Ani ne dvouměsíční dítě na svatbě. Co myslíte?

Ahoj holky, plánovala jsem na naší svatbě přítomnost 4 dětí do dvou let na svatbě. Svatba asi nebude podle předpisů nedovedu si představit, že tam budou děti poslušně sedět na těch jídelních židličkách... ale asi přežijeme, když tam budou lítat a hrát si...z toho mému dítěti bude v době svatby 15 měsíců a je na mě fixovaný, ale bude ho tam mít na starost kamarádka, s kterou se hodně navštěvuje a tak malýho zná. Pak ségra má dvě dětičky bude jim 2 roky a 14 měsíců. Nakonec švagrová má už jedno dítě a dozvěděla jsem se, že je těhotná a tomu miminku bude asi 2 měsíce v datu naší svatby. takhle si to nedovedu představit natož s tak malým miminkem. Samozřejmě žádné hlídání mít nebudou. Vůbec nevím, jak to řešit a jak na to reagovat. Stále si to představuji. Nevím, jak na hostině, jestli tam bude zrovna řvát a taky si dovedu představit i moji mamku, která tam k nim bude lítat a konejšit ho. Chci, aby si to moje mamka užila a ne obskakovala dítě mojí švagrové. Nevím, jestli je pozvat jen na obřad a pak se sejdeme s nima na zahradě na grilování nebo je vzít i na hostinu. Třeba zrovna bude klid a nějak to dopadne. Určitě moji rodiče budou pro, aby tam byli všichni, přece nemůžu bráchu se švagrovou nepozvat! Ale když si vzpomenu na ty vánoce, když byl jejímu prvnímu dítěti měsíc a strašně řval a ke stolu jsme šli o hodinu pozdě a jednou rukou se drndal kočár, pak mamka se švagrovou lítala furt do ložnice a pomáhala jí..ach, jo asi mám z toho hrůzu...chci to mít všechno tak v pohodě...děkuji za názory
Odpovědět
Popros mamku,jestli by to nevydržela a švagrové u oběda nepomáhala ,že bys to těžko nesla.. Švagrová, když bude mimino plakat,tak by s ním mohla jezdit venku ,než se najíte .
Odpovědět
Profilova fotka
ahoj, když měla moje ségra svatbu, tak malý bylo přesně 5 týdnů. Řešily jsme to tak, že na svatbě jsem byla, ale především se starala o malou, a pak se účastnila svatby. Když byl oběd, tak já zrovna v pokoji kojila a přišla na oběd až pak. A nikdo to neřešil a bylo vše v poho. Když měla malá spát, tak jsem šla na procházku buď já a nebo se někdo našel, kdo s ní tím kočárem drncal kolem (většinou naše babičky). Je teda fakt, že jsem přišla o oběd a krájení dortu a rozbalování darů, ale i tak to bylo super a užila jsem si hlavně večer, když malá spala. Jen bych asi dala švagrový najevo, ať se stará především o malé a neobtěžuje tím mamku a mamce bych řekla, že je na svatbě a ne jako chůva pro prcka. :-(
Odpovědět
Zkus jim nabídnout hlídání zdravotní sestrou (prostě někým kvalifikovaným, zajistí agentura) po dobu obřadu a hostiny. Aby se cítila švagrová pohodlně, může být sestra s dítětem před obřadní síní a během hostiny sice na hostině, ale s možností odcházet, kdyby dítě jančilo.
Odpovědět
bude to druhé dítě, tak třeba maminka i švagrová už nebudou tolik "plašit" ;-) Dceři mé svědkyně budou na naší svatbě dva měsíce a problém v tom nevidíme. Jinak ale souhlasím s leg. Řekni švagrové, že z toho máš obavu a snad se rozumně domluvíte. Hodně štěstí při vyjednávání :-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 letech
Karamelko, myslím, že děti na svatbě mají být "problémem" maminek, ne nevěsty. Však se mamky nějak zařídí. Taky jdu kamarádce na svatbu se svým dítětem a ani by mě nenapadlo, že by mi ona jako nevěsta měla něco zařizovat. S tvým dítkem bych poprosila asi maminku.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?