Jaké máte svatební menu? Prosím o inspiraci

Ahoj, prosím jaké máte menu na hostinu, prosím o inspiraci, já si vůbec nevím rady.... díky
Odpovědět
1
2
14
Ahoj. Já taky teprve hledám inspiraci. U nás to zatím vypadá na: šunkovou rolku, polévka hovězí nudlová (nemám ráda knedlíčky),kuřecí řízek s houbovou omáčkou nebo s nivovou, americké brambory. Ale ještě se to asi bude měnit. Příští týden se jdeme domluvit do restaurace, tak nám snad ještě poradí.
Odpovědět
Máme obřad pozdě odpoledne, takže budeme mít večeři a noční raut. Večeře = knedlíčková polévka, maso dvou druhů (kuřecí, vepřové), přílohy dvou druhů (hranolky, krokety), zeleninová obloha, dezert = svatební dort. Noční raut= od všeho něco ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
My máme svatbu ve 12hod a k obědu se dostaneme tak kolem půl druhé.Vynechali jsme předkrm,protože si myslím,že polévka+hlavní jídlo a ještě dort bude pro svatebčany až moc...Jinak budeme mít taky asi hovězí nudlovou,protože já nemůžu jíst ty knedlíčky a hlavní jídlo máme pro půl svatebčanů svíčkovou a pro tu druhou kuřecí steak v sýrové omáčce nebo zapečený se sýrem,šunkou a broskví...to se ještě rozhodneme.
Odpovědět
my se taky máme jít domluvit příští pátek na konečnou verzi a já pořád nevím, zatim vim, že asi předkrm bude kuřecí salát v broskvi a polévka bude hovězí vývar s knedlíčky, dezert dort, ale na hlavním jídle se nemůžeme dohodnout, spoustu lidí toho spoustu nejí a tak nevim, abych nešlápla vedle... asi to vidim na něco neutrálního, kuřecí plátek (nějak) a hranolky s rýží a obloha...
Odpovědět
Ahoj Qualko, ten nápad s vynecháním předkrmu se mi zdá super. Nechci aby se všichni svatebčani přecpali a pak jen seděli a nebyla žádná zábava. Dort pravděpodobně nebudeme krájet hned po obědě, ale až tak za hodinku po něm, aby si ho mohli všichni vychutnat a trochu jim odlehlo po hlavním jídle.
Odpovědět
Profilova fotka
jenniffer:to mi taky tak hodim potom hlavním jídle.Mezi hlavním jídlem a dortem bude číst přáníčka a děkovat za dary a pak si dají ten dort...i tak si myslím,že budou najedený až moc...třeba naše děti sotva snědí polívku...
Odpovědět
Holky, já mám přítele vegetariána, co s tím!?
Odpovědět
Profilova fotka
Tak třeba nějaký zajímavý recept jen pro něj...naložený hermelínek a hozený na pánev...pokud máš dobrou restauraci,tak ti udělají o co si řekneš.Mně řekli,ať si třeba donesu recept a oni vše udělají...
Odpovědět
určitě je spousta zajímavých vegetariánských meníček! já si třeba ještě stále pohrávám s myšlenkou hostiny v nějaké indické či jiné "exotické" restauraci, a zrovna ta indie moc masa nemá! takže co to třeba pojmout jako netradiční jídlo, cizí kuchyně, a tím pádem bez masa? tohohle bych se určitě nebála!
Odpovědět
Q...díky! My budeme dělat hostinu u nás v hodpodě (mí rodiče mají hospodu), není to nic extra, ale hodně se tím ušetří (maloobchodní ceny, personál), anvíc bych to tak nějak nemohla taťkovi udělat mít to jinde. Ale nakládaný hermelín bude určitě! Představuji si polévku, hlavní chod, dezert a večer jen švédské stoly, ať si každý vybere, co rád. Ale řeším tu polévku a hlavní chod...:-(
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, my jsme meli menu sunkova rolka s krenem, polevka knedlickova s nudlemi a hlavni jidlo kuresi maso se sunkou broskvi a na tom syr, k tomu hranolky a zeleninova obloha. Na vecer jsme meli rautovy stul, bylo tam kureci ctvrtky, veprovy rizek, uzene maso, obalovany kvetak, bramborovy salat, potom neco studeneho oblozene salamove a syrove talire, pecivo, zelenina. Kazdy si to pochvaloval a vybral si na co mel zrovna chut a hlavne kdy mel chut jist. Byli jsme s tim spokojeni. Jinak muj bracha je taky vegetarian, ale on si pral primo smazeny syr, sice to neni moc slavnostni jidlo, ale pekne to nazdobili a vypadalo to dobre.
Odpovědět
bassy, díky, se smažákem také tak nějak operuji, má ho moc rád a je to takové jeho jídlo... A co polévka, setkaly jste se někde s nemasovou?
Odpovědět
Článek se načítá
Ahoj holky,tak my budeme mít klasicky české menu knedlíčkovo-nudlovou polévku,protože já jako nevěsta nejím játrový knedle,tak proto ty nudle,a hlavní chod asi knedlík bramborový i houskový ,maso dvojí vepřo a uzo a dvojí zelíčko.Přes den zákusky ,dorty,chlebíčky,večer švédské stoly a grilování.To nám bude špatně,teď si to uvědumuju jak to tady vypisuju.papa
Odpovědět
Profilova fotka
ahoj holky:) my se asi budem drzet tez klasiky, sunkova rolka, polevka s knedlicky, svickova, dort...v restauraci nam rekli, ze ta omacka a knedliky jsou lepsi z hlediska vetsi konzumace alkoholu :-D
Odpovědět
Profilova fotka

katwind: Jasně, co třeba žampionový krém?


Odpovědět
Profilova fotka

katwind: Dál jsem našla: Česnečka se šunkou a krutóny, Sýrový krém s praženou houskou, Květáková, Česká bramboračka v kulatém chlebu ... Toť z naší restaurace ;o)


Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj holky, taky přemýšlím co a jak na hostinu. Myslím, že v létě to asi nebude chtít nic moc těžkého jako knedlo-vepřo-zelo nebo svíčková, co myslíte? Na druhou stranu mám zase strach, aby třeba někdo kvůli ptačí chřipce (i když by to bylo bezdůvodné) třeba nechtěl jíst kuře. A k tomu také budu řešit 1 bezlepkovou dietu.
Odpovědět
My máme šunkovou kornoutek s křenovou pochoutkou, hovězí s masovými knedlíčky, kuřecí prsíčka zapékané se šunkou a sýrem+zeleninová obloha, na večer budou rautové stoly všeho chuť...příloha jsou americké dolary, 1xhranolky, 2+krokety :-)
Odpovědět
Ahojte holky, nějak nevím, jak to udělat s tím jídlem... Máme obřad až v půl jedné kvůli jiné svatby, ale nám to vůbec nevadí... Jenom oběd bude asi až kolem té druhé, tak nevím, jestli tam dát i ten předkrm. Ach jo, v restauraci by nám asi měli poradit, ale ještě jsme neměli čas se tam stavit... Mamka pořád, že na oběd má být svíčková, ale já bych chtěla asi něco jiného, jenže nevím, jak se vyvarovat toho, že někdo něco nejí a tak... Poradíte prosím? :-)
Odpovědět
llucinka, sice to není obvyklé, ale já jsem se všemi co budou na hostině, tak jsem se ptala na přílohy a zda souhlasí s kuřecími prsíčky, sice kámoška tvrdila, že je to zbytečnost, ale takhle budu alespoň vědět, že mají všichni to co jedí ;-)
Odpovědět
Tak my to máme tak půl na půl, někdo si vezme tradici někdo netradici: Předkrm - rajčata s mozzarellou, bazalkou a olivovým olejem Polévka - špenátový krém nebo klasika knedlíčková Hlavní chod - krůtí steak na víně s brusinkovou omáčkou nebo mědvědí tlapa, hranolky, rýže Budeme mít výběr ze dvou polévek a hlavních jídel, aby všichni byli spokojení. Naštěstí nám restaurace vychází v našich rozmařilostech vstříc.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojky my budeme mít kuřecí prsa plněná a pečené brambory a zeleninová obloha.Jinak klasika bude polívka s knedlíčkama.
Odpovědět
Ahoj, my taky vynechavame predkrm, protoze by pak nikdo uz nedojedl hlavni jidlo :-| A jako polivku mame klasiku - vyvar s nudlemi a knedlicky (ikdyz je taky moc nemusim) a jako hlavni chod mame opekacky s veprovym mase - a to bude zapecene s broskvi a syrem. A pak dame na stoly tatarky a dabelky. A jak jsem tady cetla ty nektere jidla - nemate strach, ze to nekdo neji? - napr. zapeceny hermelin ...?
Odpovědět
Profilova fotka
Abych pravdu řekla ani mě nenapadlo, že by měl být předkrm- to už by asi hosté nesnědli hlavní chod. :-N Ale pokud je šunková rolka- tak je to super- to je malé a určitě dobré.Ten hermelín- po něm bych už do sebe asi taky nic nenasoukala. :-) Ale díky za tip!
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme měli klasické tradiční svatební menu, tedy: předkrm - šunkovou rolku plněnou křenovou šlahačkou a banketku, polívku - vývar s knedlíčkama a nudlema, hlavní jídlo - svíčková s knedlíkem a brusinkový terč. K tomu na pití kdo co chtěl - minerálky, pivo, džus... Po obědě, kdo chtěl, tak kávičku. Dort jsme do svatebčanů po takovém obědě nechtěli hned cpát, takže jsme ho slavnostně rozkrojili a papali až někdy kolem čtvrté, páté hodiny. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
marinovaný losos polévka s játrovými knedlíčky kuřecí prsa v bylinkové krustě nadívaná s vepřovou krkovičkou podávaná s medovými hráškovými lusky a s bramborovými rosti + dort a koláčky, odpoledne jídlo formou rautu
Odpovědět
Profilova fotka
My najedem rovnou na grilovacku a raut, recepci jsme vypustili.. Tedy budou masa dvou barev - kure a veprik - pro zajemce se bude grilovat i zelenina k tomu rautovy stul, zaplavy zeleninovych salatu, pecivo, spousta chutovek a tak.. odpoledne se tam pridaji minirizecky a mozna bramborovy salat, dle pocasi, nechci hosty nejak prohnat :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojky, my budeme mít taky klasiku: rolka, polévka s knedlíčky, svíčková, poté sv.dort a na večer raut + grilování, ale tak mě napadá, že Klářin - Qualka nápad s vynecháním předkrmu je dobrý.... :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj párkrát tu už tahle diskuse proběhla, tak se zkus podívat co doporučovaly holky tenkrát: http://www.beremese.cz/forum/show.php... http://www.beremese.cz/forum/show.php...
Odpovědět
my jsme měli předkrm šunkovou rolku (i když jsme uvažovali o kuřecím v broskvi, ale nakonec zvítězila klasika :-D ), pak jsme měli maso tří druhů s opékanýma bramborama. K večeři bylo kuřecí maso + vařené brambory a bramboráčky. Ke všemu samozřejmě zeleninová obloha. A později pak byly ještě masové, zeleninové mísy atd.
Odpovědět
1
2
14
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?