Nákup svatebních šatů z Ebay

Zdravím všechny budoucí nevěsty i vdané paní, v květnu se vdávám a momentálně zkouším šaty všude různě po salónech. Mám jednoduchou svatbu ve stylu vintage/rustic - přírodní materiály, hnědé kožené boty, ženich motýlka Be Wooden, snad to je trochu představitelné. V úvahu tedy nepřipadají žádné saténové materiály a přehnané zdobení, nejsem ani vůbec typ, ke kterému bych se to hodilo. Našla jsem šaty, které by mi přesně pasovaly, a to na EBAY za pár peněz, mám ovšem samozřejmě strach z materiálu. Na Ebay nakupuji a občas se nestačím divit, co přijde. Nemáte některá zkušenost s těmito šaty, popřípadě jejich reálnou fotku, apod.? Nebo aspoň s jinými šaty z Ebay? http://www.ebay.com/itm/261669968782?... Děkuji předem, budu moc šťastná za každou odpověď. :)
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
@seiwaa Dobrý den, šaty jsou moc pěkné. Není na nich žádné zdobení ani krajka, tak by to nemusela být z Ebaye taková katastrofa, jen bych se trochu bála, jestli budou obepínat postavu tak pěkně, jako na fotce.
Odpovědět
Profilova fotka
Já osobně bych do toho nešla, i když jsem zezačátku také přemýšlela, že si je objednám z aliexpressu..ale viděla jsem dost recenzí, kde byly holky zklamané, co jim přišlo. Na fotce to vypadá uplně jinak nez ve skutecnosti..radeji bych se poohlidla po satech tady na bazaru nebo bych si je nechala usit. Jestli nemas na satech krajku, tak usiti u svadleny nebude tak drahe :)
Odpovědět
Profilova fotka
@seiwaa Ahoj, já osobně jsem se taky dívala, ale málokterý prodejce uvádí i reálné fotky. Šaty jsou tak levné oproti originálu z důvodu levnějšího materiálu, ale taky to může být úsporou na kvalitě kompletního šití. Je to risk, já z Ebay nebo Ali objednávám v podstatě pořád, ale prkotiny, když to dojde, někdy je to děsný brak, jindy to odpovídá. U těch šatů holka nevím. Pokud chceš něco takového jednoduchého, myslím, že se ti oplatí je nechat ušít :) Nehledě na to, že dodací doba z Ali nebo Ebay je dooost nejistá.
Odpovědět
já si z ebay objednávala několikery plesové šaty, které taky stály pár korun a byly perfektní. Prodejce má kladná hodnocení i pro dražší položky a svatební šaty, takže já bych se nebála :)
Odpovědět
Profilova fotka
@agtari Jasné, chce to mrknout na hodnocení prodejce, většinou jsou tam i komentáře ke konkrétní věci, takže si můžeš přečíst a odvodit. Určitě zcela neodrazuji, ale pořádně bych zvážila, u koho nakoupím a raději tak trošičku počítala i s tím, že to nemusí být dle tvých představ :)
Odpovědět
Děkuji všem za odpovědi. Zkusím zkontaktovat nějakou šikovnou švadlenku pro odhad ceny, a pokud to bude markantní rozdíl, prostuduju hodnocení prodejce a popřípadě zkusím najít nějakého ještě lépe hodnoceného a prubnu to. Určitě nepočítám s tím, že to bude vypadat luxusně jako šaty za 30 000 Kč a po tom jednom dni to třeba bude na výhoz, ale snad by to právě díky tomu jednoduchému materiálu mohlo dobře posloužit svému účelu. :)
Odpovědět
@seiwaa švadlenky se určitě zkus zeptat :-) taky jsem se ptala na jednoduché šaty a cena by byla 8-12 tisíc podle materiálu a na ebayi mají podobné za 2000, takže u mě Ebay jasná volba, příjde mi hrozné dát tolik peněz, když ty šaty budu mít na sobě jeden den :)
Odpovědět
Profilova fotka
To můžeš ty peníze hodit z okna a vyjde to nastejno. Nikdo ti nedokáže říct jak to dopadne, ale spíš hrozně. Model není náročný na material, ale na zpracování a takovéhle šaty musí padnout. Kdysi jsem zkoušela objednávat šaty z Ebay a vždyck došlo něo úplně jiného, i když se objedaly dvoje stejné tak stejně vypadaly každé jinak. Ebay je pouze zprostřdkovatel a poze předá objednávku dál nějaké anonimní čínance co to nejak zkusí.... Co by jsi taky čekala za 100dolarů???Kdyby byli pěkné tak tam budo salony nakupovat taky a pak pohádkově vydělávat...
Odpovědět
Nevím, nešla bych do toho. Oblečení si od Číňanů nekupuju ani na normální chození, takže na svatbu bych si něco takového na sebe nevzala už teprv. Jednou jsem si z ebaye nedopatřením objednala bundu z Číny (nevšimla jsem si země původu) a bylo to strašný, hrozný, nevzala bych to na sebe ani na vynešení koše. Takže si dost umím představit tu kvalitu... raději jednodušší šaty ušité nějakou švadlenkou, nebo půjčení v malém salonu, než objednání z ebaye... Já tedy nevím, ale fakt je nutné ušetřit tímto způsobem? :-/ (není to rýpání, jen mě překvapuje, kolik nevěst tu riskuje zrovna se svatebním dnem).
Odpovědět
@mirizu Já si taky kdysi objednávala šaty na prodlouženou z Ebay a došly mi krásné šaty, nerozpoznatelné od ostatních ze salónů. Je mi jasné, že to Ebay nešije a je to posláno nějaké ANONYMNÍ Číňance,. Nečekám, že přijdou šaty jako od Very Wang, pouze se ptám na zkušenosti. Hlavně klid ;) @agtari Až přijdou, tak dej vědět, jak jsi dopadla. Já už zapřáhla rodinu a jejich známé, zítra bych se měla dozvědět nějaké cenové odhady za šití. Ale taky mám svůj limit, nad který nechci jít. ;)
Odpovědět
Profilova fotka
No nevím, na svatbu bych se toho opravdu obávala - plesovky klidně, jedny mám, jsou moc pěkné - ale bohužel mi nesedí přes prsa, tak je ani moc nenosím, ale do nějakých koktejlek z e-bay bych klidně šla ... nicméně si myslím, že je opravdu rozdíl mezi šatama za 30 tis. z půjčovny a šatama za 2-5 tis. od číňanů. Prostě kvalitní dobře-vypadající svatební šaty se levně nešijí nikde a podle mě by si měla nevěsta na svatbu dopřát ten luxus a půjčit si nebo koupit něco opravdu dokonalého. Ale to záleží na každém a samozřejmě i na financích, jestli se někdo spokojí se šaty z e-bay či aliexpressu, tak proč ne? Je to jen o nárocích nevěsty. Já jsem zase taková, že jsem schopná všude ubrat - jen ne na svatebních šatech. :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Jen laik může říci,že není na šatech z Ebay rozdíl, proti značkovým... Ten rozdíl je veliký. Sama jsem profesí oděvář(oděvní průmyslovka), často se na mě obracejí známí a i cizí lidé, kteří takové koupily a je to obrovská hrůza... Pozná se ten rozdíl na první pohled.!
Odpovědět
Článek se načítá
Mě by dost zajímalo, jestli by si některá z nevěst, které uvažují o šatech z Ali a Ebaye koupila svatební šaty od Vietnamců? Už jste se byly podívat? To je hrůza, co? :-D holky... tohle je šetření na nesprávném místě... Já si taky myslím, že šaty z ebaye jsou rozpoznatelné na první pohled :-( raději bych šetřila na ptákovinách typu organza všude, smetáček s lopatkou který fakt není potřeba a většinou to je kýč, dekorací ve stylu umělých růží, srdíček, anglických nápisů atd. Většina z toho fakt není potřeba a na to si hosté nebudou pamatovat. Ale to, jak vypadala nevěsta a jak bude následně vypadat na fotkách, to je to důležité....
Odpovědět
Profilova fotka
@svatbajanaahonza To je pravda jako hrom!
Odpovědět
Profilova fotka
Jen tak mimochodem tohle co jsi vybrala jsou šaty Mori Lee a pokud nechceš do šatů moc investovat a navíc ti to příjde zbytečné, proč si nepořídíš nějaké hezké jednodoché šaty z nějakého obchodu. Třeba antické a společenské. Proč ti příjde zbytečné investovat do svatebních šatů a přitom vybíráš šaty známé značky... Prostě mě příjde,že chceš" za málo peněz, hodně muziky"...
Odpovědět
Profilova fotka
@svatbajanaahonza ja mám svatební šaty od Vietnamců :) :) :) za 288 korun :)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, zkus místo eBay web Etsy.com, je to platforma, postavená na "homemade" výrobě. Párkrát jsem něco objednala a vždy jsem byla mile překvapená výsledkem. Koukala jsem, a u šatů se můžeš konkrétně zkontaktovat s výrobcem, zadat své přesné míry, probrat barevnost apod, dokonce si nechat zaslat vzorník. Je to určitě také risk, ale věřila bych tomu víc než eBay nebo Aliexpress. Sama o tom také stále přemýšlím, nechce se mi vyhodit 10tis za vypůjčení šatů, když seženu nějaké jednoduché okolo 3-5tis na Etsy, ale přeci jen jde o svatební šaty….
Odpovědět
@ellinkasebudevdavat Ale Ty si (tuším z ostatních diskuzí) právě nepotrpíš na ty organzy a umělé kytičky a srdíčka všude, ne? Tuším že plánujete jen hodně malou svatbu.... :-) to mi přijde jiné. Ale pokud je někdo ochotný utratit stovky a tisíce za kýčovité ozdobičky a pak říká že nemá na šaty (nemyslím nikoho konkrétního) tak je na tom asi něco špatně, ne?
Odpovědět
Profilova fotka
@svatbajanaahonza Tusis naprosto správně :) já bych obecně za svatbu moc peněz nedala..a za šaty, které si vezmu na sebe na pár hodin už vůbec ne :)myslím, že se dá ušetřit na šatech, ale s citem. Pokud má někdo na šaty strop třeba 2000, to radši zvolím jednodušší model, klidně někde z řetězce(a proč ne?), ale padnouci...objednávat si tunu jakéhosi lesklého pseudosatenu, tomu nerozumim :) Pro zakladetelku, píšes, že svatba bude jednoducha, přírodní..co zvolit něco jednoduchého od české švadleny, než riskovat bez zkoušení? Zrovna šaty, na jaké jsi dala odkaz, musi opravdu sednout a to bez zkoušení nepoznáš, bez ohledu na to, jak kvalitní šaty to budou...
Odpovědět
@seiwaa díky, taky sem pak hoď cos vybrala a jak to dopadlo, jsem zvědavá :-) já se ještě nerozhodla které, chtěla bych něco jednoduššího bez obrovské načančané sukně z nějaké lesklé hrůzy. Zatím uvažuju o těhle http://www.aliexpress.com/item/Under-... nebo těhle http://www.aliexpress.com/item/Robe-D... psala jsem prodejcům o reálné fotky, tak uvidíme :) ale asi bych si zašla do salonu zkusit podobný střih - už jsem byla a zjistila jsem, že zdaleka ne všechno, co by se mi líbilo mi sedí, v některých jsem vypadala jako těhotná velryba (pravda, nejsem zrovna modelka) :-D
Odpovědět
@agtari Ahojky, už máš koupené šaty? Pro které jsi se rozhodla? Zajímaly by mě fotky, jak v reálu vypadají...ty první, co tam máš..ty se mi taky líbí :-)
Odpovědět
@s1a2r3k4a5 Ahoj, nakonec jsem se nerozhodla pro žádné, byla jsem zkoušet a nechám si ušít na míru. Cenově to vychází jako půjčovné a budou moje :-)
Odpovědět
@s1a2r3k4a5 zapomněla jsem napsat, že jsem si nechala poslat reálná fota od různých prodejců a původnímu obrázku se ani neblížily, v reálu vypadaly jako hodně chudý příbuzný, proto jsem se rozhodla pro šití :-)
Odpovědět
@agtari Mám to tak stejně. Nakonec jsem šla do šití. Střih je opravdu potřeba zkusit, udělala jsem to taky tak ještě před rozhodnutím, které šaty si opravdu pořídím :)
Odpovědět
@seiwaa a jaké sis nakonec vybrala? :-)
Odpovědět
@seiwaa skus pozriet tieto linky, su tam aj fotky vo feedbackoch http://www.aliexpress.com/item/Hot-sa... http://www.aliexpress.com/item/Weddin... http://www.aliexpress.com/item/Free-s...
Odpovědět
@seiwaa aha, az teraz citam ze si sa rozhodla inak :) nevadi, mozno pomoze niekomu inemu :)
Odpovědět
Profilova fotka
Pro porovnání :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Nechci dělat reklamu svatebním salonům (včetně toho našeho), ale kupovat svatební šaty na internetu je docela risk. U nás si nevěsta vyzkouší třeba pět různých modelů, než si vybere, vše jí musí víceméně dokonale padnout. Pokud si šaty nevyzkoušíte, může to být katastrofa a veliké zklamání.
Odpovědět
@zoryana Nakonec jsem se rozhodla pro šití na míru :) Ale typ šatů mám odzkoušený ve svatebním salónu, tak snad to bude trefa do černého :) Děkuji moc
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?