Je možné před svatbou změnit svědka?

Profilova fotka
Ahoj, už jsem tady měla jeden dotaz ohledně svědků, ale ten se týkal svědka od ženicha. Teď bych se ráda poradila kvůli mé svědkyni. Vybrala jsem si kamarádku, kterou znám od 1. třídy a je mi tak nějak nejblíže. Vždy jsem se jí se vším svěřovala a byly jsme jedna ruka..Takže když jsem jí hned po zásnubách požádala, jestli by mi šla za svědkyni, tak s radostí přikývla. Bohužel časy se mění. Má náročnou práci v IT, nového přítele a na mě nemá vůbec čas. Ať už se sejít osobně, nebo když jí něco pošlu na fb, tak si to jen po nějaké době zobrazí a neodpoví mi. Za posledního půl roku jsme se viděly jednou.. Vím, že není její povinnost mi pomáhat, ale přesto bych za to byla moc ráda. Ráda bych se ohledně svatby poradila, svěřila, ale jí to vůbec nezajímá. Když jsem jí řekla, že bych byla ráda, kdyby si na mě našla čas, řekla že toho má moc.. Jde tedy o to, jestli si myslíte, že by bylo blbé, kdybych ji vyměnila např.za sestru, která je mi velkou oporou. Děkuji za názory :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@bety88 Je to jen na tobě, já bych to udělala, pokud bych to tak cítila, jen bych počítala s tím, že se kamarádka může urazit a třeba na svatbu nepřijít. Jde o to, jak moc ti na tom, kdo ti půjde za svědka, záleží. :-) Příteli jde za svědka sestřenka a mě její přítel, žádnou nejlepší kamarádku nemám, jen partu kamarádek ze školy a z těch jsem si vybírat nechtěla, tak to padlo na něj, ale vypadal, že má radost :-D
Odpovědět
Profilova fotka
ja by som ju za sestru vymenila, rodina je rodina ale priatelstvo sa moze kedykolvek zmenit. hovorim z vlastnej skusenosti. kamoska mi sla za svedka (vtedy sme si boli dost blizke), ale casom to nejak ustalo a uz sa spolu velmi nebavime a dost lutujem ze som to nakoniec nenavrhla sestre ako som planovala nazaciatku...
Odpovědět
Ja bych vymenila, rodina je rodina, kdyz nema cas ani odpovedet, tak to nema ani cenu, to jsem se naucila... Rozhpdovala jsem se mezi kamaradem a segrou a vybrala jsem si segru, ale bylo to tezky :-)
Odpovědět
Ja menila :) mela jit kamoska ale taky nemela cas dopovidat ( ze zacatku si o tom chtela povidat) pak to same co ty Tak jsem se ji zeptala za mi to odsveci a rekla ze jestli mam nahradu :( tak at reknu nekomu jinemu , tak jsem rekla sestre a ta se toho rada ujala a vymyslela hry...
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, ráda bych se poradila kvůli kamarádce. Požádala mě, abych jí šla za svědkyni, tak jsem s radostí přikývla. Ale od té doby se chce bavit jen o svatbě, na fb mi pořád posílá nějaké věci k posouzení, ale mně je úplně jedno, jestli budou ubrousky růžové, nebo fialové a svatební šaty mi připadají na jedno brdo. Mám teď novou náročnou práci a nového přítele, tak prostě nemám tolik času jako dřív, navíc už mě prostě nebaví pořád řešit jen její svatbu............ Takhle nějak by to mohlo vypadat z druhé strany. Není to nic proti tobě @bety88 Já tím chci jen říct, že nastávající nevěsty mají často tunelové vidění a pocit, že vlastní svatba je středobod vesmíru. Ostatní to třeba vnímají jinak. V pozici svědkyně jsem byla taky své nejlepší kamarádce a přiznám se, že 10. email s výběrem svatebních šatů mě taky štval. Před vlastní svatbou jsem se snažila nikoho nezahlcovat a všechno jsem si zařídila a vybrala sama, max. s přítelem. Svědkyni klidně vyměň, je to tvoje volba a nemusíš nikomu nic vysvětlovat. Možná tvoje vztahy s kamarádkou ochladnou, možná ne, to bys měla vědět ty, jaká je.
Odpovědět
Ja bych ji taky vymenila. Vim, lehce se to rika, ale je to Tva svatba a je to jen na Tobe. Kamaradka by to mela pochopit. Ja sice neresim uplne to same, ale taky na me kamaradky kaslou.....skoro vsechny. Nechci, aby mi pomahaly, vse si zaridim a vyberu sama......chci se s nima jen videt a stejne si ten cas neudelaji. Cekala jsem, ze to bude jine, ale takhle je uvidim snad az na svatbe....a to jsou z vedlejsiho mesta. Svedkyni ani nemam, protoze nemam chut ani jedne rikat. A to jsou myslenky, ktere me ty svatebni pripravy kazi, takze pokud mas sestru, ktera ti je oporou, tak nevahej.
Odpovědět
Profilova fotka
@herminavons díky za odpoved. Vím že to tak může brát..Ale já ji nezahlcuju,neodpovídá ani na normální konverzaci natož tak kdybych chtěla poradit se svatbou. Je to kamarádka,vybrala jsem si ji za svědkyni,tak jsem tak trochu počítala,že si s ní o tom můžu pokecat a poradit se,jenže ji to ani trochu nezajímá a to mě mrzí..
Odpovědět
Profilova fotka
@camiben Díky za podporu,cítila jsem se blbe že mě vůbec něco takového napadá,ale asi mě to nenapadá až tak špatně.
Odpovědět
Profilova fotka
@smea právě že to naše přátelství už upadá..
Odpovědět
@bety88 Neni vubec zac :-) Clovek si ty pripravy musi uzit. Kamaradka to mela podobne. Svedkyne se o ni taky vubec nezajimala a to bydlela ve vedlejsim baraku. Kdyz ji psala, ze by chtela jet vybirat saty a jestli bude mit cas, tak ani neodpovedela. Doma mi brecela, ze nema s kym jet saty vybirat, tak jsem se nabidla. Den pred planovanou navstevou salonu ji svedkyne napsala, ze teda pojede, ale nepreju Ti videt ten vyraz v obliceji, kdyz v aute videla me. Po celou dobu v salonu byla nafoukla a ukrivdena.....a tak to bylo az do svatby. Najednou se zacala angazovat, ale hrozne ji vadilo, ze veci kolem svatby probira kamaradka i se mnou. Dodnes lituje, ze svedkyni nezmenila. A o tom to je. Uzivej si to, ale jen s lidma, kteri o to stoji!
Odpovědět
Profilova fotka
@camiben aspoň že tady mi někdo rozumí a chápe mě 😁😊
Odpovědět
ahoj, já to vezmu asi trochu z jiné strany, já jsem asi jako tvoje svědkyně, jsem průměrně v práci 12 - 14 hodin denně 6 dní v týdnu. Svojí svatbu řeším po mailech a telefonech :-D šaty jsem měla vybrané za 20 minut, díky tomu, že mi ujelo MHD a hned vedle zastávky je salon :-D Moje svědkyně ode mě bydlí 150 km a naše konverzace probíhá stylem, "čus svědkyně, jak se rozptýlíme před obřadem, dáme si masáž nebo vířivku?" Odpověď po týdnu "co máš radši, ale plavky mám" :-D :-D :-D Fakt to nehrotím, naopak jsem ráda, že si vše dělám sama nikdo mi do toho nekecá a konzultuju jen s budoucím manželem. Ale víš co je nejlepší? poslouchat svůj instinkt a udělat vše podle sebe. Chceš jí vyměnit, vyměň jí, pokud je inteligentní, pochopí to. Já osobně jsem jednou odmítla dělat svědkyni, za prvé jsem nesouhlasila s manželem a za druhé jsem fakt neměla čas s ní obrážet salony, naštěstí to pochopila.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@harley23 Ahoj, jasně chápu, ale ona je v práci 8 hodin, 5 dní v týdnu, akorát to co tam dělá je náročnější.. Bydlí odemě 20 min. a pracuje naproti v budově :-) .. A já jsem taková, že jasně poslední slovo mám já a já si řeknu jak to chci, ale chci se s někým pobavit, pořešit to, s něčím i pomoct. Prostě se chci o tu svou radost z příprav a toho co už mám podělit..Jasně ženich to semnou probírá, ale potřebuju i kamarádku..Mám i jiné kamarádky, ale s těma to nějak probírat nechci a ony na to taky nejsou moc zvědavé..
Odpovědět
@bety88 Chápu, já jsem v tomhle spíš vlk samotář, máme s budoucím manžel určitou představu a vzhledem k tomu, že je to fakt maličká svatba jen my, svědci a bratr. Takže tam naní moc co plánovat :-D Ono, někdo na to fakt není, mě by kleplo, kdyby po mě někdo chtěl abych s ním prošla třeba dva salony se šatama, vybíral šperky nabo myšličky... dekorace.... Už mám osypky, jen si to představím. Takže pokud je ona na stejném levlu jako já, nenuť jí a radší zvol někoho jiného, kdo ti bude při ruce a bude ti pomáhat. Já mám spoustu kamarádek, se kterými jsem roky chodila do školy a na kroužky, ale za svědkyni jsem si vybrala bývalou kolegyni, se kterou jsme spolu pracovali pouhých 10 měsíců. Ale prostě jsme si sedly a máme stejné představy a vím, že s ní si to pořádně užiju.
Odpovědět
ahojte, taky bych vyměnila ... já mám opačný problém, požádala sem sestru a odmítla, což mi vyrazilo dech a od té doby jsem ztratila chut cokoli plánovat až do té míry, že uvažuju o tom, že svatbu odložím. Vysvětlila mi to tak, že jsem se změnila a už mi tolik nerozumí, určitě má své důvody, ale víte jak.... to zklamání se neztratí a jelikož se hodně stěhujeme, kamarádi mizí, tak vůbec nevim koho si mám za svědka vybrat :( Omlouvám se za výlev, potřebovala sem se z toho trochu vypsat.
Odpovědět
@claris87 to je divné - i kdyby ses změnila, je to přece tvoje sestra. Nemůže ti třeba nějak trošku závidět nedejbože aby si myslela na tvého ženicha? Je to jen teorie, ale aby ti takhle odřekla, to ses jí musela něčím dotknout (nevědomky) nebo si ona naopak něco zveličila.. Těžko říct. Zeptej se jí na konkrétní příčinu, nemáš tím co ztratit, ale rozhodně neruš svatbu proboha - je to přeci jen sestra, tzn. není to vůbec o ní.. Když mi otec řekl, že nedorazí, taky jsem se cítila hodně pod psa, ale posouvat nebo měnit kvůli němu svatbu by mě ani nenapadlo.
Odpovědět
@claris87 Jinak já mám za svědka chlapa - kamaráda z vysoké, i když můj muž by byl raději abych měla holku, v tuto chvíli nemám ani v rodině, ani v kamarádkách nikoho takového, komu bych tu roli ráda svěřila. I když ve výsledku na tom moc nesejde, jde jen o podepsání dokumentu, tak chápu že to má pro nás určitou symboliku a chceme tam opravdu někoho speciálního.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?