Jak vybrat svatební kytici?

Profilova fotka
Holky, jak jste se rozhodovaly, jak by měla vypadat vaše kytice? Mám několik vizí, nějakou představu, vím, jaké bych chtěla barvy... Poslala jsem poptávku do květinářství, které se mi líbí kyticemi, které dělá, ale nějak se nemůžeme potkat .- moje očekávání a jejich návrhy. Prostě to není ono a jsem z toho trochu nešťastná. Navíc já ty kytky ve finále neznám, netuším, jak se která jmenuje, abych šla po konkrétních typech, a už vůbec netuším, co kvete a nekvete koncem července. Nicméně na vás zkusím ještě jeden dotaz, třeba tu jsou nějaké floristky. Jaké kytky mají bohaté květy jako třeba pivoňky? Které ale kvetou jen na jaře, jak jsem zjistila. Něco se mi na těhle velkých květech hrozně líbí a asi by se mi líbilo je nějak zakomponovat, ale nevím, jestli se mi to povede :D
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, nemáš třeba fotku té své vysněné kytice, nebo jednotlivých květin? Určitě by se někdo našel, kdo ti řekne, co to je. Podobně bohaté a plnokvěté jsou některé anglické růže (austin), ty určitě budou v létě (ony seženeš i ty pivoňky, ale budou drahé jak čert).
Odpovědět
Profilova fotka
Hezký den, nevím, jak probíhá domluva u vás s květinářstvím, ale já si nechávám nejdřív naposílat od nevěst fotky toho, co ji zaujalo. Pak si dáme osobní schůzku, kde to ještě pořádně probereme - jaký styl vazby se jim líbí, barvy, případně květy. Ale také se ptám na to, co se jí třeba určitě nelíbí, abych se co nejvíce seznámila s jejím vkusem. Hlavní je pro nás tedy barva a styl kytice. Pokud je pro nevěstu důležitá nějaká květin a barvou i stylem se hodí, tak s ní v kytici počítáme - pokud je tedy k termínu svatby dostupná. Pokud není, řešíme náhradu. Když nevěsta nemá žádnou prioritní květinu, navrhnu já, co by se hodilo a tu dobou je k mání. Zvolíme si kosterní květiny, ale doplňkové, které se hodí, třeba často vybírám až na místě ve velkoobchodě, kdy vidím, jaké květiny jsou zrovna pro nás ideální, v dobré kvalitě i ceně....a takto pak složím kytici, která nikdy není přesně kopií kytice z předlohy (to po mě zatím ani žádná nevěsta nepožadovala), ale odpovídá stylově a barevně tomu, co nevěsta očekává. Možná, že toto by byla i cesta pro vás - jak se dohodnout s květinářstvím. Zvlášť pokud neznáte květiny a nevíte, co kdy kvete. Pokud je jasná vaše představa, už bych to pak nechala na květinářce. A k jarnímu květu - kdy na jaře byste ji chtěla? - ono je to jinak v březnu a jinak v květnu s dostupností.
Odpovědět
Profilova fotka
@rozkvetla_dilna ano, tak to probiha i u nas. Jen se proste v danou chvili nesesly jejich zaslane fotografie s mou predstavou a v nekterych barvach se hodne rozchazely. A jinak jsem tu vetu napsala spatne - muj dotaz znel, jake jine kytky maji podobne bohate kvety jako pivonky, o kterych jsem zjistila, ze bohuzel kvetou na jare. Ja budu mit svatbu na konci cervence, v tu dobu se mohu s pivonkami rozloucit. A ano, musim spolehnout na kvetinarku, ze vi, co dela, jenze se to rozchazi s mymi obavami platit za neco, co vlastne nevim, jak dopadne. Urcite dobre, jen je to proste nejaka prirozena obava :)
Odpovědět
Profilova fotka
Nejak nechapu dotaz, proste jim poslete nejdriv vy svoji predstavu. Oni vam prece musi vyjit vstrict jako zakaznikovi.
Odpovědět
Profilova fotka
Ano, poslala jsem svoji představu, ano, poslala jsem nějaké fotky, ale nenašla jsem fotku, u které bych si řekla "jo, to je to, co chci!", spíš kombinuji představu z různých kytic, zároveň se chci řídit tím, co v dané době kvete, takže i když se mi sebevíc můžou líbit pivoňky, v mé kytici nebudou, protože v té době nekvetou. Můj dotaz je prostě jen o tom, jak jste věděli, že ano, to je ta kytice, kterou chci :)
Odpovědět
Profilova fotka
Já jsem si vybrala květinářství,se kterým jsem byla vždycky spokojená,což byl základ. Od nich jsem měla zásnubní kytici,která se mi moc líbila,a podobně vázanou a barevnou jsem chtěla mít i svatební. Navíc jsem jim ukázala asi pět fotek podobného stylu a barvy. A nechala jsem to na nich. K tomu jsem ještě chtěla čelenku. A to bylo úplné překvapení jak dopadne. Svatbu jsme měli 27.7. a všechno vydrželo.
Odpovědět
Já teda dotaz taky moc nechápu. Je přeci logické, že se budete rozcházet, když se pošle fotka s květy, které v ten daný termín nejsou, tak že každá další, z možných květin bude vypadat jinak. Kytek je tolik a tolik možných variant a požadavků, že asi těžko najde květinářka obrázek odpovídající datu, barvě i kytkam. A chtít platit za něco, co se může rozcházet s představou , to se týká celé svatby (dortu, fotek atd), nikde není dáno, že s výsledkem budete spokojená, když ten výsledek nevidíte předem, protože zvrtnout se může vždycky cokoliv. Asi by to chtělo nechat si udělat od květinářky návrh kytice místo konkrétního obrázku, ze takhle přesně to bude. A pak se domluvit, co z návrhu se mi líbí, co ne, jaký by měl být tvar a pak kvetinářce věřit.
Odpovědět
@barbora2019 nejsem floristka, jen miluji kvetenu...:-) pohledej růže David Austin, bohaté krásné kvetenstvi v mnoha barvách
Odpovědět
Profilova fotka
@barbora2019 Dobrý den, místo pivoněk bych vám doporučila růže Bridal piano, jsou oproti růžím Austine dostupnější a v kytice udělají královskou službu :) Přikládám pro inspiraci pár fotek. Dostupné jsou v nejrůznějších odstínech.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?