Nevěřící rodina na církevní svatbě, máte zkušenost?

Profilova fotka
Mám nevěřící rodinu. Já i můj přítel jsme oba věřící. Jeho rodina také a chceme církevní stavbu, kde budeme mít mít spoustu věřících přátel. Mám z toho strach, máte s tím otím někdo zkušenost? Jak se vyhnout konfliktům a nevhodným rozhovorům?
Odpovědět
Nevěřící rodina stojí během obřadu před kostelem a dá si kuřáckou přestávku,nebo sedí v autech na parkovišti u kostela.
Odpovědět
@lease to jako myslíš vážně?Já myslím,že i nevěřícímu člověku občas neublíží návštěva kostela a když jde o svatbu, tak už vůbec ne. ale myslím,že si to napsal spíš jako ironii a nadsázku.
Odpovědět
@pisotek Doufej, že jsou natolik rozumní, aby to přečkali bez zbytečných poznámek. Však je neubude, třeba jim to nakonec i něco nového přinese. Když bude mít někdo blbé řeči, tak si ho nevšímej , přeci jen kvůli nim nebudete dělat svatbu jinde , proti svému přesvědčení.
Odpovědět
mame to stejne. moje rodina to vzala v pohode. naseho oddavajiciho jsem na to ale upozornila,aby to treba trosku prizpusobil. v kazani rekl dva vtipy,vsem se nas obrad,ktery byl i se msi moc libil
Odpovědět
Profilova fotka
@pisotek Ahoj, myslím, že není potřeba mít z toho strach, u nás to bylo podobné (ženich a ženichova rodina je nevěřící) a nebyl s tím žádný problém, ani by mě to nenapadlo. Pokud máte v rodině rozumné lidi, nevím proč by měly být nějaké konflikty. :-) Zvolili jsme kratší obřad bez klasické mše - jednak aby všichni dobře rozuměli a nepřipadlo jim to dlouhé oproti civilním obřadům a navíc jsme teda měli 16 dětí, takže částečně i kvůli nim aby jim to nebylo dlouhé. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Jenže moje rodina je celkem vysazená proti křesťanům a i mě si každou chvíli dobírají :-( A když jsem řekla, že alkohol tam bude jen v podobě piva a vína, tak už začali plánovat, jak to udělají, aby to bylo jinak... Bojím se, aby nebyla zkažená svatba...
Odpovědět
@pisotek možná si snimi vážně promluv před svadbou, že pokud tě mají rádi, tak očekáváš, že nebudou blbě mluvit a i jinak zasahovat do svatby.
Odpovědět
Profilova fotka
@pisotek Pokud tvoje rodina nepochopi jasny pozadavek, aby behem svatby veskere poznamky k vasi vire vynechali, tak bych opravdu zacala uvazovat o tom, at radsi na obrad ani nechodi.. pro mne je sice nepochopitelne, ze by se nekdo nedokazal alespon jeden den pres vase rozdily prenest a nechat si komentare pouze pro sebe, ale bohuzel je takovych lidi spousta :-/ a nez pak jeste nekolik let poslouchat narazky, jak byl obrad dlouhy a nudny apod., tak vazne temto lidem oznamim, ze je nenutim se svatby ucastnit... co se alkoholu tyka, to se to uz probiralo mnohokrat, kdo se bude chtit opit ten si vzdycky zpusob najde a tomu, ze si sebou nekdo donese flasku, tomu tezko zabranis.. a nez riskovat, ze se cast hostu ztrati nekam vedle, aby si mohli potajnu popijet, tak v tomhle jim treba ustoupim at si klidne daji panaka behem hostiny "legalne"
Odpovědět
.Bohužel tvoje rodina by návštěvu kostela brala jako návštěvu v ZOO.Proto do kostela určitě ne.Zkus je zaměstnat po dobu obřadu přebráním 1kg čočky ve 6kg popela
Odpovědět
Profilova fotka
Neboj, my to měli podobě - nejsem věřící stejně jako zbytek mé rodiny - ženichova rodina si na kostel potrpí... Upozornili jsme na to i faráře a dobře jsme udělali. Připravil si tak úžasnou řeč, že na to celá má rodina dodnes vzpomíná! Hrozně se jim to líbilo !!
Odpovědět
Profilova fotka
Já tedy nejsem věřící a byla jsem na svatbě bratrance snoubence v kostele se vším všudy a bylo to krásné, sice dlouhé ale krásné, :-N nikdy jsem na svatbě v kostele nebyla a byl to krásný zážitek ... :-)
Odpovědět
@lease ty mě bavíš :-D hezky jsem se zasmála
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
u nás byla ženichova strana včetně ženicha nevěřící...a problém nebyl...všem se to v kostele moc líbilo. Záleží na výběru oddávajícího kněze...každopádně to chce s ním probrat a hlavně mu situaci popsat. Někdo tu psal něco ve stylu nebudeme mít na svatbě tvrdý alkohol..no nevím jestli to souvisí nějak s tím , že svatba bude v kostele....ale každopádně bych se tomu alkoholu či domácí slivovičce nevyhýbala....u nás tekla slivovice (kterou pálil děda v roce, kdy jsem se narodila) proudem. A hodně lidí bylo veselých, ale nikdo nebyl namol. Jak kdosi píše, ono opít pod obraz se dá i pivem a vínem. Na svatbu slivovička patří , hlavně na moravskou- a to ta naše byla každopádně:)
Odpovědět
Profilova fotka
Já bych se toho nebála. U nás to bylo podobné, ženich nevěřící a polovina hostů z obou stran buď jiného vyznání nebo bez vyznání. Všichni byli z obřadu nadšení.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?