Svatební cesta do Řecka. Poradíte mi cestovku?

Ahoj, hledala jsem v diskuzích a našla jsem pouze jednu o Krétě. My bychom chtěli jet v září letecky z Ostravy do Řecka, nejlépe s polopenzí do 12 000/osobu, ale nevím, jestli to není moc málo. No a zajímalo by mě, kolik jste platily vy a kde byste to za danou cenu mohly doporučit. Last minute by bylo možné řešení, ale 14 dní před svatbou bude dost frmol na to, abychom něco takového hlídali. Prosím, poraďte dobrou cestovku (s možným odletem přímo z Ostravy), místo v Řecku, kde to za to stojí. Díky.
Odpovědět
1
2
23
Profilova fotka
Ahoj, my jsme byli s přítelem na dovolené na ostrově Kos a bylo tam vážně nádherně. Takže můžu jen doporučit. Bylo to přes cestovku Fischer a byli jsme opravdu spokojení.
Odpovědět
Profilova fotka
ahoj, nechci Tě strašit, ale........letecky, ne last minute, s polopenzí, so 12000Kč ........ to se Vám asi nepodaří. Ale zase v září bude už po sezoně. My jsme byli na 10 dní - v srpnu - bez jídla - autobusem - last minute.....za 7000Kč (myslím). Byli jsme v Nea Vrasně. A byli jsme tam moc spokojení - byl tam klid, krásná příroda, půjčili jsme si skútr a projezdili celý den, ....... Jinde jsme v Řecku nebyli, ale i tak máme Řecko rádi:) Tak hodně štěstí. Adéla
Odpovědět
Profilova fotka
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Profilova fotka
ahoj, do Řecka jsme se zakoukali oba, ale Krétu bych taky úplně nedoporučila. Spíš bych se přikláněla k typům, jak píše Pontea (Zakytnhos určitě stojí za to). a navíc bych asi nedoporučovala polopenzi, my jezdíme bez jídla, aspoň člověk ochutná všechny místní speciality, taveren mají nepřeberně a ceny velmi rozumné ;-) pokud si vzpomínám, tak řecký salát je ca za 5 EUR, Moussaka okolo 6 EUR, a ani masa nemají moc drahé. k tomu džbáenk retsiny a výhled na moře ;-) jinak my byli s Pradokem i s CK ALex a s obojíma spokojenost. tak držím palce při výběru, my se letos podíváme aspoň do Athén ;-)
Odpovědět
My jsme byli loni na Thassosu, s CK Bulgaria tour, prvni tyden v zari, stalo nas to 11.000 Kc/ na osobu letecky s polopenzi, byli jsme v mestecku Potos. Ostrov je krasne zeleny, more krasne. Objeli jsme pul ostrova na skutru, to se da za pul dne, a byli na vylete ve skalnatem vnitrozemi, ktere je fascinujici.... myslim, ze to byla nase doposud nejlepsi dovolena! 8-)
Odpovědět
Kamikadze: a můžu se zeptat, v jakém hotelu jste byli? Díky
Odpovědět
Z Řecka se mi zatím nejvíce libilo na ostrovech.....Zakynthos je boží, nejkrásnější dovolená, potom je krásná Lefkáda a i jiné Jónské ostrovy..Korfu..... Kréta moc ne. Ostrovy jsou ale pro lidi, co trošku chtějí dobrodružství, půjčit určitě skútra, 4kolku, popř.nějakého plecháčka a jezdit, poznávat ty krásy ostrova, křížem krážem. Záleží co kdo od toho očekává, přijme-li se Řecko takové jaké je......chytne určitě za srdce!
Odpovědět
Vecernice: Muzu se ti zeptat, proc nedoporucujes Kretu??My o ni prave uvazujeme na svatebni cestu. Ja sem prave v Recku jeste nebyla, tak nemuzu porovnavat.
Odpovědět
Profilova fotka
Děvčata my jsme letěli na LESBOS, je na líbánky jako stvořený. Je to klidný ostrov a nevím přoč ho někdo zatracuje jen kvůli jménu.... Je tam klid pohoda, žádné 6ti patrové hotely!!! Měli jsme polopenzi a bylo to ideální ve městě si dáte za 2 Eura pravý řecký gyros nebo jiné dobroty. Letěli jsme v září na last minute přes FIRO TOUR a byli spokojení 4**** rodinný hotel Sunrise, s bazénem,, tenisem, saunou. Tak jsme si to představovali, půjčili si skútr a brázdili jsme okolí. Je to zelený ostrov plný olivových a borových hájů kdo se chce potápět tak asi úplně nedoporučím, ale jinak město MOLYVOS se svou pevností je velmi romantické a je považováno za nejkrásnější místo z celé Egejské oblasti, Kdo chcete pošlu krásné fotky na mail. Letos plánujeme zase Řecko Lefkádu nebo Korfu, tato země mě učarovala jak jídlo tak lidé. Jinak Lesbos je opravdu turisty málo navštěvovaný a co je pro nás čechy neuvěřitelné, že je tam nulová kriminalita prostě co kde necháte telefon, peníze, foťák, vše zůstane na svém místě. :-) :-) :-)
Odpovědět
rose84: my byli na Krétě loni a moc se nám tam líbilo. Ono vždycky záleží, co člověk od dovolené očekává a jestli si vybere správné místo. My nemáme rádi hotelové komplexy, na pláži hlavu na hlavě, a tak jsme jeli na jih Kréty - konkrétně jsme byli v Plakiasu. Na několik dní jsme si půjčili auto. Jediná nevýhoda jihu je, že tam často fouká vítr. Nám vydržel 4 dny, na pláži to bylo nepříjemné, tak jsme si půjčili auto a jezdili po výletech. Tam jsme za něj byla ráda, protože nebylo takový horko (za bezvětří bylo i 38). Rozhodně tedy nesouhlasím s Ponteou, že Kréta jsou jen hotelové komplexy. Letos uvažujeme nad Korfu - letovisko Liapades, Pargou a Lesbosem.
Odpovědět
janca123 - hotel Thassos
Odpovědět
Článek se načítá
Kamikadze: díky
Odpovědět
Profilova fotka
palaska: To bylo naštěstí i na Kosu - ta nízká kriminalita. Asi je to celkově Řeckem, prostě úplně jiná mentalita, jiné myšlení. U nás, co nepřipoutáš poutama, tak tam nenajdeš. Taky si vždycky vzpomenu na historku z vlastní zkušenosti, kdy jsme si půjčili skútra a šli porozhlížet po památkách. Přítel si v půlce prohlídky vzpomněl, že nechat klíčky přímo v zapalování a my už měli myšlenky, jak to budeme vysvětlovat a jak to budeme muset zaplatit a my se hnali rychle ke skútru a on si tam spokojeně stál a nikoho ani nenapadlo, že by ho mohl čórnout a přitom by to měl taaaak snadné. Sice jsme zaplatili znovu vstupné, ale lepší než platit skútr :-D .
Odpovědět
Profilova fotka
rose84: asi je to tim, ze Kreta je dosti turisticka, spousta hotelovych komplexu (a ja si prave tehdy asi nejaky takovy vybrala jeste s all inclusive, ale to me dost zklamalo). Priroda je tam zajimava, to zcela bezesporu (Samaria urcite stoji za to), a pamatky maji taky uzasny. jen proste me to tam nechytlo za srdce. Kdezto Zakynthos jsem si zamilovala hned po priletu (taky jsme meli skutr- jen bacha, jen tam neviditelny pisek na silnici, takze to tak klouze - my to bohuzel polozili hned druhy den dovolene a pak jsem kulhala), vybrali jsme si takove turisty malo vyhledavane misto, takze zadna hlava na hlave, ale malo lidi na plazil. Ne ze bych Kretu chtela zatracovat, jen to chce asi dobre vybirat, kam se clovek vypravi ;-) jeee, jak to tady ctu, hned bych si sbalila a vyrazila ;-)
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
My jsme si pro líbánky také vybrali Řecko. Týden budeme v Parze a na týden se přsuneme na Lefkádu. Pokaždé budeme mít k dispozici apartmá s kuchyňkou a soc. zařízením v malých penzionech. Letecky nás to pro jednoho na 14 dní vyšlo 16.000 kč včetně všech příplatků (leteckých a palivových) a pojištění ;-) . Máme to bez jídla.
Odpovědět
ahoj já byla jen na Kosu, bylo tam krásně. ale mám docela načteno, krásné moře je prý na Lefkadě a Zakyntu. hezké a romantické je Santorini a k vidění něco na Lesbu. všude je něco. mě jen nelákají velké a komerční ostrovy, ale všude bude asi hezky. Řecko je zajímavé. užijte si to hezky!
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
my se taky chystáme, už se těšim ;-) plánovali jste to předem nebo last minute?
Odpovědět
marcicek84-ahojky tak pokud chceš na svatební cestu tak hotel Coral určitě ne. Tam musíš chytnout dobrý pokoj. Ale jinak Thassos je úžasný. Doporučuji půjčit si skutřík a projet. :-) Rachoni Beach je dobrý, i koupání. Artemis neznám. Tak nevím :-) Zkus cestovku Marted z Třince, měli jsme s nima moc dobré zkušenosti. A z ostrovů vřele doporučuji Lefkádu. Je prostě úžasná. A hlavně koupit si lodní výlet kolem ostrova. Je tam koupání na plážích, které jsou přístupné jen lodí. A ta barva moře....prostě nádhera.
Odpovědět
Thasoss bude taky dobrý, též sem o něm něco četla. marcicek, tady Ti holky poradí. jen piš, ptej se, sháněj, kdo kde byl. jo a dobrý tip je jet s německou cestovkou, např. www.airstop.cz je to s ní mnohem levnější, jen se letí z Německa nebo Rakouska. pro nás by to třeba z Vídně probéme nebyl, z domova to máme blíž než do Prahy. být Tebou, seženu si nějaký katalog, jsou i cestovky, které se specializují přímo na Řecko, tuším že Aeolus. tam je vždy popisek každého ostrovu, tak Tě snad dostatečně naláká, podle toho, co chceš. já bych Řecko nejradši projela na nějaké jachtě. prostě se podívat na více míst. pokud vím, je tam kolem 2tis. ostrovů, i když samozřejmě míň těch, kam se jezdí. ale člověk nemá šanci to projet za celý život. naši kamarádi byli na Samu a Korfu. oba se jim líbily. holky, jinak krásné moře jsem taky zažila v Černé Hoře. je to zatím málo probádané turisty, ale krásná země. spíš pro ty, kteří chtějí i něco vidět. taky např. oproti Chorvatsku je tam levněji.
Odpovědět
posílám nějaké odkazy ohledně Řecka: http://recke-ostrovy.rovnou.cz/ http://www.recko.cz/
Odpovědět
Profilova fotka
Já byla na Zakynthosu. Bylo tam moc pěkně, na skútru jsme procestovali v podstatě úplně celý ostrov ;-)
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
my ideme na Rhodos, do mestecka Lindos.... :-)
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Kos doporučuju. já tam byla v červenci a bylo tam vedro. na pláži to šlo, tam pofukoval větřík, ale když jsme vyrazili do města na památky, nedalo se to vydržet. jsou tam i památky, celkově je dobré půjčit si auto či skútr a vyrazit. Rhodos nevím. zkus si něco načíst a podle toho, co preferujete, Tě určitě něco naláká. moře bude asi hezké všude. mně se pak líbí kombinace památek a přírody či hor. ale myslím, že z Řecka budete určitě nadšení! já co jsem načetla, tak mě právě nejvíce láká Santorini, Lesbos a Thassos. ale Santorini je malinké a prý se to dá objet za den. a je tam dost turistů. podzim je dobrá volba, ale jak píšeš, chce si zjistit, jaké tam bývá počasí. turistů už určitě bude míň a aspoň nebude takové horko. kamarádi byli na Samu a Korfu na konci září a prý dobrý.
Odpovědět
1
2
23
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?