Celodenní raut na svatbu - složení a tipy

Zdravím :-) V červnu plánujeme svatbu na mlýně - takže ve volnějším duchu. Můžete mi někdo poradit složení celodenního rautu (v poledne bude obřad), takže jídlo od cca 13.hodin do noci. Počet lidi asi 70 dospělých, 20 dětí (3-12 let). Díky moc za rady!
Odpovědět
Profilova fotka
My budeme mít oběd pro rodiče, sourozence, svědky. Až poté obřad, focení a oběd na raut. K obědu bude vývar s nudlemi a knedlíčky, vepřová panenka a stouchane brambory. S hospodou jsme ještě schůzku neměli, ale chtěli bychom klasiku. Řízky, sekanou, roladu, kuřečí palicky, syrovou a salamovou misu, tatarak, těstovinový salát, zeleninový salát. Tchán asi vyudi domácí uzené. Budeme mít zverinu takže bychom nechali udělat dve tepla jídla-směs a ragu.
Odpovědět
Profilova fotka
My to měli přesně tak, jak píšeš - obřad v 11 h, žádné dělení hostů, žádný slavnostní oběd, ale celodenní raut, uvolněný duch. ;-) Měli jsme cca 75 lidí celkem. K rautu jsme ještě měli pečené prase - doporučuji! Asi už si nevzpomenu, co jsme všechno v rautu měli, ale určitě tam byly klasicky sýrové a šunkové mísy, různé jednohubky, nějaké paštiky, ovocné saláty, zeleninové saláty, mozarellový s rajčaty a další, řízečky, pečené kuřecí paličky, tuším že uzená kýta, tatarák, samozřejmě různé pečivo, ovoce, nějaké zákusky + koláčky, pak byl dort, k pití jsme měli 2 sudy piva, sud Kofoly a takové ty skleněné rezervoáry s vodou s citronem a mátou, víno, medovinu, kávovar na zrníčka, kde si každý mohl uvařit, jak chtěl. A pak později bylo to pečené prase, což bylo taky super.
Odpovědět
Děkuji moc za info ... :-) Večer chceme grilovat kýtu a krůtu. Celé prasátko ne, mám strach, že by se to nesnědlo. Večer potom ještě tatarák, příp. k tomu i masovou směs na topinky (přece jen většina tatarák nejí). A třeba kolem 11 ještě guláš. Pak klasika sýrové a salámové mísy. Spíš pořád řeším "oběd" -polévka, řízky a paličky. Nebude to málo ... Spíš starší generace (tety, babičky,..) aby toho smaženého a grilovaného masa neměli plné zuby. Jestli by to nechtělo i nějaké "normální" jídlo.
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý den , příklad svatebního menu, kdy chtěli svatebčani raut na na oběd i navečeří trochu grilování. : Catering Oběd Salátový bar na servírovacím prkně (celkem 100g na osobu) -Pečené papriky, cukety, lilky s balkánským sýrem a extra wirgin olivovým olejem -Plátky rajčat s mozzarellou a bazalkovým pestem -Caesar salát ledový a římský salát s vinaigrett dresinkem -Variace zahradních dipů Rybí bar na dřevěných loďkách vintage styl (suchý led) (celkem 100g na osobu) -Tataráček z uzeného lososa s creme fraiche, křepelčím vajíčkem a blinami -Sushi variace (losos, avokádo, okurka) nakládaný zázvor, ředkev, kikkoman -Sushi variace bez ryb ( blanžírovaný chřest,kapie,okurka) -Tygří krevety v zauzené paprice a bylinkách Kanapky a finger Food a mísy bar na servírovacím stole (celkem 100g na osobu) -Paštika z kachních jater v křupavém košíčku s malinou -Kuřecí roládky z kukuřičného kuřátka s kukuřičnou mozaikou -Variace Francouzských tvrdých zrajících sýrů (hroznové víno, vlašské ořechy) Teplý bar v chafingách na servírovacím stole (celkem 100g na osobu) -Krůtí prsa sous-vide v bylinkové krustě -Hovězí líčka dušená na divoko -Přílohy v chafingách - Batátové pyré s červenou řepou -Smeatanové zapečené brambory s parmazánem Dezerty k obědu(celkem 2ks na porci) Variace ( muffiny, cup cakes) Večeře gril Gril steaky a ryby (celkem 150g na osobu) -Přeštická Vepřová pečeně BBQ -Black Angus hovězí burger (maldonská vločková sůl) -Flank steak (hovězí Namíbie) -Atlantik -Mahi-Mahi filet steak s rozmarýnovým olejem (bagetky,bulky, papriky,kukuřice,dipy,) Grilovaný ananas na medu Sweet bar minidezerty (celkem 3kusy na osobu) -Brownie kostky s čokoládovými boby -Višňový s pařížskou šlehačkou -Tvarohový s čerstvými jahodami Pečivo u každého stolu( bezlepkové) (celkem 3 kusy na osobu) -Domácí ořechový chleba -Bezlepkové chleby (lněný a slunečnicový) bez pšenice -Fokaccia cibulová, olivová, -Banketní rohlíčky
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?