Jak při spinningu nezatěžovat kolena?

Profilova fotka
Ahoj holky, taky jsem začala chodit na spining. J Tak doufám, že po tom zhubnu. Potřebuji zhubnout alespoň 10 kilo. Mám na to 5 měsíců. Ale když to nebude celých 10 tak stačí míň nerada bych to pak odnesla zdravotně.Jinak na tom spiningu. Chci se zeptat, když jezdíme kopec bez sedla, tak mě hrozně bolí kolena. Tak mám jet radši kopec v sedle a dát si větší zátěž? Nebo mám mít jen střední zátěž? Ta lektorka co nás vede pořád křičí přidejte si zátěž nebo nic neschodíte, ale upřímně pak mě fakt strašně bolí kolena. Mám s nima ostatně problémy. Když jezdíme rovinku a kopec v sedle tak ej to v poho. Jaký na to máte názor? díky
Odpovědět
1
2
5
Ahoj, mě kolena při kopci ze sedla nebolý, ani když mám vysokou zatěž, ale pokud tebe ano, tak bych to určitě nedělala, cokoli co při sport takto boli, neni dobře.. :-|
Odpovědět
Ahojky Lucko: Mám stejný názor jako broskef. Já chodím taky na spinnig a základ je mít dobře seštelované kolo a pitný režim a nejlépe celou hoďku rovná záda, aby se ti lépe dýchalo! A jestli tě bolí kolena tak bych určitě jezdila kopce ze sedla bez zátěže a nebo bych se nejlépe poohlédla po jiném sportu! Sport je pro radost a pro zdraví a né, aby jsi šla z tělocvičny zmlácená a všechno tě bolelo! Určitě bych ti doporučila změnit to na jiiný druh sportu kde tam nenamáháš kolena! Já si teda myslím, že větší zátěž je spíš na posilování než na schazování! Na schazování jsou rychlé rovinky a svinější tempo! Aspoň si to teda myslím! x-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj Lucko já jsem po operaci kolena a na spining chodím taky. Mě spíš dělá problém runing a rychlejší tempo ve stoje. Po konzultaci s trenérem tyhle jizdy vynechávám a jedu si s nima hezky v tempu, ale v sedě. A na hubnutí je opravdu menší zátěž a svižnější tempo. Při vysoké zátěži nabíráš svaly.
Odpovědět
Jééé já napsala svinější samozřejmě tam má být svižnější :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj díky za vaše názory. Spining mě baví, je to tak nějak sport, který mě opravdu zaujal. Aerobic mě nebaví. A hlavně je to taky namáhavé na kolena a klouby. Taky ještě mám doma orbitrac. TAk na něm chci taky začít jezdit. Jaký máte názor na něj? Myslíte že to je na kolena dobrý?
Odpovědět
lucka_g: Já mám také doma orbitrek, jezdím na něm a jsem spokojená :-) . Myslím si, že je to pro svaly a celkově tělo lepší než běh.. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj jsem instruktorka spinningu... takze jak tady zaznelo, abys jezdila bez zateze.. tak v zadnem priprade!!!!!!!!! jinak si to koleno znicis uplne. Takze vzdycky aspon mirnou zatez. Jinak v cem muze byt, to ze te boli koleno?? Chce to s instruktorem zkontrolovat nastaveni kola... tam bych zacala... jestli tvoje instruktorka jen krici a neradi, tak zkus jinou. Potom to muze byt ti, ze jsi na zacatku a nejsi na to zvykla... takze spinning je to tom, ze si kazdy jede podle toho na co ma, takze at si instruktor krici co chce, jed podle toho jak muzes. Pokud kopec ze sedla neni to prave, tak zustan v sedle a drz stejne tempo jako ostatni. A se zatezi to moc neprehanej... musi tam byt, ale nejde o to tam mit co nejvic. Jestli chces hubnout je lepsi mit mirnejsi zatez a vetsi tempo, to je jasny... a potom jestli je to mozny, tak si pujcit ve fitku merit tepu, domluvit se s personalem nebo instruktorem at ti vypocitaji podel veku a tak.. tvou tepovou frekvenci, ve ktere by ses mela drzet, abys opravdu spalovala... kdyz budes totiz hnat jako blazen a budes mit vysoky tep, takovy ty infarktovy stavy, tak stejne palit nebudes. Tak snad jsem ti trochu pomohla, neodradila jsem te spoustou informaci a drzim palce, at to vyjde. Jo a jen spinningem to nepujde, jeste je treba upravit jidelnicek a obcas jit zaposilovat i jine casti tela, napr. bricho, ruce a zada se u spinningu trochu flakaji ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj díky prokonzultuji to s lektorkou a uvidíme co z toho vznikne. Jinak ty hodinky na ěmření tepu se dají i koupit ne? A nevíte kolik stojí? diky
Odpovědět
Profilova fotka
Lucka-já začala chodit na vodní aerobic nebo vodní fitness je to super a jelikož mě z fitka a spiningu tako bolely kolena ve vodě je to super a musím říct, že to pomáhá... je to sranda, makačka a pak máme ještě 20min bazénu a když odtamtud odcházím jsem jako znovuzrozená... Doporučuju.... ;-)
Odpovědět
Lucku, zkus na "hodinky" mrknout zde: http://www.zemebajku.cz/department.ph...
Odpovědět
Kikina! Ahojky chtěla jsem se tě zeptat jaký máš názor na spalovače tuků nebo carnitit před jízdou, díky moc! :-p
Odpovědět
Jééé myslela jsem tím samozřejmě carnitin, už u toho skoro spím! x-)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
mirulka: Ahoj tak s tím bohužel žádné zkušenosti nemám. Abych pravdu řekla, tak ani nevím že něco takového je. :-) Takže ti bohužel neporadím. Tak ahoj
Odpovědět
Profilova fotka
Carnitin je na spalovani fajn... je dobre si ho dat pul hodiny pred jizdou a potom to mit treba i v piti pri hodine... pomaha uvolnovat energii z tuku... Zase jsem pro to, zeptat se na to ve fitku, tak chodite, meli by vam tam s tim poradit, kolik kdy a tak...
Odpovědět
Ahojky, tak co se týká spinningu, tak mě to k hubnutí zas tak moc nepomohlo, ale hlavně je nutné si opravdu správně nastavit kolo a tu zátěž dát klidně menší ale hlavně zvýšit frekvenci-ale to už ti tu stejně radily holky předemnou. Jo a ta zátěž je skutečně potřeba, protože by se ti pak mohlo stát, že bys jakoby vylítla ze sedla a nechci strašit, ale to by ses opravdu mohla zranit. Carnitiny používám a skutečně mi to pomáhá. Jinak spíš si urči objem co chceš shodit než tak kg. Ale to už je zase do jiné diskuze.
Odpovědět
Profilova fotka
ahojky, na spinning jsem chodila asi rok a moc jsem tam nezhubla (a to jsem měla záchvaty že jsem chodila i 3x týdně + ještě kalanetika). Ale postava se mi hezky zpevnila. Taky bych potřebovala tak 10 kilečko dát dolů. Ale nemůžu najít nějak to správné odhodlání abych začala trošku omezovat jídlo. Když ono je tak moc dobré :-D
Odpovědět
To už jsem si právě zjistila, že je dobré si ten carnitin dát půl hodinky před jízídou. No asi to zkusím za to nic nedám! A není návykový, abych pak když si ho nedám nebyla jak leklá ryba! Jo a občas si na spinoš koupím to pití Fittnes to je s carnitinem! Díky moc za rady! Takže v pohodě můžu carnitin používat? x-)
Odpovědět
Profilova fotka
no spinning je můj oblíbený sport, v zimě je to fakt paráda, minulý rok jsem se pěkně jakože zhubla i zpevnila, když chceš zhubnout, je potřeba upravit jídelníček, dle zásad zdravé výživy a půjde to jak po másle, spálí se při tom moc.....no a těma pitíma moc nevím, já piju nejradši vodu, s trochou iontáku, aby mě nebolely svaly taky si myslím že ta instruktorka nebude nic moc, když na váš křičí, a když máš velkou zátěž, tak se ti akorát udělaj svaly a ne že zhubneš :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Lucko, ja mam taky problemy s koleny, boli me pri delsim behani, pri velke zatezi pri spinningu.. Pri lehci zatezi je to v pohode, takze doporucuju lehci zatez. Navic jak uz psaly holky prede mnou, pri lehcim a sviznejsim tempu se ti krasne vysvihaj stehna, budou hubenejsi a pevnejsi. Pri velke zatezi naopak na objemu priberou, narostou ti svaly.. Takze ja myslim, ze lehci zatezi nic nezkazis a nebudou te bolet ani kolena:)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj holky tak jsem byla tento týden 2x na spinu a musím říct že jsem přestala jezdit kopec ze sedla ale zaot jsem jezdila více kopec v sedle se střední zátěží a pak rovinky. JO jen občas když už mě bolel strašně zadek tak jsem se na chvíli zvedla. JInak super necítila jsem se moc unavená ale bylo mi tak nějak příjemně. Takže jsem na to asi přišla všem moc díky za rady fakt mi pomohly. No já jinak doufám, že zhubnu alespoň něco upravila jsem i jídelníček tak to snad dopadne. uvidíme tak zatím papa
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, nechodíte některá na spinnig v Praze 4 do Domyna? Sháním parťačku... ;-) , sama se nemůžu donutit chodit pravidelně :-o .
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojk, bohužel nechodím,ale chtěla bych začít. Mám stejný problém, sama se nedonutím a ani se mi samotné moc nechce :-( . Ráda bych se k tobě přidala!Akorad to mám trochu z ruky,bydlím totiž na Vyšehradě.
Odpovědět
Profilova fotka
To je škoda.... na Vyšehradě je spinnig v kongresáku, myslím...
Odpovědět
Profilova fotka
Spin je nejlepší odreagování co může existovat, hlasitá hudba a zkušené trenérky ,které vás dokážou vyburcovat k tomu abyste opravdu makaly, ikdyž už nemůžete , co víc si přát :-D , chodila jsem na něj asi půl roku, pak jsem se přestěhovala a nebylo kam jít na spinning, chybí mi , musím něco vymyslet . Hlavně jsem opravdu cítila a viděla jak se mi začínaly tvarovat nohy a zadek. Jesli můžu tak doporučuju !
Odpovědět
Profilova fotka
Jojo, relax je to super, souhlasím, já mám poměrně psychicky náročnou práci a u spinningu si krásně vyčistím hlavu. Jen se donutit na něj chodit pravidelně.. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
No právě aaa já bych se taky sama nedonutila, ale chodila jsem s kámoškou takže mě to moc chytlo, byla jsem teda párkrát sama, když kamarádka nemohla a ani nevím jak jsem se dokázala přemoct jít cvičit bez ní :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Tak relax je to skvělej to je fakt, já tam vždycky úplně vypnu a pak jsem tak kráááásně unavená, že málem usnu i ve vaně :-N
Odpovědět
Profilova fotka
Já právě potřebuju, aby nějaká kámoška šla se mnou tak třikrát, čtyřikrát, pak už budu chodit sama, protože tělo si na tu zátěž rychle zvykne a pak mu to chybí. Musím někoho ukecat, žádný se nechce, že prý je moc náročný... Potvory líný.... :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Ono se to zdá náročný tak první tři hodiny, to mě tenkrát taky docela dost bolel zadek a nohy, ani schody jsem nemohla vyjít. Ale pak jak si zvykneš tak je to v pohodě.... ono to jen vypadá hrozně..... ale jaký si tu uděláš takový to máš ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Já po první hodině nemohla vylézt z autobusu, což bylo dost komický... další už to bylo v pohodě... ;-)
Odpovědět
1
2
5
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?