Kdo platí svatbu?

Ahoj, tohle téma může být pro někoho osobní, takže kdo nechce, neodpovídá. Zajímá mě, jak to máte s placením veškerých svatebních výdajů. Platíte vy, přítel, nebo část vy, část přítel, popř. kdo víc?
Odpovědět
1
2
6
@luj89 My jsme platili tak nějak půl napůl. Přijde mi to tak fér.
Odpovědět
Oba vyděláváme stejně, tak budeme platit oba napůl. Nakonec to nejspíš vyjde tak, že přítelovi přispějí něco rodiče a já jsem zase trochu peněz podědila, takže to nejspíš nebude stoprocentně "spravedlivé"...taky nehodlám přítelovi účtovat půlku svatebních šatů a tak :-) , ale vzásadě jedeme půl na půl. Nakonec je to ale jedno, protože naše peníze stejně beru jako společné...
Odpovědět
Platíme vše víceméně napůl.
Odpovědět
Profilova fotka
Vsechny penize mame spolecne takze i svatbu platime z nasich spolecnych uspor..
Odpovědět
Měli jsme společné finance už před svatbou...Žití napůl ve finančním smyslu v partnerství moc nechápu, pokud dva nevydělávají fakt stejně.
Odpovědět
Tak my si šetříme stejně,domluvili jsme se, že každý měsíc dáváme stranou stejnou částku, plus občas něco koupím já(co se týče výzdoby apod.) a občas přítel. No jinak nám mermomocí chtějí moji rodiče zaplatit oběd, takže se trošku dělíme i s nimi.
Odpovědět
My jsme si svatbu platili napůl, s Tim ze muž si zaplatil svuj oblek a Já šaty a zbytek pul na pul
Odpovědět
Nám svatbu platí rodiče :-)
Odpovědět
Nám se svatbu z větší části platí rodiče, zbytek si podělíme :).
Odpovědět
No, od mojí maminky jsme dostali jako dárek penízky na prsteny... Oblek pro ženicha dostane Jirka od svého tatínka... O ubytování a jídlo se mermomocí chtějí podělit naši rodiče.. A nám zbyl ten zbytek, šaty pro mě a spousta těch ostatních kravinek.. :-D to víceméně platím já... ale my to máme tak nějak obecně rozdělené, že Jirka platí nájem a s tím spojené věci já víceméně jídlo a když je něco potřeba... :-) :-)
Odpovědět
@kacenkakaca Přesně tak, taky máme finance společné, tudíž svatbu platíme MY, žádné já nebo on.... Rodiče nám nic platit nebudou, dostaneme penízky jako svatební dar...
Odpovědět
U nás jsme si výdaje jako šaty, prsteny, oznámení, poplatek za obřad, výzdobu, boty - platili sami. Hostinu platili rodiče napůl.
Odpovědět
Článek se načítá
Svatbu nám platí rodiče, na oblek dostal přítel od rodíčů a já od našich na šaty. Jediné co jsme platili tak prstýnky a něco do výzdoby.
Odpovědět
Profilova fotka
Vzhledem k tomu, že máme společnou kasu, platíme vše dohromady :-). Přítelův tatínek se nabídl, že zaplatí hostinu. Budeme rádi, když nám s tím takti pomůže, ale budeme chtít zaplatit jen oběd, což pro cca 35 lidí bude i tak dost :-D
Odpovědět
Ve chvíli kdy jsme se zasnoubili jsme si i založili společný účet a rok a půl spravedlivě vkládali penízky. Půl na půl se složili rodiče na hostinu a pití.
Odpovědět
U nás jsem šetřila konkrétně na svatbu já, spíš kvůli přehledu, přítel šetřil zase na jiné věci. Investice do svatby se nám neplánovaně vrátila, takže jsme to všechno pak dali na stavebko, které brzo využijeme :-) .
Odpovědět
Profilova fotka
Tak my také víceméně vše platíme půl na půl, jako svatební dary chceme penízky, které pak také budou nás obou. Akorát já si šaty, vizážistku a kadeřnici platím sama :-). Na hostinu nám dali penízky moji rodiče, tchýně nám platí minidezertíky a pak nám dají "nějaké" penízky jako svatební dar :)
Odpovědět
Mame sice kazdy svuj ucet ale penize jsme povazovali za spolecne uz pred svatbou a svatbu jsme si zaplatili a zorganizovali my. Jestli dal vic penez manzel nebo ja to nedokazu vubec rict, protoze jak rikam penize bereme jako spolecne a podle toho k nim pristupujeme. Rodice mi zaplatili saty a manzelovi zaplatili rodice oblek a maminka pomohla s kolacky..chteli nam takto prispet.
Odpovědět
Profilova fotka
Náklady na domácnost platíme půl na půl, svatbu taky.
Odpovědět
My to platíme taky na půl, rodiče by nám chtěli přidat, ale my nechceme. Dají nám to formou daru.
Odpovědět
U nás větší půlku platili moji rodiče,zbytek můj manžel,a nějaké kravinky jsem si kupovala sama:-)
Odpovědět
Profilova fotka
Mí rodiče a snoubencovi rodiče budou platit hostinu (bud to pálka jak blázen), ostatní (prstýnky, oznámení, dekorace, šaty, detaily, zálohy) platíme my cca půl na půl.
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme si veškeré výdaje zapsali. A pak rozdělili dvěma, aby to vyšlo na stejno pro každého. Dokonce mi přítel koupil popůlnočky, které se mu líbili a řekl ať mu to zapíšu do svatebních výdajů.
Odpovědět
Profilova fotka
Ano, tak, zatím skoro vše platím já (vyzvedávám balíky z pošty), ale píšu to a pak to rozdělíme. Přítel zatím táhne nákladnější položky -prstýnky, oznámení, ale i to přijde potom vydělit ;)
Odpovědět
s manželem vše přesně napůl, kromě šatů a obleku (ale jemu je to jedno, chtěla jsem to tak já :-) )
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 9 měsících
Profilova fotka
Tak u nas je to komplikovanejsi nez spolecny ucet jeste nemame a navic ja stejne vydelavam podstatne vic nez muj nastavajici. Pritel a jeho rodice prispeji celkove sumou 60 tis. Moji rodice, tedy tatka a jeho zena, zrejme NULA. Konverzaci na vdavky jedine dcery se tatik zdarne vyhyba. Urcite do truhly sam za sebe neco hodi, ale jelikoz kasu u nich drzi jeho zena, tak da, co bude mit nasetreno bokem a ona o tom nebude vedet (predpokladam 2-3 tis). Je to smutne, ale je to tak. Uz jsem se na to nejak povznesla :-p . Jinak zbytek platim ja sama, ale doufam, ze se nam na darech vrati aspon hostina (muj predpoklad je, ze snad 50-80tis. by se pri 80 lidech mohlo vybrat) Momentalni rozpocet je bohuzel 250.000 kc. =-)
Odpovědět
Profilova fotka
svatbu chceme my a taky si ji platime sami. Vetsinu bude ovsem platit muz, ma nepomerne vyssi prijem, takze se mi to zda fer. Z me strany bohuzel mamka uz neni a s tatou se nebavim, takze se zadnej dar ocekavat neda. Ze strany jeho mamky mozna neco malo, ale radsi bych aby si nekam vyrazila na dovcu treba. My to zvladneme. ;-)
Odpovědět
Nám přispěli obojí rodiče, něco babička a zbytek jsme platili napůl.
Odpovědět
My si platili něco sami, něco jsme dostali od rodičů. Moji rodiče mi koupili šaty a zaplatili půlku hostiny. Rodiče od manžela nám dali na druhou půlku hostiny a koupili nám cukroví do výslužek (to si vzala tchyně celé na sebe, nechtěla o tom ani diskutovat že bych to zařídila a platila já :-D ) a ještě manželovo tatínek nám dodal sýry na raut. Zbytek jsme si platili sami. Jako svatební dar jsme chtěli peníze na dovolenou, kam se chystáme vyrazit. Po sečtení nám to zaplatilo celé náklady na svatbu.
Odpovědět
Je to přibližně na třetiny. Moje rodiče a přítelova maminka dají každý 50, přítel cca 30-40. Já nic, protože studuji po-pá a brigádu mám jen jako takový menší přivýdělek, cca 2-5 tisíc měsíčně.
Odpovědět
1
2
6
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?