Koho zvolit za svědka

Prosím o radu - názor, koho byste volili za svědka. Chceme svatbu jen se svědky, tajnou a oznámit všem až po. 1. partnerovy sourozence- ovšem riskujeme tím, že třetí sourozenec se urazí, že na svatbě nebyl on a hlavně taky to, že se vše provalí moc brzy, přece jen jsou v kontaktu s rodinou a stačí chvilka nepozornosti a je to :-) 2. partnerovy syny - ale jsou to mladí kluci, myslím si, že by neodmítli, ale nevím, jestli to bude to pravé, navíc samořejmě s přítelkyněmi, o kterých si nejsem jistá, zda udrží jazyk za zuby. 3. kamarádi - partneři, kteří by s sebou měli dvě děti, tudíž parťáky pro naši dceru....neseděla by v obř. místnosti sama, následně na společném obědě by se taky snáz zabavila, když tam bude mí kamarády 4. kamarády - partnery - nejsou tak dobrými kamarády, jako ve var. 3, ale nehrozí u nich ani v nejmenším, že by se svatba provalila brzy :) Jsem zvědavá na Vaše názory a děkuji za ně
Odpovědět
Ahoj, tak upřímně si myslím, že podle charakteristiky máš už stejně vybráno :D Ale tak trochu mi připadá, že ti jde hlavně o to, aby svědek neprozradil vaši utajenou svatbu.. Chápu, že je to pro vás nejspíš důležití, ale podle mě má mít svědek mnohem větší úkol.. Vybírala jsme si svědkyni podle toho, že má stejný pohled na manželství, že mě vždy podrží a hlavně že mi při každé manželské krizi bude umět připomenout, proč jsem si svého muže brala... Svědek není jen proto aby ti to tam podepsal.. měl by to být někdo koho si vážíš a on si váží tebe.. Kdo vás vždy podpoří až přijdou zlé časy a bude se s vámi těšit při časech dobrých.. toť můj názor :)
Odpovědět
Partnerovi sourozence rozhodně ne - právě kvůli třetímu sourozenci, kterému by to bylo líto. Ideální by byli partnerovi synové bez přítelkyň - pokud je možná tato verze (zvlášť, když tam bude Tvá dcera). V opačném případě bych volila kamarády.
Odpovědět
@freetree upřímně - máš vlastně asi pravdu, že už mám vybráno :-) Právě s těmi kamarády s dětmi si rozumíme dobře, navíc je tam to velký plus, že se dítě zabaví a nebude "otravovat" což určitě je pro klidnou svatbu důležitý. O to, aby svatbu neprozradil, mi jde samozřejmě taky, první, kdo by to měl vědět, kromě svědků, by měli být rodiče a ráda bych, aby to věděli od nás a ne mnohem dřív od někoho jiného. Dcerka, ta se to dovzí asi tak v pátek odpoledne nejdřív (svatba je v sobotu), jinak by to zaručeně vykecala :-)
Odpovědět
@tymothy obávám se, že líto by to třetímu sourozenci nebylo, spíš by zuřil, že mu něco uniklo :-) A není to blbý, nepozvat automaticky přítelkyně kluků?
Odpovědět
@ks2009 No, v každém případě bych si nechtěla rozhádat rodinu kvůli svatbě. :-) Co se týče kluků - pokud jsou to "jen" přítelkyně a ne manželky, problém bych v jejich nepozvání neviděla.
Odpovědět
Profilova fotka
@ks2009 Já hlasuju pro variantu 3 :-)
Odpovědět
Synové bez přítelkyň nebo varianta 3.
Odpovědět
Profilova fotka
3
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?