Kolik čeho na raut pro 25 lidí (20 dospělých a 5 dětí)? Alkoholu, jídla....

Konečně jsme našli úžasný prostor pro vlastní raut, ale tím pádem mám otázku na Vás nevěsty, kolik jste měli čeho na rautu pro cca 25 lidí? Oběd bude v restauraci a poté se přesuneme do pronajatého nádherného sálu, kde budeme mít celý objekt pro sebe a budeme mít možnost udělat vlastní raut, ale nevím, kolik jakých surovin, alkoholu apod. nakoupit. Poradíte mi, prosím:-)
Odpovědět
@kattka84 zkus tady zapátrat je zde spousta podobných diskuzí na různý počet lidí, z toho by sis množství odvodila, nebo ještě lepší je poradit se s kuchařem :-)
Odpovědět
@majanax kuchaře jako takového mít nebudeme, budu si vše dělat sama (právě proto jdeme na oběd do restaurace) a potom bude taková free zábavička:-) Dívala jsem se na podobné diskuze, ale všude je vše buď s oběděm, nebo grilovaným prasátkem - to mít nebudeme, protože sál je krásný, ale není kde grilovat:-)
Odpovědět
@kattka84 pochopila jsem, že kuchař nebude, myslela jsem jenom se nějakého zeptat na množství apod.
Odpovědět
@majanax tak to nevím, jednoho mám doma, ale on by vzal všeho vagón, že bude 100% málo:-D já jsem už chtěla začít tak zhruba postupně kupovat alkohol, ale bylo mi vysvětleno, že pro de facto 20 dospělých lidí (z toho si sklenku vína dá asi max. 10 - zbytek nepije nebo jede autem s dětma domů) bude 20 litrů vína málo, 15 lahví tvrdého (ten nepije skoro nikdo, ale náhoda je blbec), sud piva a nespočet nealka (hlavně cola, sprite, fanta).... tak potom jsem v jídle fakt marná:-(
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme měli taky 25 lidí, oběd polévka a guláše a potom raut. Měli jsme 4 druhy řízků ,od každého asi dvě kila, možná tři a snědla se tak polovina, velkou mísu bramb.salatu, chlebíčky z pěti vek se taky snědly jen zpoloviny, slané mísy se nejedly vůbec, očka taky nic moc, hodně šneci slani, ovoce a zelenina skoro vůbec, vypila se bedna piv a deset litrů vína, balení koly, mošt petilitrovy, balení mineralek, asi dva litry slivovice a deset dzbanku vody s limetkou a mátou. Ještě 40 rohlíků, jeden chleba, ale to jen k tomu gulasi spoustu lidí chtělo pečivo místo knedlíků.
Odpovědět
@sajmonek77 moc děkuju, fakt to stačilo? přítel vyšiluje, že bude všeho málo:-( ale když jsme byli na svatbách, taky jsme nějak extra nejedli, člověk sní oběd a pak už toho do sebe moc nedostane:)
Odpovědět
Profilova fotka
Málo bylo jen cukroví, měli jsme jen tři kila a dvě kila koláčků a to se snedlo :-),fakt nikdo nestíhal jist, ale oběd byl až v půl čtvrté, tak kdyby byl dříve, aspoň by se snedlo vše ;-)
Odpovědět
Ahojky, my měli 31 lidí (z toho 4 děti). A dělali jsme si to taky svépomocí :-) měli jsme dvě kilové sekané, 4kg miniřízků, 3kg pečeného masa, slané šneky ze čtyř těst, zeleninový salát, nakádané okurky, rohy, cibulky. Plus 10kg kýtu. A cca 3kg guláše. Pečivo. Pití velký sud piva - ten padl celý. Jedno plato sladkého piva v plechu - taky se vypilo, pro řidiče nealko pivo. Karton coly, 8 krabic džusu, 8 kartonů 2l vod, karton lambrusca - zbyl, 6l vína - vypili se 4l. Svatební dort, a 3ks mini zákusků na osobu - zákusky padly, dortu zbylo cca půlka, byl dost velký :-) a babi ještě upekla velké koláče. Z ovoce jsme měli víno k sýrovým mísám a melouna. Ikdyž všichni jedli, tak toho dosti zbylo. Dávali jsme na cestu :-) jinak bysme to jedli hodně dlouho :-)
Odpovědět
@katcha82 super, díky moc za tip, tolik jídla mně se zdá, že to se prostě nedá sníst:-) to třeba bude proto, že moc nejím a toho jídla jsou kvanta:-)
Odpovědět
@katcha82 Ahoj, můžu mít ještě dotaz, to jste vařili všechno doma? Teď už pomalu všechno zařizuju a zjistila jsem, že asi nemáme tak velké hrnce, jak jste to řešili? Jsem Fakt šílená:-) Moc díky.
Odpovědět
@kattka84 Ahojky, ano vše jsme dělali doma (krom kýty a řízků). Kýta byla od řezníka, miniřizečky si vzala do parády kamarádka, která měla. Možnost je nechat udělat ve velké kuchyni. Jinak jsem si je chtěla dělat sama. Já dělala maso, mamka sekané a šneky z listové ho těsta. Teta dělala guláš. Velký hrnec potřebuješ jen na ten guláš :) určitě doporučuju nějakou kamarádku, která by ti pomohla v den svatby ... Připravila mísy a poté doplňovala. Pokud bys chtěla něco vědeť ještě piśni :)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?