Raut pro 40 lidi: co, kolik, cena?

Ahoj nevesty, zacinam byt trochu zoufala ohledne hostiny. Poradite mi prosim, co je oblibene do vecerniho rautu, hlavne zhruba kolik jidla pro max 40 lidi a jak by se mohla pohybovat i cena? Dostala jsem navrh z mista, kde to chceme mit a ta cena se mi zda silene premrstena a vlastne ani nenapsali, kolik toho bude. Taky mi prijde diny davat u rautu cenu za osobu a ne mnozstvi. Tak nevim, co s nimi mam vykomunikovat :-( Teplý raut …… 420,- Kč / osobu - Pečená kolena, pečená žebra, bučková roláda, kuřecí paličky, - Smažené řízečky vepřové, kuřecí obalované v lupínkách - Vepřový guláš - Vepřové maso na čínu, - Rýže, bramborový salát, gratinované brambory - Pečivo (rozpékaný chléb s česnekem, slunečnicový chléb, škvarkový chléb, kmínový chléb, bagety) - Saláty - zelný salát s mrkví, šopský salát, červené zelí s křenem - Teplá zelenina - Teplá šunka Studený raut …. 280,- Kč/ osobu - Obložená prkýnka uzeninou (šunka, herkules, anglická slanina, vepřový špalíček, klobása,pršut, ….. ) - Obložená prkýnka sýry (gouda, eidam, korbáčky, mozarella, niva, ……..) - Kozí sýry - Zabijačkové prkýnko (jitrnice, tlačenka, škvarky) - Ovocný salát Grilovaná vepřová kýta …… 68,-Kč/porce 150g (zde celková cena záleží na aktuálně dodané velikosti dané kýty)
Odpovědět
1
2
My budeme mít nejspíš taky 40-50 lidí, cena se uvádí většinou i u rautu za osobu a ne množství. Jinak trochu mi přijde v tom teplém rautu zbytečná teplá zelenina, dala bych když už tak normální studenout, rýži bych vynechala, teplou šunku a možná i to červené zelí s křenem, navíc hlavně u menší svatby mi to přijde prostě zbytečné tolik druhů všeho, ale tak to je na vás. Jinak co se týče studeného rautu, kozí sýry nejí každý, zabijačka se mi na svatbu moc nehodí a osatní je klasika. Nevím kdo chodí na takové nápady :-)
Odpovědět
JJ ted si presne popsala to, co z toho budu chtit vynechat.. Ale i kdyby jsme to takhle nechali a mnozstvi bylo odpovidajici, tak ta cena je stejne moc vysoka, ne? Dat 700 kc za to, abysme meli teply i studeny raut mi prijde sileny a to jeste ani nepocitam tu kytu a zadne piti...Proto me velmi zajimaji konkretni zkusenosti ostatnich...
Odpovědět
Profilova fotka
Dneska se to tak, ve většině restauracích uvádí (na raut). My to tak máme taky... Cenu lze stáhnout snad jen tim, že nějaké jídlo vyškrtáte... My máme 290 kč/os oběd. 500-700kč/os raut. Je to pálka, mě trochu trvalo než jsem to zkousla, ale nějaký jídlo jsem se prostě rozhodla, že oželim..
Odpovědět
Profilova fotka
Taky chystáme svatbu v počtu cca 40 lidí. Je asi velká rozdílnost v tom, jestli to chystáš v Praze nebo někde na dědině. My se s kompletním rautem (tedy jídlo jak studené tak teplé) pohybujeme od 300 do 350 Kč/ osobu. A myslím, že jídla málo nebude. Někde mi dali ceny za osobu, někde rozpočítali na kila, někde na porce. :D A pak porovnávej... Věřím, že se všude dá vejít do pětistovky. Oběd nás pak vychází do dvou set, ani tím nejdražším jídlem to nepřesáhneme. A opravdu se nejedná o podřadnou restauraci. :)
Odpovědět
Profilova fotka
Taky máme 40 lidí, nicméně po celý den, takže to pokrývá jak oběd, tak večeři, v podstatě celodenní jídlo a na jednu osobu nás to vychází 950 Kč s tím, že máme neuvěřitelně pestrý a nádherný raut. Moc se těším :-)
Odpovědět
Za mě je toho zbytečně moc. My měli v plánu - hamburgery, grilovaný hermelín, pečený losos, teplá zelenina, salát coleslaw, celerový salát a salát z červené řepy a sýrový raut, kýta a brambory pečené v celku k tomu náplně - teplé fazole, kukuřice na másle, strouhaný sýr. Na brambory a náplně a na kýtu se zapomnělo, takže se to vůbec neuvařilo a nevydalo a bohatě to stačilo, sýry zbyly, celerový salát zbyl skoro celý, hermelíny zbyly, polovina salátu z řepy, poslední hamburgery si brali lidi na v noci na cestu na ubytování :-) Takže já jak někde vidím 10-15 druhů jídla na raut a z toho 70% masa, tak kroutím hlavou, ti lidi to prostě nesní a vyhání ti to cenu vysoko. U tebe bych rozhodně zrušila tu kýtu když máš tu první masovou položku. Guláš i čínu bych zrušila. Na co guláš, když bude koleno, bůček, žebra. Ve studeném rautu bych klidně zrušila tu uzeninovou část, když je tolik masa teplého. I tu zabijačku bych zrušila. Prostě si lidi dají co bude a uvidíš, že najezení budou. Takhle to vždy dopadá, že je vše akorát rozrýpané, od každého něco, blbě se to pak balí, nikdo to druhý den nechce.
Odpovědět
Profilova fotka
My si teda večerní hostinu zajištujeme sami, protože ji nebudeme mít v žádné restauraci. Budeme mít cca 50 lidí. Cenu na osobu jsme zatím nepočítali ale budeme mít... Grilovanou kýtu cca 25 kg Kuřecí a vepřové řízečky 50+50ks Bramborový salát cca 5kg uvidíme jak to vyjde Tatarák cca 5kg Kanapky cca 100ks Sýrovou mísu 3x Zeleninovou mísu 3x Ovocnou mísu 3x Plněná rajčata 1 mísa Plněné papriky 1 mísa Plněná vajíčka 1 mísa
Odpovědět
My máme raut (bez svatecniho oběda) pro 45 lidí naceněný na 29.000.
Odpovědět
Holky děkuji za odpovědi, hned mám lepší představu :-)
Odpovědět
@julie_t taky mi toho prislo moc a nechame kytu. Bucek ani koleno ani zabijackove prkynko nechci, fuj :-) Zrusim toho o hodne vic, taky si myslim, ze min druhu jidla bude lepsi. Kazdopadne diky za nazor ;-)
Odpovědět
@armassy můžu se zeptat, kde to budete mít?
Odpovědět
Profilova fotka
Dvě jídla na teplý raut v klidu stačí. vepřový guláš a vepřové maso na čínu je tam už zbytečně. Teplou šunku a teplou zeleninu můžete uplně vypustit (stačí v pohodě studená zelenina). Výběr příloh je zbytečně mnoho. Klidně bych nechala jen bramborový salát + pečivo. Pečivo bývá k rautu nejběžnější. U studeného rautu bych vypustila kozí sýry. pak bych si vybrala mezi zabijačkových prkénkem nebo obloženou uzeninou. Berte to jako tip jak ušetřit - nevím do jaké míry je pro Vás důležité zachovat rozsah výběru jídel.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Podle mě je to taky zbytečně mnoho jídla... Já osobně bych taky vynechala bůčkovou roládu, gukáš i čínu. Z příloh bych vynechala rýži, pečivo se hodí více. Nevím jestli zrovna tyto saláty jsou dobrá volba (pokud tedy nejsou nějaké vaše extra oblíbené), nechala bych asi jen šopský a dala bych jen zeleninu, teplá mi přijde zybtečná. Kozí sýry bych asi taky nevolila, jak psaly holky, tak né každ je ká rád a to samé se zabijačkou. Kýtu bych nechala, to je dobrá věc, ale asi bych dala pryč i to uzeninové prkénko, to už by bylo zbytečné.
Odpovědět
Profilova fotka
Nám to paní provozní navrhla takto pro 70 lidí - nemáme klasický oběd, máme odpolední obřad. Prý je to navrhnutý tak, aby nebylo málo, ale taky moc nezbylo. Určitě budou nějaké změny, ale ne moc velké. Vychází to na necelých 300 Kč na osobu: - Kýta na grilu 12kg - Řízečky 50 a 50 - Vývar cca 30 porcí - Guláš 4kg - Čína 4kg - Tatarák 1 kg - Studená mísa 2kg - Bramboráčky 40ks - Rýže 25 porcí - Šopák 3kg - Ovocná mísa 3kg - Pečivo
Odpovědět
Profilova fotka
Takhle jsem měli raut mi, a bylo toho horzně moc... Měli jsem oběd kolem půl třetí tříchodový a pak asi kolem sedmé byl tento raut. Měla jsem nervy že bude hlad, ale druhý den jsme si půlku odvezli domů. Ale je pravda že jsme měli ještě jednohubky, chlebíčky, slané šneky, a strašně moc sladkého (koláčky, tiramisu, izraelké cukroví, medovník.....) 430,- /osoba (500 g) 30 g Zeleninové crudité se sýrovou omáčkou 30 g Šopský salát 20 g Vepřová pečeně s medovou krustičkou a chilli 20 g Variace sýrů doplněná ořechy a hroznovým vínem 50 g Variace kuřecích a vepřových řízečků 30 g Bramboráčky Grilování 80 g Kuřecí prsíčka marinovaná v oleji a zahradních bylinách 80 g Vepřová krkovička v pikantní marinádě z chilli, pepře a červeného vína 80 g Domácí klobásky na grilu 50 g Variace grilované zeleniny - papriky, kukuřičné klásky, jarní cibulky, cukety, žampiony, rajčata, brambory 25 ks Grilovaný hermelín s jarní cibulkou a brusinkami Vše doplněno světlým, celozrnným pečivem a chlebem. Vše doplněno studenými pikantními omáčkami. 30 g Ovocné saláty doplněné pomerančovou, mátovou a čokoládovou omáčkou
Odpovědět
@hitchhiker V Jezeranech/Marsovicich v penzionu Sklep
Odpovědět
Profilova fotka
@janiia mrkni ke me na blog...nas stal raut 15tis/40 lidi... (bylo nas nakonec min a zbylo dost)...bez sladkeho..jinak vse od ovoce pres maso na gril az po tycinky a olivy na stole :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Jinak za seb doporucuju grilovanou zeleninu nechat - u nas zmizela jako prvni :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@hitchhiker V Hotelu Villa Voyta (http://www.villavoyta.cz/). Paní je neskutečně příjemná, budeme tam mít celou svatbu od obřadu po večerní party, nechtějí nic za pronájem a komunikace je fantastická, můžu jen doporučit. Jsou to nádherné prostory a moc dobře tam vaří.
Odpovědět
@armassy děkuji to vypadá moc dobře píšu si do pořadníku co oběhnout:)
Odpovědět
Profilova fotka
@hitchhiker 20.-21.11. bude na Praze 6 svatební expo a budou tam i z Voyty mimo jiné, tak to tam běž klidně omrknout a třeba si rovnou domluvit schůzku :-)
Odpovědět
@armassy když to já právě ještě nemůžu :D, ale děkuji za info
Odpovědět
Profilova fotka
Zdravím, my měli nabídku taky na osobu. Jinak cena jídla za svatebčana na celý den nás přišla cca. na 800,- a kdo byl jen na rautu tak okolo 500,-. Nechali jsme množství jídla na restauraci, prostě jsme jim věřili, že jsou profesionálové a neudělají chybu a taky že jo, nikdo neměl hlad a zbylo dost jídla..Tak buď v klidu B-)
Odpovědět
Profilova fotka
no my máme hostinu za 450 a raut za 490 na osobu, a přesně jsem si řekla co chceme co jíme jako že řízky ne zeleninu ovoce oříštky pochutiny jako že cibulky okurky atd. jako myslím že je to přemrštěné jo a to máme i kýtu, těstovinový salát, atd. a penzion kde to máme dělá hodně svateb asi tak týden co týden mají jednu tak jim věřím snad vše dopadne dobře
Odpovědět
Profilova fotka
My máme cenu za oběd a raut 860 kč celkem (oběd je ale pouze polévka + hlavní jídlo , jako dezert bude svatební dort a ten budem mít odjinud). Takže cca řekněme 200 kč oběd + 660kč raut na 1 osobu. Raut je hodně pestrý a kromě grilovaného selátka jsou tam ještě tři další teplá jídla, 3 druhy zeleninovych salátů, sladký bar .- koláče, creme brule, coko fontana, medovnik, a samozřejmě studené mísy). Přijde mi to strašně moc jídla a možná budeme ještě modifikovat. Chceme pohostit všechny a jelikož máme odpolední obřad, tak docela uvažujeme nad variantou: předkrm, polévka a pak raut (tj. žádný hlavní chod). Jo a je to na pomezí Č. Budějc a Krumlova.
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Profilova fotka
My budeme mit dve,nebojte a tatarak nam bude delat znama
Odpovědět
Nás bylo cca 36 a měli jsme rozpočet na večerní raut 170Kč na osobu. Bohatě to stačilo, strašně moc výborného jídla se pak stejně muselo vyhodit. Netuším, jaké toho bylo množství ....ale i za tak nízkou cenu to jde udělat.... teplý: - vepřové a kuřecí mini řízečky - kuřecí špalíčky - hovězí guláš studený: - masová a sýrová roláda - sýrová mísa - salámová mísa - těstovinový salát - zeleninová salát - ovocný salát - pečivo
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Profilova fotka
Nevěsty, ráda bych toto téma oživila, máme napsaný seznam, ale přijde mi toho strašně moc a zároveň málo, tak by mě zajímalo, jak to vidíte vy :-N Počet hostů cca 40 vč. 8 dětí, obřad odpoledne, takže předpokládám, že hosté budou po obědě, ale raději ať je toho maličko víc než míň. :-) řízečky 50g 100x kýta 10-11kg 2x krkovice 100g, klobása 150g, kuř. prsa 100g 10x salátový bar ( různá zelenina, balkán, feta ) 200g 30x bramboráčky 4ks 10x studená mísa míchaná 2kg 2x studená mísa sýrová 2kg 2x ovoce 1kg 4x grilovaná zelenina 200g 10x grilovaný losos 120g 5x pečivo 40x těstovinový salát 150g 10x Plus hromada zákusků, cupcakes, nějaké slané zákusky taky budou :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@knedlinka zalezi na to jestli to budes mit v miste kde ti ren raut delaji a nebo nekde jinde a raut se doveze. Je lepsi hodit mensi a oak dodelavat kdyz mas kytu nedaval bych krkovici a bramboracky bych taky vynechal
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?