Chci změnit svatební svědkyni. Nebude na mě naštvaná?

Ahoj všem..prosím o radu..nějak poslední dobou mám chuť změnit svědka..kamarádka, kterou jsem o to požádala mám pocit, že nemá o přípravy ani celkově o tu svatbu zájem (řeší nějaké osobní problémy apod), tak mám pocit, že ta svatba ji teď v hlavě moc neleží a vše co sem po ni chtěla zařídit, mi přijde že ji obtěžuje. Přemýšlím o tom, že o to poprosím jinou kamarádku, kterou znám i déle, ale problém je že ona už jde taky za svědka někomu jinému. (proto jsem ji původně hned nechtěla s tímto otravovat). Ale čímdálvíc mám pocit, že tam chci ji..co myslíte? nebude na mě svědkyně naštvaná, když jí řeknu nakonec že nic? díky za rady..jsem bezradná:((
Odpovědět
Profilova fotka
A nešel by vzít sourozenec? To si myslím, že by bylo nejlepší řešení :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Tohle téma už se tu řešilo, admini sem určitě hodí odkaz a zavřou tuhle diskusi. Nicméně já si myslím, že výběr svědka by se měl řídit podle toho, jak je mi dotyčná osoba blízká, nikoli podle toho, jak mi pomáhá s přípravami na svatbu. Nevím, jestli je to jen můj pocit, ale tenhle zvyk, že svědek musí pomoci s přípravou svatby, se mi zdá tak trochu americký, na což jsem alergická. Pokud kamarádka řeší osobní problémy, tak se moc nedivím, že nemá tak velký zájem o tvou svatbu, to ovšem neznamená, že bys ji kvůli tomu měla chtít vyměnit, naopak bych řekla, že bys ji tím dost rozhodila. Jít někomu za svědka je čest a jsem si skoro jistá, že i tvá kamarádka to tak bere. Dívám se na to z pohledu sebe, kdybych řešila osobní problémy a přišla za mnou kamarádka, že si za svědka vezme někoho jiného, protože se nezajímám o její svatbu, bylo by mi fakt líto, že mě nechápe a chová se sobecky. Zkus si přehodnotit důvody, proč sis ji na počátku zvolila a nezahrnuj do toho pomoc s přípravou svatby nebo zájmem o ni. Toť můj názor (stejně jsem to dělala i já, když se mi můj svědek najednou přestával zdát vhodný). Ale je možné, že situace je trochu jiná, než jak jsem ji z tvého příspěvku pochopila. A nejlepší řešení ze všech je, myslím, zkusit si s ní o tom promluvit, říct jí, žes měla nějaká očekávání, která nejsou teď z její strany naplňována. Věřím, že si to pak všechno vyříkáte a bude to OK.
Odpovědět
Já teda byla za svědka 2x a nikdy jsem se do příprav nemíchala a ani mě to nenapadlo. Spíš v den svatby sjem byla jakoby po ruce, chystala nevěstu a pomáhala s organizací a zdobit auta atd-ale před svatbou ne. Taky myslím že jde o to, jak jste si blízké a ne ejstli ti pomáhá. Zvlášt pokud má problémy, by ji myslím tvoje změna svědka moc nepřidala.
Odpovědět
@a.n.d.y no tak sestra na svatbu nezvu vůbec, protože nemáme dobré vztahy.. takže ta určitě ne
Odpovědět
@lucil07 tak já nemám na mysli přípravu jako takovou..to si vše ošéfuju sama..ale jde mi o věci, které mi prvně nabídla (kadeřnici její kamarádku, líčení od její maminky) a teď když se chci domluvit na termín, tak furt že na to zapomněla atd..jako by se vymlouvala. Nechci po ní nic víc jen toto..a v poslední době na čemkoli se dohodneme, tak to odvolá (netýká se jen svatby). Nejde u ní o žádné vážné osobní problémy..
Odpovědět
@bosnle Aha tak to neporadím. Záleží na tom, jak to cítíš a jestli je to tvá nejližší kamarádka.
Odpovědět
@lucil07 no právě že ta nejbližší jde už svědčit někomu jinému za 2 měsíce, tak jsem zvolila tuto kamarádku..a nějak začínám litovat no:(( vím že je to blbý, ale fakt cítím že jsem nevybrala dobře..nikdo bližší už mě bohužel nenapadl..tak fakt nevím
Odpovědět
Profilova fotka
Já mám svědkyni a chci po ní jen to svědčení. Nic víc, nic míň. Jestli má tvoje kamarádka osobní problémy, tak se nediv, že se zajímá spíš o ně, než o tvou svatbu.
Odpovědět
@sangi nojo to jsem si původně taky říkala že od ní nic chtít nebudu, ale když mi nabídla že mi zařídí nějaké věci a teď se jí o to musím prosit, tak mi to příjde teda divné. Takže mám sto chutí říct, že už o to nestojím a že si vše zařídím sama:( nebo fakt vyměnit svědka..
Odpovědět
Profilova fotka
@bosnle Tak se jí prostě narovinu zeptej, jestli ti to zařídí nebo jestli je s tím nějaký problém, že si seženeš někoho jiného a uvidíš hned, na čem jsi.
Odpovědět
@ptjj no to jsem už jí řekla a ona furt slibuje hory doly a nic:((
Odpovědět
Profilova fotka
@bosnle Tak to bych si to urcite zaridila jinde, pak bych ji rekla, ze tehdy a tehdy jdu na zkousku tam a tam, kdyz ona se nemuze k nicemu rozhoupat a bud ji to trkne a zaridi ti to (zkousku jinde muzes kdykoli zrusit) a nebo si to nechas udelat jinde (coz by koukam bylo mozna i lepsi v tehle situaci).
Odpovědět
Článek se načítá
Mam to jak @sangi se svedkyni bude mi ciste jen svedcit a nic vic, s pripravami a vecmi kolem mi pomaha kamaradka. Podle me, je spatny to, ze pokud nekdo nekoho pozada o svedectvi tak automaticky predpoklada ze bude ten clovek i pomahat a organizovat veci kolem svatby. Neni to samozrejmost.
Odpovědět
@gepe asi máte pravdu holky:)) díky moc za rady a názory..:) nebudu nic měnit:)
Odpovědět
Profilova fotka
Já jsem zase zjistila, že náš svědek má milenku, a teď si říkám, jestli chci, aby naše manželství svědčil někdo, kdo to svoje nectí. ]-(
Odpovědět
Profilova fotka
@assol no tak s tímto důvodem pro změnu svědka bych se i ztotožnila, protože mít za svědka někoho, kdo "zahýbá", to je jako žádost člověka, který nesnáší děti, aby mi šel za kmotra pro prcka :-|
Odpovědět
@assol hm tak to by mi taky asi vadilo..hold není to jednoduché
Odpovědět
Profilova fotka
@assol tak to je masakr, asi bych si ho taky nevzala
Odpovědět
No myslím si, že svědek by se odvolávat neměl...ale pokud je to s ním/ní tak k nevydržení, asi bych taktně naznačila, co si myslím a navrhla nějakou jinou funkci v rámci svatby (co kdyby ses starala o knihu hostů/svatební dary/uváděla hosty?)
Odpovědět
@assol Na druhou stranu dnes zahýbá tolik lidí, aniž by jsme to o nich tušili, že nakonec najít svědka, který nikdy nepodvedl by mohl být problém. :-D :-D :-( Jaksi mě nenapadlo spojovat milostný život svědků s naším vztahem nebo svatbou. Ale tolik holek ano, tak jsem v tomto asi zvláštní a až moc vůči svědkům tolerantní.
Odpovědět
Profilova fotka
Mně jde za svědka sestřenice a přípravy prožívá se mnou, byla se mnou kupovat šaty atd. Do příprav se rozhodně zapojuje stejně jako ostatní "ženská" část rodiny. Nepřijde mi nutné, aby svědkyně nějak hodně zařizovala atd., ale určitě by bylo divné a pro mě nepříjemné, kdyby se o svatbu nezajímala (aspoň se občas nezeptala, co co je nového, v čem jsme pokročili atd.). Co se týká výběru svědka, myslím, že je důležité se rozhodnout pevně předem, než někoho požádáme, protože pak to odvolávat mi přijde hoooodně neslušné. Tu změnu svědka bych viděla jen v nějakém výjimečném případě (že by se zachoval(a) opravdu nějak nevhodně nebo by se prostě stalo něco zásadního)
Odpovědět
Profilova fotka
@arilas Máš pravdu, nikdo není bez viny a nemáme právo ostatní soudit. Já jsem z toho zjištění trochu rozpačitá, ale pořád je to náš kamarád a máme ho rádi, takže ho měnit nebudeme. Ostatně je to jeho věc, to, že je náš svědek, neznamená, že nám do toho něco je.
Odpovědět
Profilova fotka
U nás mi svědkyně 14 dní před svatbou oznámila, že jí nedají dovolenou, aby mohla na mojí svatbu přijet (nežije v čechách), tak jsme měnili, ale nebylo to z naší strany a kdyby mohla přijet, nikoho jiného bych nechtěla.
Odpovědět
Ahoj, chtela jsem se zeptat jestli by mohl za svedka cizinec-nemec?Myslite ze by to vadilo kdyz neni cech?
Odpovědět
Profilova fotka
@sosal svedek muze byt cizinec- musi se prokazat platnym pasem.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Profilova fotka
Tak já měnila 3.měsíce před svatbou a teda "bývalá"svědkyně byla na svatbě jen jako host a řeknu vám šílené zabít jí malo všem to vykládala a ona by udělala jinak to a ono!!vyvraždit ]-(
Odpovědět
Taky jsem vyměnila svědkyni a jsem za to moc ráda! Ta původní se se mnou přestala úplně bavit a ta co jí nahradila? Myslím, že líp jsem si vybrat nemohla! :-) A co se příprav týká....ta druhá, by bývala pomáhala ráda, ale bydlí dost daleko, a navíc, já nějak neměla co bych jí dala z úkol :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?