Jednoduché lehké svatební jídlo - máte nápady?

Profilova fotka
Ahoj všem, poraďte mi prosím nějaké svatební jídlo (hlavní chod). Polévku budeme chtít určitě vývar s knedlíčky, uvažujeme o zrušení předkrmu, ale to je ještě v řešení, dezert určitě nebude. Každopádně bychom potřebovali poradit lehké, ne moc syté jídlo jako hlavní chod. Po svatebním obědě v restauraci se budeme přesouvat na jíné místo, kde se bude péct prasátko, kuřata, budou tu sladkosti, zákusky, saláty, ovoce, svatební dort....takže nechceme, aby se nám hosté "nacpali" na obědě a zbytek už nejedli. Uvažovali jsme o nějakém přírodním kuřecím/krůtím plátku...a příloha? Co by se dalo servírovat jako jednoduché jídlo? Bylo by super, kdyby vaše tipy na jídlo byli vhodné taky pro osoby dodržující bezlepkovou dietu, budeme mít takového hosta. Předem moc díky všem za nápady. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
co třebas lososa? nebo nějakou rybku??
Odpovědět
Profilova fotka
co tahkle ryba? losos,pstruh... ryby jsou lehké a zároveň se na slavnostní oběd hodí...
Odpovědět
my sme mali pecenu veprovu panenku obalovanu v angl. slaninke, stouchane brambory a ako oblohu duseny spenat....bolo to vyborne a lahke, aj napriek tej slaninke...a aj originalne - hostia chvalili ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Aniž bych chtěl odsuzovat chuť běžného českého strávníka, tak myslím, že ryba by minimálně třetině osazenstva nesedla, neb prostě lidé v ČR jí ryby obecně málo a neradi. Tudíž bych to velmi zjednodušil, dal každému tři malé plátky (minibiftečky) ze tří druhů masa - kuřecí, vepřové, hovězí. Tři druhy proto, že to vypadá luxusně na talíři, což se ke svatební hostině hodí (než jen jeden druh většího masa). A k tomu šťouchané brambory. Ty bych zvolil proto, že šikovný kuchař je bude umět dobře vytvarovat a bude to opět vypadat efektně. Obecně se vždy přimlouvám za to, aby se na svatbách nejedla těžká jídla. Uspává to hosty a pak je s nimi těžké cokoli fotit. :)
Odpovědět
Odpovím trošku obecněji.. Napadá mě jakékoliv jídlo, kde je málo masa, hodně zeleniny a lehká příloha (nebo dát třeba 1/2 porci přílohy a k tomu zeleninu). A asi bych se vyhnula omáčce.
Odpovědět
Máme stejný problém - po obědě odjíždíme na raut. Chtěla jsem lehké jídlo, třeba kuřecí steak a grilovanou zeleninku.. ale část rodiny chce prostě svíčkovou. I když jí miluju, je to běžné jídlo, které si můžu dát kdekoliv jako polední menu za 70 kaček, takže jsme se rozhodli pro dvě meníčka - předkrm vynecháme nebo jen rajče s mozzarelkou, polívka jasná - vývar s knedlíčky, pak se to rozdělí - někdo svíčkovou a někdo vepřové karé na červeném víně se slaninou a brusinkami, dezert nebude, dort rozkrojíme asi až na rautu, aby z toho něco měli i ostatní.. taky jsem přemýšlela o rybě, ale bohužel nesedne každnému.. stejně tak houby, špenát, brokolice a podobně... Mimochodem vybírali jsme z jídelního lístku restaurace, kde budeme, takže se asi domluvte s majitelem, jaké jídlo vám doporučí ;)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?