Tipy na nejlepší svatební cestu

Profilova fotka
Milé nevěsty, ráda bych vytvořila diskusi, v níž bychom si sdíleli tipy na nejlepší svatební cestu. Kde jste strávili tu svou? Co na daném místě doporučujete navštívit? Nebo kam plánujete jít? Já jsem jsem strávila svatební cestu na Chatě pod hrbem na divadelním workshopu, protože s mým ex jsme se oba aktivně věnovali divadlu. Pak jsme si ještě udělali výlet do Paříže na první výročí. Momentálně svatbu neplánuji, ale s přítelem rádi a hodně cestujeme, takže jistě rádi využijeme i vaše doporučení :) Klidně sem sdílejte i fotky ze svatební cesty ;-)
Odpovědět
Zdravím, doporučuji Madeiru - nebyla to svatení cesta, ale byla s nastávajícím, byla perfektní a s ohledem na počet příjemných výletů, večeří a vína v místních hospůdkách by klidně svatební být mohla :D Výhody (z mého pohledu) - krásná příroda, plno turistických cest různé náročnosti, z nichž jsou mnohé dostupné i veřejnou dopravou nebo cenově přijatelným taxi (ne každý si chce nebo troufne půjčovat auto na ostrově úzkých a klikatých silniček) - dobrá lokalita na zimní dovolenou, pokud se chcete věnovat turistice, ale nemáte chuť nebo čas létat do vzdálených destinací - jste v Atlantiku a přitom v EU :) Takže platba eurem, volání a data za stejné ceny jako doma atp. - dobré jídlo, víno, ryby, super nabídka ovoce za celkem normální ceny - rozumná celková cena - není to lowcost, ale ani nic přehnaně drahého (viz výše, v zimě jedna s dobře dostupných "teplejších" lokalit) - květiny! všude a krásné a dokonce i v zimě, takže na jaře a v létě to musí být pohádka - příjemné klima - ne nadarmo se Madeiře říká Ostrov věčného jara Nevýhody - pokud se chcete primárně koupat v moři a ležet na pláži, tak sem rozhodně ne! Oceán je tu nádherný, ale koupacích a válecích míst tam podle moc není, takže byste byli akorát zklamané - nic pro milovníky architektury, muzeí atp. - hlavní město je hezké, ne že ne, ale pokud rádi objevujete města, prolézáte muzea a galerie, tak byste asi brzy neměli co dělat - děti, kočárky - asi se pro ně nějaké vyžití najde, ale na pobíhání po pláži to není. A turistické trasy nejsou úplně vhodné pro dětské nožičky nebo přímo kočárky
Odpovědět
A ještě fotky :)
Odpovědět
Profilova fotka
@bubla_bubla Wau, vyzerá to fantasticky! Ďakujem za skvelé zhrnutie a rady :)
Odpovědět
My jsme hned po svatbě jeli na pár dní do Luhačovic - hotel https://www.augustian.cz/ ... nikdy jsem v takovém welnessu nebyla a teda stálo to za to. Ty peníze i na pár dní. Člověk si dokonale uvědomí, jak je relaxace důležitá, všude různé rituály a v ceně 3-chodová večeře, samé lahůdky - každý den jako by člověk byl v nejdražších restauracích v Praze... za to jsme dohromady dali asi 20tis. Kč. No a pak jsme vyjeli do Indonésie jako batůžkáři o 6 měsíců později (na 4 týdny za 50 tis. Kč :-) ). Asi máme rádi extrémy...
Odpovědět
Profilova fotka
@eliska860 Wellnessy milujem! A Indonézia - wau! My tiež väčšinou cestujeme ako batužkári, no Áziu sme zatiaľ nedali a veľmi by sme chceli. Ja som bola iba na takom tripe s vakom po Gruzínsku, Arménsku a Azerbajdžane. Čo bolo v Indonézii naj? Čo by si najviac odporučila, ak by tam človek išiel iba na 2 týždne?
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme byli na svatební cestě na Ukrajině (Kyjev a Černobyl) :D a i když jsme se toho nejdřív trochu báli, jaký to bude, předčilo to naše očekávání a byla to jedna z našich nejlepších dovolených :) Kyjev je krásné město, i když v jednotlivých jeho částech jsou extrémní rozdíly, typická "ruská" architektura se vším tím zlatem se nám moc líbila. Navíc tam je levno :) A Černobyl byl takový dobrodružný výlet, který ale taky rozdhodně stojí za vidění a doporučuji navštívit co nejdříve, protože např. opuštěné městečko Pripjať chtějí do budoucna pro turisty zavřít kvůli stále horšímu stavu budov...Taky přikládám pár fotek :D
Odpovědět
@bara_babic ... no na 2 týdny - určitě na chvíli Bali (oblast Kuta na jihu - první pláž, na které jsme byli a zpětně jsme usoudili, že byla asi jedna z těch nejlepších, pak Ubud - ten je s památkami ve středu, ale je to totálně nejvíc turistické - ve smyslu Bali - to je jak Chorvatsko pro Australany), pak Nusa Lembongan. Úplně nejvíc nás však uchvátil ostov Karimunjawa (jede se tam 4-5 hodin logí z Jepary), ale je to úplný ráj na zemi. Byli jsme tam 3 dny v jednom privátě, co vlastnili nějací Britové (půjčovali nám na dny skútr si objet ostrov, pokaždé jsme si našli jinou pláž). Pak jsme si tam domluvili i výlet lodí, kde nás bylo asi 6 turistů a místní nám nachytali ryby, vzali nás na opuštěné ostrůvky, stáli jsme uprostřed oceánu avšak s vodou po kotníky ve vodě (byl tam potopený ostrov), pak nám ty ryby udělali na ohni .... Krása! No a zpátky nám ti Britové domluvili letadlo za cca 500 Kč pro 2 :-) (malé pro asi 8 lidí) - které normálně bere turisty do luxusního resortu na severu (tam jsme my nebyli) a oni za to platí přes cca 15 tis. Ale to jsme asi měli štěstí. Jinak pak už zbytek indonésie se nám moc nelíbil. Ty chrámy to je pak pořád dokola to stejné, takže stačí vidět 1-2 na začátku a pak už zase něco jiného. Velká města jako Bandug a Jakarta také nejsou pak už nic moc. Nejlepší jsou prostě takové skryté malé ostrůvky a malinko vidět klasiku na Bali (to je jako nebýt z Prahy a nevidět při první cestě Pražský hrad). Snad jsem trochu pomohla. Věřím, že když si dáš vyhledat ty jména, co jsem zmiňovala určitě bude spousta blogerů, co budou detailněji k tomu psát nějaké itineráře cesty...
Odpovědět
@eliska860 Úplně jsem si při čtení vzpomněla na naši dovolenou v Indonésii...Karimun je srdcovka :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Lofoty! V realu krasnejsi nez na fotkach. Byli jsme v rijnu, takze jsme videli i polarni zari :-) Akorat je Norsko opravdu drahe. Par fotek mam v albu ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Pro mě byla naprosto nezapomenutelná třítýdenní cesta, kterou jsme s patnerem podnikli do Laosu. Laos pořád ještě není tak zasažený turistickým ruchem jako sousední Vietnam nebo Thajsko, takže tam je velká šance na setkání s autentickou lokální kulturou. Přesto už tam nějaký turistický ruch je, takže jsou na cizince připravení a není problém s ubytováním, stravováním nebo dopravou. Příroda je tam opravdu nádherná, užili jsme si i adrenalin v podobě třídenního zip-linového programu v džungli (spaní ve stromových domcích, nedotčená příroda, zip-liny přes hluboká údolí, kolem vodopádů... nádhera). Nějaký čas jsme strávili i ve sloní nemocnici. Proč bych Laos doporučila: - Laosané jsou velmi příjemní a otevření lidé, zatím "nezkažení" turistickým ruchem - možnost setkání s domorodými kmeny - nádherná příroda (džungle, hory, jeskyně, jezírka s tyrkysovou vodou ke koupání) - pěkná města s typickou architekturou - dobrá kuchyně (podobná thajské, ale méně ostrá), místní druhy ovoce a zeleniny - dobrá síť ubytovacích i dopravních služeb - není problém naplánovat cestu bez cestovky, po vlastní ose - nízké ceny - subtropické klima, pro mě osobně příjemnější než vlhké tropické víc na jihu (třeba v Indonésii) Moje 3 "laoské highlighty": :-) - třídenní zip-linový program v džungli s bydlením ve stromových domcích (vyčerpávající, ale nepopsatelný zážitek) - tři dny ve sloní nemocnici v zapadlé provincii na břehu jezera (pro mě téměř povinné ekologické školení, že spousta turistických atrakcí se slony je de facto týrání zvířat a že k tomu lze přistoupit i zodpovědně) - sever Laosu dostupný pouze lodí, trek za domorodými kmeny, kontakt s místními Co může být problém, nebo co můžete postrádat: - moře - žádné nemají :-) - nevhodná destinace pro milovníky fauny - je tam docela vychcípaná, takže na pozorování zvířátek to úplně není (zato flóra je úžasná) - doprava do Laosu - složitější, ale lze řešit - nejlépe přes Bangkok (letecké spoje na sever Laosu, vlaky na jih země, obojí jsme vyzkoušeli a bez problémů)
Odpovědět
Profilova fotka
@eliska860 veľmi krásne ďakujem, sú to veľmi užitočné tipy, myslím, že ich určite využijem, znie to skvelo! máš ešte kontakt na to ubytko? ozvem sa cez IP :) @marcelina001 wau, netradičná svadobná cesta, presne také mám rada! V Kyjeve som ešte nebola, ale už som počula samé chváli! Nie je problém dostať sa do Černobylu? Koľko je treba na jeho prehliadku?
Odpovědět
Profilova fotka
@mareritt My sme boli v septembri v Osle, je tam fakt riadne draho, ale príroda už tam vyzerá krásne, takže čo to musí byť na severe! Pecka :)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@zoe_se_vdava Wau, tak toto znie a vyzerá fantasticky! Myslím, že sa ti ešte ozvem, keď sa tam vyberieme :)
Odpovědět
Profilova fotka
@bara_babic Ahoj, klidně se ozvi, když budeš chtít, můžu dát nějaké tipy, itinerář, namlsat tě více fotkami... :-) Bylo to vážně naprosto fantastický. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@bara_babic Musi se tam jet s průvodcem,jinak asi muze byt problem se tam dostat. Vybrali jsme si jednodenni vylet pres agenturu a ten nas vysel teda asi nejdraz z celyho pobytu :D stalo to 3000 kc/osoba,ale v cene byla i cesta autem z kyjeva a obed a pruvodce na cely den :)
Odpovědět
Ahoj, mně osobně se moc líbilo na Srí Lance. Krásné pláže, milí lidé, exotika, sloni, čajové plantáže.. no prostě super líbánky.
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme jeli s batohama na Bali na 14 dní a projeli ho v podstate cely. Zdrzovali jsme se hlavne v horach, na koupani a rezorty nas moc neuzije :-D Byl to skvelej zazitek. Kdybych si ted mohla vybrat, chtela bych podobnym zpusobem absolvovat Japonsko. Nemate nektera zkusenost?
Odpovědět
Profilova fotka
@marcelina001 Ďakujem za tip :)
Odpovědět
Profilova fotka
@emendem Moja najlepšia kamarátka sa z Japonska vracia tento víkend a tiež tam s priateľom chceme ísť, takže zistím a budem zdieľať tipy a skúsenosti ;)
Odpovědět
Ahoj. My jsme byli v listopadu na Seychellách a nepřeháněli s označením ráj. Jako hlavní výhodu (pro nás 2, protože jsme rádi sami) je minimum turistů na neuvěřitelných plážích a lagunách,které kdyby byly kdekoliv jinde je hlava na hlavě. Díky svahovitému terénu je tam postaveno minimum hotelů. Písek je měkký a bílý, moře průhledné plné barevných ryb, rejnoků, mořských želev. Jen škoda korálů, které jsou mrtvé. Žije a roste tam spousta endemitů, obyvatelé se o své poklady dobře starají. Tzn.,že vás tam i berou jako návštěvu, respektují,ale "nelezou do pr..". Prominentní lokace je to tedy hlavně přírodou a ne návštěvníky, jak si spousta lidí myslí. Je pravda, že se tam dají najít resorty za hoodně peněz, ale bývají vetšinou celkem skryté, takže na ně nenarazíte a zbytek turistů chodí v žabkách a kratasích..:)
Odpovědět
Fotky :)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?