Věříte, že svatba v květnu je nešťastná?

ahojki, jen by mne zajímalo, kolik pak slečen má svatbu v květu, někdo říka, že svatby v květnu jsou nešťastné a já nevím co ještě... :-o pokud by se tady někdo našel, kdo bude mít taky svatbu v květnu, bylo by to fajn.... ;-)
Odpovědět
1
2
skus tuto temu http://www.beremese.cz/forum/show.php...
Odpovědět
Ahojky, říká se, že svatby v květnu jsou nešťastné, ale myslím, že je to o lidech, a ne o měsících. My plánujeme svatbu taky na květen, a na pověry nedáme :-)
Odpovědět
Profilova fotka
http://www.beremese.cz/forum/show.php... no prý svatba v máji - máry....nevěděla sem co to znamená...prý že se předpokládalo, že žena hned po svatbě otěhotní a bude rodit v nejhorším období a tak je ohrožena ona i dítě......no v dnešní době se tomu můžem jen smát a hlavně - květen lásky čas...
Odpovědět
Nazdárek holčiny my taky budem juchat v květnu :-) Vlastně my jsme chtěli v červnu,ale okolnosti nechcou :-| ale květen bude určo vydařený :-D
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 4 letech
Hloupost.
Odpovědět
Profilova fotka
Je to blbost. My máme termín v květnu, ale bohužel to vypadá, že sto bude kvůli tchyni a tchánovi přesouvat ne červen :-( A to jsem si vždycky přála májovou svatbu ;-( Tak třeba v příštím životě
Odpovědět
Podle mě je květen lásky čas a ne únor, jak se sem zavádí kvůli Valentýnu.. Takže náš termín je 25.5.2013 :-) A jak píše Pepik.24, tak tahle pověra prý vznikla kvůli porodům, takže v dnešní době už na to asi nikdo nedá a svateb v květnu přibývá..
Odpovědět
Profilova fotka
Blbost :-), prostě bylo kdysy potřeba, aby se svatby nekonaly v květnu a jak to nejlépe zařídit, než ho vyhlásit jako smolný pro manželství :-). Má rodina nepochází z Čech a naši se v květnu brali a o nějakém smolném měsíci slyšeli až tady :-). Např v jejich zemi původu se zase svatby nekonaly v červenci a srpnu, protože to jsou měsíce žní a ne měsíce oslav :-), takže asi tak
Odpovědět
Ahoj, my máme svatbu v květnu, na pověry nedáme :-) Má sestra se také vdávala v květnu ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Závidím Vám, děvčata monunkaaa : Taky jsme měli mít 25.5.2013 ]-(
Odpovědět
@prcekverunka Kvůli tchánovi a tchýni? Proč? Někam jedou v květnu?
Odpovědět
Naši se brali v květnu a už jsou spolu letos 26 let :-D
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@kija Ne, bohužel jen nezkousli, že bychom se brali v květnu, když je to ten ,,nešťastný´´ měsíc. Jsou z vesnice, asi se to tam víc prožívá. Ještě není všem dnům konec, ale můj drahý jim v tom chce vyhovět, protože mu je přece jedno, jestli to bude 25. května nebo o týden později. Bohužel...Je mi to sice moc líto, ale co se dá dělat.
Odpovědět
Kousek za hranicemi uz to neplati, v Nemecku o tom, ze kveten nosi nestesti nic neslyseli. Kolegyne je stastne vdana X let a svatbu meli v kvetnu. My se brali 12.12.12 ale jinak osobne proti kvetnu nic nemam :-)
Odpovědět
Prcekverunka: Ach jo, nějak pořád nechápu, proč ce někteří rodiče nebo prarodiče do toho motají.. Ta svatba je přeci nevěsty a ženicha, oni se rozhodli, že se vezmou, chtějí strávit spolu život. A je taky na nich, kdy se vezmou, co budou mít na sobě a všechno ostatní.. Přeju ti, aby vám to vyšlo v den, kdy vy dva budete chtít!
Odpovědět
Profilova fotka
Já nevěřím na žádné pověry...a vzhledem k tomu, že je dnes 50%tní rozvodovost tak rozhodně ne na žádné svatební :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Pobavila mě hláška nejmenovaného pana psychologa, který po vyjmenování rizikových faktorů manželství připomněl, že všechna soužití jsou dnes riziková 8-) :-D
Odpovědět
Přesně jak píše pepik.24. Dřív lidi nežili v blahobytu jako posledních sto let. Takže svatba v květnu, potom početí a porod v únoru ohrožoval matku i dítě proto, že v tu dobu docházely zásoby jídla a byla zima. Zima a hlad patřily k životu po tisíciletí, aspoň v našich zeměpisných šířkách. Takže rodička nemusela mít dost sil pro sebe natož pro děcko. V době blahobytu je toto už minulost a květen považuju za nejkrásnější měsíc v roce.
Odpovědět
Profilova fotka
@monunkaaa No trošku rozumím tomu, že přítel chce vyhít vstříc svým rodičům. Otázka je, jestli nějaký jiný vhodný termín bude volný. Osobně si taky myslím, že je to JEN naše věc, ale oni by asi byli schopní kvůli tomu nejít na svatbu vlastnímu synovi. No ale co Vám tu budu říkat: s**e mě to nehorázně.
Odpovědět
To chápu, že to s...., ale na druhou stranu chápu i to, že by se asi budoucímu manželovi nechtělo rozhádat s rodinou.. Není to jednoduché. Ale ať to bude, jak to bude, důležitý je, že se vy dva máte rádi a nenechte si ten den nikým zkazit!!!! :-)
Odpovědět
Profilova fotka
já mám svatbu teda v dubnu (kvůli škole), ale květen jsem taky zvažovala, náš kněz nám květnovou svatbu oproti dubnu dokonce doporučoval, protože nebude v kostele taková zima (máme svatbu ve velkém kamenném kostele bez topení, takže očekávám dubnovou teplotu max 10°C :D). Kdybych neměla zkoušky a tak jdu do května taky, na pověry nevěřím, to je jako kdybych se bála černý kočky nebo rozbitého zrdcadla.
Odpovědět
Květnová symbolika "neštěstí" v manželství se týká doby dávno minulé. Jednalo se o to, že po svatbě nevěsta zpravidla hned otěhotněla a tím pádem připadal termín porodu na zimu (s tím spojené komplikace sehnat doktora, nebo porodní bábu, nedostatek jídla atd) a nevěsty často umíraly. Proto se mluvilo o tom, že květnová svatba je nešťastná, ale dnes už to neplatí a hlavně, jak je psáno výše - při současné rozvodovosti by muselo být každé minimálně druhé manželství květnové :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@apple2 No jo..ale vysvětli to někomu, kdo to nechce pochopit. Na argument - tady se svatby v květnu nikdy nedělaly, tak nebudeme nic takového zavádět...Co na to říct.
Odpovědět
My už v květnu měli - http://svoji.zde.cz
Odpovědět
Profilova fotka
U nás jsou svatby také v květnu. O pověrách tu píší ostatní. Když to řeknu v zahraničí, tak se všichni diví, protože tam je právě květen na svatby nejžádanější měsíc :-)
Odpovědět
@prcekverunka Na to bych neřekla nic, ale zašla bych k nim domů-odmontovala a vyhodila bych jim pračku a dala pěkně necky a valchu. Dřív se totiž taky pralo jenom v ruce, tak na co pračku. :-D
Odpovědět
@svatba001 Já mám sice svatbu v červnu, ale na květnové pověry nevěřím, takže když se chce někdo vdávat v květnu, proč ne. :-) Je to nádherný měsíc.
Odpovědět
Profilova fotka
@apple2 Tak zatím ten květnový termín máme pořád zarezervovaný. Oni na to reagovali tak rezolutně, že by opravdu byli schopni na tu svatbu nejít. Být to moji rodiče, tak jim to důsledně vysvětlím :-D Ale jsou to rodiče mého partnera a nechci, aby to dopadlo tak, že se kvůli tomu nějak rozhádají, to mi za to zase nestojí. Ale jinak máš samozřejmě pravdu!
Odpovědět
My se brali 5.5. a taky jsme všude slyšeli, že ne, že to v květnu nemáme dělat (od obou rodičů). Nakonec ale bylo nádherně - 25 stupňů a dokonce jsem se trochu spálila :-) A ty fotky - všechno rozkvetlé, krásně zelené, šeříky rozkvetlé, no prostě bomba ;-) Svatbu v květnu prostě doporučuji!
Odpovědět
@prcekverunka A nemělo by jim jako hlavní ležet na srdci, že se chcete vzít? Co kdybyste se chtěli brát třeba 23.12. kdyby byl takový termín k mání? To by zase křičeli, že je to před Vánoci? :-) Vždycky se najde nějaký problém, ale nevidím důvod, aby Vám do toho někdo mluvil. Je to Vaše společné rozhodnutí a Vy to tak chcete. Chápu ten postoj, že nechceš zbytečně dělat rozbroje, ale jim snad taky nikdo neurčoval, který měsíc smí a který zase ne :-)
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?