Jak změnit svatebního svědka, aniž bychom mu ublížili?

Ahoj nevěsty, mám problém- potřebuju poradit! Můj nastávající si včera postěžoval, že by chtěl radši jiného svědka. Jenže tomu původnímu svědkovi už to bylo nabídnuto a on s radostí přijal. Jenže je teď v Irsku a vrátí se až chviličku před svatbou (asi 14 dní). Co mám dělat- říkala jsem miláčkovi, že to může změnit, ale řekl mi, že je mu to blbé, když se svědek už tak těší. Co s tím? Prosím poraďte- děkuju!
Odpovědět
1
2
6
No, tak to je dost blbý, ale ještě je to dost daleko, tak by se to snad nějak okecat dalo. S tím svědkem je to takový ošemetný, mě jde brácha a že by mi snad s něčím pomáhal... A ještě je na mě protivnej... Takže radši vyměnit, dokud to jde, ale hlavně předem pořádně zvažovat... :-)
Odpovědět
Já si taky myslím, že jsme to moc nepromysleli a řekli jsme jim to moc brzo :-| !
Odpovědět
a když ho vyměníte, půjde ten původní na svatbu?
Odpovědět
To asi jo.
Odpovědět
tak to je fakt košilatý... a nic mě nenapadá, jak to vyřešit, však tu situaci neznám... (a tím nemyslím, že si přeju být do ní zasvědcená), držím palce, aby se to podařilo bez hádek a rozbrojů...
Odpovědět
Myslíš, že by se to dalo uhrát na to, že se vrátí tak krátce před svatbou? No nic bude si to muset rozmyslet miláček sám.
Odpovědět
Profilova fotka
ahoj mouso, radím ještě nějakej čas počkat, ono se to samo vyvrbí.....buď si to rozmyslí tvůj přítel anebo svědek...do července dlouhá doba, tak bych se tím netrápila..... :-) ..jedna moje kámoška to měla slíbených celých 9 let, ale za tu dobu se toho stalo tolik, že jsem jí říkala, ať se nezlobí, ale že jsem si vybrala někoho jinýho...a vzala to v pohodě.-.---fakt se tím moc nezalamuj, ono to nějak dopadne...a určitě ke vší spokojenosti.... ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Jaký má důvod,že ho nechce? Jen to, že přijede 14 dní před svatbou? To přijel můj brácha taky a taky s ničím nepomáhal 8-)
Odpovědět
Profilova fotka
marki:co tady ještě děláš? :-D máš už se chystat,ne? :-D Ale ty jsi hlka přičinlivá a určitě už všechno máš v kupce...viď?
Odpovědět
Na tu krátkou dobu by to mohlo jít... já bych moc nečekala, až jak to dopadne, ten svědek je dost důležitej, problém to je zvlášť, když to není jak má být...
Odpovědět
Ahojky, já mám taky problém se svědkyní a nevím co s tím :-( Dnes jsem rezervovala termín svatby na 9.6.06 a hned jsem to psala budoucí svědkyni, ale ta mi řekla, že zjistila, že je těhotná a předpokládaný termín porodu bude asi 23.5.... Jsem moc ráda, že čeká mimčo :-) ale já jsem ted asi bez svědkyně... :-| nebo můžu jen doufat, že porod bude v termínu či dříve. Ale i tak nevím, jestli by mohla jít za svědka, když to bude tak brzo po porodu... :-(
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj holky. Tak já už "to mám za sebou". :-D Takže si myslím, že můžu něco přidat ze své vlastní zkušenosti. Podle mě totiž strašně záleží na tom, co od svědka nebo svědkyně očekáváte a podle toho vybrat toho pravého. Já jsem tohle bohužel nedomyslela a teď si jen říkám, kolik problémů bych si ušetřila, kdybych si zvolila líp... Janko82, přesně jak ty píšeš - tobě jde brácha, mě šla sestra a taky byla protivná, s ničím mi nepomohla, když jsem něco potřebovala, ještě byla naštvaná, že ji tím obtěžuju, když ona má svých starostí dost. Ach jo. Takže radím - raději si to pořádně promyslet a pak zvolit toho nejlepšího. Je to těžký, já tu sílu neměla. Pořád jsem si říkala, že se sestra ve svatební den probere a že to bude dobrý. Nebylo... :-|
Odpovědět
Článek se načítá
asi záleží, co kdo od svědka očekává já téměř nic, jen aby nezapomněl občanku a uklidňoval mě ;-) daleko víc mi záleží na tom, aby klapla hospoda, kytky,dorty,šaty a byla fajn náladička 8-)
Odpovědět
Profilova fotka
Tak také přihodím svoje zkušenosti. Mě na svědkovi docela doct záleží. Ještě to sama zvažuji. Ale stala se mi jedna věc. Po dlouhé době jsem se viděla se svojí spolužačkou, které jsem byla za svědka před osmi lety. A nejen, že se vtipně vetřela na hostinu slovy: "No doufám, že mě pozveš na svatbu." :-o , ale i jsem dostala mail tohoto znění: "....dojedu asi za 2-3 tydny tak se zase scukneme jo?? mam te moc rada a doufam ze jsi ani nepomyslela na jinyho svedka jako na me-vis ze ja jsem ti tu poctu taky neodeprela-a popravde receno nemam zadnou jinou kamaradku ,kterou bych znala tak jako se zname my dve.... " Tak tomuhle já říkám drzost, něco si můžu myslet, ale takhle nadrzo si to vymáhat :-| No upřímně mi řekněte co si o tom myslíte
Odpovědět
ženuška, tak tomu opravdu říkám drzost ]-( kamarádi se mění po letech, tohle by měl každý pochopit, když už se teď nevídáte já jsem taky pořád nevěděla koho zvolit, mám kamarádek více a nedá se říct, že jen jednu nejradši, tak jsem začala přemýšlet o kompromisu (např. sestřenka nebo tak), ale nakonec si mě ta jedna kamarádka taky vybrala, svědčila jsem jí nedávno, tak to teď zase naopak odsvědčí ona mě a je to 8-)
Odpovědět
Profilova fotka
No já docela vážně uvažuji o sestře. Ikdyž jsme si dlouho nemohly přijít na stejnou vlnu, teď si docela rozumíme. Kamarádek pár mám, ale stejně jako to máš ty, žádná není lepší. Docela mě mrzí to zjištění, že vlastně nemám nejlepší kamarádku :-( Ale takový je hold život.
Odpovědět
zenusko, nejsi v tom sama... mě to kamarádka odřekla minulý týden. Má nějaký finanční problém, tak prý svědčit nepůjde. Sice nechápu co má její finanční problém společného s odsvědčením mé svatby, ale to je její věc. Tak jsem začala uvažovat o sestřenici - jeden čas dokonce bydlela u nás a lezly jsme si dost na nervy. Ale teď je to o 100% lepší. Takže dneska až dorazí tak se jí zeptám jestli bude mít zájem. Jsem zvědavá co na to řekne.
Odpovědět
Já se rozhodovala mezi dvěma kamarádkama, pže je mám obě moc ráda, ale nakonec jsem si vybrat musela a tak to vyhrála ta co bydlí se nedaleko nás. A jestli to byla dobrá volba se ukáže. Ale vždycky jsme si moc rozuměli, takže věřím, že jo
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj Mouso. Já sem se asi před rokem ocitla v podobné situaci. Sestřenka se měla vdávat a poprosila mě, jestli bych jí to odsvědčila. Jenže v tu dobu bydlela v bytě se svojí kamoškou, která si při nějakém rozhovoru s ní domyslela, že jí sestřenka žádá o to, aby jí to šla odsvědčit ona. Bylo jí blbý jí odmítnout, tak se řekla radši mě( asi kamarádku nechtěla urazit a řekla si, že jako její příbuzná se tolik neurazim). Měla sem z toho divný pocit, cítila jsem se zklamaná. Pro toho svědka je to čest, ale překousla jsem to. Musí mít tvůj nastávající trochu odvahy a říct mu to na rovinu. Třeba se bude cítit podvedenej, ale překoná to neboj.
Odpovědět
Luckies- finanční důvody byly přesně také jedním z důvodů, proč nepřijede svědek nastávajícího :-( Ono se prý říká, že svědek má dát nejdražší dar. Já si teda myslím, že to je blbost, ať každý dá to co uzná za vhodné a kolik na to má. Pro našeho svědka by byla drahá celá cesta (150km) a také mají malé dítě a mají problém s hlídáním.Sice nás to mrzí,ale chápeme to. Hasiku- ty už sis musela vybrat svědka takhle dopředu?? Po nás jména budou chtít až v den svatby.
Odpovědět
Profilova fotka
Mouso: můj manžel manžel změnil svědka jeden týden před. Najednou si nebyl jistý jestli je to dobrý nápad, dozvěděl se, že docela dost pije a pak je nepříjemnej... Taky nevěděl jak do toho, jak mu to říct, pak si ale řekl, že je to náš den a že lidi by měli brát ohledy na nás a ne my na ně... zavolal mu a řekl, že se rozmyslel... asi to byl nepříjemný rozhovor, já u toho nebyla a svýho miláčka obdivuju, že to zvládnul... :-) Nejhorší na tom bylo, že se těšili celá rodina a jeho manželka si kvůli tomu koupila nový oblečení.. Ale jak říkám, je to váš den, dělejte si to všechno podle toho jak chcete a ne podle toho co by se mělo!!! :-) Pak by vás to mohlo mrzet... a to by byla fakt škoda. :-)
Odpovědět
raculko - jenže jde o to, že ona sama ten problém nemá. Je to taková trošku zapeklitá situace, nechtěla bych to tu rozvádět, ale ona si žija sama na volené noze u rodičů. A ti mají ten problém. Já vím, že se to říká a někdo to tak i praktikuje, ale já po ní nic nechtěla. Dokonce jsem jí zaplatila i zálohu na šaty. Je to mladá holka bez závazků, ale je to její volba. A mě to aspoň otevřelo oči - nebude taková jak se zdála.
Odpovědět
Luckies - no tak to je smutný, člověk si udělá obrázek o kamarádech :-( Možná si ani neuvědomuje, co to pro tebe znamená.Tím jí ale nechci omlouvat...
Odpovědět
Profilova fotka
Můj manžel taky měnil svědkyni. Sice asi 3 měsíce před obřadem, takže docela dlouho před svatbou a ta dotyčná nebyla ještě oficiálně poždána, ale jen mezi řečí věděla, že o ní uvažuje. Jenže bydlí docela daleko od náš a během příprav na svatbu ani nezavolala ani nenapsala, jak to pokračuje, jak se to vyvíjí, ani nezajímala, jestli je něco potřeba apod., takže jsme usoudili, že bude lepší, když to manželovi odsvědčí jeho brácha. Ta dotyčná na svatbě byla, sice říkala, že jí to bylo líto, ale že to chápe. ALe v den svatby byla jedna z těch, kteří se zajímali s čím je potřeba pomoci.
Odpovědět
Raculko - tak nějak. Bohužel to omlouvá tím, že má problémy. Ale ty má snad každý a pokud něco někomu slíbím, tak bych to měla dodržet ne? Kor, když je to taková věc. Takže dneska zvu sestřenku na večeři a pokec a při té příležitosti se jí zeptám. Doufám, že to přijme :)
Odpovědět
Profilova fotka
Budu ti držet palečky, aby ti to dobře dopadlo.. a nestresuj se tím :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Luckies myslím, že sestřenka určitě ráda přijme. Myslím, že pro většinu lidí je to čest, že je to prostě pocta. Svědka můžeš mít jednoho a tím vlastně dáváš najevo, že je ti ten člověk něčím blízký, že mu důvěřuješ. Ale to co provedla tvoje svědkyně je vrchol sprostoty. Promiň, že to tak musím napsat, já vím, že je to tvoje kamarádka, ale nechat si zaplatit zálohu na šaty a pak vše bez mrknutí oka zrušit je prostě šílenost. Doufám, že má alespoň trošku tatku a nabíádla ti, že ti alespoň tu zálohu zaplatí!
Odpovědět
Coxo o tom nepadla zatím ani zmínka. Ale ať si těch 500 nechá - to má za ten podvazek. /Teď se uklidňuju tím, že si stornopoplatek za ty šaty zaplatí sama - jsou na její jméno./ Ona mi to totiž řekla teď v pondělí a v úterý odletěla do Paříže. Takže jsem nějak neměla ani šanci to nějak řešit.
Odpovědět
Profilova fotka
Luckies tak to mi je fakt líto. Taky mě takhle podrazila kamarádka, pro kteoru jsem dělala všechno nemožné a ona si toho nevážila. A to neměla nikoho jiného protože s ní nikdo nevydržel (mně jí bylo líto a pořád jsem jí omlouvala) i když jsem měla dost svých kamarádek. Pak se urazila kvůli naprosté blbosti (ale to už jsem já skřípala zubama), takže mě ani nenapadlo se jí ozývat a nějak doprošovat. I když teda ani nebyl důvod. A po třech týdnech jsem zjistila, že mi je bez ní podstatně lépe a lehčeji. A i když jsem slyšela od známých, že jí chybím, já už jsem o její kamarádství nestála. Ale zase jsem jí nechyběla tak moc, aby to řekla přímo mě, nebo se pokusila mě alespoň nějak kontaktovat. Ale jak říkám, mě už to její "kamarádství" přestávalo bavit, takže jsem byla v podstatně jednodušší situaci než ty. Ale uvidíš, že to přejde. ;-)
Odpovědět
Luckies- to je fakt bezva,že se omlouvá tím, že má problémy. A nakonec si odletí do Paříže. ]-( My jich máme se svatbou takhle dost a ještě nám někteří jedinci tu svatbu spíše komplikují ]-( Uvidíš, jak bude sestřenka reagovat. Ale určitě to nějak zvládneš. Já jsem zase zvědavá, kolik lidí nás doopravdy bude na hostinu.Pár lidí odřeklo, připadá mi,že jim na nás asi tolik nezáleží, když si to neumí zařídit. A vědí to půl roku dopředu, občas je mi z některých lidí smutno. :-( Ale zase pak jsou jiní,kteří nečekali, že je pozveme a je vidět, že jsme jim udělali radost :-)
Odpovědět
1
2
6
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?