Náklady na svatbu. Kdo co platí?

Ahoj holky. Zajimalo by me, jak to mate domluveny ohledne platby za svatbu? Kdo co plati? Jdete na pul nebo jako za stara, nevesta hostinu, ženich pití, kytičku a prstýnky? My se se snoubencem domluvili, že půjdeme ve všem na půl. I když z mé rodiny budeme mít na hostině 40 lidí a z jeho sotva 15.
Odpovědět
1
2
7
Profilova fotka
banninka Ahoj:-) My to máme jednoduché, my si platíme všechno sami ;-)
Odpovědět
Ahoj,my si taky platíme všechno sami.Prostě na takové jako to,že mi tchýně nutila názor:něvěsta platí hostinu,tak na to nehrajem.Je to jednoduší na domluvě nás dvou x-)
Odpovědět
Profilova fotka
pozri i tu: ;-) http://www.mojasvadba.sk/forum/show.p... http://www.mojasvadba.sk/forum/show.p... http://www.mojasvadba.sk/forum/show.p... http://www.mojasvadba.sk/forum/show.p... http://www.mojasvadba.sk/forum/show.p... ešte sú i témy rozpočet, kde nájdeš veľa príspevkov typu kto čo platil... pozri i tu http://www.svadobnyden.sk/rozpocet-na... http://www.svadba.sk/article-o-svadbe... 8-)
Odpovědět
Profilova fotka
my si svatbu sami neplatíme,ale bude se platit na půl.Máme téměř každá strana stejný počet hostů,tak se to pak rozpočítá na polovic
Odpovědět
my si platime sami celu svadbu, mame spolu 40 hosti a obaja ideme do toho 50:50.
Odpovědět
Profilova fotka
Nam platia hostinu rodicia.Mi sme totis 150ludi necheli :-p .Mi si ale platime vsteko mimo hostiny.Ties to ale nie je mala ciastka
Odpovědět
Profilova fotka
I nám platia rodičia svadbu, a každý si platíme svoju stranu. Tie madeleine stránky /myslím tie posledné 2/ mi teda moc nenapomohli ako to je :-| je to zrejme individuálne od kraja. U nás , teda čo ja poznám je to tak že obrúčky kupuje ženích. Musím priznať že je pre mňa prekvapením že som sa s tých stránok dozvedela že nevesta platí svadob.oznamka. Ale zrejme najviac zaváži ako sa rodiny/snúbenci dohodnú/ x-)
Odpovědět
my si platime vsetko sami a kedze mame spolocne financie, neviem, kto kolko, proste to ide z "nasich". rodicia sa ponukli, ze nam zaplatia svadbu, ale to sme nechceli, takto to bude podla nas a nie podla nich a hlavne ich financne nezatazime, lebo si spravime taku svadbu na aku my dvaja mame financie.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojky! Můj přítel platí prstýnky a kytky. Já nic. A zbytek rodiče. Z jeho strany je více lidí tak se to pak nějak rozpočítá. ;-) Jó vlastně platím dorty. No a šaty a takové ty blbosti kolem nevěsty.
Odpovědět
Nasla jsem, co říká tradice o tom, kdo co platí, mrknete na to, treba vám to nekteré pomuze pri rozhodování ;-) : Nevěsta: snubní prsten ženichův, košili pro ženicha, ubytování pro přespolní hosty Ženich: loučení se svobodou snubní prsten nevěstin / ev. oba prsteny / svůj oblek svatební kytici nevěsty, maminky správní poplatek Rodiče nevěsty: nevěstiny šaty svatební oznámení / a další tiskoviny / svoje oblečení květinovou výzdobu aut a hostiny kytici pro družičku svatební hostinu / jídlo včetně dortu a pití, podle jiné tradice pití a cigarety platí ženichovi rodiče/ hudbu svatební dar novomanželům fotografa / video / dopravu Rodiče ženicha: pití na svatební hostině svoje oblečení svatební dar novomanželům svatební cestu
Odpovědět
Mi sme si svadbu v uk platili sami-ale to bol len obrad,kvety,topanky,drinky v pube :-D a samozrejme obrucky. Na rok na SK budu svadbu platit moji rodicia-hostinu a saty a vlastne asi aj kvety a uces. Svadobnu cetu nam plati manzelova mama a moja mama s bude starat o drobca ;-) dobre sme obisli :-)
Odpovědět
Diky vsem za příspěvky :-)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
ahoj holky, já si chci svatbu zaplatit sama s přítelem, vím, že nám rodičové pomohou, ale ve směs si to chceme financovat samy, aby vše bylo tak jak má být ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
My si platíme vše sami, mí rodiče nám platí cukroví, plus svatební dort, přítelovi rodiče zase svatební koláčky...Pak dostaneme ještě příspěvek na svatební cestu ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
no u nas to bolo takto svadbu platili nasi rodiacia na pol, a moji rodicia mi zaplatili saty, a my vlastne oblecenia , fotografy dj, a poplatky na uradoch.
Odpovědět
Profilova fotka
nasi trvaju na plateni hostiny a alkoholu, my si platime vsetko ostatne, hudbu, vyzdobu, auto , fotograf, kamera.... I tak mi to pripada blbe, ze nasi budu platit hostinu pre 150 ludi, ale moji rodicia su strasne hrdi a nedovolia nam to zaplatit. Tak neviem.
Odpovědět
Profilova fotka
katka tak pokud na to mají peníze a chtějí to zaplatit, tak proč ne ;-) ..naši na to nemají :-( , tak nám nic neplatí..my s přítelem na to naštěstí máme :-)
Odpovědět
Profilova fotka
No nasi tie peniaze maju, ale trosku sa bojim, ze im to vybieli ucet a mamka je uz na dochodku. My momentalne zijeme v USA a mozme si to dovolit, ale nasi o tom nechcu ani pocut, proste by to pre nich bolo ponizujuce, chcu dcere zaplatit svadbu, tak ako to zaplatili mojej starsej sestre. Mamka mi povedala, ze ani nemam chodit domov ak to chcem urobit takto. Som rada, ze aspon vsetky veci okolo si budeme platit sami. Rozhodli sme sa, ze im na buduci rok zaplatime dovolenku, ze im to aspon zcasti vynahradime.
Odpovědět
Profilova fotka
Mne rodicia platia uplne vsetko, od siat cez kadernicku po hostinu. Oni to tak chcu a maju na to urcene peniazky. Ja som si kupila len spodne pradlo a platim si take veci, o ktorych nasi nevedia ze budu na svadbe (napr. vyroba a tlac svadobnych novin) A este zenichovu koselu a kravatu. Priatelovi rodicia platia komplet hostinu, alkohol, zakusky... za svoju stranu (podla poctu ludi) Kameru, foto DJ platia rodicia na polovicu. Drahy platil obrucky, kyticku a cele svoje oblecenie. Vsetko je to vec dohody, len to treba dohodnut skor, ako pride ´na lamanie chleba´ :-)
Odpovědět
Moje máma mi taky všechno chtěla zaplatit, ale co kupuju to ji neříkám kolik to stálo a furt ji tvrdím, aby si ty peníze ušetřila na něco jiného. Takže snad v konečné fázi budou platit jen cukroví, dort, a hostinu - cukroví každá strana svoje a hostinu to se ještě bude přesně domlouvat, ale tak nějak to bude půl na půl. Jinak si vše kolem platíme sami :-)
Odpovědět
My jsme si puvodne rozpocitali sami (napul), s tim, ze kdyz nam pak obcas jedni ci druzi rodice pred svatbou soupli par tisic, tak jsme je pridali "do fondu", bez ohledu na to, z jake strany penize prisly :). (Kdyz pak moje maminka dostala nejaky komplex a soupla nam az moc, tak jsme to na svatbu nepouzili a rovnou presunuli do "miminkovskeho fondu" :)). Myslim, ze takove ty puvodni zvyklosti, ktera strana co plati, dneska ztraceji vyznam. Pokud si to plati snoubenci, je logicke, aby to bylo bud napul, nebo v primerenem pomeru s ohledem na pomer prijmu (vzdyt je to stejne jedno, kdyz mate po svatbe spolecny jmeni :)), pokud se podileji rodice, je opet logicke, aby to bylo bud napul, nebo s ohledem na 1) pocet hostu te ktere vetve, 2) ekonomickou situaci obou vetvi.
Odpovědět
Ahoj, my si také budeme platit vše sami, ale samozřejmě dostaneme pár penízků od rodičů. Mamča mi přidala na botičky a půjčovné šatů, táta mi přispěl na prstýnky. Já i přítel normálně vyděláváme, takže to pro nás nebude zas takový problém svatbu zaplatit a kromě toho nás na svatební hostinu bude jen 15, takže počítáme s rozpočtem kolem 30,000 kč za Vše, tak to snad půjde.
Odpovědět
myslim si, ze v kazdej rodine sa to plati tak, ako sa sami dohodnu...u nas si plati kazdy za svojich hosti, ale platia rodicia, nie my. Co sa tyka platenia ubytka pre hosti, v casopise Svadba som, tusim, citala, ze to sa maju hostia starat sami, ze nie ste povinne platit im noclah...kazdy ako chce a na co ma, nie?
Odpovědět
Profilova fotka
my tiez neplatime noclah za cezpolnych hosti, jednak ich mame strasne vela (asi 50) a potom mame hosti z USA co musia mat klimatizaciu a podobne hluposti, tak si vybrali hotel za 2.800 za noc. Tak to by nas svadba vysla na velmi vela penazi. Celkovo mame 150 ludi. Na druhej strane raz som bola na svadbe na malej dedinke, svadba bola v kulturnom dome a hned vedla bola ubytovna pre sportovcov, tak nas tam vsetkych ubytovali, na izbe nas bolo aj 15, poschodove postele, sukromie ziadne, ale srandy sme si uzili dost. A hradili to mladomanzelia. Ja sa snazim kamaratky ubytovat u pribuznych, aby nemali vydavky. No proste si myslim, ze svadba sa ma robit podla moznosti, uz neplatia stare pravidla kto ma co platit. A ak si to niekto moze dovolit, tak nech to zaplati.
Odpovědět
Podla mna by rodicia mali zaplatit hostinu. Ved tam predsa budu ich hostia a ich rodina. A mne sa to vidi uplne prirodzene, ze to platia. Nepaci sa mi, ze su aj rodicia, co si to neuvedomia a nenasetria a potom to nechaju na svoje deti. Ved aj oni mali svadbu a platili im to predsa ich rodicia! Takze, len koli tomu mam prave taky nazor...
Odpovědět
Aj ked beriem, ze zivot je niekedy taky, ze sa to neda kazdemu :-(
Odpovědět
no, ja si skor myslim, ze to ma byt opacne. Maju si to platit svadobcania, lebo tam su (mali by byt) ich znami, priatelia a rodina...
Odpovědět
Myslim ze vyber hosti sa odvija aj od toho kto to plati. My si svadbu platime sami, tak sme si hosti pozyvali sami, nemuseli sme to s nikym rozoberat. Myslim ze ked si svadbu platia snubenci sami, dava im to slobodnu ruku pri vybere vsetkeho. Ma to velku vyhodu. Moji rodicia nam velmi chceli svadbu platit, boli sklamani ze sa na tom nemozu podielat ale je to takto lepsie. Lebo viem ze by sme sa pri organizovani svadby dost nahadali.
Odpovědět
hej, tiez som za taketo riesenie. Koniec koncov sa vzdy na tom rozhodovani mozu podielat aj rodicia, ale opraty drzia pevne v rukach snubenci :-D
Odpovědět
Profilova fotka
zic, lara: souhlasím s vámi, taky si všechno hradíme sami, aspoň nám do ničeho nikdo moc nemluví. Přece je to naše svatba a nebudu tam zvát x příbuzných (který vidím jednou za 5 let), jen proto že si to přeje budoucí tchýně. Vyhneme se zbytečnýmu dohadování kolik to stojí, a že to je moc drahý a kdo to bude platit. Vím. že mamku mrzelo, že jsem po ní moc věcí pomoc zařídit nechtěla, ale ona je tak hroznej organizační typ, že bysme se akorát pohádali.
Odpovědět
1
2
7
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?