Raut svépomocí

Profilova fotka
Ahoj, sice máme svatbu až v červnu 2023, ale chci se zeptat, zda některá plánujete přípravy některého jídla/zákusků svépomocí s rodinou. Ráda bych věděla co se nejvíce ujalo- jaký salát, pomazánka, sladké, slané atd 🙂 co by se třeba dalo připravit a mě nenapadlo 😄😊 Máme svatbu ve stodole se zázemím a barem, takže si vše můžeme navozit vlastní. Oběd nechám na catering, ale ráda bych večerní a celodenní občerstvení připravila. Budu ráda za vaše tipy 🙂
Odpovědět
Zkus pohledat v jiných diskuzích, nedávno jsem do podobné přispívala. Najdeš tam všechna pozitiva, ale i důleřité úskalí této varianty a cenné rady. A abych i odpověděla na Tvůj dotaz, před dvěma týdny jsem byla na oslavě odpovídající svatbě. Z teplého bufetu jako první zmizely mini řízky a po nich guláš. Grilovaný losos se vůbec nejedl. Ze studeného rautu byl vynikajicí tatarák (ovšem pochyběly topinky), šneci z listového těsta různých příchutí a sýry korbáčiky a hermelín. Málo se jedly šunkovo-salámové mísy. Ale to je individuální.
Odpovědět
Profilova fotka
@tamaraad Moc děkuji za odpověď. Jdu mrknout na diskuze. 🙂
Odpovědět
Moja znama bola jednou z tych co pomahala na svadbe kamaratky, ktora mala raut po obrade. Vravela, ze to bolo velmi narocne, ze co nenachystali hned sa skratka nestihlo, ze vsetci co pomahali lietali. Do toho im dost prsalo takze v jednej ruke dazdnik a v druhej misa, cize vsetko 2x. Svadbu si samozrejme uzili, mali to take volnejsie, vsetci sa skrz dazd prezliekli do rifli a obuli gumaky. Je tu vela tem, kde napisu ake skvele bol raut svojpomocou, ale ti ludia boli známi, skuseni z odboru... Ale plnohodnotne si to urcite neuzili..
Odpovědět
@kris_tyna1 Záleží pro kolik chceš osob, kdo i všechno bude pomáhat to vařit, péct a stejně musíš mít někoho, kdo bude servírovat. Jinak máš svatbu v červnu, to bývá většinou dost teplo. Já jsem také měla svatbu v červnu a tomu jsem přizpůsobovala menu. Guláš a svíčková je pro mě na léto těžké jídlo. Oběd byl formou rautu a večer byli grilované steaky a hermelíny, ale dělala to restaurace. Cukroví jsme měli od cukrářky a něco vlastní. Fajn jsou minidezerty do kelímku, to se nám osvědčilo. Mám na mysli tohle https://www.domacidobrotyll.cz/dezert... @tamaraad Já bych šla po grilovaném lososu jako první 🙂, ono asi záleží na osazenstvu a počasí. Moje babička moc nemusí ryby a raději si dá klasiku typu řízek.
Odpovědět
Profilova fotka
@kris_tyna1 Souhlas s @tamaraad, mrkni na starší diskuze. Osobně bych do rautu svépomocí nešla, protože moc dopředu to nachystat nejde a poslední dny toho má nevěsta hodně i tak. My měli částečně svoje sladké (dezerty, dort, koláčky, cukroví), ale vše chystalo širší příbuzenstvo a na místě servíroval catering. Každopádně ze zkušeností velkého množství svateb, nejrychleji mizí tatarák, řízečky a různé malé kanapky/ mini zákusky či dezerty - prostě to, co se dá vzít, sníst na 1-2 sousta a člověk se moc neušpiní🙂. Oblíbené byly s uzeným lososem či caprese, ale záleží na počasí. Co mi připadá, že vždy zbyde, jsou sýrové a salámové mísy, do toho se chce lidem šťourat až když není nic jiného 🙂.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?