Jaké bydliště uvést na OP po svatbě? Nestihneme kolaudaci

Profilova fotka
MOC prosím o radu-máme složitý problém :-) S nastávajícím manželem stavíme dům, ale už teď víme, že do svatby ho nestihneme zkolaudovat. Jak se to dělá, když si musím jít udělat novou občanku a všecho-jaké tam dám bydliště? Po svatbě půjdem na nějaký měsíc bydlet k ,,manželovým" rodičům, kteří bydlí v úplně opačném okrese a po pár měsících snad už na nové-což je dokonce i v jiném kraji, takže si budu během pár měsíců dělat dvakrát novou občanku s dvěma adreama?? Já nevím jak to uděláme :D nechce se mi několikrát měnit občanka :-D Máte s tím prosím někdo taky nějakou zkušenost?? MOC MOC DÍKY ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@lorrelai tak to máš smůlu, ale budeš jí muset měnit dvakrát. Adresu propíšou podle evidence obyvatel, a v ní je tvoje trvalá adresa = ta, na které jsi nahlášená. A v nezkoulaudované stavbě se nemůžeš přihlásit a tím pádem ti jí nedají do nové občanky - logicky. Zase nejde očekávat, že ti úředník dá do občanky jen tak jinou adresu oproti slibu, že se tam jednou určitě přistěhujete:)
Odpovědět
Profilova fotka
@lorrelai plus ještě je tady ta věc, že do katastru se ta stavba k bydlení přidá až po kolaudaci, a evidence obyvatel umožňuje přihlásit člověka na adresu, která je v katastru. A dokazuje se to výpisem z katastru, kde musíš být uvedená jako majitelka, anebo v případě nájmu musíš mít souhlas majitele.
Odpovědět
Profilova fotka
Přesně tak, vůbec by to nebylo tak rychle, než bude kolaudace atd., nezbývá ti nic jinýho, než to měnit víckrát, já mám ten stejný problém a prostě se nedá nic dělat... Nebo dá :-D Zatím doklady měnit nebudeš, ptala jsem se a za občanku je bloková pokota 100Kč na půl roku, když ji nevyměníš... Ten zelenej papír co dostaneš po svatbě platí donekonečna, takže já asi pojedu na pokuty a nebudu to nějak řešit - nesnáším úřady.... :-|
Odpovědět
Profilova fotka
@nikina007 jenže na ten zelený papír ti nedají na poště ani doporučenou zásilku, nepustí tě na něj k volbám.....
Odpovědět
@kitinka76 daji Ti zasilku. Vyzvedavala jsem 2, kazda na jiny jmeno, dali mi obe. Volby nevim. Ale pravda je, ze OP by sis mela zaridit do 2 tydnu. Tak holt pozadas o novy OP, ale nikam ji nebudes hlasit a pak to udelas az s novou. Kamaradce takhle skoncila platnost OP mesic pred svatbou, takaby ji oddali, tak musela mit novou, pak svatba a za 3mesice se stehovali :-)) 3 obcanky za 5 mesicu :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Tak si nech adresu starou. Není to možné pár měsíců? Např pokud jsi bydlela u rodičů, tak to určitě problém nebude, ne? :)
Odpovědět
Profilova fotka
Téda holky, mco díky ;-) Takže sem se jen ujistila v tom, že to nijak obejít nepůjde. Jojo, asi si nechám tu adresu u rodičů...tam bude jen problém s poštou-protože budou bydle skoro 90km od nás...Ale tak nějak to chvílu přežijem. Ono to má ještě hodně času ;-) Takže dík moc. Ahojky ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@lsvit v Břeclavi teda nedají :-N
Odpovědět
Profilova fotka
@lorrelai tak vždyť přeci si nemusíš nechat poštu zasílat na adresu trvalého bydliště, většinou se ptají i na kontaktní adresu, takže nějak nerozumím, kde je problém. @kitinka76 mě taky vždy všechno vydali, i peníze z přeplatků za energie. Takže pohoda. Maximálně k tomu chtěli oddací list, takže taky no problem.
Odpovědět
Profilova fotka
Jo, to mě taky pak napadlo že to de dat na přechodné bydliště :D no nevadí :D si tu z toho děláme furt v práci srandu, tak jsem z toho zblblá :D :D Díkec holky
Odpovědět
Profilova fotka
@lorrelai poštu si můžeš nechat posílat kamkoliv, kde bude schránka označena tvým jménem a o občanku si můžeš požádat na jakémkoliv úřadě (nejen v místě trvalého bydliště). My to taky taky měli, během roku jsme si nechávali 2x dělat občanku, protože po svatbě jsme bydleli v podnájmu, kde nebylo možné zařídit trvalé bydliště, a pak jsme se teprve přestěhovali do svýho.
Odpovědět
Tak řešení existuje, tj. neměnit si občanku, počkat max. půlroku a zaplatit 100 Kč při vydání nové občanky a na poštu nebo k volbám (nebo kdekoli jinde) používat pas
Odpovědět
Článek se načítá
@kitinka76 Ale řešení je užívat dočasně pas
Odpovědět
My se bereme přští rok, dům budeme stavět snad tak do 3 let a bydlíme v mobilním domku bez čísla popisného, takže si necháváme v OP adresy, na kterých bydlí naši rodiče.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?