání a česká pošta? to teda nejsou žádní extra rychlíci
Aci - není, ale budeme mít církevní opbřad, protože to máme mimo obřadní síň, a na matrice jsou ochota sama a výjezdní den mají pouze 1 den v měsíci, a to ti řeknou kterej to je tak tři měsíce dopředu, což už by jsme se nechytali s hostinou, musela být rok dopředu, mají tam docela velkej nácvak, a zajišťují právě tohohle faráře, že se nechodí ani na ty přípravy,atd.
Na nějaké pověry o smůle bych fakt nevěřila....Já vím, že u nás nikdo důležitý na dovolenou v září nepojede, takže si můžu dovolit jim to prozatím neoznamovat. Ale pokud ty víš, že někteří z rodiny bývají na dovolené, tak mi to přijde rozumné rozeslat už teď. Nám většinou oznámení chodila cca 2 mesíce dopředu a pokud jsme byli zvaní i na oběd, tak přišli ještě několik týdnů před svatbou nás osobně pozvat.
aci: Já počítám do konx července. Možná teda i pozdějc. Protože to budem posílat hlavně lidem, který stejně nepočítám, že by přijeli. Jenom aby věděli, že se vdávám. Ty, co by tam měli bejt, už to dávno vědi, takže oznámko bude jenom takový připomenutí kdy a kde.
no to jsem se nedozvěděla, proč je to moc brzy......pak jen babi řekla, že na to všichni zapomenou a nepošlou mi ani přání....já si myslím, že to je akorát, v září si lidi berou taky dovolenou, tak aby věděli, že si jí brát nemají :-)
zrovna dneska nadepisuju obálky s oznámením....volala jsem babičce, kvůli nějakým adresám a už to bylo..."vy to posíláte takhle brzy?"...a já na to, že jo...a ona "to se nedělá" a já ..."poroč, vždyt je to jedno"..." no a mluvila jsi o tom s mámou, že to už posíláš"... no prostě výsslech hroznej, asi třkrát mě upozornila, že to je moc brzy ...ale na můj dotaz proč je to tak brzy, na to odpověď nebyla,...prostě se to VŽDYCKY posílalo později,tak měsíc před...
tak se blbě zeptám, jestli už jste poslaly oznámení...
salome: no my to máme s těma vánocema podobně, máme na to úplnou manufakturu, můj tatka to jí po kilech :-) tak se toho pečícího víkendu tolik nebojím, máme už to s léty nazkoušené....sejdme se všichni a za víkend to je komplet a pak si to rozdělíme :-)
Stránku cukroví asi ráda přenechám mamce, je kuchařka, tak snad to nějak zkoulí, já bych těm lidem toho dala určitě málo :-N Ale pokud to bude jako s vánočním cukrovím, no potěš, nikdy nemíváme míň jak 20 druhů, tak jestli se s tím budeme doma patlat před svatbou..... 8-(
sidi: Jsou tam, na talířku s koláčkama. Trošku blbá fotka ;-) Šatičky tm nemám, protože se teprve šijou. A neni to podle konkrétní fotky - vzali jsme šaty, který už pani dělala a líbily se mi, ale je tam tolik úprav, že nemá cenu sem ten "vzor" dávat :-N Sakryš, taky by se mohli pomalu ozvat...
sidi: já taky nevěděla, že se peče cukroví, ale máma prý říkala, že jo :-) No chtěli bysme hned po svatbě, ale nevím,jak to vyjde s termínem, protže odjezd v pondělí se moc nevidí...
krtek: já bych byla taky pro samý věnečky :-)
krtek:Ahoj hele,takjsem chtělaokouknout tyvaše minidezertíkya v albu je nevidím.Jak to že tam ještě nemáš vybrané šatičky?Už mám naodočítavadle 95 dní!!!!!!!
petrajda: Kdože to psal, že ryby jsou studený čumáci? :-D Na mě to teda neplatí - sice jsem ze začátku ostýchavá, ale emotivní taky až až ;-)
Jinak my budem mít dezertíky přesně ty druhy, co tu mám v albu - je to jejich stálá nabídka (u učňů). Něco mi tam sice chybí (třeba ten punčák), ale zase dávat za to v cukrárně jednou tolik, jen aby tam bylo víc druhů... Kdyby to bylo na mně, měla bych samý věnečky, ty byly fakt úžasný. A možná nějakou tu bramboru - ty sice na pohled nic moc, ale taky moc dobrý.
no to se mě neptej, já taky ne..ale myslím, že jana1 je věřící, že tu něco takového psala minule, tak se zkus zeptat jí...vás bude oddávat farář? A přítel je věřící?