Jak počítáte náklady na svatbu?

Chtěla jsem se zeptat, co vše započítáváte do nákladů na svatbu. Nám to docela vyrostlo, ale najednou jsem si uvědomila, že přítel smoking využije i po svatbě, já svatební šaty (po zkrácení) taky, spodní prádlo a boty zrovna tak... Berete takové náklady za svatební náklad? Sestavuji rozpočet, takže mě to momentálně extrémně zajímá :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ano, i věci, které se použijí i po svatbě jsem řadila do rozpočtu - však to jsou náklady, který ti vzniknou v souvislosti se svatbou a ty peníze budeš muset vydat, takže je dobré s tím počítat.
Odpovědět
Profilova fotka
Tak samozřejmě, že to počítám do toho. Přeci jen kupuješ to kvůli svatbě, to že to potom využiješ je věc druhá. Ale koupit to musíš, čili teď na to musíš ušetřit kvůli svatbě, prvoplánovaně to na svatbu kupuješ. Já mám tmavou šampaň šaty, taky je unosím na plesy, ale šaty počítám do nákladů na svatbu.
Odpovědět
Já mám rozpočtů několik - jeden je právě s tím, že věci, co se pak využijí "nepočítám"... stejně tak věci, co jsem si koupila (třeba bižu) a nevyužiju je... ale jinak počítám všechno, co jsem koupila speciálně na svatbu.
Odpovědět
Profilova fotka
Tak ja pomalu rozpocet zacinam delat a pocitam tam naprosto vsechno,protoze to vsechno musis zaplatit. :-S Jen "mensi" veci (jako botky,vicky..) kupuju postupne,kazdy mesic neco,aby nas to tolik "nebolelo". To ze to pouzijes pak bych brala jako plus napr. kdyz pujdete na ples. Myslim si,ze kdyz to nezapocitas chybelo by vam to. Jinak sem nekde cetla radu,ze je lepsi si hned urcit castku,kterou chcete utratit a dle toho se zarizovat (kdyz neco stoji vic jinde uberes). Ale me to jde spatne :-(
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?