Zdravím všechny před pár dny jsem dostala žádost o ruku a termín jsme si řekli, že za rok v září..tak kdo je na tom podobně jako já tak pojdte prohodit pár slov :-)
zelvi: Ale jo, ať mě kritzujou - tak když už to sem pověsim (jestli to sem pověsim), tak s tim počítám. já jsem se taky rozmejšlela, jestli se tu k tomu vyjadřovat, ale fakt to byl tak silnej dojem, že jsem musela. Pardon, jestli někoho třeba urazim :-x
No mě akorát napadlo, že to vypadá trochu jako "golfová svatba" :-D Ale nevěsta je těžká klasika, tak teda nevim. A přijít jako chlap - host na takovou svatbu v kvádru, tak si připadám divně, asi jako ženská v bílejch šatech vedle nevěsty třeba ve fialovým... Se mohli aspoň domluvit a přijít tak všichni chlapi, to by bylo docela vtipný ;-) A rozhodně bych mu teda nedávala tu korzáž, to mně tam vadí snad nejvíc - ta kytka na čtverečkách!
krtek - miluji fialovou a lila barvu ale co je moc, to je příliš :-D :-D ,.....je to určitě slušivé, šik,...ale na svatbu?.. :-p
to je moje odpvěď.............doufám že pak někdo nebude stejným způsobem kritizovat nás :-D :-D
Holky, teda nechci drbat, ale co řikáte na takle oděnýho ženicha? http://www.beremese.cz/album/view.php... Jako třeba to má nějakej důvod, ale já si teda umim představit, že bych ženichovi odpustila nepřítomnost kravaty, možná i saka, ale přítomnost svetru fakt ne :-S
teda vy jste toho napsaly....
sidi: dám fotku toho jejího dortu do alba...až jí najdu :-)
krtek: když si vybereš jiný dort než svatební,tak překvapivě je jeho cena třetinová, i když vypadá skoro stejně...jen se nejmenuje svatební
Jo, a ta krásná svatba - tušim, že to fotila "naše" fotografka! Tak to mě fakt potěšilo, protože fotky jsou to moc pěkný, i když velkou roli tam hrajou i ty barvy a všechno. Ta kytice je naprosto úžasně barevná a nevěstě nádherně sedí x-)
A s dortíkama - jsem včera koukala na e-party (myslim, že to byli oni) a to je teda hukot, ty ceny! Ale stačí kouknout do jiný kategorie a hle, pěkný dorty, pro cca 20 lidí - kolem 1000. A nám by teda úplně stačil. Ale asi bude z učiliště, já jim věřim ;-)
Jo, teď jsem si uvědomila - i našeho 3,3 kilového psíka máme s přítelem napůl - ale já vlastně platila o kousíček víc, takže kdyby se dělilo, dostanu k tomu celej ocásek :-D :-D :-D
laura: minizákusky nás vyjdou 220 kilo tušim, nevim, kolik se jich vejde do kila, ale určitě to bude levnější než v cukrárně.
S financema to máme úplně stejně jako aci. Akorát až bude mimčo, tak to asi budem muset přehodnotit. zatim neni potřeba. já byc asi nesnesla, aby nám šly peníze na jeden účet. by mi pak bylo blbý koupit si něco dražšího, když ani nevim, jestli mi na to zbyly "moje" peníze. A zároveň je mi jasný, že bych měla tendence přítele kontrolovat, za co utrácí. Zkrátka nedělalo by to dobrotu. Jinak už delší dobu uvažujem, že pořídíme třetí účet - společnej, ale zatim jsme se neshodli, kolim by tam kdo přispíval a ny co by ty peníze pak šly. Ale jelikož asi dostaneme nějaký penízky k svatbě, tak je pak použijem nejspíš jako základ.
filu: S těma šatama mě skoro děsíš :-S Já mám napsáno, že první zkouška květen/červen a zatim nic, snažim se ovládat, abych nebyla za hysterku :-N Ale asi tam brzy zavolám, mám to zaplacený od února a jsme dohodnutý, že touhle dobou by se měly šít a do půlky srpna bejt hotový. před dovolenu je rozhodně chci mít doma!
Jo, oznámko jsem teď viděla jedno úplně suprový! Jakože "desková hra". Formát A4 přehnutej napůl do "knížky", na první straně fotka, motto, nadpis (jako by šlo fakt jenom o hru), ivnitř vážně hra - téma cesta na místo obřadu, takový ty kolečka s různejmaúkolama a tak, a na konci to vypadá jak pravidla, ale vlastně je to program dne - kdy, kde, co a jak. A v obálce dva paňáčci z člobrda a kostka. Bomba!
To "nahatý" je takový divný, trošku exhibicionismus ne? Jako proč ne, ale já bych to neudělala.
jana:Jo tochápu,že teď je ještě brzo, ale už musím mít něco vybranýho a za slušný peníze.Nějaký mimizákuskybych takychtěla,ale budu mít ještě ty čoko fontány,tak aby toho nebylo moc
sidi: Tak já jsem ještě dosrt neobjednávala,bylo mi (už 2x :-N ) řečeno,že stačí 1,5 před svatbou. Řekli doneste si fotku,jak chcete aby Váš dort vypadal,že ho podle ni udělají. No a právě,že budeme ještě objednávat ty minizákusky (radši).....
jana:V poho, já myslela,že bychse vyhla tomu krájení, ten třípatrový se musí krájet opatrně.Takhle by jsme nakrojili jen ten vršek a ostatná každý po jednom bochánku.
A kolik kilo má ten tvůj dortík?
sidi: jo aha,promin :-N
Jinač chci jen jeden dort (3patrový) + tam budou ještě minizákusky,takže snad to postačí. Budeme mít cca 50 lidí + ještě 15 na večer.......
zelvinka:Právě,že máme 34 lidí na oběd a pak ještě dalších 25 večer.Nechci ten dort mít přesně na porce,radši at zbyde než abych měla málo, nebo bysi někdo nemohl přidat.
jana:Jani já bych chtěla ten druhý nebo ten devátý se shora
jizi: oznámko je hustý :-N
sidi: tak normálně (ten první dort -bílo-zelený),tak úplně stejný (akorát 3 patrový) měla ted známa na svatbě. A měla ho za 1200,-- a to tím,že to dělali učni. Ale poslala mi foto toho dortu,a mazec,krásný a prý i moooc chutný. Právě,že mi to tam doporučila. Ale to mám brát cukroví a minizákusky s jedné cukrárny a dort od jinud??
sidi a kolik budete mít hostů, protože ten tvůj vybranej má víc než 48 porcí, protože tam píšou 48 dortíku plus dort 29 na 29cm což je dalších cca 20 až 24 porcí
zelvinka:Brno jepro nás trochu z ruky,toyasineklaplo.Tentvůj je moc hezký, jásem původně chtělatenjako bynaporcovanýa mi bysme si rozkrojili ten vršek,ale 48 porcí to je 16 kg dortu a u Hájka za to chtějí 11.200, to fakt nedám
sidi - typ bych ti dala, ale s Brnem by jsi mě poslala do háje. My nakonec vybrali ten hranatý co mám v albu. spodní část bude 30 na 30cm a vrchní 18 na 18cm. Vyjde nás na 1800 je to pro 35 lidí. :-)
estrel: Co se týče peněz, asi to máme stejně. Zatím máme každý svůj účet a své peníze, ale platíme přitom dohromady. Jednou já, jednou on a velké věci na půl. Ale plánuju pak zřídit jeden společný účet, ze kterého budeme platit společné věci a to že si každý část svých peněz z platu nechám, považuju za přirozené a běžné, aby si mohl platit "své" výdaje - jako sport, kosmetika apod. Takhle se aspoň nemrhá těma společnýma penězma, kterých je vždycky víc, než těch vlastních. znáte to - když vidíte, že peněz je dost, utrácí se snadněji a více ;-) Když je méně, snažíte se šetřit.
jizi:Tak to oznámení je fakt dost drsný, to bychasi rodině nedávala.Někdoto holt přehábí. To druhý taky nic moc.
estre:Ta svatbaje fakt krásná.
Co se týká peněz u nás máme každý svůj účet s domácností je to na půl já platím elektřinu a on jídlo.Společný účet nemáme, každej máme to svoje.Nechci mu zdůvodnovat proč jsem si koupila to nebo ono a jastli jsem to potřebovalanebo ne.Když je ženská na mateřský takje to něco jinýho.
Jinaksemdneskonečně domluvilatoho fotografa, nakonec ho budu mít od rána do večera a budu mít 200 fotek vyvolaných a zbytek na CD tak 400 až 500 a návrh fotoknihy acelý to mám za 7500Kč, cožsi myslím,že je super.
aci:Tak to je ten dortík co chci já.Kde jsi zjištovala tyceny???http://www.hajek-bousova.cz/svatebnidorty.html
no my to prostě máem dohromady když si chci něco koupit tak is to koupím ze společných peněz a přítel zas víc sní :-D no je to o dohodě ale my to prostě neřešíme jdem třeba někam já si vyberu hadry a pltí přítel kartou protože peníze jsou prostě naše tak je jedno jestli si svoje džíny zapltím z našeho já nebo z našeho on..
aci+jizi: Snad se ty moje šaty nakonec vyřeší tak, že si koupím ty, co jsem si zkoušela přímo v butiku a akorát mi byly (normálnš si člověk vyzkouší vzorek jen kvůli typu šatů a pak na něj dle jeho velikost ušijou šaty), pokud mi hezky nepadnou, tak se teprve budou šít ty nový, ale nechápu, na co dva měsíce čekali, než mi tohle řekli. Naštěstí mám ještě pořád víc jak tři měsíce do svatby, takže zatím se stíhá případně i vymýšlet nějaká varianta B. ;)
Ještě k těm financím - my dražší věci kupujeme napůl, běžné nákupy se tak nějak střídáme a prakticky vždycky, když jdeme do restaurace nebo třeba do kina, tak to platí přítel (myslím, že to máme tak nějak spravedlivě rozdělené vzhledem k tomu, že on má vyšší plat než já). Nechtěla bych mít jedny společné finance, přijde mi fajn, že si občas třeba koupím něco pro radost a nebudu mít provinilý pocit, že jsem vyhodila společné peníze (jako třeba vidím, že mívá moje mamka, která má s tátou společný účet).
o tomhle místě jsem taky uvažovala, nicméně neají tam prostory pro "mokrou variantu" :-(, jen dřevěný přístřešk (ze všech stran otevřený), přímo v restauraci je kapacita asi 35 míst... Nicméně prostředí je nádherný x-) x-) x-)