Nevěsty roku 2019, sem!

Zobraz úvodní příspěvek
Ahoj holky, plánujeme svatbu v září 2019.. no a mě už to samozřejmě chytá a nejradši bych sem tam něco třeba na dekoraci nakupovala (no, dobře, už jsem dvě věci koupila :D). Každopádně se chci zeptat, jestli někdo taky už začínáte plánovat na příští rok? Asi si spousta z vás řekne, že jsem trhlá a je zbytečně brzo, ale já se na to moc těším a prostě i z finančních důvodů - ať to pak není taková zátěž naráz, protože nejsem zrovna typ, co by s gustem ze dne na den vybílil účet :D - chci věci začít nakupovat postupně. Takže nevěsty 2019 sem a pojďte plánovat :)))) S.
Odpovědět
@kriistl taky chceme svatbu 20. 7. 2019. partnerova maminka předloni umřela a 20. 7 měla narozeniny... tak bychom to chtěli na její narozeniny, když už tam nemůže být. :)
Odpovědět
jinak my se chceme brát v červenci 2019. rodiče a známí se mi smáli, že to řeším moc brzo... aktuálně jsem ve fázi, kdy hledám místo (chtěla bych obřad i hostinu na jednom místě). část hostů potřebuju i ubytovat (nakonec jsem se rozhodla, že to lze kdekoli, že to nemusí být v místě svatby...). nicméně vypadá to, že na řešení místa už je téměř pozdě! na mém vysněném místě měli obsazeno až do konce září 2019!! takže akutálně hledám a hledám a jsem na nervy... :/
Odpovědět
@mija_91 My jsme hledali místo od února 2018 na květen 2019. A kecy o tom, že je na všechno DOST času poslouchám pořád - od všech kamarádů a příbuzných. Nicméně realita je jiná a spousta dodavatelů už je na sobotu v roce 2019 zamuvených a berou i rezervace na rok 2020... takže asi tak. Držím pěsti, ať něco najdete, je to o nervy něco volného hledat. Myslím si, že ty brzké rezervace vznikají tím, že svatba je prostě drahá, takže ve chvíli, kdy na ni člověk musí našetřit, potřebuje na to rok až dva a tím pádem tak plánuje a rezervuje v tomto časovém horizontu i s tak časovým předstihem. Taky jsme zasnoubeni od ledna 2016, ale finance na svatbu budeme mít až v roce 2019 pohromadě.
Odpovědět
@susieanne tak to já mám ráda tradice a chci dodržet, jak se říká "do roka a do dne". má to pro mě svoje kouzlo... jen bohužel tím, že se to už nedoržuje, tak si to lidi rezervují na několik let dopředu a pak na nás, co dodržujem tradice, nezbývá místo. :D :D :D
Odpovědět
taky se přidávám, máme termín duben 2019 a už byl pomalu problém zajistit místo, místo pro hostinu, fotografa a DJ, zbytek pořešíme přes zimu. Ale nejradši bych už všechno měla nachystané teď :-)
Odpovědět
@morgan009 taky máme už rezervované místo, ale matrika nabírá termíny až od listopadu, tak jsem na to zvědavá
Odpovědět
Profilova fotka
@susieanne Tak ono teoreticky dost času je. Když je Ti úplně jedno kde to bude, kdo to bude fotit, kdo tam zahraje, kdo Tě oddá apod. Pak zvládneš svatbu zorganizovat klidně za týden :D bohužel, nebo spíš naštěstí, to každému fuk není a rok je podle mě ideální doba na organizaci.
Odpovědět
@butterfly8812 v Praze je to docela běžné,byla jsem v Nuanci a platila 300 za cca hodinu zkoušení. Byla se mnou máma a kamarádka, dostaly kafe a vodu. A paní se nám věnovala celou dobu. Termín zkoušky jsem si musela předem zarezervovat.
Odpovědět
My máme termín 11.5. V květnu má celá moje rodina, včetně partnera a našeho syna narozeniny, takže jsme přidali další den k oslavám. Máme zamluvenou loveckou chatu na víc než týden, musí se to tam trošku připravit, svatby se tam běžně nedělají. Volala jsem na matriku, jsme domluvené na říjen, že se tam stavíme s dokumenty. Jídlo a pití zajišťujeme sami. Jenom budeme mít bratrance kuchaře,co to ohřeje a jeho holka bude servírkovat 😃. Máme prstýnky (původně jsme měli mít svatbu už letos v září a na jiném místě,ale matrika měla ten den volno). Mám zarezervovaného fotografa. To jsou stejně ty dvě nejdůležitější věci,co zůstanou jako vzpomínky. Od chvíle,kdy jsme změnili místo, můj nastávající se začal angažovat do příprav velmi horlivě. Máme první náčrt pozvaných, ale asi ho budeme trochu stahovat z kapacitních důvodů. Zatím jsme na 44 dospělých a 8 dětí, ale reálně vidím cca 35. Protože bydlíme v Praze a akce je u Šumperka, jedeme teď v říjnu na týden zařizovat, ochutnávat, poptávat atd. Nejhorší je, že budeme potřebovat nějaký pronájem nádobí, párty stanů a možná i tanečního parketu a v tom kraji je nabídka VELMI omezená. Byla jsem si zkoušet šaty ve dvou salónech, mám představu,co mi sluší a někdy v lednu si šaty objednám z Ali (cca 1500). Byla jsem v Nuanci a za půjčení chtěli cca 18t.,za prodej 23t.a na těch šatech už bylo vidět, že dosloužily. Řekla jsem si, že ty peníze investuju jinam, radši ať se hosté baví a mají co jíst. Na fotkách vidět kvalita šatů nebude a šaty koupím dle recenzí a skutečných fotek,co tam ty holky dávají. Taky jsem dala gravírovat placatky pro táty a svědka. A navrhuji logo, které nechám udělat přes Ali jako samolepky i jako razítko. Mě to prostě baví! V budoucím životě budu svatební koordinátorka 🤣
Odpovědět
Profilova fotka
@majulinkaaa Když mi ani jeden nejsme věřící, ale ty unitáři asi oddaj i tak, nebo je to problém? Viděla jsem plno svateb na různých místech a oddával je právě pan Samojský, ten je unitář a má rád i netradiční svatby a místa, tak když bude nouze, asi by to šlo, díky za připomenutí.)
Odpovědět
Profilova fotka
@mija_91 A v jakém kraji hledáte?
Odpovědět
Profilova fotka
@zuzabee To je nuance fakt tak drahá? Tak to tam ani nepojedu, mě se už 8 900,- zdálo šílený, to vyjde levnějc ušití, jenže kdo má pak jezdit na zkoušky a tak..
Odpovědět
Profilova fotka
@morgan009 Já jsem věřící a moc se mi tento trend nelíbí, protože to hodně znevažuje víru :-D, když má někdo takový obřad jen proto, že je to hezčí, ale přitom pro něj neznamená nic víc, nicméně tady na Beremku jsem takových svateb viděla už hodně - unitáři, husiti apod., takže si myslím, že to problém není.
Odpovědět
@morgan009 v olomouckém ;)
Odpovědět
Profilova fotka
@majulinkaaa Mohla bych vědět, co je na tom konkrétně znevažujícího? Popravdě, ani se nedivím, že se k tomu spousta snoubenců uchyluje "jen proto, že je to hezčí". Byla jsem v posledních 12 měsících na dvou svatbách vedených matrikou a byl to fakt děs. Obřad trval dohromady tak pět minut, jen jsme si poslechli jak jsou snoubenci seznámeni se svým zdravotním stavem a mají vyřešeny majetkové poměry, a pak už jen "berete se?" "ano", "ano", pusa a čau. Osobně mi to přišlo dost smutný.
Odpovědět
Profilova fotka
@majulinkaaa Právě proto bych ten obřad nechtěla, nechápu, proč si nevěřící lidi jen tak berou oddávající z nějaké církve, tak doufám, že u nás matrika bude mít volno a bude ten den úřadovat, jinak mě trefí:D Ještě by to teda šlo přehodit ze soboty na pátek, ale to je květen a to nechci.)
Odpovědět
Článek se načítá
Holky, my třeba chceme někoho, kdo promluví o nás :) Chceme prostě krásný obřad, při kterém si budeme moci dát slib dle svých slov, vzpomeneme na moji babičku, která nedávno zemřela a celkově si to poskládáme dle svých představ. S neflexibilní matrikou na tohle může človek v 95 % případů zapomenout. :-( V zahraničí se to řeší třeba tak, že se jde na úřad podepsat papír se svědky a pak se zaplatí řečník, který provede dodatečný osobní obřad se všemi hosty. Dvě svatby jsme takhle nechtěli, takže jsme moc vděční paní reverendce, že do toho s námi jde a že nás oddá a pomůže nám naplnit naši představu o našem výjimečném dni. Nicméně nutno říct, že jako nevěřící bych se v kostele nevdávala, my budeme mít obřad na zámku, pokud vyjde počasí, tak venku na vyhlídce.- :-)
Odpovědět
@mija_91 my mame termin pristi rok v zari (chceme urcite datum) a misto jsem zamlouvala na zacatku cervna s tim, ze mi provozni oznamil, ze mame stesti, ze maji uz velkou cast terminu zamluvenou. Matrika mi rekla, ze si mam zavolat v prosinci. Tak ja ted nevim 😁 navic my chceme mit svatbu v patek, ale misto, kapelu atd. mam pro jistotu zamluvene na patek i sobotu a termin potvrdim az podle matriky. Jsem z toho na mrtvici, protoze jestli matrika neda termin tak jsme v haji. A v kostele ani od cirkve svatbu nechci, jsem proti tomu, takze nevim o budeme delat 😁 jinak kde hledate? treba vam tu nekdo pomuze 😉
Odpovědět
@bejkamul mohla bych se zeptat, co máte za kapelu?..
Odpovědět
Profilova fotka
@armvdd Záleží na přístupu těch lidí, už jsem se setkala (bohužel nejen jednou) i s extrémem - "Do kostela nechodíme, nikdy jsme nechodili a nikdy nebudeme, věřící jsou "ubozí", ale tam a tam je hezký kostel a my se prostě chceme vzít v hezkým kostele!!! A ten kněz je úplný idiot, protože si dovolil se nás zeptat, proč se jako nevěřící chceme brát v kostele!!!" Tak přesně tohle mi přijde znevažující. :-| Jinak hodně lidí chápu, ty obřady na radnici jsou rychlé a o ničem, takže jsem fakt ráda, že věříme a že budeme v tom kostele, kde to dostane úplně jiný rozměr. To pak i dokážu pochopit lidi, kteří prostě nechodí do kostela, ačkoliv uznávají, že třeba někde nějaký bůh nebo "něco" je, a hlavně je pro ně manželství fakt nerozlučitelný svazek a chtějí svatbu prožít hlouběji než jen seznámením se zdravotním stavem, tak si domluví nějakého toho unitářského nebo protestantského oddávajícího. Ti jsou většinou svolní, něco málo z víry jim vysvětlí a obřad udělají fakt hezký. Ale prostě nemám ráda, když si někdo začne stěžovat, že chce svatbu u katolíků v kostele a "ten farář jim cpe nějaký hovadiny", případně se zajímá, proč zrovna kostel. Nebo si dokonce dovolí je odmítnout... (Nějak jsem se rozepsala, nemá to hlavu ani patu, ale snad chápeš, co se tím snažím říct.) ;-) @morgan009 My máme taky v květnu :-D. Ale chápu, někdo prostě nechce. Někteří ti oddávající, třeba právě unitáři, jsou na tohle zvyklí a myslím, že jsem i někde četla, že nechtějí ten obřad dělat jakoby "církevní", že fakt nemusíš věřit ani nic, ale prostě kladou na to manželství větší důraz než stát, kde se podpisem vezmete a podpisem rozvedete. To se mi docela líbí, oddají tě kdekoliv v přírodě a pro některé to může být právě fajn záchrana, když jim jinak termín nevyjde. Ale je pak na posouzení snoubenců, jestli je to fakt věc, kterou chtějí...
Odpovědět
@bejkamul už máme!! včera jsme konečně sehnali místo!! máme už i datum, to jsme měli vymšlené jako první. ;) jen teda na matrice berou dokumenty až od října... tak uvidíme, no. kdyžtak budeme muset řešit nějakou alternativu...
Odpovědět
@veveko Kapelu Defekt ;-)
Odpovědět
@mija_91 jee super a kde to nakonec mate? :-)
Odpovědět
@bejkamul v hanáckém skanzenu v příkazech a vy? :)
Odpovědět
@morgan009 no, zkoušela jsem i jedny krátké po kolena a ty byly levnější - 15.800 Kč. Za půjčení ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@majulinkaaa Aha, tak to pak jo. Já myslela, že jakékoliv církevní oddání "nevěřících" považuješ za znevažující. Ale takhle to chápu. S tímhle extrémem jsem se zatím nesetkala. Aby se zarytí odpůrci víry cpali do kostela, to vážně není soudný. Ale to už by si měl asi řešit sám oddávající a takové páry vůbec nepřijmout.
Odpovědět
Profilova fotka
Mám radost. Včera jsem zavítala do sekáče, protože jsme za dva měsíce pozvaní na svatbu a naše mimčo nemá žádné společenské oblečení. Nuž jsem tam chtěla objevit něco pro prcka a povedlo se koupit oblečení nejen na něj, ale narazila jsem tam i na svoje vysněné svatební šaty a jen za 350 Kč. Sice mi úplně nesedí přes prsa (chápej nedopnu je), ale příští rok si troufám říct, že budu mít už jinou velikost a šikovná švadlena to jistí! Jeeeeej.....musela jsem se pochlubit a případně je to i tip pro ty z Vás, které chtějí investovat peníze jinam než do šatů na jedno použití.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, my svatba srpen 2019, za normálních okolností bych to asi až tak neprožívala, ale říjen-duben budeme v Asii, takže jsme si řekli, že některé věci se zařídit prostě musí, než zmizíme. Takže termín, místo, ubytování, matrika, fotograf a kapela hotovo, a zbytek už se 3 měsíce před svatbou nějak dotáhne. :-)
Odpovědět
Matrika me taky pěkně štve.... Svatbu chceme 20.7.2019 a matrika až v listopadu vypíše termíny. Už teď máme zamluvený candy bar, dort, fotografa, kameramana, foto-koutek a zaplacené zálohy... Opravdu nevím, co budeme dělat, jestli náš termín nevypíše…. Budeme asi hledat místo, bez ohledu na to, jestli se nám bude líbit.... Hlavně aby nás oddali...
Odpovědět
@michaela149 Mám stejný problém ... nebo hodně podobný, máme zajištěné místo, blíží se datum kdy se bude platit záloha a paní na matrice mi napsala, že rezervace až od listopadu ... Když jsem se jí slušně zeptala, jak to chodí, pokud jejich termín se nesetká s termínem naším, kdy mají volno v prostorách, kde budeme, jestli bych musela zařizovat oddávající z jiné obce nebo jak se to vlastně má, odpověděla velice příjemně - "tak se můžete oddat někde jinde, nashle!" ... Já chápu že se jí na to ptá asi hodně lidí, ale právě proto (aspoň já) bych udělala nějaký "manuál" který bude obsahovat takové otázky a prostě bych to těm lidem, kteří se ptají a já jim nechci pořád vysvětlovat co a jak, rozeslala ... V mojem případě jsem dopadla tak, že paní je pěkně protivná, mě se s ní nechce asi ani nic řešit a vlastně nevím, jak teda v takovém případě postupovat a co jsem četla, že se vypisuje jen pár termínů, tak jsem s tím fakt spokojená ... Nádhera.
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?