Zdravím všechny před pár dny jsem dostala žádost o ruku a termín jsme si řekli, že za rok v září..tak kdo je na tom podobně jako já tak pojdte prohodit pár slov :-)
jani: tak z focení mám taky obvy. já si prostě neumim inteligentně stoupnout a přítele to šíleně nebaví, tváří se dost často jak kakabus :-| Nebo oblíbenej "vtip" - stká si ruce před obličej - ale to si snad fotografce nedovolí, mně to dělá pořád :-N
Uvidíš,že vydržíš..když se nebude ptát,tak není důvod k ukazování...Zkouškou bude až kdyby se ptal :-.
Já mám teda strach z toho abych 1.našla vhodné šaty..2nebyla při obřadu nervozní tak,že budu bulet jako blbec 3.aby se nám povedlo fotografování a já nebyla za kopyto.....
Zelvi na naší poslední svatbě seděla nevěsta ženichovi po jeho levé ruce(když se podívám jako z jejich pohledu)
Krtí neukazuj mu to...neměl by žádné překvápko!!A až bude den D,tak pak mu alespoń spadne čelist,jakou kočku si to vybral!!! ;-) ;-) Takže já jsem jednoznačně pro neukazování
jani: jo jo, na tu vaší fotografku jsem se taky koukala - moc hezký fotky. Akorát poslední dobou se na ně nemůžu koukat, nějak mi to hlásí viry nebo co =-) :-S mně to taky podvědomě táhlo k fotografce - ženský ;-) A tvoje líčení tvojí domácí diplomacie mě fakt pobavilo - ty chlapi jsou fakt všichni stejný :-N
Holky, já teď řešim, že se mi děsně zalíbila kytka, která je krémovo - meruňkovo (takový ty úplně jemňounce narůžovělý růže) fialová. A i líčení by se mi nakonec líbilo do fialova, jsem na to i zvyklá... jen nevim, aby to šlo k těm šatům. Ale všechno v jedný barvě nechci, aby to nebylo takový nudný, nevýrazný... Tak že bych tam šoupla tu fialovou. A jako na tý kytce to vypadá fakt dobře (myslim, že jsem tu dávala odkaz), ale nevim, jestli to bude fungovat v reálu... Co myslíte?
Ahojky! dočítám ;-)
Mám fakt radost ze šatů, zatim skoro všem se líběj! Ženich teda ještě neviděl a jsem pořád na vážkách, jestli ukázat, nebo ne.
Oznámko jsme chtěli stejně jako jizi - A4 přeložená na třetiny v obálce DL. Ale ten tisk je jak jsem koukala docela drahej, takže to nakonec asi smrksknu na A5 a bude takový pidi. Musim to nejdřív zkusit, ale jako dát 24 korun za jedno oznámko plus mašle plus obálka - to se mi na vlastní výrobu zdá skoro dost.
jizi: hosty bych taky radši nekrájela :-D
janicka: já budu mít výslužky takový trochu netradiční, spíš drobná pozornost, než klasika výslužka. Jestli to bude vypadat dobře, tak dostane každej host tácek - čtverec a na něm 6 koláčků (od každýho druhu jeden) a tři perníčky - asi srdíčka. zabalený v ncelofánu s mašlí.
Jdu na další stránku :-D
jizi - díky já si myslela že sedím ženichovi po pravé ruce, ....ale zkoukla jsem několik videí ze svateb a všichni seděli naopak. tak sjem z toho takohá tumpachová :-( ,...třeba když píší že nevěsta sedí po pravici vedle ženicha tak myslí z pohledu, když stojíš před nimi a koukáš na ně?
Salmi tohle mi poslala fotografka do mejlu: je potřeba dostatek casu na foceni novomanželu pekne foto neudelame za 15min
počitejte že od 12.30 se bude fotit jen s vami a je treba urcite 45min
v tydnu pred svatbou se spolu telefonicky spojime a doladime podrobnosti
Jsem moc ráda..co totiž k smrti nesnáším je holič,zubař,gynekolog a fotograf.....tak snad před ženskou se lépe "otevřu" a bude se mi lépe spolupracovat...
Jizi Praha to jistí,ale právě ty šaty s bolerkem co mám v albíčku mají i té druhé půjčovně v Mostě v té velikosti 46,takže kdyby to klaplo,tak by to bylo fajn.
Jinak k Pepčovi...docela mne někdy štve,řekne ,že tohle nechci,tohle se mu nelíbí a tohle nekoupíme..ale že by v tom něco udělal sám..vrrrrrr.....Ale dneska začal špekulovat o těch oznámeních..řekla jsem mu cenu,kolik to bude stát celkem..a on pořád špekuloval....takže zjistil,že nestála 19,ale 24..tak jsem mu hezky miloučce,plazivě :-D vysvětlila,že z tamtěch jsem si nemohla vybrat,takže byl klídek.A dneska mi řekl,že když ho budu lochtat na bříšku(má tu kocovinu),tak že můžu mít přání jaké chi..chichi..takže jsem lochtala asi 10 minut a můžu si vybrat ty prstýnky ;-) ;-) ;-) ...to jsem ale šikulka :-D :-D
Klid, to je všude stejný, myslím, že jediná z nás, kdo tu má akčnějšího partnera, je Zelvinka :-) A z 350 šatů si určitě už nějaký hezký vybereš, a když ne, tak máš pořád v záloze Prahu, ne? Krabičky na výslužky chci vyrábět někdy během léta a kolik přijde do jedné koláčků nemám tušení - sladký jsem hodila s radostí na krk mamince, takže se od toho zvesela distancuju... ale až jim budu večer volat, zeptám se a dám vědět ;-)
Jizi moc díky,jsi hodná.
Víš Pepča je tak nějak flegmatik..na všechno má čas..já jsem jeho opak,mám ráda věci zamluvené a v pořádku.....Takže když dneska nevyšlo dojet si pro prstýnky(léčil se po včerejším mejdánku se svým svědkem :-p ),tak mi řekl a co se stane,když tam dojedeme ve čtvrtek...
Takže i ty šaty bych měla už ráda "jisté" a zamluvené.
Jizi jaké máte krabičky na výslužku???A nevíš kolik toho drobného patří asi do jedné krabičky??
Jani, to je přeci jasný, že tě ty šaty žerou - je to jedna z těch opravdu důležitých součástí svatby (alespoň já to tak vnímám) takže to nanás klidně hrň! :-)
Jizi díky za názor...asi máš pravdu,momentální salony mne opravdu zklalamaly...oba...čekala jsem,že alespoň jedny šaty budou dle mého gusta...ale když mi v jednom řeknou přijeďte,tak se tam hrabeme busem a pak mi dá jedny,které jsou rozbité,tak to mi nepřijde moc profesionální.NAvíc mi nabídla ještě objednání šatů,ale že si je prý zaplatím víc než ostatní,protože budu první...jako myslím,že když má v salonu cca sedmery šaty,tak by si klidně mohla objednat jiné na své náklady....
Ale ve středu se chystám do Mostu a dle nabídky mají cca 350 šatů!!!!!Přijde mi to až nemožné,ale kamarádka tam byla a prý je to pravda.Už jsem si na jejich www asi patery vybrala...tak uvidíme.
A pak jsem si psala ještě do jednoho salonu a tam mají ty co se mi líbí i s bolerkem ve 46 a jsou stahovací,takže si velikost můžu upravit dle svého....
Holky nevím,zda jsem vám to již psala,ale ty mé patálie s šatama mne trápí,tak se nezlobte,pokud se opakuju.
A jizi možná když na tím tak přemýšlím,tak poměrně dost lidí,kterým chceme oznámení dát,tak zveme i na hostinu,takže když jim to dáme kousem před tak se nic nestane...
Jooo Jizi vzala jsi mi mou další ootázku z úst....kdy se posílá oznamko????
Jako s výslužkou mi to připadá už pozdě..víš jak,aby neměli lidičky už jiný plány a mohli se dostavit.
Jinak už mám holky stopro fotografku..je úžasná..tady je její ukázka
http://www.baladova-galeriesvateb.cz/...
Hezkou sobotu všem,
mám strašně důležitou otázku..kolik cukroví patří do jedné krabičky??Myslím dkg!dáme tam plátek tmavé a světlé rolády,tak 3 koláčky a zbytek chci cukroví,ale netuším,kolik by ho mělo být..resp jak velké množství objednat....
a teď jdu dočítat....
Salomme: bude to A4 přeložená na tři části jako dopis a dávat to budeme v těch podlouhlých obálkách (netuším, jaká to je oficiálně velikost, ale můžu to pohledat...)
jizi: A to bude nějak přeložená ta A4 a nebo fakt jen tak?
Takže většinou máte oznámení do malé obálky? Hm hm, no to mi zase nevychází k vůli papíru, měla bych moc odpadu, je vroubkovaný a tudíž tisk musí být natočený určitým směrem...Asi teda udělám velikost jako obálka DL....
Zdravím ženy, konečně jsem dočetla, tak snad nezapomenu na nic reagovat :-)
Jani: Pepča je sympaťák a nepřijde mi, že bys byla tak hrozně nekonfekční typ, že by na tebe neměli mít nikde šaty - holt máš asi pech s vybíráním pořádných salónů, protože jinak si to moc vysvětlit nedovedu! A oznámení je moc hezký, nevyrábět to, co vyrábím (pro Salomme: budeme mít A4 :-D), určitě bychom zvolili něco podobnýho...
Krtek: Já padnu! Sekne ti to teda ohromně!! Vůbec nechápu, co blbneš s nějakýma dietama a vůbec - budeš kočka a ženich padne na zadek, jen co tě uvidí!! :-) Šaty jsou nádherný - a naprosto ti seknou!!
Na autě budu mít nakonec kytku - floristka mi ji udělá víceméně za hubičku a jelikož nám taťkův známý půjčí Outlandera, tak to nebude přeplácaný - na normální auto bych chtěla jenom stuhu nebo něco drobnýho...
Ještě něco se řešilo?
Jinak jsem byli včera na svatbě a na pařbě na Sázavě, vrátili jsme se před hodinou, mám kocovinu (a musím se učit, bléééé) a dojmy: Obřad byl ve Viničním altánu v Gröbovce, pršelo, ale nefoukalo a bylo docela teplo, takže to tolik nevadilo, na focení pršet přestalo - paní oddávající byla moc sympatická, taková důstojná paní, měla kásnou, krátkou řeč, citovala Chalíla Džibrána Chalíla - dojímací pasáž o lásce. Nevěsta byla nááádherná - ženich elegán, takže až na to počasí super. Oba jsou vodáci, nevěstu vedl tatínek na Vodáckou holku od Hop Tropáků, doják jako blázen, až jsem si zaslzela (a to na cizích svatbách většinou neslzím!). Pařbu měli na Sázavě na táboře, kam jezdí jako vedoucí - spalo se v chatkách, v jídelně byly stoly s jídlem, sud s pivem a v kuchyni další hromady jídla a pití, venku se grilovalo maso, pouštěla se muzika, hrálo se na kytary - odpadli jsme ve dvě, T., jelikož je na rozdíl ode mě soudnej si do toho piva nedal víno, takže mu ani nic není, já mám hlavu jak pátrací balón - a celkový dojem je bezvadnej: přišlo mi to jako super alternativa ke klasický pařbě v hospodě přesně v jejich stylu - na nic si nehráli a možná i proto to působilo tak bezprostředně a mile... ;-)
salomme:Ahoj my máme oznámení taky do tý malý obálky.půl A4 je asi fakt velký.K obědu máme svíčkovou a na poůl s knedlíkem a dva druhy masa a červený a bílí zelí.