Mně tu Vlaďku doporučila fotografka naše ... myslím, že by asi nedoporučila někoho, o kom ví, že to dělá špatně. Doporučila mi pak ještě i kadeřnici a vizážistku v jednom :-)
A ta soutěž mi přijde jako plus, je vidět, že má zájem prezentovat její práci. Buď budu se zkouškou spokojena nebo ne ... A nejde srovnávat svatební líčení a líčení na soutěž - ty příšernosti :-D
Verčo,
byla jsem u té, co doporučovala Nikča, u Lucky Grünnwaldové. Byla fakt super, hrozně příjemná a nalíčila mě moc pěkně. Jen teď přemýšlím, jestli nezvolím trochu jinou barvičku. Kadeřnice je myslím Petra (taky z Hollywoodu).
Nikčo, proč by svatba nebyla?! Neboj, všechno bude v pohodě, to jsou jen nervy. Už se to holt blíží :-o
Já taky nekoukám na to, co kdo vyhrál. Když kolikrát vidím ty příšernosti, co to vyhrály...
Lenickasru: Leni, myslím, že se to nestane. Paní Vidová je už značně prověřená! :)))) Jen jsem tím chtěla říct, že dám spíš na reference než na to, že mi určitá osoba řekne, že něco vyhrála...
Holky,
to se nám u paní Vidové stát nemůže. Myslím, že je na ni spoleh. Já jí dala plnou důvěru a věřím, že nezklame (to by mi ztroskotala celá svatba, připravuje mi snad všechno - dort, mističku na prstýnky, kytky do vlasů, výzdobu hostiny, aut, kytice...)
Dneska jsem byla na zkoušce účesu. Vršek byl pěkný, vzadu nic moc, ale prý si s tím pak víc vyhraje. No vzadu se to stejně zakryje závojem, tak to asi nebudu moc řešit. Mám takhle kosmetiku a kadeřnici na jednom místě a nebudu se muset přesouvat z jednoho salónu do druhého. Snad se jí to ve svatební den povede. Ale mám trochu strach, přišla mi, že se tím trápí, vůbec jí to nešlo od ruky :-o
Jo, ale když chceš ikebany určité barvy napíchané v miskách a oni ti je udělají jiné a ještě do váz, které v tu chvíli prostě nemáš, protože si s nima nepočítala, tak to je průšvih :) Bude, určitě - hlavně od toho ty zkoušky jsou :)
Uvadnout kytičky můžou od jakékoliv květinářky, když jí je dodají špatný nebo jsou asi špatně uskladněný.
Zrovna včera paní Vidová říkala, že nakoupila asi 30ks kal a ani jeden kus se nerozvinul, takže je nemohla prodat ... Takže ty kytičky jsou risk v každém ohledu a všude ....
Snad to líčení bude OK :-)
No já na tyhle vítězství v soutěži moc nedám. Kamarádka si nechala udělat kytičky u mistryně ČR ve vazbě a kytičky na stůl nebyly vůbec podle jejích představ a svatební kytice jí chcípla už cestou na obřad :( Naštěstí to líčení se dá dopředu vyzkoušet - kytky těžko... :)
Ahoj holky.
Paní Vidová tím mým materiálem vyzdobí bowling a vracet jí to nebudu, když jsem to nakoupila já. Pak to zkusím prodat, když to nebude poškozené. Ozdobí dort i auta. Myslím, že mi říkala, že za výzdobu chce 250,-/hod práce. Plus v našem případě benzín. Ale objedná mi i lepší ubrousky a možná ještě něco na tu dekoraci....Včera jsem jí tam navezla všechno nakoupené ...tak to tak sjela očkem ... tak snad využije toho co nejvíce.
Vyzvedla jsem včera i závojík a zaplatili košili pro Jíru .... ta by měla být příští týden.
Já jdu v druhý půlce června na proměnu k paní Krajníkové Vlaďce a pak v červenci na zkoušku svatebního líčení. Paní Krajníková min. týden vyhrála soutěž 2. místo na soutěži líčení 2010 a postupuje na mistrovství ... Tak se těším :-) Doufám, že budu v dobrých rukou ;-)
Děkovat budeme rodičům na slavnostní hostině a večer budeme děkovat ještě jednou všem :-)
lenickasru: Tak tos byla ty? :))) Lucka mi ve čtvrtek říkala, že k ní někdo jde na zkoušku. Jestli chceš veselejší barvičky, tak jí to řekni, ne? Družička si od ní nechala udělat kouřové oči a pak to spolu dolaďovaly. Je fakt skvělá, že ti udělá, co si řekneš... Teď mi došlo, že jí celou dobu říkám Grünbauerová :)))))) Chybička :)))))
no já chci udělat poděkování rodičům asi takovou formou jako mám v albu a položím to na stoly před ně:-) Jinak svědkům taky děkovat nebudu:-) a ani nevím, jestli budou nějaké proslovy....možná táta něco řekne. :-)
Ahojky,
já zatím nic nenakupuji, tak s místem problém nemám. Ale už bych měla začít nakupovat věci na tombolu. To pak bude horší, vůbec netuším, kam to budu uklízet :-o
Míšo, paní Vidová Ti všechno vrátí, je to tvůj materiál. Nejspíš se bude snažit co nejvíce použít. Mně říkala, že vždycky když jí něco zbyde, tak se snaží to někam vkusně dát, třeba vyzdobit vchody, terasu...
O poděkování jsem vůbec nepřemýšlela. A to, že se má děkovat i svědkům, slyším prvně.
Včera jsem byla na zkoušce líčení v Hollywoodu.Lucka Grünnwaldová byla moc příjemná a kamarádce a dokonce i Radíšovi se to moc líbilo :-) Já bych si možná představovala trochu veselejší barvičky, ale ostatní říkali, že to je pěkné takhle. Dneska se tam chytám na zkoušku účesu, ale to nevím ke komu.
Arnoštko, vypadá to, že vám vyjde krásné počasí :-) Snad budeme mít v červenci taky štěstí =-)
Ahoj holky, me se taky nikam nic nevejde a to mam toho jeste vic v Cechach :-| ja akorad budu delat podekovani svedkum, rodicum podekujeme v proslovech zrejme :-)
Neboj, budeme na tebe myslet.
A s těmi skříněmi to znám ... Dneska jsem odvezla paní Vidové dekoraci, takže se jedna půlka jakoby vyprázdnila, ale zase tam přibylo něco jiného :-D a paní Baladová říkala, až na svatbu vyprázdníte "sklad" dekorací atd ... tak zas doplníte svatební dary ;-)
Díky :-D
Taky to u nás podle toho vypadá! Takovej čurbes! Do skříní se už nic nevejde, protože je tam svatební výzdoba, všude různý plánky,........ . Na poslední chvíli jsme předělávali zasedací pořádek a taky kolonu aut.
Zítra jdu na zkoušku účesu a v pátek na nehty. To by mělo být vše. ;-)
Tak jsem dnes vyzvedla závojík. A ještě jsme byli u paní Vidové probrat výzdobu a kytičky. Tak nám toho už chybí fakt málo ... O víkendu jsme dali dohromady taknějak dopravu a organizaci v mezi čase oběd - oslava ...
Už se to tu hemží novými alby ze svatby :-D
Arnoštko, držím palec, sobota je již za dveřmi :-)
Ahojky.
Leni, my v ceně máme i živou hudbu od zámku ... někoho na elektrický varhany ...
Ale většinou je 1 skladba na příchod - větišnou pochod, 1 skladba uprostřed ( prstýnkování a polibek), 1 skladba na gratulace a pak na odchod většinou zase pochod. Takhle jsem to zažila já na dvou svatbách ... Takže myslím, že když si na CD vypálíte 10 skladeb, tak to musí stačit :-)
Jinak výběr necháme na nich. Nepožadujeme nic speciálního. Vím, že třeba v Ploskovicích na zámku hrají při odchodu "Už nejsem volná" ... snad to nebudou hrát nám :-D nemám ji ráda ...
Ahoj holky :-)
Tak jsem dneska odnesla ten můj prstýnek. Dodělají mi tam čárku nad i a taky mi ho o číslo zvětší. Zkoušela jsem si ho ráno nasadit a skoro to nešlo. Takhle by mi ho Radim vůbec nenavlékl. Za týden se mám přijít zeptat, tak snad budou hotové.
Teď přemýšlím, jak to udělat s hudbou na obřad. Moc se mi už nechce nikomu dávat další peníze, tak přemýšlím, že bychom tam vzali kazeťáka s baterkami a pustili si něci sami. Jen nevím co. Co si necháváte na obřadu zahrát vy? A kolik písniček?
Holky, my to máme už za týden!!!! Přípravy vrcholí, trošku nervy. Navíc jsem do toho všeho chytla nějakou virozku, tak doufám, že budu fit.
Milu: co ozdobit obálku svatebním razítkem nebo nálepku.
Verco, vubec to neni blby platit jenom vino a pivo!. Ono tam kde to mame my je vino stejne drahy jako destilaty, tudiz je to uplne jedno. Jak rikam, platime jenom ceske destilaty, whiskey a tak si kazdej muze koupit sam ikdyz pochybuji, ze na to budou mit lidi chut, budou ochutnavat cesky vyrobky :-)
Ahojky, tak dneska nám konečně přišly oznamka, jen přemýšlím, jak hezky ozdobit obálky, ale nic mě nenapadá, chtěla jsem nějaký ornament nebo cokoli, prostě nevím...
Veru, jestli se budou chtít zmastit, tak to udělají stejně - ať už za tvoje nebo za jejich. Kdyby na tom placení alkoholu ženichova rodina netrvala, tak fakt taky platíme jen pivo a víno... A vůbec bych s tím neměla problém.
Tak teď fakt nevím, jak to s tím pitím udělat ...
Na druhou stranu svatba není o tom, aby tam svatebčani "chlastali jako dogy" .... a zlili se už v šest třeba ...
Původně jsme chtěli platit jen pivo a víno. Přišlo mi to naprosto normální. Radili nám, že z tvrdým to máme udělat tak, že zaplatíme třeba 3 lahve a ty necháme kolovat.. Ale to mi nepřišlo zrovna ideální - kdyby došly, asi by bylo divné říkat svatebčanům, že si je najednou musí platit sami.
Po nátlaku snoubencovi rodiny s tím, že "není vhodné" aby si svatebčané platili alkohol předplatíme vzhledem k tomu, co naši svatebčané pijí i vodku, Fernet a rum. Pokud bude chtít někdo ujíždět na drahých tequilách, je to už v jeho režiji. Ale že by se tam někdo opíjel nepředpokládáme - většinou budou všichni crcat víno :)
Jo a taky máme vše za 1.000,-/os. (oběd + gril + raut) - máme v tom neomezenou konzumaci nealka a navíc v ceně asi 15lahví sedmičkového vína a sud piva...