Dvouměsíční miminko

Ahoj, moc prosím o radu, vím, že tu už podobná témata jsou a vím, že často velmi štěkací, ale nedočetla jsem se v nich co potřebuji. A ty které chtějí soudit a nechtějí poradit prosím aby dále raději nečetly. Když jsme začli plánovat svatbu nikdo v rodině ani okolí neměl děti, tak jsme to nemuseli řešit, ale nějak nám moje sestřenka zapomněla říct, že je těhotná a koncem roku porodila holčičku. V době svatby bude miminko teprve dvouměsíční a vzhledem k tomu, že já sama děti nemám a zatím k nim nemám ani vůbec vztah, tak si vůbec neumím představit, že bude takové malé mimi na naší svatbě. Chtěla bych, aby obřad proběhl v klidu a ne aby na něm řvalo malé dítě. Navíc se bojím, že když je dítko takto čerstvě v rodině, tak všichni budou skákat kolem něj a místo oslavy naší lásky to bude velká oslava narození škvrněte. Možná je to sobecké, ale prostě se na to tak dívám. Vyvstává mi tedy několik otázek Může vůbec takhle malé dítě mezi tolik lidí? V tomhle věku ale asi bez matky nevydrží nebo ano? Dá se očekávat, že sama sestřenka odmítne přijít protože nebude chtít vystavovat dítě rizikům? Jak ji taktně naznačit, že dítě tam prostě opravdu nechceme? Těm co poradí moc děkuji. Mimina jsou pro mě úplně cizí svět. :(
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
Takhle malé miminko většinu času ještě spinká a pokud by plakalo, tak řekni sestřence dopředu, jestli by vzala mimčo ven nebo někam stranou, aby nerušilo při obřadě, ale to by udělal asi každej. Rozhodě to nevidím jako důvod, aby nešla na svatbu vůbec... :-)
Odpovědět
Profilova fotka
No má sestra má dvouměsíční mrně a můžu říct, že tak malé dítko rozhodně matka nenechá samotné, takže určitě bez něj nepřijde. V takovém věku u něj ještě neodhadneš, kdy zrovna bude mít hlad, kdy bude plakat. Neřekla bych ji, aby dítě nechala doma, ale požádala ji, aby s dítětem v případě pláče odešla ven z obřadní síně. Také záleží, jaké máte vzájemné vztahy. Já třeba se svými sestřenicemi výborné a tohle bych jim neudělala. Mimochodem 1 z nich měla půlročního prcka na naší svatbě a bylo to v poho. A určitě bych se nebála, že se vše bude točit jen kolem mimča.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, vůbec bych se tím být tebou netrápila. Myslím, že kdyby miminko při obřadu plakalo, tak sestřenku určitě napadne jít s ním kousek dál, aby nerušili a pochybuju, že bys to vnímala, budeš vnímat jen ženicha! Buď přijde i s miminkem, nebo s ním bude doma. A jak už psala tanulinkaaa nemyslím si, že by se vše točilo jen kolem miminka, ničeho se neboj! :-)
Odpovědět
Je možné, že sestřenka sama nebude chtít přijet, miminko může vyžadovat hodně pozornosti (chce často krmit a přebalovat, večer ho bolí bříško apod.) a způsob organizace vaší svatby s tím nemusí být úplně kompatibilní. Nám se to také stalo, nepřijela kamarádka s dítětem na konci šestinedělí. Ale pokud bude chtít přijet, tak rozhodně s dítětem, i kdyby to technicky šlo a měl by ho kdo hlídat (což asi nepůjde, protože na svatbě je většinou celá rodina), tak malé miminko žádná máma z ruky na celý den nedá, pokud je první. Zkusila bych ji taktně upozornit, že by sis přála, aby z obřadu odešla, pokud by dítě plakalo. U nás nějaké batole kňouralo a upřímně můžu říct, že si to skoro nevybavuju a nijak mi to nevadilo, měla jsem oči jenom pro manžela :-) Nebo je řešením, aby sestřenka byla na obřadě a její manžel zatím vozil dítko v kočáře venku. Nevím, kolik máte hostů, ale myslím, že nebezpečí zastínění "hlavní události" nehrozí :-)
Odpovědět
Takhle malé dítě se samozřejmě bez matky neobejde, kor pokud kojí (ano, mléko se dá odstříkat, ale nebývá to na celý den...), na druhou stranu nutně rušit nemusí, je to hodně o příčetnosti rodičů. Byla jsem na svatbě, kde byla tříměsíční holčička a bylo to v pohodě, holt s ní jeden z rodičů odešel od obřadu když začala být nerudná. Ale jinak ano, můžete striktně říct, že na svatbě děti nechcete, pak ale asi nedorazí ani rodiče. Takže hodně záleží na tom, jak moc chcete mít dané osoby na svatbě.
Odpovědět
:-D Tento příspěvek si někam ulož a pak na něj mrkni až budeš mít svoje děti :-D to nemyslím vůbec zle, ani rýpavě, jen mě to prostě pobavilo, to odlišné uvažování ;-) Jinak, dvouměsíční a první dítě určitě matka nikde nikomu nenechá. Je možné, že ani nebude chtít přijít, záleží na povaze matky, jak moc už je otrkaná nebo jak moc je z toho ještě pořád vyřízená, taky na miminu, jsou děti, která v tomto věku prakticky nejdou odložit z rukou, jsou děti, které kromě krmení celý den v kuse prospí. Rozhodně se nezdrží do pozdních hodin, v 7 nejpozději odchází. A to, že se každý půjde podívat do kočárku a pár tetiček bude sestřenku zpovídat a dávat ji ´zaručené rady, tě přece nemůže rozhodit, ne? Jinak ze svého pohledu můžu říct, že bych nejraději takto malé dítě měla neustále v kočárku buď venku nebo v jiné místnosti, rozhodně bych nechtěla, aby mi na něj sahalo a dýchalo v jeden den 50 lidí a to nejsem žádná přecitlivělá matka. Je to prostě přece jen pořád hodně malé a křehké mrně :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Už jsem zažila při focení hodně svateb a 2 měsíční miminko opravdu není problém. Horší jsou děti okolo 1-3 let, ty už mají solidní ječák :-D. Občas se stane, že dítě začne u obřadu brečet, ale 99% maminek je rozumných a odejdou ze sálu, dítě ukonejšit. Pokud se rozbrečí u hostiny, většinou si už toho nikdo nevšimne. U 2 měsíčního miminka bych doporučila, aby bylo v šátku, v něm se případný pláč u většiny dětí dost eliminuje, většina dětí v něm nebrečí pokud nemají hlad nebo tak něco :-). Nemusíte mít strach, že by novorozeňátko na sebe strhlo pozornost, vždycky si všichni všímají nevěsty. Novorozené děti mají na svatbě trochu větší pozornost, ale spíše v tom smyslu, že si ho na chvilku na oslavě vezme babička nebo že se s ním nevěsta chce vyfotit (případně je dítko nevěstě a ženichovi při skupinovkách vraženo do ruky :-D).
Odpovědět
dle mého je to spíš vítaná "zábava" pro maminky, babičky a tetičky když se třeba budete fotit, potěší se s prckem a ani nebudou vnímat že jste pryč...jinak nevím jestli je tam možnost nějakého ústraní, ale určitě by sestřenice uvítala kdyby měla třeba během hostiny a odpoledne možnost si někam zalézt a v klidu se o mrně postarat...
Odpovědět
Profilova fotka
Ja bych to asi udelala tak,ze bych zaridila,aby mel kdo decko pohlidat mimo obradni sin,kdyby brecelo,aby nerusilo obrad.
Odpovědět
Profilova fotka
To je její problém .. Ať si to zařídí .. Má přece nějakýho chlapa se kterým to má a jeho rodina na vaší svatbě nebude tak by mohli během obřadu vozit kočár .. Jen bacha kdyby ho pak chtěli vzít na focení tak aby si tam nevzali i kočár .. Na naší svatbě bylo taky dítě .. Bohužel .. Bylo i na obřadě a začlo tam řvát .. Naštěstí ho strčili někomu kdo šel stranou .. Takže si myslim že to každou mámu napadne .. Akorát na tom focení no .. Vzala ho do ruky ale kočár tam je taky .. Tak ti přeju aby si se před svatbou moc nestresovala ..
Odpovědět
My měli svatbu pro dospělé, děti cca od 10ti let, ani já a ani muž jsme na svatbě nechtěli mít malé děti. Podle mě svatba není žába vhodná pro tak malé děti a podle etikety je nevhodné, aby se tak malé dítě účastnilo svatby, pokud o to snoubenci vyloženě nestojí. Záleží, jak moc chcete rodiče dítěte na svatbě a jaké máte vztahy, podle toho se to bude odvíjet dál. Buď je pozvete s tím, že je to pouze pro dospělé a oni nejspíš vůbec nepřijdou, nebo se s nimi narovinu domluvte co a jak si představujete a najdete nějaký kompromis. Vím, že za to sklidim kritiku, ale máte plně právo si určit, zda budete mít svatbu i pro děti nebo ne.
Odpovědět
To jste měli svatbu ještě asi jako docela mladý pár, co? Já kdybych se měla řídit tímto motem, tak nemám na svatbě skoro žádné známé ani kamarády, mohla bych se teda bavit a kecat se školákama nebo s důchodcema, to by byla teda dost smutná a nezáživná svatba :-/ Jo, ženy, ženy, jen si tyto odpovědi pěkně uložte a za pár let si je přečtěte nebo lépe, hoďte sem odkaz z nějakého mateřského webu, kde se budete čertit, jak si vaše ´namyšlená bezdětná sestřenice, která o tom ví kulové´ dovolila vám říct ať své dítě laskavě neberete na její svatbu :-D Já opravdu nerýpu, každého věc, jak si to zařídí a co komu řekne, ale jednou jsou vaši známí, kamarádi a příbuzní kompletní rodina, takže pokud byste je na svatbě rádi měli, měli byste je také jako rodinu automaticky brát.
Odpovědět
Článek se načítá
Ač bezdětná, kompletně souhlasím s @julie_t
Odpovědět
@julie_t To, že beru svatbu jako akci pro dospělé neznamená, že nerespektuju něčí rodinu. Ale jednou to je (byla) naše svatba a tak jsme s mužem rozhodli o tom, jaký bude mít charakter. Na tom není nic divného. Nechci tu rozjet nekolikastrankovou diskuzi na toto téma, už je jich tady dost, ale zkus si uvědomit, že jsme každý jiný, takže ne všechny, co jsme na svatbě nechtěly malé děti se budeme chovat tak, jak popisuješ, existují lidé názorově nestálí, tak i názorově konstantní. Někdo má ve zvyku nadávat na všechno, co se mu zrovna nehodí, někdo má životní zásady, kterých se drží. Já holt mám ve zvyku toho, kdo mě někam zve, respektovat, a totéž očekávám od ostatních (kupodivu to nikomu že zvaných nepřišlo divné, naopak to uvítali).
Odpovědět
Profilova fotka
Ja samozrejme chapu,ze malyho kojence je tezky nechat nekomu na hlidani,ale nerikejte mi,ze je problem na hodinu dat dite nekomu z rodiny kdo klidne bude v dosahu,kdyby opravdu nebylo zbyti. A vetsi deti nejsou problem,i rodice nekdy chteji mit chvili pro sebe a uzit si, nemusi byt s detma 24/7 a uvitaj,ze muzou nekam sami. Vy tady vetsinou vidite jen tu namyslenost jak vy rikate ze strany nevesty a zenicha ale co treba trochu tolerance ze strany hostu a to se netyce jen deti,ale vseho,pokud novomanzele nechteji alkohol na svatbe tak to hoste a ostatni musi prekousnout,stejne jako kdyz chteji mit malou svatbu bez deti,nekurackou nebo cokoliv jinyho.Je to jejich den,pokud nechtej rvouci deti na svatbe je to jejich volba.
Odpovědět
Hádám, že rodina co je v dosahu konkrétního obřadu asi taky na ten obřad půjde a možná to bude vypadat divně, ale já bych rozhodně nějaké tetičce odnaproti, která prý to ale s dětmi strašně umí, ale kterou jsem zahlédla dvakrát za život kočár ani na tu hodinu rozhodně nepůjčila :-( Nikdo tady ale o namyšlenosti nemluví, já jsem sama napsala, že je to každého věc. Píšu to jen ze svého pohledu - myslete si třeba zase vy něco o chytrých a vševědoucích matkách. Ve většině případů to totiž opravdu je tak, jak píšu - nepozveš dítě, nedojedou ani rodiče. A není to opravdu o tom, že by si nechtěli od těch dětí na den a noc odpočinout, ale třeba o tom, že někdy vážně nemají komu to dítě dát. Možná máte kolem sebe jen známé s úžasnými prarodiči a tetičkami, které se vlastně přetahují o to, kdo kdy to dítě bude hlídat ... já mám kolem sebe přesný opak, prarodiče přes půl republiky, prarodiče za rohem a v důchodě s kupou volného času, kteří ale nejeví o vnoučata vůbec, ale vůbec žádný zájem, nemocné prarodiče, bohužel žádné prarodiče, rozvedené prarodiče, kdy nový partner vnoučata partnerky odmítá atd.atd. Ale jak říkám, každý podle svého gusta, pouze odpovídám tazatelce, že jedno dvouměsíční mimino její velký den D opravdu neovlivní a pozornost jí neukradne.
Odpovědět
Ja teda dite mam a nevestu plne chapu,byla jsem take na svatbe kamaradky,10 dni po porodu a dite nechala na hlidani rodicum,aby tam neplakalo.Byla jsem tam jen na obrad,cca 2 hodiny,ikdyz jsem byla pozvana na celou svatbu.Takze myslim,ze i matka svatebcan musi mit nejakou soudnost a nemyslet si,ze se z jejiho miminka kazdy zblazni :-D
Odpovědět
Moje sestra jako svědek měla v době mé svatby dvouměsíčního prcka. Při obřadu se staral tatínek (měli jsme to venku, tak případný brekot by nebyl problém vyřešit), ale malý byl naprosto úžasný. Ač bylo to největší horko, tak skoro celou svatbu prospal v kočárku hned vedle vchodu do tanečního sálu. Jen během prvního tance ho ségra vzala do šátku, aby nebyl sám a celkově na naší svatbě i s malým vydrželi asi do 1 do rána :-) Jak píšou holky, horší jsou starší děti, tak kolem 2 let, které musíš zabavit, pokud tam nemají další, stejně staré. Malé miminko opravdu nic nepotřebuje.
Odpovědět
@svozilova A když jdou na svatbu i rodiče a obřad je 100km daleko, jak bys to udělala? Samozřejmě ho můžou hlídat i rodiče partnera, pokud jsou v dosahu, něbo ho někdo prostě těch pět minut povozí venku. Ale ne vždycky je organizačně možné dítě úplně odložit, tak by měly být tolerantní obě strany. Můj manžel při řešení naší svatby rovnou řekl, že kdyby ho někdo zval na svatbu bez dítěte, tak nepřijde. A to je chlap :-)
Odpovědět
Moje zkušenost, byla jsem na svatbě, kde bratr ženicha měl zrovna mimčo cca 2-3měs, nevím přesně.. Malá chrněla v pohodě v kočárku, na obřad ji vzbudili - celý obřad koukala po lidech a nikdo by netušil, že tam v první řadě sedí taky mimi. Pak se s ženichem pofotili a odvezli jí na hlídání domů mamince, že si chtějí užít zbytek dne sami. Tuším, že pak malou babička přivezla 2x na kojení (bylo to asi 10km) a rodiče prcka si užili odpo a večer někdy do 10-11, kdy odjížděli. Takže opravdu je to individuální a nejlépe, pokud máte dobré vztahy, promluvit si narovinu - každý normální člověk chápe, že nechcete aby na obřadu řvalo mimi, že ano nebude ani slyšet. Jinak ohledně strhnutí pozornosti - to se víceméně odbylo, když se ženich s nevěstou fotili, tak nebylo co dělat víc než hodinu a všichni v tu dobu zjistili co mimi atd.. když se z focení vrátili, tak už byla všechna pozornost zase věnována jim.
Odpovědět
@izzybickerstaff pak bych se pravděpodobně omluvila a nesla tam :-D Ale uz jsme mimo tema,nevim,jak bych zakladatelce poradila,hodne zalezi jaky maji k sobe se sestrenkou vztah.
Odpovědět
@svozilova Nj, já vycházím z toho, že jde o někoho, koho na svatbě opravdu chci, ne že je tam tak nějak "do počtu". Ale souhlasím, že teď už to tady trochu plevelím :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@kintana A mluvila jsi o tom se sestřenicí? Třeba je z holčičky tak vyplesklá, že by se jí ulevilo, kdybys jí nabídla možnost nedorazit, nebo třeba jen na obřad (to jde zařídit tak, že se prcek nakrmí a přebalí a nechá usnout). Já tedy doporučuju se sestřenkou nastalou situaci probrat a pokusit se najít řešení vyhovující všem. Jen ještě poznámka - dle etikety děti na svatbu nepatří, ale daleko větší bota je pozvání kvůli nim rušit.
Odpovědět
Profilova fotka
Já ti uplně rozumím, taky moc nemám vztah k dětem a když jsme loni plánovali svatbu ,řekla jsem že si tam děti nepřeji, kromě malé neteře která byla jen na obřad a šla mi za družičku..a to v podstatě většina našich známých má děti..taky jsem nebyla zvědavá na malý uřvance..Nicméně 3 moje kamarádky měly malé děti 2 měsíce,4 měsíce a rok. Tak jsem řekla, že děti v kočárku ať si samozřejmě vezmou sebou..kam by je taky daly..a vůbec nebyl problém..byli zlaté a hlavně jsem je vůbec nevnímala..až z videa vím, že se tam jedno rozplakalo při obřadu a maminka s ním hned vyběhla z obřadní síně. Takže bych se toho vůbec nebála, stejně se s tak malým miminkem na svatbě dlouho nezdrží.)
Odpovědět
@kintana jako matka přesně dvouměsíčního dítěte ti říkám ze tvoje obavy jsou zbytečné. Pokud sestřenice vůbec přijde, přijde na obřad a max na chvíli na hostinu s tím, že buď ona nebo její manžel bude venku s kočárkem anebo někde zalezla u kojeni a fakt bych tipovala její účast na 2-3 hodiny max. A to jenom pokud je svatba v místě jejího bydliště. O tom miminu nebudeš vůbec vědět. Ale kdybych byla tvoje sestrenka a tys mě pozvala bez dvouměsíčního miminka,tak bych se urazila a taky se ti vysmála,protože takhle malý dítě je závislý na matce a ona bez něj nepřijde. Je to jediný dítě který musíš řešit - pozvi ji i s dítětem a uvidíš ze bud nepřijde nebo ti z dálky pogratuluje a zmizí.
Odpovědět
Profilova fotka
@kintana Já bych se dětí nebála vůbec, my jich budeme mít na svatbě skoro dvacet v rozmezí 2 měsíce až 13 let. A ze svatby sestřenice z července 2015 vím, že děti vážně problém nejsou. Rozumní rodiče si je "ohlídají" a pro ty větší stačí např. omalovánky a pastelky, pokud je venku pískoviště nebo prolejzačky, ještě lepší... Ale to vlastně není vůbec tvůj problém, takže dvouměsíční mimino bych vůbec neřešila ;)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj,takhle male miminko jsme ka svatbe nemeli,ale byla tam rok a pul stara holčička kamaradky.Behem obradu byla ale doma s babickou,protože tou dobou chodila spat a kamaradka sama rekla,ze nechce,aby tam rvala,litala,otravovala.Babicka ji potom dovezla a byla tambs nami asi od 5 do 9 hodin vecer.Ale dvoumesicni mimino jen spi a ji,takze si myslim,ze se nemas ceho bat :-)
Odpovědět
@kacenkakaca nebudu tu rozvíjet stokrát omletou diskuzi sobecká nevěsta vs sobečtí hosté... ale tohle mě fakt zaujalo "podle etikety je nevhodné, aby se tak malé dítě účastnilo svatby". To jako vážně? Máš nějaký zdroj? V životě jsem o tom neslyšela, že by to bylo proti etiketě.
Odpovědět
Záleží, jaké miminko má. Ale můžeš očekávat to, že každý se půjde podívat do kočárku - většina to stihne ještě před tvojí velkou chvílí, takže to velké nadšení z miminka tě mine. :) A pak... pak už bude jen spát, sestřenka ho půjde třikrát čtyřikrát za ten den někam nakrmit, pravděpodobně ho půjde někam s kočárkem vyvenčit a okolo šesté, sedmé se nejspíš vytratí. Takové malé miminko je naprostej veget. 8-)
Odpovědět
@zorro4 Je to treba ve Spackovo etikete, urcite lze snadno dohledat. Tam se pise, ze dite, ktere neni schopno byt samostatne bez matky, aby matka mela moznost se plnohodnotne ucastnit svatby. Je to tam rozepsano, samozrejme ne bezvyhradne, ale v obecne rovine s tim, ze zalezi na prani novomanzelu.
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?