Jaké hlavní jídlo jste měly na svatební hostině?

Profilova fotka
Ahojda nevěsty, chtěla jsem se zeptat jaké jídlo jste měly nebo budete mít na hostině? Taky mě zajímá jestli je nějaké tradiční jídlo nebo nějaké, které by se němelo dávat? Děkuji za odpovědi a diskusi :-)
Odpovědět
Klasika vývar s knedlíčky, svíčková. ještě se dává ta šunková rolka jako předkrm.
Odpovědět
my budeme mit predkrm roastbeef nebo pastiku, polevka klasika knedlickova a hl. chod panenka v parmske sunce, stouchany brambor a br. peňnizky, peprova omacka,;)
Odpovědět
My jsme měli pečený roastbeaf, hovězí vývar s knedlíčky a nudlemi, svíčková a karlovarký knedlík. V zásadě to záleží na Vás, ale určitě bych se vyhnula hranolkům americkým bramborům a spol. Mělo by to být slavnostní jídlo a já osobně na hranolkách a amerikách nic slavnostního nevidím. Jinak dodávám, že svatba byla v létě při 35 stupních a svíčková byla výborná a všichni jí snědli a dokonce si přidávali ;-) Záleží však na Vašich chutích. Dobrá volba je i zvěřina.
Odpovědět
Profilova fotka
No my teprve plánujeme, ale vypadá to že budeme chtít úplnou klasiku - šunkovou rolku s křenem, hovězí vývar a svíčkovou :D Jako moc jsem to nechtěla, protože mi přišlo že na červenec, pokud bude horko, tak to bude takový těžký jídlo, ale zase na druhou stranu je to opravdu slavnostní :)
Odpovědět
Profilova fotka
předkrm: žlutý meloun se šunkou, polévka: vývar s nudlemi a knedlíčky, hlavní chod: přírodní kuřecí plátek + opékané brambory (vypadá to obyčejně, ale bylo to udělané moc dobré). Původně jsme chtěli klasika svíčkovou, ale část příbuzenstva se vzbouřila, že se na to špatně pije pivo :( Nakonec ale bylo horko, tak jsme byli rádi, že omáčku nemáme. Ještě jsme zvažovali různé drůbeží závitky, ale měli jsme to v menší hospůdce a tam se jim do toho moc nechtělo, že by dlouho trvala průběžná příprava, aby to měli všichni teplé, atd.
Odpovědět
Profilova fotka
My mame pastiku s prusinkami na toastu, vyvar s nudlemi a knedlicky, svickova s karlovarskym knedlikem. Naprosta klasika a na duben se svickove vubec nebojim (i kdyz ja bych se ji vlastne nebala nikdy :D ). Misto svickove s hovezim jsem parkrat zazila i kanci se sipkovou a knedlikem, to bylo taky super :-)
Odpovědět
@linnhe Tak klasika šunková rolka plněná křenem, vývar s knedlíčky, svíčková :-) o tom, že by bylo nějaké jídlo, které by podléhalo pověrám, nevím :-D Jinak my jsme měli zcela netradiční, až na tu polévku - předkrm: bruschetta s rajčátky, vývar s knedlíčky, vepřová panenka v anglické košilce s brusinkovou omáčkovou a bramborovými rösti. Ale záleží čistě na vás, co si dáte :-) teda respektive, určitě bych přihlédla k hostům. Pokud by někdo měl půlku hostů vegetariány, tak asi těžko bude zabijačka :-D My jsme třeba chtěli původně rybu, ale vzhledem k dětem a starším osobám, které ryby nemusí a taky kvůli kostem, jsme to nakonec vyškrtli.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?