Jaké jídlo máme objednat na svatební hostinu?

Profilova fotka
Ahoj, chtěla poprosit o radu, inspiraci. Nějak se nemůžeme domluvit, co na svatební hostině za hlavní chod, každý pořád říká, ten nemůže to, ten zase tohle a z tohoto začarovaného kruhu? :-( Máte nějakou radu? :-)
Odpovědět
1
2
8
Profilova fotka
A jaký je problém? Někdo je vegetarián nebo co? Já jsem zastánce něčeho spešl na jídlo, takže žádná knedlíčková polévka, žádná svíčková (nic proti těmto jídlům ;-)). Vždycky jsem chtěla na svatbu lososa, ale ryby jsou taky často jako neoblíbené jídlo. Asi bych doporučila nějaké maso, asi kuřecí, třeba s nějakou omáčkou. Ale nevím, co máš ráda ty a snoubenec, je to váš den, takže aby hlavně chutnalo vám :-)
Odpovědět
Profilova fotka
mi uděláme klasiku a kdo to nejí má smůlu ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
temptation, pokud můžu radit, tak zásadně s nikým o ničem nediskutuj; z vlastní zkušenosti vím, jak to ve finále dopadá, když se snažíš vyjít všem vstříc, ten nechce to, ten zas támhleto a Ty z toho budeš mít hlavu jako čtverec a nervy, že všichni nebudou spokojení; všem stejně nevyhovíš, leda bys každého nechala, ať si objedná podle sebe, což asi nebude dost dobře možné :-| My měli klasiku - šunkovou rolku s křenem jako předkrm, pak kuřecí vývar s knedlíčky a domácími nudlemi a jako hlavní chod byl kuřecí a vepřový plátek na bylinkách a kořeněné americké brambory. Takže vyberte s manželem sami a berte ohled jedině na to, jestli je někdo vegetarián (na to se ostatně v restauracích většinou ptají), jestli někdo nemá alergii na nějakou potravinu, nebo dodržuje zvláštní dietu a samozřejmě zvlášť jídlo pro malé děti. Hodně štěstí a pevné nervy:-)
Odpovědět
Profilova fotka
Děkuji Vám moc za radu, hlavně f.miracle za podporu, tu hodně potřebuju :-) Nikdo vegetarián není, ale budou tam babičky a dědové, kteří třeba nejedí hranolky, americké brambory a dávat rýži nebo brambor mi přijde takové chudé :-( Mno bude to ještě asi boj :-(
Odpovědět
Taky si myslím, že nemá smysl diskutovat se všemi hosty. Já přemýšlím o nějaké kuřecím staeku s omáčkou a hranolky. Jen jeden host nejí kuřecí, tak pro něj asi něco jinýho. F.miracle, to měl každý kuřecí i vepřový, nebo si vybírali? A nemáte nějaký tip na předkrm? Rolka s křenem mi příjde ohraná.
Odpovědět
Profilova fotka
Já třeba obvykle hranolky taky nejím... Ale na svatbě jsem ani nemrkla... A vůbec mě ani nenapadlo nad tím přemýšlet, že je to blbý... ;-) Něco jinýho je, pokud má někdo na něco alergii nebo zásadu, ale pokud tam nikdo takovej není, tak bych to neřešila. Mě bývá ze smažených věcí špatně, ale proto to nejím a jedna výjimka se mnou prostě nic neudělala... A taky jsem to nesnědla všechno. Zpracovala jsem maso a co zbylo z přílohy, to zbylo... ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Temptation, opravdu to nemá cenu moc řešit. Např. vím, že moje mamina nejí rajčata, taťka taky nemusí hranolky, manžel zas nejí červené maso, další nemusí tohle..... tak jsme se nakonec shodli a udělali klasiku s neklasikou, překrm jsme vynechali, dali si hovězí vývar s knedlíčky a nudlemi a jako hlavní jídlo byla kuřecí roláda s opečeným bramborem a oblohou, všem to moc chutnalo. Prostě chce to vymyslet něco takové neutrální..... pokud nechcete klasiku typu knedlo, zelo či svíčková. Hodně štěstíčka a pevné nervičky při zařizování svatbičky ;-) Kamarádka měla jako předkrm kuřecí salát a byl moc dobrý. Známý zas měli loni kuřecí salát plněný v paprice a rajčeti, taky vynikající :-)
Odpovědět
Profilova fotka
temp: f. miracle má pravdu, hlavně nediskutovat! To se z toho akorát zblázníš! Já jsem kbysi byla jako student na brigádě v hospodě a asi dvě svatby to měli tak, že měli kuřecí plátek s čímsi a hosté si mohli vybrat, zda si dají hranolky či americké brambory (řenich se zvedl a řekl, že kdo chce hranolky ať se přihlásí! - no byla s nima sranda žádný suchaři), takže nevidím problém aby si babičce a dědovi poručila ty brambory. navíc chudé mi nepřipadají. Já osobně je mám dokonce raději. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
temptation: souhlasim s holkama.. nema cenu do vyberu jidel zatahovat moc lidi. Ja jsem jsem se radila jen s moji mamkou... shodli jsme se ze kureci je proste takove "neutralni" a to sni kazdy... predkrm klasicky sunkova rolka, knedlickova polivka a kureci medailonky v syrovem testicku a americke brambory a k tomu dresink... vsem to moc chutnalo a i manzelo 80 leta babicka pekne bastila s nedla temer uplne vsechno a ze toho byl poradny kopec:-)
Odpovědět
Profilova fotka
temptation, naopak, vařené brambory jdou zase do "kulinářské módy", přílohy se dají i kombinovat - třeba brambory upravené na různé způsoby, nebo brambory i rýže v jedné porci, atd. Neboj, v restauraci Ti ještě taky poradí, mají zkušenosti. Přesně vím, jak Ti je, svatba je prostě ten jediný a jedinečný den v životě a člověk ho chce mít dotažený do naprosté dokonalosti. Dobře to dopadne, uvidíš:-) Když budeš něco potřebovat, klidně napiš do IP. hana_r, každý měl plátek kuřecí a plátek vepřový. Maso se dá různě kombinovat, upravovat gramáž, atd.
Odpovědět
Profilova fotka
Všem Vám moc děkuju :-) , včera jsme byli zamluvit sál a bylo nám řečeno, že se nemusíme držet jídelníčku jejich restaurace, že si můžeme něco vymyslet, mno to je ještě horší, než si něco vybrat už z jídelníčku ;-) Asi tedy dám určitě na Vaše rady, předkrm uděláme klasiku rolku, prý se nemusí jen plnit křenem, tak snad vymyslíme jinou variantu :-) , protože křen není u nás moc oblíben, polévku mají hovězí vývar s játrovými knedlíčky a nudlemi, a na ten hlavní chod asi tedy nějaký ten steak, plátek, jak píšete kuřecí nebo vepřový, asi mi dělá spíš problém hodně ta příloha, ale asi to hodím za hlavu a dáme tedy vybrat brambory nebo hranolky a bude :-) :-) Teda fakt Vám moc děkuju, jsem ráda, že jsem na těchto stránkách, do diskuze jsem dala téma poprvé, ale moc mě trápilo, tak jsem to zkusila a moc mě potěšilo, že jste mi poradili, fakt super, kuju :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Tak si nechejte udělat nějaké pusinky z mrambor, je to smažené, ale chutná to jinak, než hranolky a am. brambory a nebo napůl, trošku brambor a trošku hranolek, to je taky hezké x-)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
ty pusinky z brambor se dají udělat i v troubě, takže bez tuku ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
f.miracle děkuju, určitě napíšu, mám toho plnou hlavu, přitom bych si ji chtlěla stále odlehčit a říkám si, že je na vše dost času a že vlastně o nic nejde a tak, mno ale nějak to nejde :-) :-)
Odpovědět
Profilova fotka
miriko: máš pravdu, mě to nedošlo :-D
Odpovědět
Profilova fotka
panda: ale ty pusinky je dobrý nápad a hlavně na talíři je to efektní ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
je to moc krásný a hlevně dobrý, to jsou vlastně takový krokety, ne?
Odpovědět
Profilova fotka
panda: jj ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
aha, odtud to smažení mě zůstalo v hlavě :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Všem ještě jednou děkuju za nápady, máme ještě čas na ochutnávku, tak parkrát do té restaurace zajdeme a zkusíme různé varianty :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Tak krásné ochutnávání, ať se vám svatba podaří :-)
Odpovědět
Profilova fotka
panda - děkuju, snad se vše vydaří :-) Ať i Tobě, pokud už ten den neproběhnul :-)
Odpovědět
temptation: přidávám se k názoru - nenechat si mluvit svatebčany do menu. Pěkně si vyberte vy dva, co by jste o svém svatebním dni rádi papkali;-) U nás byl Předrkm i polévka klasika a jako hlavní jídlo byl špíz z bílého a červeného masa, prokládaný zeleninkou s bramboráky x-) A napapala se jak moje svědkyně vegetariánka, tak manželovi rodiče, který si normálně u nás na návštěvě nedají ani čaj, protože máme rychlovarnou konvici a to je špatně. Avšak oni a jídlo, to je kapitola sama pro sebe 8-) Každopádně všichni měli boule za ušima :-D
Odpovědět
Profilova fotka
my jsme si davali kazdej jine jidlo....ale kdybych mela vybirat vse stejne, tak asi brambory vareny (zamecky) obaleny pazitkou a pak treba br. peceny v alobalu..
Odpovědět
panda..určitě bych ti doporučila si vybrat s kuchařem kompletní menu, ne vše se dá zkombinovat. A až ho vyberete, tak jít stejně jako nalíčení a na účes, na ochutnávku-zkoušku..ale i s nápoji, tj. vína. Nedoporučuji vytvářet více pokrmů, tedy hlavních..nezažila jsem nikdy na banketech, že by se podávalo více druhů pokrmů. Zmiňované kuřecí je dost nevhodný hl.chod na svatení hostině..at je jakkoliv upravené. Možno použít v kombinaci s jiným druhem masa. Vybírala bych z telecího, vepř.panenka..popřípadě zkombinovat tři truhy masa..jako medailonky..Přílohy určitě ne smažené..jako hranolky, krokety..a jiné pusinky... Jak píše kristi..brambory v jakékoliv úpravě., ke staročeskému jídlu určo knedlíky v různých variantách a nakombinované..doré jsou karlovarské. Nejhorší svatení menu co jsem kdy viděla : šunková rolka s křenem, knedlíčková polívka, hospodská svíčková s "osmi" a nakonec svatení dort.. Můžu na ukázku poslat 4 menu ze kterých jsem vybírala s manželem.
Odpovědět
Profilova fotka
ja myslim, ze treba kureci rolka s prosciutem, spenatem nebo ricottou muze byt docela super..
Odpovědět
Profilova fotka
nemám nic proti moderní kuchyni, ale já bych klasiku jak píše alisek, úplně nezavrhovala :-) Pro mě osobně to totiž sváteční jídlo je, protože se u nás dělá málokdy a to jen opravdu v neděli :-) souhlasím s alisek, že kuřecí bych asi taky nedávala.....
Odpovědět
Alisku, proč považuješ kuřecí za nevhodný? Já mám kuřecí ráda a stejně tak spousta lidí kolem. Tmavé maso každý nejí. A proč ne smaženou přílohu?
Odpovědět
miriko..je ale podstatnej rozdíl mezi hospodskou svíčkovou a domácí... a navíc to co jsem vyjmenovala se k sobě chutove nehodi..to je totiz klasické hospodské menu.. My měli taky klasické staročeské menu...tedy až na předkrm..kachna s červeným zelím a knedlíčky s bylinkami a šunkou..obdoba karlovarského..
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme to měli formou švédského stolu - řízek s bramborovým salátem, panenku v pepři, 5 druhů zeleninových salátů, grilované kuře a nějaké sladké dobroty. Zjistili jsme, že všem něco nevyhovuje, a tak jsme zvolili tuhle formu a vyplatilo se to. K tomu jse grilovali selátko :-) :-)
Odpovědět
1
2
8
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?