Jak se jmenuje nebo bude jmenovat Vaše dítě? Jste zastánkyně tradičních jmen nebo spíše něco pikantnějšího? A zaobíráte se tím, jaké se ke jménu váže jméno? Je pro Vás důležité, jak se bude na děti volat nebo prostě dáte jméno podle úvažení? Pojďme se poprat :-D
Ivett, já už jsem tu s tím "profláknutá" holčička (ale u nás, ikdyž bychom se dostali ke třetímu potomkovi, je nepravděpodobná :-D ) by byla Diana ;-) :-)
taky znam 2 Premky-mimochodem uzasni muzsti..skoda, ze se to neda zapsat do rod. listu jako Premek:(ja mela byt Tana, ale mamce povolili jen Tatiana, co se ji nelibilo a karolina se narodila sousedce..mela 10jmen a pred porodem z ni vypadlo Kamila:)jako chlap jsem mela byt Pavel
:-) denisska
ty se máš :-) taky bych Miu brala :-N ,no a druhé??? je fakt,že v těhotenství pak máš spousta jmen a ke konci vyhrkneš úplně něco jiného,ale na sále,když jsem svoji trdlinku viděla,to byla fakt jasná Nellča :-N
gtver
hezké jméno,Dý :-) už slyším i ty zkráceniny a zní to celkem hezky...takže taky vnoučátka až :-D
Kami Táňa je super, i Tatiana ;-) Dneska už by podle mě s Přemkem v téhle podobě problém nebyl... ;-)
denis já na ty dvě jména moc nejsem, nemá to tu u nás žádný opodstatněný význam podle mě, je to zas něco nového, co odněkud přitáhlo k nám, ale budiž, když s to někomu líbí...stejně tomu děcku budeš říkat jedním jménem...chápu to u křtěných děcek, ty mají zpravidla druhé jméno po kmotrovi, ale nepoužívá se, jinak to jde mimo mě...
a absolutně mě vytáčí podoba Marie Anna nebo Anna Marie, přijde mi to ujetý...
Ale každý na to má jiný náhled...
kami já to jméno tvojí babičky už tady četla, jak se tomu nějaká pipka smála, mě přijde hodně zajímavý a když k němu máte vztah, pak není o čem mluvit... ;-) u kluka taky bude druhé jméno?
ne, u kluka nee, je to jak presne rikas Ivet, chci mit k 2jmeno nejaky duvod:) a tohle bude i "podekovani" babi, druhou(jmenovkyni) ...neznam.
Spa: Pavel je la epekny jmeno, nez jsem poznala manzela, chtela jsem, aby se tak jmenoval syn.
ivett
já mám namysly třeba Nella-Nelluno,Nellinice,Nekeke(tak si totiž říkala jako malilinká)Nell,Nelli,y, tady nejde moc drobnit...Nellinko je maximum :-D
Pavel-Pájo,Pafko,Pavluňo
žádný ´tutinky
Mia-tady je to jméno prostě s kouzlem
Diana-Dý,Dýno,Dajčo...no já bych se vyřádila
kami...super ;-)
já chci druhé,pak si může vybrat ja jí říkt,líbí se mi Mia Natali,nebo Mia Aria,líbí se mi Zara,Tara,Thea,Lea,Estelle,...vždycky,ale dvě jména
kami1984
jen myslím na to vypisování ...mě to stačína úřadech :-D a ještě mít nějaký další,bych se picla ;-)
ale když to máš takhle...tak to chápu..
Pavel je pěkný jméno,ale okolí je přepavlované a já chtěla něco jinýhoooooo :-N neva,teď se mi syn líbí i s tím jménem :-D
Ivet: timea je krasne jmeno, ale dala bych to k cizokrajnemu prijmeni..treba k prijmeni Denissky by slo:)ale treba Timea novakova je na hlavu...
a kdyz jste vzpomneli pamelu a esmeraldu, na praxi meli Pamelu, chudak devucha-vyvinuta byla a pak Antonie Esmeralda, cumela jsem na to jak puk..holcicka 8let
spa já bych i Nelu zdrobnila - Nelinka, Neluška, Nelča, Nelušátko apod., já z takových výrazů mám husí kůži...Samozřejmě teĎ, kdoví jak budu žvatlat na svoje dítko, ale proto chci vybrat takové jméno, u kterého to moc nejde a např. u toho Jáchyma to fakt moc nejde...Nebo u Gity, taky nic moc, snad jen Gitule, Gituška, ale to zní horzně a asi bych jí to nemohla udělat :-D
já znám Pavlů pár a všem se říká Pájo ;-)
denis Taru má teta psa...Estel se mi taky docela líbí, i ta Lea...
já myslím, že děcko si zvykne jak mu budeš říkat ty, a až z toho bude mít rozum, tak už bude tak zvyklé, že si možná to druhé jméno ani už měnit nebude chtít, ale v dnešní době se to fakt rozmáhá a každé druhé dítě má dvě jména, mě to přijde zbytečný, radši vymyslím nějaké pěkné jedno...stejně si děcka říkají přezdívkama... :-D
Mě by se Timea líbila i k českému příjmení, ale doma by mi neprošla, jediné jméno, které manža jakž takž schválil byla Gita a sám vymyslel ještě Agátu, ale já jsem přesvědčená, že budeme mít kluka, tak nad těma holčičímu už tak nepřemýšlím...A u kluka uvidíme, Jáchym se manžovi líbí, tak možná....
Emma je taky krásné...A Stella...Taky se mi celkem líbí Nina, Dita, prostě jednoduché a krátké jména...A to jsem od školy donedávna chtěla tu Viktorii, no ale uvidíme, ta zatím u manži vyhrává :-D