Jak vybíráte svatební kytici a komu všemu náleží?

Profilova fotka
Ahojky, zajímalo by mne podle čeho jste vybírali květïny, já mám krémové šaty s latté krajkou a vůbec si neumím vybrat. A dále nevím, komu všemu dávat květiny - maminkám, svědkyni, družičky, babičkám?? Dík moc
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
No já jsem si vybrala podle toho jaký mám nejradši, takže tulipány a barvu jsem sladila s barvou stolu - červenosmetanové. A kytičky nechám udělat pro svědkyni, maminky a babičky, pro družičky jsem si objednala čelenku z živých květů a toť asi vše.
Odpovědět
vaneskah, přesně jak píše miluse - záleží, jakou barvu sis na svatbu zvolila. předpokládám, že už máte vybraný třeba oznámení, tak bych to všechno ladila do jedný barvy - oznámení, kytku, výzdobu... - taky abys ladila se ženichem... ke krémovým šatům se hodí skoro všechny barvy, zkus si třeba udělat doma koláž - pokud máš fotku těch šatů, tak si k ní přidávej fotku kytek v různých barvách a uvidíš. máme kytky pro mně, pro maminky a babičky (svědkové jsou oba muži, takže ty jsou bez kytek :-D ). jinak určitě svědkyním a něco malého i družičkám.
Odpovědět
Profilova fotka
ikarkulko a svědkůch dáte nějaké voničky do klopy jako ženichovi nebo jen myrty??? Páč já mám svědkyni, tý dám kytku a přítel bude mít bráchu, tak přemýšlím jestli ho taky odlišit :-|
Odpovědět
Profilova fotka
já jsem chtěla prostě oranžovou svatbu, takže barvička byla jasná :-) , vždycky jsem chtěla kaly, nakonec byla v kombinaci s růžema (i kvůli ceně ]-( ). Byla nádherná, mám jí doma usušenou :-D . Jinak já jsem měla kytičku, ženich korzáž, moje svědkyně měla kytičku, maminky, babičky :-)
Odpovědět
my asi dáme svědkům jen myrty - oni jsou to oba naši bráchové a oba jsou takový telátka - moc nemusí být středem pozornosti... dost na tom, že jsme je dostali do kalhot a košile, korzáž by už asi nevydejchali :-) ale samozřejmě pokud chcete svědky odlišit, tak bych volila třeba výraznější stuhu u myrty, nebo korzáž stejnou jako ženich, jen menší...
Odpovědět
mám šaty šampaň s bordo,můj má šampaň oblek,bordo košili a šampaň kravatu ,tak jsme tak doladili i kytku. Takový ten moderní dlouhý stonek, šampaň květ a bordo okolo. Už se hrozně těším. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Já jsem si vybírala podle brýlí,mám je růžovo vínové.Při zkoušení šatů jsme se s paní v salonu domluvily,že mi na bílé šaty sežene malinké rudé růžičky,aby to ladilo s těmi brýlemi, no a pak jsem se na to samé domluvila s kadeřnicí,takže svatba bude tmavě vínová a bílá.
Odpovědět
Profilova fotka
mne se libi moc kaly tak budu mit kytici z bilych kalu..pritel jednu korsaz a mam 4 druzicky ty maji kytky z bilych ruzi a druzba)4 kamaradi) maji bilou ruzi v klope.Jinak mame kytky pro obe maminky a babicku..a pak mame u oltare velke bile kaly
Odpovědět
Profilova fotka
náš svědek měl větší myrtu, korsáž jsem nechtěla, zdálo se mi, že by pak mohl být zaměňován ze ženichem :-N
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojky! Tak my plánujeme kytici pro nevěstu, pak pro maminky a pro svědkyni (v květinářství nám řekli, že cena za kytici pro nevěstu je do 1500 Kč, pro maminky 150 Kč za jednu a pro svědkyni se prý obvykle dává jedna květina jako třeba růže), no a pro ženich korsáž a pak myrtu pro svatebčany. Jinak myslím, že v květinářství obvykle dokážou dobře poradit a ještě ti i ukážou nějaký katalog s fotkami pro inspiraci. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
My budeme mít to samé:pro nevěstu,pro maminky,pro svědkyni a pro družičku.Pak korsáž pro ženicha a menší pro otce a svědka.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 letech
Ahoj holky, poradíte mi prosím?? Chcela by som mať kyticu z kál, ale aké kytice dať maminkám a svedkyni? Keď to budú biele kaly, tak trebars biele ruže alebo čo? A dávať kytice aj babičkám? A aké? S touto témou si vôbec neviem rady.. Tak pomôžte prosím..
Odpovědět
Článek se načítá
Povinna je kytka pro nevestu a korsaz pro zenicha... jinak nemusis mit zadne kytky, ani pro svedkyni ani pro maminky, natoz babicky. Aspon podle me. Vyslechla jsem si i nazor, ze svedkyne Ti ma byt jako neveste k ruce, tudiz je blbost, aby musela v jednu chvili treba drzet dve kytky (napr. pri podpisu), ale doufam, ze to nejak zvladneme.
Odpovědět
Profilova fotka
podle toho, ktery se mi libily a taky se hodily barevne. Pribuzne jsme na svatbe nemeli, takze to odpadlo. Zenich mel korsaz podobnou jako ja.
Odpovědět
Beby... kytku taky z kal, mensi a treba barevnou s dvema bilyma kalama uprostred. Tim se rozlisi nevestina kytka, ale pujde to k sobe.
Odpovědět
Profilova fotka
ja planuju kytku pro me, maminky, babicky, svedkyni asi naramek z kvetu a druzicky budou mit kosicky s lupinkama, takze tem uz kyku ne, max. do vlasu... no a zenich korsaz a neco maleho svedkovi...
Odpovědět
Profilova fotka
Můžu se zeptat - když se rozhodnu dát svatebčanům jen myrty a žádné další kytky pro kohokoli, bude to považováno za společenské faux-pas? ;-) A ještě mám dotaz: Co je to ta korsáž?? =-)
Odpovědět
Profilova fotka
rokosier - korsáž je kytička pro ženicha a dává se do klopy jeho saka, má to být stejný druh květiny, jakou budeš mít ty tu svou svatební. Je tradice, že kytky mají mít alespoň maminky a pokud máš svědkyni, tak ta také. Ale pokud nechceš, tak nemusí mít kytku nikdo, to záleží na tobě, je to přece svoje svatba a tvého vyvoleného :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Profilova fotka
rokosicer: korsaz je napr totok: http://www.beremese.cz/album/view.php...
Odpovědět
Profilova fotka
Ahá... ženich má mít taky něco, jó? :-D ehm, děkuji 8-)
Odpovědět
Profilova fotka
ja jsem celou dobu chtela kytici z pivonek, ale v kvetinarstvi mi rekli, ze mi nezaruci, ze vydrzi :-( tak nakonec mam orchidee s ruzi. Mame objednane kytky i pro maminky, pro svedkyni, pro svedka korsaz a vyzdobu na stoly.
Odpovědět
Profilova fotka
Nejdůležitější je kytička pro nevěstu a korsáž pro ženicha! My budeme navíc dávat maminkám a svědkyni květinový náramek.Příjde mi to hezké-) No a pak je ještě použijeme na výzdobu obřadu, hostiny a na auto.
Odpovědět
Profilova fotka
Jinak květiny vybírám podle toho co mam ráda,ale neznám květinu která by se mi nelíbili.-) Pak podle šatů, líčení a aby se typově hodila ke mě a k drahému.-)
Odpovědět
A musia byt kytice nevesty s tymi ostatnými z rovnakych kvetov, alebo staci, aby boli zladene farebne? Alebo nemusia byt ani to??
Odpovědět
Bebulko, jak chces Ty? Udelej si to podle sebe, jak se Ti to bude libit nejvic. Na to zadne striktni pravidla nejsou.
Odpovědět
Profilova fotka
bebula: pravidla asi žádny nejsou, jen jsem někde slyšela, že svědkyně by měla mít květinu, která je i v kytici nevěsty a maminky pro změnu zase úplně jinou květinu, než má nevěsta :-) myslím, že lepší je si to udělat dle sebe :-) :-)
Odpovědět
Tak já mám docela jasno, že chci růže s fréziema, něco jemnýho křehkýho. korsáž pro ženicha a kytičky pro maminky taky (asi budou mít to, co já, ale menší - tři růže nebo jednu hodně nazdobenou. taky mě napadly gerbery ve stejný barvě jako kytka nevěsty, ale to nevim, jestli by se podařilo sladit) Ale: 1. Specifickej problém - partnerova maminka je z dvojčat. naprosto identická se svojí sestrou. A mě je teda blbý dát kytku jenom mamince, partner odjakživa tvrdí, že má mámy dvě :o) ale zase bych je ráda odlišila, neboť je dost pravděpodobný, že se opět oblíknou úplně stejně. A já prostě chci, aby bylo vidět, která je která. A pokud teda "druhá, resp. třetí maminka" kytku dostane, pak je mi blbý nedat taky třeba babičce, svědkyni, ostatním dámám (bude jich tam dohromady i se mnou tak 7...) Zároveň nechci nechat v květinářství nějaký šílený částky... Co s tím??? (napadlo mě pořádná kytice pro mě, menší pro DVĚ maminky - jednu mojí a jednu jeho :-D - a všem ostatním ženám třeba jenom po jedný gerbeře nebo růži jen tak, bez přízdoby. Ale nevim) 2. Dneska mě kolegyně v práci varovala, že se kytka nemá odkládat, ani třeba při podpisu, že to nosí smůlu. Já teda na pověry vůbec nedám, jen jsem to dosud nikde neslyšela, tak by mě zajímalo, jestli tuhle tradici někdo znáte?
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
já mám barvu taky jasnou, ale květiny ne, protože musím nejdřív zjistit, co bylo v gotice typické. Ale bude to modrá a bílá.
Odpovědět
Profilova fotka
já jsem vybírala kytku podle šatů (smetanové), k nim se bílá kytka nehodí, protože šaty by pak vypadaly zašedle, no prostě ne zrovna moc hezky. po válečné poradě s kamarádkou-květinářkou jsme vybraly kombinaci smetanová + růžová (ach ta romantika :-D). no a kytky? budou to růže (takové ty menší, velikostí podobně jako jsou keříkové) + frézie + orchidej. tahle kombinace mě prostě dostala!!! jinak menší kytky jsem objednala taky pro maminky, babičky a svědkyni.
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?