Ako si po svadbe zvykáte na nové priezvisko?

ahojky,uz mam za tyden mesic po svatbe,ale porad si rikam starym prijmenim.jsem zvedava,kdy si zvyknu na to,ze uz se jmenuji stejne jako manzel:)
Odpovědět
1
2
23
Ahoj Raskynko, já měla měsíc po svatbě v neděli 15.4.Už si docela zvykám, ale ještě nemám OP, tak se někde představuji pod novým a někde po starým jménem, jak se mi to hodí.protože vlastně všechny doklady mám ještě na staré jmého.Ale jinak to jde :-)
Odpovědět
Jo děvčata a to máte příjmení jen jedno,ale já mám dvě,to je radost. nevlezu se do žádné kolonky :-( Všichni se mi diví,proč jsem to udělala,ale ono to ani jinak nešlo. Jednak už mám pod svým jménem spoustu pracovních kontaktů a navíc se manželova maminka i sestra jmenujou křestním stejně jako já a bydlíme ve stejným paneláku. přece nenechám tchýni,aby mi otvírala poštu :-) , tak jsem si nechala příjmení obě a teď se upíšu k smrti..
Odpovědět
Ahoj děvčata, z nového jména jsem taky trochu nejistá,taky přemýšlím, jak to nejlépe vyřešit, abych se neupsala k smrti.:o)Ale asi mi nezbyde nic jiného, než si vzít jméno budoucího manžela.
Odpovědět
Ahoj holky, můj budoucí manžel nemá zrovna vábivé jméno, ale mě to rozhodně nevadí, spíš mi vadí, že je tak trochu složité a všude to musíme hláskovat a stejně to napíšou většinou blbě :-( Určitě si budu taky dlouho zvykat a rozhodně se netěším na to vyřizování dokladů co mě čeká! Bude toho kopec.......
Odpovědět
Profilova fotka
Uz mam udelany hruby seznam toho, kde si budu muset nahlasit zmenu prijmeni, muzu ho sem kdyztak dat. Jinak se na sve nove prijmeni naopak tesim - konecne mi ho nebudou lidi komolit, ale dokonce si ho budou i zarucene pamatovat - preci Duchacek to zaridi! :-D
Odpovědět
Macik....to máš oki, já si taky ponechávám své příjmení a k tomu přidám to jeho 8-) Takže až se budu podepisovat jak jménem a příjmeními, tak si nechám k Vánocům jako dárek zabalit kupu propisek :-D
Odpovědět
Já si se jménem hodně polepším, ale při diktování jména si moc nepomůžu ;) jen místo měkkého i budu hlásit dvojité w ;)
Odpovědět
Já jméno vůbec neřeším, je samozřejmostí přijmout jméno manžela :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj ene, mam docela obavy, ze zapomenu nekde nahlasit sve nove jmeno :-| . Mohla by jsi prosim Te, dat sem ten seznam. Dekuji Jitulka
Odpovědět
Profilova fotka
Myslela jsem si, že jméno taky řešit nebudu, že je to samozřejmost, ale už teď, když vidím jak jsou lidé zvyklí na mé rodné jméno, tak jsem z toho nervózní. Mám totiž také velké množství pracovních kontaktů.
Odpovědět
Profilova fotka
Jámyslím, že si ti naši obchodní partneři zvyknou... pro mě taky není co řešit - přijmu jméno svého manžela, vždyť je to hezký. :-) Samozřejmě s tím souvisí jisté nepříjemnosti na úřadech, ale to k tomu patří.. Vždyť pak už to nikdy měnit nebudu (aspoň doufám) ;-)
Odpovědět
v každém případě chci přijmout příjmení budoucího manžela, ale taky z toho mám trochu obavy. jak si na něj zvyknou všichni kolem a hlavně já. ale líbí se mi. popravdě se mi líbí obě, mé nynější i mé budoucí. :-)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Já se na to taky docela těším, až budu mít jméno přítele. I když moje je asi o kousíček hezčí, ale ani na to přítelovo si rozhodně nemůžu stěžovat - prostě normálka! ;-) Co se týká lidí okolo - já to nějak neřeším, přecí je automatický, že se holka někdy vdá a vezme si manželovo jméno! Není to žádná novinka posledních let, takže každý už se s tím určitě setkal. :-) A obchodním partnerům se budu ze začátku po telefonu (po vzoru kamarádky - zabralo to naprosto výborně!) představovat ze začátku oběma jmény ( i když budu oficiálně mít jen jedno) a po dvou - třech týdnech, až si uvědomí, že je tam něco jinak, své rodné vypustím. ;-)
Odpovědět
Coxo, ty jsi zvolila stejný způsob představování nového jména stejně, jako se uvádí nový/staronový/ výrobek na trh :-) Vždy, když se přejmenovává nějaký výrobek, chvíli se užívají jména obě a pak jen to nové.TIDE TIX,AZURIT LENOR,BIOMAT BONUX,COLON DOSIA.......To je dobrý nápad :-) Ale docela jsem se pobavila, když jsem si to spojila tady s tím.
Odpovědět
Profilova fotka
Holky a u zadne z vas se nebude manzel jmenovat po vas? My jsme se dohodli na spolecnem prijmeni po me.
Odpovědět
Já si také myslím, že dělat si starosti jak ostatní je nesmysl. Je to přeci normální a pochopitelné a jako u milionů nevěst před námi, tak i u nás si na to okolí postupně zvykne. :-D Už se na to těším :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Domino to si piš, že se mi to přesně vybavilo! :-D Taky jsem to sem chtěla napsat, jako příklad, ale pak jsem si říkala, že byste si o mně museli myslet, že jsem úplný blázen! :-)) Ale Tide - Tix mám taky pořád v hlavě! :-))) Jak říkám, kamarádce to v pohodě zabralo. Asi reklamní agentury ví, proč to tak dělají! ;-)
Odpovědět
Tak dík, takhle jsem blázen já :-) taky to začnu praktikovat, já se představuji, jak se mi to hodí.A to se mi už stalo, že jsem se do telefonu představila starým jménem a když se mě pak ptali ještě jednou/ta samá paní, ten samí telefonát/, tak jsem bez rozmyšlení řekla zas jméno nové.Co si ta paní myslela, nevím.
Odpovědět
Profilova fotka
Tady posilam slibeny seznam, kde by se mela nahlasit zmena udaju. Pokud mate jeste jine polozky, bylo by fajn, postupne to spolecne vypilovat k dokonalosti. občanka pas řidičák zdravotní pojištˇovna životní pojištění stavební spoření banka (účty, karty..) škola/zaměstnání registrace v klubech a sdruženích obejít doktory ČČK a možná registrace zvířat na jméno, tedy veterina, čipy a tak
Odpovědět
katastr
Odpovědět
Finanční úřad , sociálka, pojištění-aut ,majetku apod.Si už teď asi na nic nevzpomenu
Odpovědět
Profilova fotka
Asi Vam budu pripadat jako blbec :-) , ale nevite nahodou jetli se musi vsude osobne nebo se da neco zaridit postou popripade po telefonu? Kdyz si totiz predstavim, ze bych musela vsude osobne.....to abych si vzala tyden dovolenou :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Minimalne v bance je zmena jedineho udaje na pulhodinove papirovani.. Preji hodne stesti a zabavy..
Odpovědět
Profilova fotka
Tak to je fakt na dovolenou.............. :-S
Odpovědět
Jitulko, to se nemusí obíhat vše zvlášť.Stačí když ješ k lékaři třeba ba pravidelnou kontrolu a tam jim to řekneš.Řekla bych, že to můžeš poslat i poštou spoustu, ale musíš si vytvořit jakýsi průvodní dopis, ofotit novou OP a hlavně to poslat doporučeně a nechat si lístek z pošty.
Odpovědět
Profilova fotka
Tak to jsi me docela uklidnila.....mame svatbu skoro za mesic a tak pomalu zacinam stresovat z toho, ze na neco zapomenu, nebo ze se neco pokazi. Mam strach, ze si ten den ani nevychutnam :-( ...no uvidime
Odpovědět
:-) no tak to si piš, že si ten svatební den nevychutnáš.To poletí takovým stylem, že se ráno probudíš a ani se nevzpamatuješ a bude zas druhý den ráno :-) A já nevím jak to vše máte zařízené, ale jestli ti můžu poradit, tak pověř nějakou osobu/pokud se o vše nepostarají tvý rodiče/, aby si vzala na starost všechny organizační věci.Protože pak všichni budou chodit za vámi dvěma a na vše se ptát.Aby jste si to opravdu užili prostě to chce, aby vy dva jste se nemuseli vůbec o nic starat ten den :-)
Odpovědět
To je pravda, máš dobrý nápad.Ten den se budu starat jen o to, abych byla dostatečně krásná a abysme jsme si to s partnerem patřičně užili. :-)
Odpovědět
Já se budu jmenovat po manželovi,docela se mi uleví protož moje jméno komolili kde mohli, a desetkrát denně hláskovat do telefonu mě neba :-) Tak budu mít hezký jednoduchý český jméno a snad bude pokoj
Odpovědět
Jo a ještě jsem se chtěla zeptat, nevíte když mi bude teď končit kreditka, nejde to nějak pozastavit abych jí nemusela vyřizovat po svatbě znovu?
Odpovědět
1
2
23
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?