Taky jste na svatbě neměly nikoho ze své rodiny?

Ahoj:) Ještě se nebereme, ale už jsme se o svatbě bavili a máme ji rozhodně v plánu. Mám bohužel problém s hosty. Nikdo z mé rodiny nepůjde. Sestra se svou rodinou nepůjdou protože mě nesnášej. Můj bratr s rodinou možná nebude moct přijít jestli svatba bude ještě tento rok. Naše rodina je úplně rozpadlá takže už znám jen trochu strejdu tetu..jejich syny neznám. Druhý strejda s tetou by určitě nepřišli a jejich syny neznám vůbec. Na druhé straně přítel tam bude mít celou velkou rodinu. My jsme divná rodina a nikdo se s nikým nebaví nebo se vůbec neznáme :( Měli jste to taky tak, že jste tam nikoho neměli?
Odpovědět
Bohužel něco podobného řeším teďka taky. Otce nemám, takže z jeho strany nebude nikdo. Z matčiny strany nechce přijít teta se svou rodinou. Měla bych tam mít 4 lidi z rodiny (mamka, babička, bráchové 13 a 16 let). Celou dobu do mě ale ty dvě hučí, že to vidět nemusí, proč by tam měly chodit, proč se chceme vůbec brát, jaká je to dnes zbytečnost, ať se vezmem někde v zahraničí, a pak jen ukážem fotky. Je celá otrávená, že ona už dvě svatby zažila, že ji to stačí a že nás stejně zbytek rodiny kvůli něčemu pomluví. Když zjistila, že se tam bude přespávat, tak mi nadala, že ona tam nespí, ať s ní nepočítáme. Teď si říkám, jestli ji tam teda vůbec zvát. Někoho, kdo o to nestojí a mám obavy, že celou svatbu budu koukat na její otrávený obličej... :-| Naštěstí přítelova rodina mě bere jako vlastní, mají mě rádi. Kolikrát jdu jen tak za tchýňkou pokecat a na čaj, s bráchou do baru, babička s dědou jsou zlatí, strejda světec... Máme luxusní vztahy. Takže ani neřeším, že tam z mé strany nic moc nikdo nebude, protože je beru jako vlastní rodinu... Akorát mám dilema, co s tou svou, když tam nechtějí... :-|
Odpovědět
Profilova fotka
Byt to na mne, tak jsem mela na nasi svatbe z moji strany klidne jen rodice... bracha s rodinou nakonec dorazil, ale jeste den pred svatbou to vypadalo vselijak.. teta ze strejdou byli pozvani spis tak ze slusnosti a kvuli tatkovi, je to posledni cast rodiny se kterou se rodice jeste stykaji a ja v podstate nikoho dalsiho z rodiny nevidela uz pres 10 let.. a vubec jsem to neresila a nebylo mi to lito, meli jsme hodne kamaradu a rodinnych znamych, radsi tam mit lidi se kterymi si to uzijete nez se nekoho doprosovat, aby prisel a pak mit na fotkach kysele ksichty jen protoze je to rodinny prislusnik..
Odpovědět
Ahoj, já řeším něco podobného. Mám velice zvláštní mamku, která mi vše co plánuji akorát pomlouvá a neustále říká, jak je to špatně a jak ona by vše udělala jinak, a tak nevím, jestli jí na svatbě vůbec chci, i kdyby tam přišla. S přítelem jsme se tedy dohodli, že uděláme svatbu jen se svědky (není to jen kvůli mé mamce), ale teď je jemu i jeho rodičům líto, že na svatbě nebudou. Nevím, jak to řešit, jestli případně mou mamku pozvat a risknout, že celou dobu bude akorát vše kritizovat a házet kyselé obličeje, nebo pozvat jen přítelovy rodiče, ale zase mi to vůči mé mamce přijde hodně blbé...
Odpovědět
jestli nemáš dobré vztahy s rodinou, tak si tam pozvi o to víc kamarádů, které máš ráda ... já to mám obráceně, máme velkou rodinu, takže už nezbylo tolik míst na kamarády a jdou jenom ti nej nej :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Byla jsem na jedné svatbě, kde byla rodina jen z nevěstiny strany a ženich tam neměl Vůbec NIKOHO. Atmosféra byla skvělá, protože se všichni znali a odpadlo takové to nejisté seznamování. Jak bylo samotnému ženichovi nevím, ale na mě jako na hosta to působilo hrozně divně a bylo mi ho líto. Navíc se na to pořád někdo ptal, proč tam nejsou,... Ale pokud nemáš s rodinou hezké vztahy, nezvi je a pozvi si třeba pár dobrých přátel, kteří ti v takový den budou velkou oporou. Pokud s tím nemáš problém ty, tak bych to neřešila a udělala to tak:)
Odpovědět
Je projevem neslušnosti a nezralosti nepozvat rodiče. Stejné je to u sestry. Oznámení jim pošli a dej do něj větu: "Prosíme o potvrzení účasti". Pokud se poté rozhodnou nepřijet, je to absence slušného chování na jejich straně a nedá se k tomu nic dodat. Pokud se do budoucna tvoje rodina ohradí že ani nebyla na tvé svatbě, můžeš jim s čistým svědomím říct, že pozvaní byli a pokud se rozhodli neúčastnit se pak to nebyla rozhodně tvoje zásluha. Jo a hlavně děvčata - nenechte si to zkazit! Ani hloupými obličeji ani řečmi svých předků. Vždyť na svatbě se to dá zařídit, tak že s těmi méně příjemnými strávíme sotva pár minut. Můžeme celou slavnost protančit se svým manžílkem, a těmi s kým je nám dobře:-)
Odpovědět
Profilova fotka
Já tam budu mít jen babičku, dědu a sestra - a to spíše proto, že s nimi nemám problém. Z toho jen sestra bude až do večera, babička s dědou jen na obřad. Svojí matku nepozvu ani náhodou, nikdy už jí nechci vidět a nepřijde mi to rozhodně jako vrchol neslušnosti, to spíš to, co mi celý život dělala ona. Každý může mít svoje důvody, proč někoho z rodiny nepozvat a myslím, že by je měl každý tolerovat. :) Takže abych to shrnula. S přítelovi strany tam bude rodina tak 20 lidí a dalších 20 budou naši společní kamarádi a já osobně tam prakticky nebudu mít téměř nikoho. Špatná z toho nejsem, jen doufám, že se mě na to nebudou ptát kamarádi, až si toho všimnou. Ale když tak jim řeknu pravdu. Nestresuj se tím. Je to Tvůj den a nejdůležitější je, že tam budeš mít lidi, na kterých Ti fakticky záleží a kteří Tě mají upřímně rádi. To, že se do toho neřadí vlastní rodina může být sice pro někoho smutný, ale někdo to tak prostě má, tak proč si tímhle všechno kazit. :) I tak to bude jeden z nejkrásnějších dnů v životě. :)
Odpovědět
Pozvi toho, koho chceš a koho máš ráda. Rozhodně bych si nezvala nikoho na sílu jen proto, že je to rodina nebo aby byli do počtu. Taky na svatbě budu mít jen pár lidí z rodiny, přítel má rodinu větší, ale vůbec mi to nevadí, vždyť je to vlastně už jedna velká rodina.
Odpovědět
Jako asi bych si rozhodně nepozvala toho, s kým by byl problém, kterého tam ani vlastně nechci jen proto, že to je slušnost nebo že se to tak má... Abys pak na vlastní svatbě řešila nějaky spory apomluvy apod:P Na druhou stranu, můžeš udělat vstřícný krok a poslat pozvání s instrukcemi... Pak už je jen na té druhé straně, jak se rozhodne... A i kdyby to nedopadlo, neench si tím zkazit svůj jedinečný den;)
Odpovědět
@michelle_01 to je normálně jako bych to psala já! Ale přesně. Ženichova rodina bude v těžké přesile a navíc moje rodina to asi celé protrpí. Našim není nic po chuti, chtějí jet co nejdřív domů, natož přespat... Navíc se sami skoro s nikým z naší rodiny nebaví, takže mi velice žádní další členové rodiny nezbývají. Nejdřív jsem se hrozně snažila je přesvědčit, že to bude fajn, že se pobaví dle svého, žádná křeč, změní prostředí (jsou věčně doma). Ale ne, prostě to nejde. A navíc musím poslouchat, jak je svatba zbytečná a že se na to máme vybodnout. Teď se to ve mně nějak zlomilo a říkám si, že budu víc v pohodě, když pojedou brzy domů. A co mi hodně pomohlo je, co mi řekl můj milovaný - ten den se už oficiálně stane moje rodina i tvou rodinou :) A těch je nepočítaně, všichni hrozně pozitivní lidi... No prostě úplný opak. Takže hlavu vzhůru, chce to ten správný úhel pohledu ;-)
Odpovědět
Ahoj, tak tenhle problém řeším taky :-( Od přítele jde celá rodina, a z moji strany to je rozhadane , prostě divna rodina, kdo to nezažije tak to nemůže pochopit :-( Jsem ráda , že mi moje sestra a švagrova kterou jsem hodně prosila půjdou , máme celou rodinu rozhádanou , nikdo se nesnese, rodičům jsem to ještě ani neoznámila protože nečekám žádnou velkou změnu, mamka možna "snad" půjde ale tatka to je zbytečne, nešel ani bratrovi ani sestře, vlastně ani mamka nešla..... příjde mi to hrozně líto, ale když tam nebudu mít rodiče snažím se to nahradit kamarádama a zvu je už od oběda , abych se necítila tak sama bez rodiny :-( přítel mi říká, že si rodiče nevybereš, a že je to náš velký den tak si ho přece nebudeme kazit, i kdyby rodiče šli byla bych nejspiš celou dobu nervozní .Chtěla jsem i pozvat z otcovy strany tetu,strejdu , bratrance, sestřenici , ale dlouho jsme se neviděli ,a taky je to rozhadane :-( oznámeni jim předam ale nečekám , že by přišli :-(
Odpovědět
Já to mám taky problém a řeším pořád.Od přítele nemá žádnou rodinu,jen dvě dcery (18 a 9 let).Z mý strany jen rodiče,teta a strýc.Dvě dcery se bojíme pozvat na svatbu,protože ta první mě nesnáší a dělá problémy,druhá taktak i tak nejsem uvolněná.Teta se naštvala,že nepozveme její dcery s rodinou.My nikdy nepíšeme,nepopřejeme ani na vánoce.Vloni na pohřbu jsme se viděli a maximálně jsme se pozdravili.I mýcho nevlastního bratra s rodinou taky nestýkáme nikdy.My jsme se rozhodli,že pozveme jen věrné přátele,mí rodiče,moje dcera,teta a strýc.Taky mám špatné svědomí,ale je to naše svatba a chceme se užít naplno a přetvářky nemáme rádi vůbec. ;-(
Odpovědět
Článek se načítá
Já bych něco, jako co řekně okolí, vždyť se to tak dělá, je slušnost pozvat toho a toho, když zveš tuhle tetu, tak musíš pozvat i druhou tetu atd vůbec neřešila... přeci nebudu zvát někoho, s kým se vůbec nestýkáme, natož někoho, koho nemůžu vystát.. a hrát si na rodinku a jak je vše ok - ani náhodou. Být naštvaní už dobu před svatbou, že tam budou lidé, co nesnášíme a pak se jim na svatbě vyhýbat - fakt nemám potřebu je vidět, natož nějaká komunikace... A špatné svědomí, že zvu jen naše blízké (v tom slova smyslu, že se máme navzájem rádi, vídáme se, atd) rozhodně mít nebudeme. Raději pozvu bratránka s manželkou, kteří jsou moc fajn než strýce... A ať si každý říká co chce a ať na nás klidně koukají skrz prsty, je nám to fuk, je to náš den a chceme ho strávit jen s milými lidmi.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?