Svatební oběd i raut pro 25 lidí svépomocí-je to reálné?

Profilova fotka
Chtěli jsme ještě menší svatbu, ale konečný počet nás všech nakonec bude asi 25, nejbližší rodina a dobří přátelé, kteří nám určitě odpustí, že je nepozveme do restaurace na slavnostní oběd a posléze raut. Pohoštění chceme připravit sami, hostina v hájence, maso na omáčku/guláš budeme mít svoje - milým ulovené:-), uvaříme spolu den předem (naše vize), polévku uvaří mamka, večerní pohoštění já, kamarádky, maminky, babičky, taťka vyudí maso a klobásy. Chceme dokoupit pití, dort a drobné zákusky. Chladné místo na uskladnění máme, obsluhu taky. :-) Co myslíte, dá se to zvládnout? Budu moc vděčná za názory i zkušenosti...
Odpovědět
Ahojky, mám to naplánované úplně stejně :) budeme mít 26 lidí a na zahrádce u babičky ... A v plánu je jen zahradní raut a vše svépomocí. Já udělám saláty a pečené maso, mamka slané strůdly a sekané, teta miniřizečky, babička guláš. Dál bude kýta, dort a minizákusky objednáme. Můj názor tedy je, že to lze zvládnout .... S ničím jiným ani nepočítám :-D budeme si držet pěsti, ať to klapne :) svatbu máme obě v červenci :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@katcha82 Fajn, zvládneme to!:-) Mě se ta myšlenka naopak líbí moc, ale všichni nás straší, že nebudu den před svatbou brečet nad krájením cibule do guláše, ale co bych měla den před dělat?? Aspoň tou cibulí zaženu nervozitu.:-)
Odpovědět
@gitak přesně tak, aspoň nebudeme tolik nervózní :) taky to budeme dělat den před obřadem. A večer si to tam všechno převezu a druhý den, mi to kamarádka nachystá na stůl :) a potom? Děj se vůle boží ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@katcha82 Přesně.:-) Ještě že máme tak skvělé pomocníky viď? Já jsem sice trochu na rozpacích, že budu chtít po nejbližších, aby pekli a vařili, ale všichni se s láskou nabídli, tak jsem to samozřejmě přijala a docela se těším, co vymyslíme a jak si poradíme.:-) Tak hlavně aby měl ten můj pan nadlesní v pravou chvíli správnou mušku!:-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojky my jsme měly sice oběd s rodinou v restauraci ale pak jsme odpoledne měly pohoštění s kamarády a s rodinou u našeho domečku. Celkem nás odpoledne bylo 40. všechno jídlo jsme dělaly sami a já jsem sama pekla ještě minizákusky. Pomohla nám stím moje rodina ale dalo se to stuhnou naprosto bez problémů a hlavně sem měla radost že vím co tam budu mít a že mi někdo nenapočítá něco co jsem vůbec nedostala což se občas stane. Výjde to o dostt levnějš a opravdu si vybereč na co máš chuť. my jsme měly teda jako hřeb večera :-) prase. pak obložené mísy. chlebýšky saláty a minizákusky. bylo to super a všichni se moc bavily a doteď na to vzpomínaj. na svatbě byla uvolněná atmosféra a všichni se cítily moc dobře. Jelikož v náš den bylo 36 stupňu tak chlapy byly až do 9 do večera do půl těla a nikomu to nevadilo. Což by asi v restauraci vyvolalo rozruh. Takže holky určitě se ničeho nebojte dá se to všechno zvládnout a hlavně je to ta nejlepší varianta jakou můžete zvolit. Já bych nikdy neměnila. Kdyby jste měly jakýkoliv dotazy tak dejte vědět. :-)
Odpovědět
@gitak jsou to zlatíčka :) u nás to taky nebyl problém a doufám, že ani nebude a vše klapne dle plánu :) taky jsem přemýšlela zda to není blbý chtít po rodině, aby mi pekli a vařili, ale nikdo s tím neměl nejmenší problém :) s lovem zkušenosti nemám, ale dle mírné zimy, věřím že výběr bude pestrý a muška přesná :)
Odpovědět
jdeme do toho úplně stejně. chata, zahrada, grilovaní. Z hotolové školy objednáme 2-3 studenty na obsluhu a umývání nádobí atd... Místo cukroví napečeme buchty, koláče :-)obložené mísy, sýry.. a bude to jistě taky fajn :)
Odpovědět
Profilova fotka
já to mám naplánované dost podobně, jenom s tím rozdílem, že po obřadu máme pronajaté prostory, kde bude připraven vlastní oběd a rautík pro nejbližší rodinu (21 lidí) a s kamarády to oslavíme až v létě na nějaké chatičce až budu mít i po porodu....takže zatím věřím, že to všechno klapne a dost se na tom dá ušetřit.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?